Dodaj do ulubionych

Tuba na projekty?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.03, 11:21
Cześć!

Chciałabym kupić w prezencie tube na projekty dla studenta architektury
krajobrazu. Jaki wymiar wybrać? I gdzie w Warszawie są sklepy, w których mogę
dokonać tanio takiego zakupu? Z góry dziękuję za informacje :-)
Pozdrawiam

Żabka
Obserwuj wątek
    • Gość: inz. Mamon Re: Tuba na projekty? IP: 213.33.69.* 05.06.03, 13:35
      Gość portalu: Żabka napisał(a):

> Cześć!
      >
      > Chciałabym kupić w prezencie tube na projekty dla studenta architektury
      > krajobrazu. Jaki wymiar wybrać? I gdzie w Warszawie są sklepy, w których mogę
      > dokonać tanio takiego zakupu? Z góry dziękuję za informacje :-)
      > Pozdrawiam
      >
      > Żabka

Najlepiej jak kupisz przyjacielowi tak zwana tube propagandowa- powinna mu
      pomoc w uprawianiu jego zawodu mocno zwiazanego z poprawnymi public relations.

Uszanowanie,

inz. Mamon
      • Gość: Żabka Re: Tuba na projekty? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.03, 14:48

>
        > Najlepiej jak kupisz przyjacielowi tak zwana tube propagandowa- powinna mu
        > pomoc w uprawianiu jego zawodu mocno zwiazanego z poprawnymi public relations.
        >
        >
        > Uszanowanie,
        >
        > inz. Mamon

?
        • Gość: egon Re: Tuba na projekty? IP: 212.106.152.* 05.06.03, 15:28
          Gość portalu: Żabka napisał(a):
          > >
          > > Najlepiej jak kupisz przyjacielowi tak zwana tube propagandowa- powinna mu
          > > pomoc w uprawianiu jego zawodu mocno zwiazanego z poprawnymi public relati
          > > ons.
          > > Uszanowanie,
          > > inz. Mamon

> ?

insz. mamona nieustajaco tkwi w samozachwycie - co sentencja to rechot
          • miltonia Re: Tuba na projekty? 05.06.03, 15:40
            Kiedys byly takie, ktorych dlugosc mozna bylo regulowac. Do dostania w sklepach
            zaopatrzenia plastykow, np. na Mazowieckiej. Jak jest obecnie, nie wiem, bo z
            uzywam jedynie tuby propagandowej produkcji inz. Mamonia.
            • Gość: rooti Re: Tuba na projekty? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.03, 01:19
              Tuba: im wieksza, tym lepsza.
              Tuba to atrybut architekta; to jak laska biskupia albo palka policyjna.
              Tuba powinna byc wiec wielka, czarna, widoczna z daleka; budzaca szacunek ;-p
              W koncu tuba powinna miec mozliwosc regulacji; Dobre sa male tuby fmy Leniar;
              duze tez robia: sa zolte lub niebieskie i calkiem fajniste.

Arch. krajobrazu nieodlacznie kojarzy mi sie z formatami o szerokosci 90 lub
              120cm. To niezbedne minimum tuby. Ale polecalbym "teleskopowa" na 180.
              Ostatecznie: kto wie jak bardzo rozlegego krajobrazu mozna sie spodziewac :) ?
              • Gość: Żabka Re: Tuba na projekty? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.03, 08:46
                Rooti dziekuje. Innym tez :-) Bo ja sie zupelnie na tym nie znam :-( Ale
                jeszcze jakby ktos chcial udizelic jakiejs rady to z checia przeczytam.
                A oprocz Mazowieckiej to gdzie są takie sklepy gdzie takie tuby mozna dostac?
                A tak wogole to myslicie, że to dobry prezent na urodziny?
                Z pozdrowieniami,

Żabka
                • miltonia Re: Tuba na projekty? 06.06.03, 13:05
                  Na Wydziale Architektury masz tez taki sklepik, drugi jest na Koszykowej, za
                  Lwowska (w kierunku hali), byc moze jeszcze jest na ASP na Krakowskim, ale
                  pewna nie jestem, bo wieki tam nie bylam. A tuba, owszem, dobry prezent. Bedzie
                  jeszcze lepszy, jak napelnisz ja zgrabnymi flaszeczkami z procentowa
                  zawartoscia. Z zawartosci student architektury na pewno sie ucieszy, gwarantuje
                  w ciemno.
                  • Gość: Żabka Re: Tuba na projekty? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.03, 13:50
                    Miltonia, dzieki. Mam na szczescie troche czasu na kupienie, wiec sobie
                    poodwiedzam te sklepiki. A nie wiesz czy w ktoryms jest taniej, drozej, czy
                    ceny sa w nich bardzo podobne?
                    No tak z zawartosci z pewnoscia by sie ucieszyl, ale czy z "opakowania" tej
                    zawartosci...
                    Pozdrawiam ;-)

Żabka
                    • Gość: rooti Re: Tuba na projekty? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.03, 01:28
                      Pani Miltonia moze z tymi % troche przesadzila. Ale jakbys kupila jeszcze do
                      tej tuby rulon kalki szkicowki i ladny oloweczek 0,5 lub 0,7, to by bylo juz
                      cos. Takie oloweczki sie "sieje" gdzie popadnie. Sam mam ze 3, mialem (w sumie)
                      ok. 7 :)
                      • Gość: Żabka Re: Tuba na projekty? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.03, 08:19
                        :-)Pomysl calkiem fajny, tylko ze ten mlody architekt ma wielka tube kalki :-(
                        Ale olowczeki, to rzeczywiscie sie zawsze gubia (nawet mi, choc nie mam nic
                        wspolnego z architektura)
                        Pozdrawiam,
                        Żabka
                        • miltonia Re: Tuba na projekty? 07.06.03, 11:59
                          Gość portalu: rooti napisał(a):

> Pani Miltonia moze z tymi % troche przesadzila.

E tam, Rooti, sam dobrze wiesz, ze nic a nic nie przesadzilam. A po co kupowac
                          cos, co i tak sie zgubi, kiedy mozna wydac pieniazki bardziej racjonalnie na
                          cos, co sie na pewno nie zmarnuje?
                          • Gość: rooti Re: Tuba na projekty? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 00:24
                            Te % to czyste marnotrastwo. Poza tym % ubijaja szare komorki. Bez szarych
                            komorek: szara rzeczywistosc...
    • Gość: Żabka Re: Tuba na projekty? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.03, 09:41
      Dzieki wszystkim za rady. Wyruszam dziś na zakupy :-) A jutro się okaże, czy
      ten ktoś, kto dostanie taki prezent, będzie zadowolony... Mam nadzieje, ze tak,
      Pozdrawiam. Milego dnia!

Żabka
    • Gość: Żabka Re: Tuba na projekty? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.03, 15:59
      Cześć!
      Jestem już po zakupkach :-) Kupiłam tubę, taką czarną, rozkręcaną do 120 cm.
      Niestety w obu sklepach na Mazowieckiej takich nie mieli. Dysponowali tylko
      takimi zwykymi; więc powędrowałam do sklepu „Paleta Art.” na ul. Szkolnej 5 i
      tam wlasnie była „moja” tuba za 61 zł. Stwierdziłam, że jeszcze zajrzę do
      sklepu „Skala”, tam była identyczna tuba, ale jak zobaczyłam ile kosztuje, to
      się przerazilam – az 23 zl była drozsza (czyli kosztowała aż 84 zł.) i
      szybciutko wróciłam na Szkolną :-)
      Miltonia, zawartość wypełniłam (no może nie do końca, bo bym zbankrutowałą na
      tym wypełnianiu ;-) ), ale nie buteleczkami z %, tylko takim cukiereczkami z
      % :-)
      Miałam też oczywiście mały problem z zapakowaniem tego prezentu, ale
      wymyśliłam, że kupię taki jasny papaier do pakowaia paczek i porobie na nim
      kolorowe stempelki za pomocą ziemniaków, a potem ładniw owinę i zrobię z tuby
      duuużego cukierka ze wstążeczkami :-)
      Jutro okaże się czy prezencik się spodobał. Trzymajcie kciuki.
      Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc, szczególnie: Miltonie i Rooti Śle
      pozdrowionka,
      Żabka

PS Może kiedyś przyda się mój pomyśl komu innemu, dlatego się tak rozpisałam ;-)
      • Gość: rooti Re: Tuba na projekty? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 00:18
        Dziekuje za pozdrowka. Jeszcze tylko takie pytanie: dlaczego robilas stemple
        ziemniakiem ? Wiem do czego to sluzy, ale... ? :)
        • Gość: Żabka Re: Tuba na projekty? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 10:01
          Hejka!
          Prosze uprzejmie.
          A stemple ziemniakiem robilam by byo mi latwiej "zakolorowac" ten jednolity i
          dosc spory papier. Bo jakbym maiala sama cos malowac, przy moich zdolnosciach
          plastycznych, to nie wyszloby chyba najlepiej. Ale i tak malowanko zajelo mi
          okolo 2 godzinki. Juz rozumiesz po co te stempelki? Czy jeszcze cos dopisać? ;-)
          Z pozdrowieniami,
          Żabka
          PS Prezent się podobał :-))) i opkowanie tez.
          • miltonia Re: Tuba na projekty? 10.07.03, 14:36
            To milo, ze prezent wraz z opakowaniem do gustu przypadly. Zawartosc, tuby mam
            nadzieje tez. Za pozdrowienia dziekuje i odwzajemniam.
            • Gość: Żabka Re: Tuba na projekty? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 14:58
              Miltonia, oczywiscie zawartosc tez przypadla do gustu :-)
              Milego popoludnia!

Żabka

• Gość: rooti Re: Tuba na projekty? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 00:40
                Coz, podziwiam samozaparcie w robieniu tzw "handmade". W koncu tylko nieliczni
                decyduja sie na reczna produkcje zapalek :)).

Pozdrawiam
                • Gość: Żabka Re: Tuba na projekty? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 08:36
                  Rooti masz rację. Ale wydaje mi się, że jubilat docenił to, że to nie był taki
                  zwykły paapier, tylko że włożyłam w niego pracę. A poza tym przyznam, że była
                  to całkiem fajna zabawa. Dawno już nie bawiłam się w malarza ;-) Wiec mogłam
                  sobie też troszkę powspominać czasy dzieciństwa :-)))
                  Pozdrawiam i życzę dużo samozaparcia w różnych sprawach.
                  Miłego dnia!

Żabka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka