Gość: qmaan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 11:17 praca.onet.pl/oferta/sitemap/pLlistatOfertesSiteMapSenseJS.cfm?sCategoria=Architektura&iArea=44 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pishor Re: do roboty lenie :P 29.10.06, 21:22 Dooo roboty... Dooo roboty...Piosenka tak taka była. Lata lateczne temu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: do roboty lenie :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 10:28 No i sie porobiło. Niech młodzi jadą, ja już tu na miejscu nie wyrabiam, a co będzie dalej? Wreszcie za projekt będzie sie brało 10 % wartości inwestycji, a o terminach można zapomnieć. Mało nas, mało nas Odpowiedz Link Zgłoś
wiilku Re: do roboty lenie :P 30.10.06, 11:41 > No i sie porobiło. Niech młodzi jadą, ja już tu na miejscu nie wyrabiam, a co > będzie dalej? Wreszcie za projekt będzie sie brało 10 % wartości inwestycji, oby, oby już zresztą - czuć lepsze, w tym roku dwa razy udało mi się wziąść temat wg cennika izbowego a nawet trochę wyżej z drugiej strony, miejmy świadomość, ze to tylko w miastach- i to tylko w dużych. właśnie mi bardzo uprzejmie podziękowano za ofertę na kościółek w małej miejscowości - wyceniony niziutko, na temacie mi strasznie zależało - na ok. 4,5% wartości inwestycji, bez nadzorów, z dyskretną sugestią, ze moja cena jest kosmiczna i nie ma nawet co próbować negocjować... Cóż, jeszcze długo sporej grupy potencjalnych klientów nie będzie na nas stać a obsługiwać ich będą tak zwani "technicy z uprawnieniami" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +/- Re: do roboty lenie :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 15:08 wiilku napisał: w tym roku dwa razy udało mi się wziąść temat wg > cennika izbowego a nawet trochę wyżej Dziwne. Ja każdą ofertę sporządzałem wg cennika+25%. Teraz cennik+50%. Nikt łaski mi nie robi. Do wiosny jestem totalnie zawalony, nie ma szans, na cokolwiek dodatkowego, nawet ciekawego. Dziwi mnie, że dumping jest regułą, a ceny minimalne wyjątkiem ("Dwa razy"). Na głowy poupadaliście ? Róbta zresztą, co chceta ... W szmaciarzy się bawicie, potem kwiczycie, skomlicie, itd. - wasza sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Re: do roboty lenie :P IP: *.netz.sbs.de 30.10.06, 16:50 >> W szmaciarzy się bawicie << Architekt to pisal do wspolkolegow, czy misiek od lopaty ? ;-). I to pewnie jakis lepsiejszy - bo duzo bieze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiilku Re: do roboty lenie :P 31.10.06, 22:56 > Dziwi mnie, że dumping jest regułą, a ceny minimalne wyjątkiem ("Dwa razy"). > Na głowy poupadaliście ? > W szmaciarzy się bawicie No tak...Kultury nikogo przez net się nie nauczy jak się z domu nie wyniosło. Kiedyś architekt był jej uosobieniem, proponuję "koledze" w wolnej chwili pomiędzy wykopywaniem się z totalnego zawalenia poćwiczyć też formę wypowiedzi. A co do meritum - te dwa tematy to była połowa moich tegorocznych; dupereli nie biorę a swój czas szanuję. Odpowiedz Link Zgłoś