Gość: gocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 22:15 witam, czy ktoś mógłby mi polecić jakąś ciekawą strone o mostach, tylko proszę o coś sprawdzonego, a nie rady w stylu "uzyj google";) z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
c_studio Re: mosty 17.03.06, 09:49 www.sklep.architekci.pl znajdziesz wydawnictwa o mostach, piekny most to tak piekna forma - linki zapodziały się nam gdzieś, sorry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: mosty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 16:17 dziękuję bardzo, co prawda znam i stronę i część pozycji na niej zamieszczonych, ale jestem wdzięczna:) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: mosty 17.03.06, 16:30 Chyba na forum Zamościa były posty na temat linii kolejowej budowanej w czasie I Wojny i tam pokazano-nie pamiętam zdjęcie czy rysunek fajnego drewnianego mostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observator Re: mosty IP: 82.146.246.* 17.03.06, 19:53 Mosty jako architektura czy jako konstrukcja. Materiały do pracy dyplomowej czy hobby ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: mosty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 23:57 architektura i konstrukcja ze wskazaniem na to drugie, hobby ... i nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penar Re: mosty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 09:06 Dobrze byłoby pooglądać banknoty euro. Na każdym z nich jest inny most. ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: mosty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 12:33 a gdyby ktos był zainteresowany to mogę polecić kilka fajnych książek, coś dla architekta i dla konstruktora :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakers Re: mosty IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 19.03.06, 21:31 Jestem zainteresowany..Jakie to ksiazki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: mosty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 22:24 jak miło ;) dosyć popularna ostatnio pozycja to Mosty itd.. Brown'a, ale proponuje Pontifex maximus J. Głomba albo własnie wydana i jeszcze nie do końca przeze mnie przeczytaną, ale juz od początku interesujacą: Mosty podwieszane J. Biliszczuka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proarchitektura Re: mosty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 11:04 poguglaj "silna grupa mostowa " reportaż z Portugalii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwilowo Re: mosty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 11:37 cześć Fragment włoskiej stronki o konkursach architektonicznych :) www.europaconcorsi.com/db/rec/concorso.php?id=11924#forum pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela.tu-i-tam Re: mosty IP: *.cetp.ipsl.fr 24.03.06, 16:25 Francuska strona "grand ouvrages" (wielkie realizacje ? tak sie to po polsku ?) www.lcpc.fr/fr/sources/gdsouvrages_france/index2.dml to jest Pont de Normandie, oddany do uzytku w 1995 Na tej samej stronie na lewo jest menu "Voir aussi" w ktorym sa: - Arche de la Défense (Paris) - Pont de Normandie (construit sur la Seine) - Pont de l'Ile de Ré (Charente Maritime) - Viaduc sur l'Isère (Romans sur Isère) - Viaduc de Sylans - Pont de Pertuiset sur la Loire - Autoroute A-86 (traversée sous-fluviale de la Marne) - Quai à conteneurs de la ville du Havre - Réservoir de stockage de gaz naturel liquéfié (Montoir-de-Bretagne ; Gaz de France) Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: mosty 25.03.06, 13:11 www.mostypolskie.pl/ Jakiś czas temu znalazłem tą stronę, a właściwie to oni znaleźli mnie, kiedy poszukiwali zdjęć. :) Odpowiedz Link Zgłoś