Dodaj do ulubionych

studenci arch.krajobrazu prosza o pomoc!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 09:28
Mamy ogromny problem z wykonaniem zadania na cwiczenia z
przedmiatu "urzadzanie", chodzi o obliczenia i rysunek projektu dotyczacego
warstwic /II rok arch.kraj/. Tylko kilka osob na roku ma te cwiczenia z
wykladowca, ktory lubi tego nie zaliczac, dlatego poszukujemy osob, ktore
pomoglyby nam te zadania wykonac, a dokladniej dokonczyc. Po wczorajszych
konsultacjach u prowadzacego te cwiczenia okazalo sie, ze nikt z nas nie ma
zrobione dobrze. Oczywiscie mamy na mysli pomoc odplatna. Pozdrawiamy i
czekamy na Wasze glosy, plizzzzzzzzzzzzzzz!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Alutka Re: studenci arch.krajobrazu prosza o pomoc!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 18:30
      Czekamy, plizzzzzzzzzzzzzzzzz!!
      • Gość: autor Re: studenci arch.krajobrazu prosza o pomoc!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 18:42
        konkretnie
        ile?
        • Gość: Ja Re: studenci arch.krajobrazu prosza o pomoc!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 19:27
          Moze najpierw napisze o co dokladnie chodzi, a cene bedziemy ustalac. Praca ma
          tytul Modelowanie terenu metoda rzutu cechowanego. Chodzi o wznaczenie zasiegu
          skarp dla dwoch placów jednego poziomego, drugiego nachylonego oraz zasiegu
          warstwic i okresleniem gdzie wykopy a gdzie nasypy na drodze. Nalezy sporzadzic
          rowniez przekroj przez teren z wyznaczeniem niwelety drogi - dokladnosc pracy
          0,01 mm :)
          Ja juz raz to zrobilam, ale okazalo sie ze jest blednie... o kilka minimetrów.
          Nie chodzi o zrobie nie tej pracy tylko o pomoc ik orekte przy jej wykonywaniu.
          • a.bc Re: studenci arch.krajobrazu prosza o pomoc!!!!!! 09.04.06, 12:21
            geometria wykreslna:(
            w ksiażkach o tej tematyce powinny byc przykłady
            • Gość: Ja studenci arch.krajobrazu prosza o pomoc!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 16:36
              Tak, ja to wszystko wiem, przeczytalam rozdzial poswiecony temu zagadnieniu w
              ksiazce Lewandowskiego Geometria wykreslna.... ale to naprawde nie chodzi
              jedynie o pojecie jak to sie robi tylko o samo wykonanie i pomoc np: przy
              wyznaczaniu zasiegu skarp dla obu placów ze strony nasypow i wykopow.
              Wydaje mi sie, ze pomoc w tej sprawie, moze tylko osoba ktora zrobila i
              zaliczyla te prace u tego wykladowcy. :)
              • Gość: Marysia Re: studenci arch.krajobrazu prosza o pomoc!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 11:14
                Jeszcze raz prosimy!
                • Gość: a Re: studenci arch.krajobrazu prosza o pomoc!!!!! IP: *.spray.net.pl 13.04.06, 23:51
                  aaa
          • Gość: gocha Re: studenci arch.krajobrazu prosza o pomoc!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 21:46
            minimetr? na miejscu wykładowcy tez bym sie czepiała o te kilka miNimetrów;)
    • Gość: maria Re: studenci arch.krajobrazu prosza o pomoc!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.04.06, 17:23
      Tutaj nikogo nie znajdziesz. Idź do akademika i tam się dowiedz od studentów ze
      straszego roku i spytaj się czy ktoś robi takie rzeczy za zapłatą. Jak byłam na
      studiach (studiwałam to samo i mieszkałam w akademiku) to zawsze się znalazł
      ktoś kto sobie w ten sposób dorabiał rysując prace dla studentow młodszych lat.
      • Gość: bob Re: studenci arch.krajobrazu prosza o pomoc!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 23:04
        Zdolną mammy młodzież...
        A może "mif" sie odezwie?
        • Gość: autor Re: studenci arch.krajobrazu prosza o pomoc!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 05:13
          marysiu
          jak zadałem pytanie ,,za ile?"
          to marysia i mówi ze najpier mi wytłumzczy co zrobic ,a potem pogadamy za ile
          jak marysia ma mi tłumaczyc to niech sama zrobi

ponawiam ,,za ile?"

bo tak to rozmowa o ,,dupie maryni"
          • Gość: Studentka Re: studenci arch.krajobrazu prosza o pomoc!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 09:37
            Problem polega na tym, ze jak ktos, do kogo sie zwracamy /cala grupa/ z prosba
            o pomoc, na dzwiek nazwiska naszej pani od tego przedmiotu zaczyna krzyczec,
            dostaje gesiej skorki i innych objawow i mowi, ze jak na zajecia dla niej, to
            za nic na swiecie!! Co roku ta pani uwala swoja grupe, tak lubi, taki ma styl,
            pisze o tym Marysia w pierwszym poscie.Co roku jest ta sama heca, rozmowy z
            dziekanem,nawet prorektorem, prosby o zmiane wykladowcy itd. I co roku pani ma
            jedna mala grupe, wladze obiecuja, ze bedzie lepiej i nie jest..........

A zeby nie pisac o dupie Maryni, to powiedz, autorze, prosze, jaka jest Twoja
            cena?
            • autor4 Re: studenci arch.krajobrazu prosza o pomoc!!!!!! 14.04.06, 10:32
              wy piszecie jest praca do zrobienia
              ja pytam -ile płacisz ?
              ty mówisz ze o tym pózniej (stare stwierdzenie fachmanów ..dogadamy się )
              potem płaczesz ze nikogo nie ma
              ja ponownie pytam ile?
              ty mi historie łzawą o pani i pytasz za ile ja?

toz to istny ulubony sport skosnookich pinc - ponc
              moze dlatego nie mozecie sie z wasza pania dogadac
              z braku umiejetnosci komunikacji werbalnej?
              • Gość: Anula Re: studenci arch.krajobrazu prosza o pomoc!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 16:53
                No dzieki!!!
              • Gość: maria Re: studenci arch.krajobrazu prosza o pomoc!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.04.06, 08:51
                autor4 chyba sam się pogubił, chce by autorka postu zaproponowała mu cenę bez
                ustalenia tego co jest do zrobienia. normalnie ustalanie ceny przebiega w ten
                sposób ze jedna strona wyjaśnia co jest do zrobienia i wtedy obie strony moga
                się do tego ustosunkować cenowo. jedna mówi ile chce za to a druga określa czy
                tyle moze dac i negocjuje.
                Swoja drogą chyba sporo się zmieniło w czasie 3 lat, teraz na OAKu postrachem
                jest jakaś Pani, a kiedyś Pan zwany Markiem-Koszmarkiem
                • utalia Re: studenci arch.krajobrazu prosza o pomoc!!!!!! 22.04.06, 00:01
                  Ja Wam moge pozyczyc swoja prace, zaliczona.
                  • Gość: Studentka Re: studenci arch.krajobrazu prosza o pomoc!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 08:26
                    Postrach, Mario, to nie to slowo, ona jest jak kat albo kosa , o nic nie pyta,
                    raczki sklada w lodeczke , buzia w ciup i scina glowy bez mrugniecia okiem.

Utalio, bardzo dziekuje za propozycje, napisze do Ciebie na adres gazetowy, ok?
                • Gość: autor doga mario aster,aster IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 09:02
                  albo nie czytasz ze zrozumieniem
                  albo za duzo drukowanego na raz
                  dziewczyny juz w pierwszym zdani napisały czego szukaja
                  a ja zadałem ytanie za ile
                  dalsze płacze jaka ta pani brzydka
                  nie maja znaczenia i wpływu na zakres prac
                  raczej miały zmiekczyc moje kamienne serce i wypłalkac sie na moim ramieniu
                  ale ja jak skała
                  nie ma to wpływu na jakóść i cene
                  dobra jakość za dobrą cene
                  nie moge odwalac hałtury za byle kase
                  bo pózniej dziewczyny naucza się robic tanio i byle jak
                  i bea dyskusje na forum architekci o zanizaniu ceny
                  sami musimy dac dobry przykład
                  jak klienci maja płacic jak za zboze
                  to i adepci niech bezelują

a ty przeczytałaś coś tam ,nie zrozumiałas wiele ,
                  a czepiasz sie jak stara baba na weselu
                  a dali mi jazda
                  • Gość: abc do autora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 10:38
                    szlag cie trafil, ze nie zarobisz, bo zrobiles z siebie idiote, dobrze ci tak,
                    nagrabiles sobie i masz za swoje, wiec sie nie wsciekaj, bo i tak wszyscy maja
                    cie za to co cie maja, sam sie domysl, tak czy siak nie zarobisz juz bracie na
                    tych studentach, a miales duze szanse, ale d.....
                    • Gość: autor do abecadła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 10:47
                      widze kmiocie ze moja zawoalowana ironia do takich burków nie dociera
                      musze wiec wułozyc jak burej suce na miedzy
                      to takim lejkom jak ty wydaje się romanie ze taka prace mozna zrobic przez
                      internet
                      albo ze dla kasy(ciekawe jakiej) bede dymał z Warszawy do Poznania
                      zeby odrabiac lekcje
                      i tak masz ,racje zapłacze się, ze nie zarobiłem
                      spróbuj rusyc ta pusta mozgownica i pomysl ze nie miałem nigdy okazji na tym
                      zarobic
                      tak sobi epogadalismy co by było gdyby
                      to tak jak sex z romanem laskowskim
                      mozliwy tylko teoretycznie
                      w praktyce wykluczony

• Gość: maria Re: do autora IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.04.06, 21:06
                        'autor' ma tendencję do nieznośnego słowotwórstwa o 'dupie maryni' z którego
                        nic nie wynika. Facet 'gawędziarz' to najgorsze co może być pod słońcem..blee
                        • autor4 Re: do autora 23.04.06, 22:44
                          widze ze marysia jest rozczarowana ze ja tylko gadam
                          przepraszam
                          ale na pierwszej randce to nie wypada chyba od razu do roboty
                          no moz e marysia mysli inaczej
                          ach ta dzisiejsz młodziez
                          dlatego pytałem ile?
                          moze bym bryknał do Poznania na łjkęt
    • Gość: Aga Re: studenci arch.krajobrazu prosza o pomoc!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 21:50
      Hehe, pamiętam to ćwiczenie. Zrobiłam tak: poszłam do wykładowcy po zajęciach i
      powiedziałam, że nie zrozumiałam o co w tym biega. Facet po prostu mi to
      wytłumaczył jak krowie na rowie i tyle.
      No, ale wtedy nie było jeszcze powszechnego dostępu do Internetu;-)
      • Gość: Studentka Re: studenci arch.krajobrazu prosza o pomoc!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 22:28
        Bylismy na konsultacjach , bylismy, /piszemy o tym wyzej/ i NIC !! Na
        konsultacjach nasza pani mowila, ze jest dobrze, a nastepnego dnia to samo juz
        bylo zle i prace nie zostaly przyjete. Wlasnie w tym tkwi nasz problem.
        • Gość: gocha Re: studenci arch.krajobrazu prosza o pomoc!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 10:27
          niektóre rzeczy po prostu trzeba przejść, dziwi mnie ta panika i wielki szum,
          na swojej drodze spotkacie jeszcze wielu wykładowców z dziwnymi zwyczajami, nie
          zawsze sprawiedliwymi, proponuję więcej dystansu, przyjdzie taki czas, że
          zaliczenie pani profesor wam da, oczywiście jeśli bedą do tego jakiekolwiek
          podstawy;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka