Dodaj do ulubionych

architekt wnetrz

IP: 195.136.95.* 18.12.02, 17:15
Ile moze kosztowac usluga architekta w temacie aranzacji wnetrza ...klory,
oswietlenie, ustawienie mebli, wizualizacje ...ogolnie pomysl na mieszkanko o
pow 72 m2.

z gory dzieki za pomoc
mariusz
Obserwuj wątek
    • Gość: RPO Re: architekt wnetrz IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.12.02, 18:23
      Gość portalu: mario napisał(a):

> Ile moze kosztowac usluga architekta w temacie aranzacji wnetrza ...klory,
      > oswietlenie, ustawienie mebli, wizualizacje ...ogolnie pomysl na mieszkanko o
      > pow 72 m2.
      >
      > z gory dzieki za pomoc
      > mariusz
      >
      1 tys do 5 tys zł
      • Gość: mario Re: architekt wnetrz IP: 195.136.95.* 19.12.02, 16:30
        a gdzie takich za 1 tys szukac ?
        • Gość: Aguś Re: architekt wnetrz IP: 1.5.* / 192.168.2.* 19.12.02, 22:30
          Jak zwykle polecam swoją skromną osobę. Zaznaczam, że wolałabym klimaty
          krakowskie. Jeśli jesteś z innego miasta, pozostanie nam kontakt mailowy. To
          troszkę za mało, ale jeśli chodziłoby Ci tylko o niezobowiązujące opisy i
          wizualizacje, to czemu nie. Rozmowy jednak nic nie zastąpi!
          arch_aga@interia.pl
          • Gość: mario Re: architekt wnetrz IP: 195.136.95.* 20.12.02, 08:21
            Jestem z w-wy :-( wiec chyba bedzie ciezko. Moze znasz kogos z okolic w-wy, kto
            niedrogo by mi pomogl ??
            • Gość: Aguś Re: architekt wnetrz IP: 1.5.* / 192.168.2.* 21.12.02, 22:08
              Projekt Twojego mieszkania będzie Cię kosztował 1000 zł. Do tego jestem
              zmuszona doliczyć koszty dojazdu do Warszawy - 200 zł za każdy "bezpośredni"
              kontakt. W sumie to może Cię wyjść dosyć drogo, ale może nie aż pięć kawałków.
              Jeśli chcesz, mogę przesłać Ci parę przykładowych projektów. Przygotuj miejsce
              na dysku ;)
              • Gość: mario Re: architekt wnetrz IP: 195.136.95.* 23.12.02, 08:32
                No wlasnie ... te "bezposrednie" spotkania by mnie dobily finansowo :-))
                • Gość: Aguś Re: architekt wnetrz IP: 1.5.* / 192.168.2.* 26.12.02, 22:07
                  Rozumiem - Ty zrozum mnie. Wiesz, gdybym miała autko, może inaczej by to
                  wyglądało...
                  Jesli mogę jeszcze na koniec coś doradzić - może ogłoś się na uczelni
                  architektonicznej. Nie zapłacisz dużo, a niektórzy studenci wiele potrafią.
    • Gość: qmaan Re: architekt wnetrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.02, 11:25
      jesteśmy architektami z Warszawy
      liczne wnętrza i nie tylko do obejrzenia
      cena zależy od zakresu projektu
      a to wymaga dalszych ustaleń
      średnio 70m2 kosztuje ~ 4-5 tysięcy zl
      mamy rozsądnego wykonawcę, na którym zaoszczędzisz więcej niż wydasz na projekt

zapraszamy do współpracy

maan architekci
      marcin
      qmaan@gazeta.pl
      • Gość: monika Re: architekt wnetrz IP: *.acn.pl / 10.65.6.* 25.12.02, 20:19
        mam pytanie do mann architekci (moj mail do was nie doszedl - moze jest blad w
        adresie skrzynki) ile kosztowaloby:
        - projekt regalu zbudowanego z karton gipdu do salonu (w zasadzie mam w glowie
        koncepcje na wneke z karton gipsu z polkami podswietlanymi, ale chce zeby ktos
        doswiadczony mi to rozrysowal)
        - doradztwo przy projekcie 2 lazienek (mam koncepcje, wybrana glazure itp., ale
        chcialabym sie doradzic kogos doswiadczonego - moze to co wymyslilam nie ma
        sensu)
        bede wdzieczna za odpowiedz, rozumiem, ze takie doradztwo ograniczyloby sie do
        kilku spotkan. chcialabym sie tez dowiedziec, gdzie mozna zobaczyc Panstwa
        realizacje.

Monika z W-wy

moj adres e mail: MichalB.@acn.waw.pl

ps. jezeli inny architekt wnetrz chcialby sie tego podjac, poprosze o
        propozycje oraz informacje gdzie (najlepiej w internecie) moge znalezc
        przyklady wykonanych projektow wnetrz (mozecie mi tez przyslac na skrzynke
        zdjecia przykladowych waszych realizacji)
        • Gość: sando Re: architekt wnetrz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.03, 23:31
          Proponujemy swoje usługi niedrogo i fachowo (dyplom ASP).Mamy doświadczenie w
          projektowaniu wnętrz i stoisk,oraz scenografii.
          sando@poczta.gazeta.pl
    • Gość: piotr grzegorczyk Re: architekt wnetrz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.02, 21:49
      nic nie tracisz, jestem architektem inż. z wawy, realizacje, wiek 37,
      wizualizacje, uzgodnienia, pozwolenia itp..., piotrgreg@wp.pl
      aha
      72mkw = ~72x150,- PLN = ~10 000,- PLN.
      jeśli ktoś życzy mniej to zastanów się
      takie mieszkanko to koncepcja, projekt + min. 3 miesiące nadzorów
      lepszy fachura niż początkujący ochotnik
      pozdrawiam
      • miltonia Re: architekt wnetrz 26.12.02, 23:07
        To prawda. Żaden szanujący się architekt nie zejdzie poniżej 150 zł za m2 przy
        niedużych powierzchniach. Owszem są osoby, które zrobią projekt za niższą cenę,
        ale zazwyczaj efekt jest mizerny. Studentów bym nie radziła, trzeba mieć sporą
        wiedzę praktyczną, wiedzieć gdzie i czego szukać by był jakiś efekt. Błędy w
        projekcie mogą cię sporo kosztować. Zazwyczaj nie ma tanio i dobrze.
        • Gość: Aska1 Re: architekt wnetrz IP: 212.106.152.* 28.12.02, 14:45
          Oj Warszawo Warszawo!!!! Troszkę się moi mili rozwydrzyliście!!! Jestem
          architektem wnętrz ze Śląska. Prawo popytu i podaży spowodowało, że tutaj nikt
          nie zapłaci w ciemno 150 zł. za m2 cudzych pomysłów i nie jest to kwestia
          szacunku dla siebie. Nikt już nie stosuje takiego przelicznika. Cena projektu
          zależy przede wszystkim od jego zakresu i trudno jest z góry okreslić jaki ten
          zakres bedzie. Projektowanie mieszkań, to szczególny rodzaj projektowania.
          Polega na zrozumieniu i uporządkowaniu cudzych potrzeb i marzeń. Czasami
          wystarczy jedno spotkanie, rozmowa i kilka szkiców, a czasami trzeba rozrysować
          każdy detal i nadzorować zakup każdego najdrobniejszego elementu wnętrza.
          Dlatego cena jest w duzym stopniu uzależniona od stopnia zaangażowania. Z tego
          powodu zawsze pierwsze spotkanie z klientem jest gratis. Proponuje spotkanie.
          Bedę w Warszawie ok. 16 stycznia, nawiasem mówiąc z powodu innego projektu.
          Jeżeli chcesz, możesz mi przysłać mailem szkic twojego mieszkania i ogólny opis
          twoich potrzeb. Bede mogła wtedy spotkać się z tobą i przedstawic ci moje
          propozycje. Taka porada architektoniczna kosztuje u mnie 150 zł, dokładnie tyle
          co domowa wizyta lekarska. Mój adres jokabal@poczta.onet.pl
          • Gość: piotr Re: architekt wnetrz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 21:51
            nie wierzę w porady za 150,-, projektowanie dobrego wnętrza to żmudna i
            odpowiedzialna praca,
            nie znam też przykładu nadzorów "z doskoku"
            dobry projekt nie powstaje w 1 dzień
            po prostu nie warto oszczędzać na projektancie
            ale cóż...rynek... jest dla ludzi i wszystko zależy od ich wyborów
            pozdrawiam
          • Gość: RPO Re: architekt wnetrz IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.01.03, 19:31
            Gość portalu: Aska1 napisał(a):

> Oj Warszawo Warszawo!!!! Troszkę się moi mili rozwydrzyliście!!! Jestem
            > architektem wnętrz ze Śląska. Prawo popytu i podaży spowodowało, że tutaj
            nikt
            > nie zapłaci w ciemno 150 zł. za m2 cudzych pomysłów i nie jest to kwestia
            > szacunku dla siebie. Nikt już nie stosuje takiego przelicznika. Cena
            projektu
            > zależy przede wszystkim od jego zakresu i trudno jest z góry okreslić jaki
            ten
            > zakres bedzie. Projektowanie mieszkań, to szczególny rodzaj projektowania.
            > Polega na zrozumieniu i uporządkowaniu cudzych potrzeb i marzeń. Czasami
            > wystarczy jedno spotkanie, rozmowa i kilka szkiców, a czasami trzeba
            rozrysować
            >
            > każdy detal i nadzorować zakup każdego najdrobniejszego elementu wnętrza.
            > Dlatego cena jest w duzym stopniu uzależniona od stopnia zaangażowania. Z
            tego
            > powodu zawsze pierwsze spotkanie z klientem jest gratis. Proponuje spotkanie.
            > Bedę w Warszawie ok. 16 stycznia, nawiasem mówiąc z powodu innego projektu.
            > Jeżeli chcesz, możesz mi przysłać mailem szkic twojego mieszkania i ogólny
            opis
            >
            > twoich potrzeb. Bede mogła wtedy spotkać się z tobą i przedstawic ci moje
            > propozycje. Taka porada architektoniczna kosztuje u mnie 150 zł, dokładnie
            tyle
            >
            > co domowa wizyta lekarska. Mój adres jokabal@poczta.onet.pl

Bardzo fachowa oferta tego architekta bym wybrała.
          • Gość: money b Re: architekt wnetrz IP: *.chello.pl 06.01.03, 22:11
            bravo!!! porada w cenie biletu ze Slunska! A powrotny???
    • Gość: Ao Re: architekt wnetrz IP: 212.69.76.* 04.01.03, 19:12
      Pokażcie mi klienta który zapłaci 150 PLN za projekt m2 mieszkania. Z reguły
      przy 50 PLN już zaczyna sie krzywienie, a żyć z czegos trzeba. Tak że
      powodzenia ambitni...
      • miltonia Re: architekt wnetrz 05.01.03, 11:15
        Są i tacy, którzy płacą i 150$ za m2, zapewniam Cię. Za 50 zł lub mniej godzą
        się pracować absolwenci różnych kursów i dokształtów, którzy tak naprawdę nie
        mają pojęcia o projektowaniu. No cóż buty też można kupić na bazarze lub w
        markowym sklepie. A różnica w cenie jest wielokrotna. Podobnie jest z
        architektami i ze wszystkim.
        • Gość: m Re: architekt wnetrz IP: 195.136.95.* 06.01.03, 14:21
          150$ za metr ?!?!? snoby co maja za duzo kasy i pusto w glowie !!!
        • Gość: Aguś Re: architekt wnetrz IP: 1.5.* / 192.168.2.* 06.01.03, 21:57
          Miltonio, sam fakt posiadania magistra architektury jeszcze nikogo nie czyni
          dobrym projektantem. Często i tak bywa, że ci po kursie mają o wiele lepsze
          przygotowanie niż ci po uczelni. Myślę, że bycie dobrym lub nie jest kwestią
          przede wszystkim talentu.
          Osobiści uważam, że za dobry projekt można zapłacić zarówno 10 000 zł jak i
          1000 zł. Wszystko zależy od desperacji projektanta (czyli np. jego aktualnej
          sytuacji finansowej...).
          Uważam też, iż proste przeliczniki w postaci płatności za metr projektowanej
          przestrzeni to rzecz co najmniej nieprofesjonalna. Przecież ilość włożonej
          pracy w projekt nie zależy od metrażu, tylko od zastanej sytuacji w mieszkaniu,
          od wymagań klienta, formy projektu i wielu innych czynników. Cena zatem powinna
          być uzgadniana indywidualnie za każdym razem. Tym bardziej, jeżeli podajemy ją
          w tysiącach złotych...
          • Gość: Jacek Re: architekt wnetrz IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 08.01.03, 08:36
            A ja uważam że projektant który bierze 1000 za projekt to po prostu zły
            projektant - któremu brakuje klientów...bo oczywiste jest że kiedy wnętrzarz
            jest dobry to ma wzięcie a gdy ma wzięcie to nie pracuje za sumy mniejsze niż
            studenci architektury...
            Osobiście moge polecić p.Wojtka - o tym co oferuje i za ile można się przekonać
            na jego stronce www nie podaje tu adresu by nie być posądzonym o jakąś reklamę -
            gdy jest ktos zainteresowany to mój mail -jaoko@tlen.pl
          • miltonia Re: architekt wnetrz 07.06.03, 12:23
            Gość portalu: Aguś napisał(a):

> Miltonio, sam fakt posiadania magistra architektury jeszcze nikogo nie czyni
            > dobrym projektantem.

Tu masz absolutna racje.

Często i tak bywa, że ci po kursie mają o wiele lepsze przygotowanie niż ci po
            uczelni.

A tutaj nie masz jej w ogole. Nie przecze, ze zdarzaja sie samorodne talenty,
            ktore dobrze projektuja bez studiow. Sama spotkalam jedna taka osobe, ktora
            byla potwierdzeniem wyjatku od reguly. Jak wiesz, przy egzaminie wstepnym na
            architekture sprawdza sie (moze w niedoskonaly spokoj, ale jednak)
            predyspozycje do uprawiania tego zawodu. Sam talent, to tez nie wszystko.
            Oprocz potrzebnej wiedzy rownie wazny jest GUST. I nie ma co tutaj gadac, ze o
            gustach sie nie dyskutuje, bo to nieprawda. Tam gdzie mamy do czynienia z jakas
            dziedzina sztuki ( a architektura ponoc jej krolowa jest) o gustach rozmawiac
            trzeba, mimo, ze to nieuchwytna materia.

> Osobiści uważam, że za dobry projekt można zapłacić zarówno 10 000 zł jak i
            > 1000 zł. Wszystko zależy od desperacji projektanta (czyli np. jego aktualnej
            > sytuacji finansowej...)

Moze tak, moze nie. W desperacji robi sie duzo bledow, albo za bardzo chce sie
            pokazac, jakim sie jest geniuszem, przerazajac nawet malo wymagajacych klientow
            erupcja pomyslow.

> Uważam też, iż proste przeliczniki w postaci płatności za metr projektowanej
            > przestrzeni to rzecz co najmniej nieprofesjonalna.

A masz lepszy przelicznik? Oczywiscie cene za m2 podaje sie od-do, a
            konkretyzuje, po omowieniu zakresu projektu.
    • Gość: margie Re: architekt wnetrz IP: *.acn.pl / 10.68.3.* 07.06.03, 20:39
      nie wiem ile, ale polecam fachowca: Paweł Wachnicki, tel 0601 276 161, mail:
      pawelwachnicki@o2.pl. Znakomity fachowiec, swietne pomysly, niedrogi projekt i
      w dodatku znakomite pomysly na niecodzienna aranzacje za niewielkie pieniadze
      do wydania, a to dzisiaj wazne:))
    • Gość: marzena Re: architekt wnetrz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 02:20
      Polecam swoja skromna osobe- dzialam na rynku warszawskim. kompletnego
      projektu wnetrza mieszkalnego nie zrobie za 1000 zl (uzmyslowic sobie nalezy,
      ze jest to kwota, ktora ktos proponuje za conajmniej 2 miesiace intensywnej
      pracy: koncepcje, wizualizacje, projekt wykonawczy, nadzor, wizyty w nowym
      mieszkanku i prawdopodobnie cale godziny spedzone w sklepach na doborze
      materialow), ale mam nadzieje, ze moj cennik jest konkurencyjny. co nieco o
      mnie jest na stronie www.emjot.cad.pl
      brakuje tam wlasnie zdjec ostatnich realizacji, ale te chetnie pokaze
      osobiscie:)
      pozdrawiam
      marzena
      • Gość: rooti Re: architekt wnetrz IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.03, 00:44
        Znowu Pani Marzena rynek zdobywa :)) A ja nawet swojej strony nie mam... Az
        strach pomyslec :)

Pozdrawiam
        • Gość: marzena Re: architekt wnetrz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.03, 23:15
          pozdrawiam pana Rootiego:). Sledze na codzien dyskusje na tym forum, i musze
          przyznac, ze solidaryzuje sie zwykle z Panskimi opiniami:). Jak Pana osoba na
          to wskazuje, wlasna strona nie jest niczym niezbednym, choc czasem moze
          pomoc:).
    • Gość: axx Re: architekt wnetrz IP: 209.136.102.* 09.06.03, 02:59
      Dobra aranzacja wnetrza to "Seks i Architektura"
      Proponuje rozpracowac te lustra w sypialni(sypialniach) Duze lustra pobudzaja seks.
      Dobre lustra w sypialni to dobra cena za aranzacje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka