Dodaj do ulubionych

Uwaga na "projektantki" z Interium Studio!Oszustki

21.06.08, 18:11
Drodzy Państwo piszę abyście nie "nacieli" się tak jak ja to
zrobiłam.K.Snuzka i D.Kuć podjęły się zaprojektowania mojego domu,
niestey nawet nie doszły do połowy i zrezygnowały z dalszej pracy,
za kazdym razem ządały zaliczek a ja ufnie płaciłam,mając
nadzieję,ze wszystko jest ok.Gdy uzbierały kilkanaście tysięcy
zł.wycofały się zostawiając mnie ze wszystkim w rozsypce.Nie chciały
zwrócić pieniędzy.Gdybym miała więcej czasu to pozwałabym smarkule
do sądu.Odradzam szczerze!To oszustki.
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Uwaga na "projektantki" z Interium Studio!Osz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.08, 10:12
      myślę, że coś przed nami ukrywasz. byłam na ich stronie, mają bardzo fajne portfolio, które raczej nie sugeruje, że są smarkulami, czy oszustkami. poza tym, jaki interes mieliby projektanci, żeby porzucać swoich klientów w połowie projektu? a to, że wzięły pieniądze za wykonaną juz pracę to chyba normalne. i raczej wygląda mi to na to, że nie mogłyście się dogadać na jakims tam etapie, a one nie chciały robić czegoś, pod czym nie mogłyby sie podpisać (ze wstydu np.)
      • Gość: Agnieszka Re: Uwaga na "projektantki" z Interium Studio!Osz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.08, 10:09
        Portfolio każdy może w Internecie zrobić. Proszę się nie dać zwieść.
        Ja również słyszałam, o kilku pracowniach wnętrz gdzie właściciele
        oszukują Klientów.
        Często właścicielami są ludzie, którzy nie mają żadnych kwalifikacji
        zawodowych.
        Przypuszczam że moderatorka watku nawet nie sprawdziłą
        czy "dziewczyny" mają ukończoną uczelnię Politechnikę lub ASP.
        • Gość: aga Re: Uwaga na "projektantki" z Interium Studio!Osz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.08, 13:24
          na czym te oszustwa mają polegać? naprawdę nie widzę, jaki mieliby interes porzucać projekt i klienta w połowie? tzn. chyba widzę ;) coś zostało na początku ustalone, zaakceptowane, prace projektowe ruszyły, a w połowie pani odi stwierdziła, że to nie to. sądząc po stylu wypowiedzi pani odi, architektki wolały zrezygnować z dalszego prowadzenia projektu, niż narażać się na współpracę z taką osobą. i bardzo brzydko jest podawać nazwę firmy, właścicielki nazywać smarkulami i oszustkami, samą pozostając anonimową.
          • Gość: 1odi Re: Uwaga na "projektantki" z Interium Studio!Osz IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.08, 12:03
            Pani "aga" pracuje chyba dla Interium Studio bo tak zacięcie broni
            firmy i sugeruje sytuacje, które nie miały nigdy miejsca, aby
            wybielić projektantki:) Pani ago to jest prawda co napisałam i zadne
            Pani cudowne domniemania tego nie zmienią. "narażać się na
            współpracę z taką o sobą" zna mnie Pani??? Widzę, ze pisze Pani co
            ślina przyniesie na język. Oj nie ładnie, nie ładnie...
            Pozdrawiam serdecznie.
            • Gość: aga Re: Uwaga na "projektantki" z Interium Studio!Osz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.08, 12:31
              neistety nie pracuję dla InteriumStudio, dopiero się kształcę w tym kierunku. nie podoba mi się, że przedstawianie projektantów/architektów, jako oszustów. każdy medal ma dwie strony. z pani relacji poznaliśmy rację jednej, jak wygląda z drugiej to tylko domysły. podoba mi się ich portfolio i chciałabym się takim pochwalić za kilka lat i podobnie, jak gość z 11:55 też nie uważam, żeby to były cudze realizacje, artykuły zamieszczane w prasie fachowej też są do sprawdzenia. podowanie nazwisk, nazwy firmy w takim kontekście jest karalne. skoro jest pani skłonna podać swoje dane na e-maila, to tzreba było wstrzymać się zpodawaniem danych projektantek publicznie i ewentualnie podać je również na priv. to mi się nie podoba i dlatego tak zareagowałam. i też nie wierzę, że traci pani kilkanaście tysięcy złotych, wie ze racja jest po jej stronie i nie dochodzi swoich praw na drodze sądowej. no takie jest moje zdanie, niestety.
              również pozdrawiam serdecznie
              • Gość: 1odi Re: Uwaga na "projektantki" z Interium Studio!Osz IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.08, 13:07
                Proszę nie sugerować nic na temat portfolio, bo nawet nie poruszałam
                tego tematu. Nie wnikam czy to ich czy nie, bo przyznam ze nie
                ineresuje mnie to juz kompletnie. Nie twierdzę, ze
                projektanci/architekci są oszustami wręcz przeciwnie znam wielu
                utalentowanych i naprawdę cenionych oraz godnych polecenia, z usług
                których obecnie korzystają moi znajomi i przyjaciele. Niech Pani
                mnie zrozumie...juz pomińmy sprawy finansowe, bo to dla mnie jest
                najmniej wazne. Proszę sobie wyobrazić, ze zostałam sama jak palec w
                tym całym remoncie! Pani jest fachowcem w tej dziedzinie i świetnie
                dałaby sobie radę, ja niestety jestem zielona. To jest dopiero szok
                jak z dnia na dzień trzeba radzić sobie samemu z tak duzą
                powierzchnia. Dlaczego mam nie ostrzec innych osób??? Jak mam taką
                mozliwość to korzystać z niej bedę. Jestem rozgoryczona zachowaniem
                właśnie tych projektanek i załuję,ze skorzystałam z ich usług.
      • Gość: Stefan Re: Uwaga na "projektantki" z Interium Studio!Osz IP: 83.238.130.* 23.06.08, 14:54
        Gość portalu: aga napisał(a):

> "jaki interes mieliby projektanci, żeby porzucać swoich klientów w połowie
        projektu?"

Otóż choćby taki, że miały masę innej roboty i nie nadążały ze zrobieniem
        projektu na czas, więc wybrały tzw. ściamnianie klienta, pobierając od niego
        zaliczki. Dość często spotykany przypadek, choć nie twierdzę, że akurat tak było
        tym razem.
        • Gość: aga Re: Uwaga na "projektantki" z Interium Studio!Osz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.08, 21:16
          ale to chyba łatwiej dogadać się z klientem w sprawie przesunięcia terminu (klient to też człowiek), niż ucieczka.
          • Gość: gość Re: Uwaga na "projektantki" z Interium Studio!Osz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.08, 07:37
            oj, chyba szanownej adze, nikt nie przesuwał w kółko terminu...
          • Gość: 1odi Re: Uwaga na "projektantki" z Interium Studio!Osz IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.08, 11:48
            Drodzy Państwo czy rok to wystarczający termin na projekt domu?
            Chyba byłam "wystarczająco" elastyczna? Nie miałam pretensji o
            termin, ekipa remontowa je nagliła! Poprostu nie miały czasu bo
            wiem, ze innych zleceń miały pełno i nie wyrabiały się ze wszystkim-
            powiedział mi o tym właściciel ekipy remontowej, z którym
            współpracują. Dziewczyny z Interium Studio pobrały 80% zaliczki a
            połowa domu została do zrobienia, co miały do stracenia? To chyba
            jasne, nie ma sensu tłumaczyc tak prostych rzeczy. Stronę mają ładną
            to prawda i na tym się kończy. Czuję się naprawdę oszukana i nic
            tego nie zmieni. Dom mam juz skończony i wszystkie stresy z
            projektantkami za sobą. Anonimowość...hmm...proszę napisać do mnie
            na e-maila nie mam nic do ukrycia Pani ago. Pozdrawiam.
    • Gość: gość Re: Uwaga na "projektantki" z Interium Studio!Osz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.08, 11:55
      Brakuje Pani czasu na odzyskanie kilkunastu tysięcy?????To po co te
      brednie..Jest umowa i skoro wykonawczynie nie wywiązały się z niej
      to sprawa jest prosta,chyba że nie było tak jak to Pani
      przedstawiła...
      Radzę również nie wierzyć tym,co uważają,że na swojej stronie można
      zamieścić cudze realizacje i jeszcze przedstawić pisma,w których
      zostały opublikowanE.
      • Gość: 1odi Re: Uwaga na "projektantki" z Interium Studio!Osz IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.08, 12:37
        Wlaśnie skończyłam remont. Mam więcej czasu, szkoda mi tych
        pieniędzy i chciałabym część odzyskać. Jestem za tym, zeby zwróciły
        część, która do nich nie nalezy. za wykonana ich pracę nie śmiałabym
        się upominać-nie chcę od nikogo nic za darmo. Umowa jest, wszystko
        podpisane...mozna dowodzić swoich prawd. Drogi gościu weź pod uwagę
        to, ze wszystko jest juz w domu skończone. Jak udowodnić na jakim
        etapie mnie zostawiły? Nie wiem czy po pół roku jest sens
        odgrzebywać to wszystko...więcej zarobię w swojej firmie przez ten
        czas, który mogłabym stracić ciągając się po sądach z
        projektantkami. Wychodzę z zalozenia, ze ten kto oszuka 2x straci w
        przyszłości. Ja nie zbiednieję od zabranych mi podstępem pieniędzy a
        one trafią kiedyś na klienta, który im nie popuści.
        • Gość: Mateo Re: Uwaga na "projektantki" z Interium Studio!Osz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.08, 14:33
          Pracownie sa różne, i różni projektanci.
          Także i Kliencie potrafia zaleść za skórę.
          Rzycie pokazuje, że obie strony potrafią łamać ustalone zakresy
          obowiązków, etc.

A młodej przyszłej absolwentce kierynku projektowania widać brak
          doświadczenia. Jej wypowiedzi sa jeszcze idalistyczne.
          • Gość: miodek Re: Uwaga na "projektantki" z Interium Studio!Osz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 15:31
            Gość portalu: Mateo napisał(a):

>
            > Rzycie pokazuje,

panie pokazly dupe?nieladnie z ich strony.
    • Gość: DK Od Interium Studio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 17:56
      Pani Izo, odsyłam do treści umowy, z której nasza firma się
      wywiązała. W przypadku niejasności proszę o kontakt telefoniczny.

Pragnę dodać, że umieszczanie tego typu treści jest naruszeniem dóbr
      osobistych.

Z poważaniem
      Dorota Kuć i Karina Snuszka
      • pudht do Interium Studio 25.06.08, 06:40
        witam, jesli panie projektantki tu oddaja swoje komentarze, to moze
        opisza zaistniala sytuacje z ich punktu widzenia. pozdr. tm
    • Gość: architekt Re: Uwaga na "projektantki" z Interium Studio!Osz IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.08, 23:53
      Jakas Ty dziwna gdyby ktoś oszukal mnie na KILKANOAŚCIE TYŚIECY ZŁOTYCH !!!!!!
      to poszedl bym do sadu!!!

Pewnie Ty je wykiwalas i teraz klamiesz jak mozesz puknij sie w glowe... Jak
      NAPRAWDE UKRADLY CI KILKANASCIE TYSIECY ZLOTYCH TO WARTO SIE KLUCIC A JAK NIE TE
      NIE SIE ZAMETU I NIE PSUJ REPUTACJI DZIEWCZYNA!!!
      • 1odi Re: Uwaga na "projektantki" z Interium Studio!Osz 30.06.08, 19:01
        Ręka rękę myje:) Widocznie nie jestem taka zawzięta jak ty i nie idę
        do sądu. Jasne, ja je wykiwałam, oszukałam, nie skończyłam projektu
        i jestem bleee...jesteś śmieszny a twoja wypowiedź jeszcze
        bardziej:) Puknij się w głowę, moze tym zmusisz szare komórki do
        myślenia i zajmij się pracą a nie wypisywaniem bzdur, tak więcej
        mozna zarobić.
    • kuadarch Re: Uwaga na "projektantki" z Interium Studio!Osz 01.01.16, 18:20
      Witam,

Uwazam ze architekci powinni raze stworzyc jakas organizacje przeciw takim klientom jak ta Pani 1odi. Jest takich wielu w calej Europie, nie tylko w Polsce. Pozniej wypisuja bzdury na forum. Zaloze sie ze projektantki mialy dosc takiej jeczaco-pierdzacej baby, ktora ciagel zmieniala i nei chciala za to placic. Standard, a pozniej od oszustek wyzywaja. Tacy klienci powinni w wiezieni siedziec.
    • zbyniek51 Re: Uwaga na "projektantki" z Interium Studio!Osz 01.02.16, 22:43
      Ostrzeżenie przed oszustką . Przy pierwszej rozmowie pyta o warunki płatności. Nie targuje się o cenę bo wie że i tak nie zapłaci za wynajem. Prosi o zgodę na zapłatę w późniejszym terminie za jakieś 2- 3 tygodnie ponieważ podobno ma wtedy wypłatę, Dzień przed ustalonym terminem zapłaty zabiera wszystkie swoje rzeczy a ma ich naprawdę niewiele i cichaczem opuszcza mieszkanie korzystając z nieuwagi gospodarzy zostawia klucz na korytarzu przed drzwiami mieszkania. Jest to kobieta wiek ok. 29 lat wysoka ok. 172 lekko puszysta .włosy ciemne farbowane ,zaczesane na gładko bez grzywki w koński ogon ,oczy lekko wyłupiaste ,Podaje że ma na imię Patrycja i pochodzi z Prudnika gdzie mieszka jej ojciec wdowiec,skończyła szkołę muzyczną we Wrocławiu i pracuje w jakiejś prywatnej szkole muzycznej tylko na popołudnia i udziela korepetycji z teorii muzyki. To wszystko jest wierutnym kłamstwem bo jest najprawdopodobniej sprzątaczką. Z domu wychodzi około godziny 14 a wraca ok 23.Posiada bardzo mało rzeczy osobistych .Jedną kurtkę sportową spodnie dresowe , kilka bluzek,jedną parę butów sportowych typu Adidas , jakieś botki oraz zdezolowane japonki z urwanym troczkiem.Z domu wychodzi tak samo ubrana w tą kurtkę i obcisłe spodnie , nie nosi torebki. Ma dwa ręczniki kąpielowe, łyżkę ,widelec ,Kubek z napisem PATRYCJA , prześcieradło i poszewkę których nie obleka, Wszystkie rzeczy które ta osoba posiada mieszczą się w niewielkiej torbie turystycznej i reklamówce, a to pewnie dlatego aby mogła się szybko ewakuować i uciec gdy zbliża się pora zapłaty. Osoby które miały do czynienia z tą oszustką proszę o kontakt mail. mariankruk100@o2,pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka