trickstero 10.04.07, 18:03 jak w temacie........ www.gazetawyborcza.pl/1,75480,4043349.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mon-ya Re: umarlem.......... 11.04.07, 14:03 Ja tez, hehehe, ale nieco inaczej - pozytywnie... I nie po obejrzeniu Bazyliki (tfu!), ale gdy trafilam na takie cudo: thomasmayerarchive.de/categories.php?cat_id=1131&%%%SID%%%&l=english A tutaj po prawej jest wiecej (zdjecia, filmy video), jesli kogos to zainteresuje: www.elciego.com/elciego/gehry_riscal.htm Dodam, ze ten hotel zostal wybudowany tam, gdzie diabel mowi dobranoc: w hiszpanskiej prowincji Alava (La Rioja), w wiosce Elciego, zamieszkalej przez 1033 osoby (dokladnie: 516 mezczyzn i 517 kobiet, dane z 07.02.2007 r). Wybudowano go na zamowienie i na terenach nalezacych do Bodegas Marques de Riscal. Dla porownania (i docenienia maestrii dziela) Zwycieski Projekt Muzeum Sztuki Nowoczesnej. Gdzie? W wielkim, europejskim miescie!: dom.gazeta.pl/nieruchomosci/8,74935,3948899.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly_dziobek Re: umarlem.......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 15:41 dobrze ci... :) mi sie tak latwo nie umiera, niestety. musze zyc i sie meczyc :) pani architekt :)) ma racje- to nie eklektyzm. eklektycy mogliby sie obrazic, a nawet w grobie przewrocic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proarchitektura Re: umarlem.......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 10:48 smutno mi jest, kościółek w Brzegach lubię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res Re: umarlem.......... IP: *.n4u.krakow.pl 15.04.07, 14:02 Nie no takich ludzi powinno się zamykać.... Skąd się ta baba wzięła...I O zgrozo jak wygląda ta bazylika.... Ni chu...chu... nie dam już wiecej na tace! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda do res IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 10:44 No co Ty RES, Bazyliki w Licheniu nie widziałaś/eś? Tutaj możesz sobie ją pooglądać: www.szydlowiec.pl/wydarzenia/orkiestra/lichen2005/bazylika/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastus Re: do res IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 08:38 Styl w jakim wszystko to funkcjonuje mozna zaobserwowac na niektorych dzialkach ogrodow pracowniczych, brakuje tylko pomnika Kaczora Donalda skladajacego datki u stop pani Basi, Swiatowe Centrum kiczu (przez male k) Odpowiedz Link Zgłoś