Dodaj do ulubionych

zaprojektuję najpiękniejszy dom w polsce

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 11:48
witam.ciekawe czy ktoś jest zainteresowany ??
jeśli tak to posiadam sporo realizacji którymi jestem w stanie przekonać
chętnych ,że stać mnie na wywiązanie sie z deklaracji zamieszczonej w tytule.
z doswiadczenia wiem,że tego typu "ogłoszenia" tworza mi armię wrogów :-))))
ale tez trafia sie czasem fajny gość,z którym mozna zrobić cos naprawde
ładnego.
Obserwuj wątek
    • Gość: a22 Re: zaprojektuję najpiękniejszy dom w polsce IP: *.acn.waw.pl 02.12.05, 12:36
      przepraszam, a czy ty jestes architektem czy inwestorem, bo dwojako mozna
      zrozumiec to pytanie..
    • Gość: Spacedreamer Re: zaprojektuję najpiękniejszy dom w polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 12:54
      Pokaż coś, bo puszyć piórka na forum to nie sztuka.
    • Gość: seba Re: zaprojektuję najpiękniejszy dom w polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 12:58
      odpowiadam.
      1-jestem architektem.
      2-a to link do mojej strony www.watra.pl/architekt
      pozdrawiam
      • sylwiawm Re: zaprojektuję najpiękniejszy dom w polsce 02.12.05, 13:06
        Szkoda, że tak mało tych projektów. @ domy wyglądają jak z bajki. Pewnie są
        bardzo duże
    • opiniodawca Re: zaprojektuję najpiękniejszy dom w polsce 02.12.05, 16:14
      A my latamy w kosmos! o! :-P

Troche mi te realizacje przypominaja Wegra Imre Makovecza, ale tylko troche :-)

Pozdrawiam,

opiniodawca
      • Gość: monika Re: zaprojektuję najpiękniejszy dom w polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 17:40
        Góral po architekturze w Łodzi, jak sie domyslam. Coś z łodzi zostało. Masa
        fajnego regionalnego detalu w realizacjach. To fajne. Jak dla mnie - dla
        zakreconych, bogatych i poza Podhalem psujących przestrzen.
    • pishor QRCZE! 02.12.05, 17:46
      Dlaczego tylko ja nie mogę wejść na tą stronę?!
      • Gość: seba re pisior i monika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 18:41
        1 pisior, wpisz w google sebastian pitoń to wejdziesz :-)))).w ogóle fajnie,że
        chciałeś wejść.pozdrawiam
        2.moniko ale przywaliłas snobistycznie brzmiącym tekstem bez sensu.każdy mój
        projekt zaczynam od analizy miejsca w którym ma zaistnieć,i wymyśleć
        najfajniejszą formę pod kątem uzupełnienia stanu istniejącego.a tak na
        marginesie podhale to jedno z niewielu miejsc w polsce gdzie ten ład czasem ma
        miejsce.i jeszcze jedno,kiedy mówisz że cos ci sie podoba to się odkrywasz ,bo
        mówisz o sobie,a kiedy krytykujesz to nic nie mówisz.tak jest łatwiej,ale to
        nie jest konstruktywne.pozdrawiam
        • Gość: a22 :(( IP: *.acn.waw.pl 02.12.05, 19:51
          weszłam..:((

szydlowska ci nie mowila, ze gaudi byl jeden i starczy???
        • Gość: monika Re: re pisior i monika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 20:02
          Ciekawe, czy już gdzieś o Twoich realizacjach pisali? Bo są na swój sposób
          zjawiskowe. Architektura regionalna jak najbardziej. Analiza miejsca ok.
          Wnioski z tej analizy możemy mieć jednak różne. Uzupełnianie zabudowy formami
          które pokazujesz, to już mnie zastanawia. A w szczególności nad nad zalewem
          zegrzyńskim. Co do Podhala - fakt jest to zabudowa charakterystyczna, ale nie
          sprawdzająca sie gdzie indziej. Wariacje na temat góralskiej chałupy super, za
          detal piątka. Można się z tym zgadzać lub nie. Jako architekt mam mieszane
          uczucia. Rób swoje, ale nie rozsiewaj za bardzo po Polsce swoich realizacji. W
          jednym egzemlarzu traktuje to normalnie, wiecej i w obcej okolicy myśle,że nie
          do zniesienia. Pozdrawiam
    • Gość: seba re monika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 20:32
      moniko ,to co projektuje na podhalu jest uznawane jako kulturowo obce.ty też to
      odbierasz jako obce.bo inne?? bo dokładniej zaprojektowane??czy może te
      organiczne inkilnacje tak bardzo cie denerwują ???? :-)))))
      chyba one.jak sie człowiek wychyli to zawsze ma przerombane He He.a bogaci
      lubią architekture którą nazywam(ilekroć kaką popełniam) "dupodajnym wyrzygiem"
      wbrew pozorom dużo normalnych ludzi ma potrzebe mieszkania w czymś ładnym i
      miekkim w formie,i naturalnym w uzytych materiałach.
      znalezienie inwestora na architektoniczna przygode to dużasztuka i fart.

• Gość: monika Re: re monika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 23:07
        "wbrew pozorom dużo normalnych ludzi ma potrzebe mieszkania w czymś ładnym i
        miekkim w formie,i naturalnym w uzytych materiałach"
        Ale domy kule, dmuchane, z plastiku i inne wymysły lat np.60 zbytnio sie nie
        przyjęły, choć zapewne wielu wydawało się,że to przysłośc.
        Ładne to kwestia gustu. Marzeniem wielu są betonowe tralki na balkonie
        szerokości 80 cm opasującym cały dom. Miekkie, naturalne ok. Ale mimo wszystko
        formy nazywane pzrez Ciebie organicznymi są dla przeciętniaka zbyt
        ekstrawaganckie.
        "znalezienie inwestora na architektoniczna przygode to dużasztuka i fart."
        Tu sie zgodzę. Ale jak to mówią swój na swego zawsze trafi. Tak jak cyganskie
        pałace mają swoich wielbicieli, tak i Ty będziesz miał klientów. Bo nie ma to
        jak wyróżnić się w tłumie. Ty znosisz krytykę, poddałeś się pod osąd publiczny.
        Ciekawe czy na dłuższą mete Twoi klienci i ich dzieci mieszkający w tych
        grzybkach dadzą sobie z tym rade.Znam, niestety inwestorów, którzy tą przygodę
        odchorowują, ale za żadne skarby nie przyznają się do tego.
    • Gość: Mona Re: zaprojektuję najpiękniejszy dom w polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 21:01
      Aż mnie zatkało, podobnie zresza, jak po raz pierwszy zobaczyłam cygańskie
      pałace, w Kaliszu chyba - też byłam w szoku. Mam nadzieję że nie masz za dużo
      klientów. Amen.
    • Gość: asia Re: zaprojektuję najpiękniejszy dom w polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 22:01
      podajac linkna strone musisz liczyc sie tez z krytyka
      nie podoba mi sie
      regionalna architektura,regionalny architekt
      sa gusta i gusciki , a ogustach sie nie dyskutuje
    • Gość: seba do opiniodawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 22:56
      witam
      owszem imre makovech jest swietny.gaudi jeszcze lepszy.ale tak naprawde idąc
      drogą tego typu architektury każdy musi rozwijać technologie wykonywania
      obiektów na własną rękę.istniejące rozwiązania trzeba adaptować i rozwijać,bo
      nie nadaja sie do besposrednich zastosowań.w naszym kraju autorytet zawodu
      architekta jest niewielki i tym ciężej realizować rzeczy nietypowe.nie wspomne
      jak reagują urzednicy.wykonawcy teraz maja respekt,ale na poczatku to łatwo nie
      było :-))))))))))))).wejdż na podstrone mistrzowie-moja ulubiona.
      pozdrawiam
    • Gość: a22 Re: zaprojektuję najpiękniejszy dom w polsce IP: *.acn.waw.pl 02.12.05, 23:00
      ale strone masz ladna..:))
      • super-tata Re: zaprojektuję najpiękniejszy dom w polsce 03.12.05, 15:17
        no no szacuneczek.taka gromadka to super rzecz :-)))
        no i rozwija człowieka :-))))
        powiedz mi jeszcze czy jesteś tatusiem czy mamusią.?
        a Szydłowska....osobiści czuje się uczniem profesora Kardaszewskiego,z Którym
        zajecia to była ARCHITEKTURA.niesteyty umarł. rozumiem ,że studiowałe(a)ś w
        łodzi :-)) ??.
        pozdrawiam
        • super-tata do a22 03.12.05, 15:22
          pomyliłem tytuł z którym ten post umieściłem,więc psze jeszce raz :-___)))

no no szacuneczek.taka gromadka to super rzecz :-)))
          no i rozwija człowieka :-))))
          powiedz mi jeszcze czy jesteś tatusiem czy mamusią.?
          a Szydłowska....osobiści czuje się uczniem profesora Kardaszewskiego,z Którym
          zajecia to była ARCHITEKTURA.niesteyty umarł. rozumiem ,że studiowałe(a)ś w
          łodzi :-)) ??.
          pozdrawiam
        • Gość: a22 Re: zaprojektuję najpiękniejszy dom w polsce IP: *.acn.waw.pl 03.12.05, 15:41
          poniekąd..:))
          mamusia a22
    • Gość: seba do sylwiawn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 23:01
      nie sa duże,choć niektóre są :-)))
      lubie okreslenie z bajki,to takia tesknota za lepszą
      egzystencją,sprawiadliwszą,uczciwszą,gdzie jest wiecej miłosci i ludzie sa
      lepsi.
      pozdrawiam
      • Gość: a22 Re: do sylwiawn IP: *.acn.waw.pl 02.12.05, 23:14
        mily jestes-taki troche filozof, musisz byc dobrym czlowiekiem :))
        bedziesz tez dobrym architektem, tylko musisz to trosze uproscic
        ale to moje zdanie..
        domy z drewna potzebuja ciut prostoty-taka ich natura!
        ale to tez moje zdanie..
        • Gość: monika Re: do sylwiawn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 23:25
          A tu mam inne zdanie. Co jeszcze nowego można zrobić z drewna, gdzie są granice?
          Też mam ochote na grzybka, ale brak mi odwagi. I zbyt długo robie zupełnie inne
          rzeczy, trudno zmienić tok myslenia
    • super-tata do a22 03.12.05, 00:04
      z tym upraszczaniem to zasadniczo masz racje.główna metodą projektowa jest
      szukanie sena zagadnienia.ale w ornamentyce ,a mola architektura to taka
      ornamentyka 3D chodzi o komplikowanie.ale takie,które łaczy konstrukcje z
      ornamentem w jeden spójny zespół. piekno formy w tym przypadku to jej
      funkcjonalność,i poprawność konstrukcyjna.a nie prostota w dosłownym tego słowa
      znaczeniu. raczej naturalność.
    • super-tata seba i super-tata to ta samaosoba :-)) 03.12.05, 00:08
      zalogowałem sie własnie na forum mojej żony,na którym spotykaja się mamy mające
      termin porodu w kwietniu -"kwietniówki" no i przywalili mi
      taki "niearchitektoniczny "nick na stałe He He
      zatam jestem super tata (trzech synów)
      pozdrawiam
      • Gość: a22 Re: seba i super-tata to ta samaosoba :-)) IP: *.acn.waw.pl 03.12.05, 09:50
        ja tez..
        plus córka!
        • Gość: super-tata re-a22 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 12:03
          masz trzech synów i córkę??????
          • Gość: a22 tak! IP: *.acn.waw.pl 03.12.05, 14:34
            tak :)))
            i dobrze mi z tym

jestem chyba najplodniejszym architektem w polsce,doslownie i w przenosni :o))
    • Gość: Spacedreamer Re: zaprojektuję najpiękniejszy dom w polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 13:36
      Jestem pod wrażeniem, choć czasem Twoje domy są przesadnie rozhuśtane.
      Zgadzam się też ze zdaniem Moniki - poza Podhalem powinieneś szukać odniesień
      do lokalnych tradycji.
      Jeszcze takie moje spostrzeżenie: to co jest "krwiste" na zewnątrz, we wnętrzu
      robi się trochę, jak dla mnie, mdłe i wygłaskane.
      Jestem pełen uznania dla odwagi, a że błędy są - któż z nas ich nie popełnia.
    • Gość: igo Re: zaprojektuję najpiękniejszy dom w polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 15:34
      Bardzo smerfne domy.
    • super-tata Re: spacedreamer i nie tylko 03.12.05, 15:38
      witam
      owszem masz racje.
      1-błedy jasne są !!! ale staram sie je eliminować w kolejnych realizacjach.
      pozatym błędy wiaza się z eksperymentowaniem.cos sie udafajnie nie uda sie -
      trzeba pomysleć czemu,ale błąd zostaje.
      2-wnetrza,niestety czesto nie posiadam takiej kontroli przy wnetrzach jak przy
      bryle.w domach jedorodzinnych zwłaszcza inwestor ma bardzo dużo do powiedzenia.
      i przy wnetrzach mówi najczęściej :-))))
      ale staram sie nad tym pracować.
      uproszczenia dają lepsze rezultaty dla budynku,ale nie rozwijaja technologii
      ich tworzenia.nie niosą ze soba tego dreszczyku emocji,który niestety lubie,
      ale dla samych obiektów są dobre(uproszczenia) .przy mniejszej ilości elementów
      znacznie łatwiej zapanować nad harmonią całości.tak że nie mogę sie nie zgodzić.
      projektowanie domów mieszkalnych ma ten plus że weryfikuje błedy dosyć
      szybko,co rownież wiele uczy.i wcale te "rozbujane" nie są złe,właściciele
      bardzo je lubią i są z nich dumni,to coś znacznie lepszego niż nowe drogie auto.
      pozdrawiam
      • petruss Re: spacedreamer i nie tylko 03.12.05, 17:25
        Podziwiam i szanuję za odwagę poddania się publicznemu osądowi! To chyba
        pierwszy taki przypadek na forum. Co do mojej opinii (nie jestem architektem),
        w pełni podzielam zdanie Spacedreamera - mimo, że obiekt nad Zalewem
        Zegrzyńskim jest ciekawszy od otaczającej go nijakiej architektury, to
        chciałoby się, by odwoływał się do LOKALNEJ tradycji.
        Serdecznie pozdrawiam i życzę kolejnych ciekawych realizacji.
    • Gość: elrond Re: zaprojektuję najpiękniejszy dom w polsce IP: *.cytanet.com.cy 03.12.05, 23:51
      wyglada całkiem jak architektura elfów z Władcy Pieierścieni :)
      • utalia Re: zaprojektuję najpiękniejszy dom w polsce 07.12.05, 00:10
        Mnie sie ta knajpa Klepisko znad Zegrza bardzo podoba jest odjazdowa. To
        Twojego projektu? Zawsze jak tamtedy przejezdzam to mi sie razniej na sercu
        robi. Choc podekjrzewam, ze taka chalpa jest dosc kosztowan w realizacji. Utalia
    • super-tata widze,że nie ma chetnych :-)))))) 13.12.05, 18:22
      no tak,chetnych brak :-)))))
      czyli wtykanie zadka w mrowisko troche chybione.nie było mrówek :-))))))
      pozdrawiam
      • pishor Bo źle to sformułowałeś... 13.12.05, 18:44
        ... było dopisać ,że "za pół ceny".Dopiero by się działo :-D.
        Pozdr.
        • super-tata Re: Bo źle to sformułowałeś... 13.12.05, 20:32
          dobry pomysł :-))))
          zatem kto pirwszy 50 % zniszki i pół litra wódki gratis(napisał bym co
          innego,ale to forum publiczne :-))))))
          • pishor Re: Bo źle to sformułowałeś... 13.12.05, 20:41
            Eeeno... Ta wódka to chyba mi się należy.Za pomysł :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka