mateo31 23.05.03, 15:22 Właśnie. Sypialnia na wschód, pokoje na południe czy może odwrotnie albo jeszcze inaczej.Czy jakiś fachowiec może mi wytłumaczyć jaki byłby najlepszy układ i dlaczego. Chodzi o 2 pokoje mieszkanie w blokach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rooti Re: Na którą stronę okna? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.03, 18:56 Z sypialni na wschod: bo sloneczko budzi i wogole jest to dosc przyjemny moment (przynajmniej dla mnie) Pokoj dzienny: od poludnia lub poludniowego-zachodu. Raczej nie od zachodu, bo promienie Slonca, ogolnie rzecz biorac, daja po oczach. Itd itp etc. Nawet gdzies byl taki madry schemat jak utawiac pomieszczenia, ale... Skoro to ma byc mieszkanie w bloku, to raczej pytanie jest typu "Zorka 5", bo i tak przeciez nie zmienisz tego, co wybudowala ekypa ludzi pracy. Pozdrowka z Tarnowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inz. Mamon Re: Na którą stronę okna? IP: 213.33.69.* 24.05.03, 20:37 Gość portalu: rooti napisał(a): > Z sypialni na wschod: bo sloneczko budzi i wogole jest to dosc przyjemny moment > > (przynajmniej dla mnie) > Pokoj dzienny: od poludnia lub poludniowego-zachodu. Raczej nie od zachodu, bo > promienie Slonca, ogolnie rzecz biorac, daja po oczach. > Itd itp etc. Nawet gdzies byl taki madry schemat jak utawiac pomieszczenia, > ale... > Skoro to ma byc mieszkanie w bloku, to raczej pytanie jest typu "Zorka 5", bo i > > tak przeciez nie zmienisz tego, co wybudowala ekypa ludzi pracy. > > Pozdrowka z Tarnowka Pozostaje tylko potwierdzic, co stwierdzil inz. rooti Jako ciekawostke dodam, ze chinczycy (ci z Pekinu) wola okna na poludnie. :-))) ... to tak na marginesie. :-)))) Uklony, inz. Mamon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rooti Re: Na którą stronę okna? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.03, 02:03 Jako ciekawostke to mozna dorzucic, ze wedlug Feng-shui od poludnia i poludniowego-zachodu najlepiej byloby umiescic jakis garaz, magazyny itp: to ponoc dobrze wplywa na costam ;)) I nie zapomnijcie o zrodelku w przedpokoju, dzwonkach w przejsciu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Na którą stronę okna? 25.05.03, 12:25 I fujarce nad drzwiami. Zamiast zrodelka moze byc obraz wody, tylko nie abstrakcyjny, bo szczescie ktore ma Was nawiedzic moze sie nie kapnac. Odpowiedz Link Zgłoś