Gość: a3 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.05, 21:56 Czy ktoś wie jaka powinna być szerokość schodów pomiędzy rzędami siedzisk na trybunach piłkarskich ? Czy na to jest rozporządzenie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eri Re: Wymiary schodów ??? IP: *.acn.waw.pl 08.05.05, 22:17 chyba 60 cm, ale nie wiem jakie rozporzadzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi Re: Wymiary schodów ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 21:00 Z głowy - czyli z niczego: 60cm na 100 osób ale nie mniej 140cm. Dz U nr 75 powie prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malop Re: Wymiary schodów ??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.05, 21:13 chodzi o schody na trybunie na "świeżym" powietrzu a te warunki dotyczą budynków nie budowli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi Re: Wymiary schodów ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 21:38 Paragraf 2.1 - przepisy stosuje się do budynków i budowli- wygląda na to, że oba zostały potraktowane tak samo. Wiele do powiedzenia miałby tutaj spec od P-Poż- masz możliwość to spytaj. Trzymanie się 75 powinno być bezpiecznym wyjściem. Tylko stadiony ziemne są dosłownie budowlami- w innych zawsze znajdzie się zadaszone pomieszczenie, a to już budynek. Jak będziesz wiedzieć na pewno - napisz, jestem ciekaw. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś