Gość: aneta Re: piszcie o co was pytali IP: 217.96.12.* 22.04.05, 15:39 żdawałam podstawowy angielski, a na obrazku miałam dyrygebta i 3 muzyków ze skrzypcami. Pytali się mnie czy chciałabym usłyseć ich koncert, czy wiele ludzi teraz słucha muzyki klasycznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Angielski Rozszerzony - zestawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 00:34 Na tym forum: www.wl.boo.pl/viewtopic.php?t=392&highlight=matura ktos pozbieral pytania z anglika rozszerzonego. Prawdziwe czy nie, poczytac warto. Pozdrawam maturzystow. Odpowiedz Link Zgłoś
marros1 Motyw miłości w litreraturze 22.04.05, 17:35 Pytania o porównania dramatu szekspirowskiego do antycznego (miałem "Antygonę" i "Romeo i Julię"). Potem cechy powiesci poetyckiej ("Giaur"). A w trzecim pytaniu musiałem wyjaśnić wątpliwosci komisji co do jednego z moich argumentów. I sukces 20 pkt :). Powodzenia wszystkim życzę. Nie taki diabeł straszny :D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dma niemiecki podst. IP: 62.141.240.* 22.04.05, 20:24 1.rozmawiasz z kolezanka z niemiec -jaki jest jej wymarzony zawód -dlaczego akurat ten -jaki jest twój wymarzony zawód 2.byłaś na wyciecz i spałaś w hotelu w Bonn -gdzie znalazłaś ta oferte -czy byłaś zadowolona, dlaczego -ajkie było wyposarzenie w pokoju 3.jestes z kolega z Krakowie on chce wracać Ty chcesz zwiedzić coś jesze -przekona go ze musisz ro zobaczyć -... :-) -idź na kompromis Obrazek- kłócące się dzieci o prezent :-) ogólnie prosty zestaw .. powodzenia życze wszystkim ! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa_k Re: niemiecki podst. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 14:50 a pamietasz moze jaki numer mial ten zestaw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kelly Re: piszcie o co was pytali IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 22.04.05, 22:41 ja mialam pytania wogole z kosomosu... temat woznorodne ujecie toposu smierci i motywu umierania w swoich rozwazaniach odwolaj sie do przykladow z okresu sredniwoiecza utworu bialoszewskiego wywiad i obrazu malczewskiego.. 1)zwiazek smierci z miloscia w epoce baroku i romantyzmu (oczywiscie nie mialam w swej pracy nic o milosci ani o tych epokach trzymalam sie scisle tematu a pyatnie widac jednak bylo jakies chyba nie z tego zestawu.. i nie dla mnie ) 2)smierc w mediach.. niby latwe ale.. zycze powodzenia maturzystom Ps.Nie ma sprawiedliowsci.. nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina WZORCE RODZINY !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 08:57 piszcie o co was pytali do tematu wzorce rodziny dawniej a współcześnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: piszcie o co was pytali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 15:02 Pytali mnie ktory z obrazow,ktory przedstawilam w prezentacji najbardziej mi sie podobał,z czego wynikaja roznice w postrzeganiu Paryza przez Prusa i Balzaca oraz dlaczego wzielam akurat miasto Paryz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelinka Angielski podstawowy - Jaworzno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 12:33 Zestaw 141. Chcesz znaleźć pracę na wakacje: - zapytaj czy jest jakaś praca - powiedz czy masz jakieś doświadczenie - zapytaj kiedy możesz zacząć 2. Podczas wakacji byłeś na koncercie zespołu młodzieżowego: - opisz gdzie i kiedy to było - jaka była atmosfera na koncercie - jak zdobyłeś autografy 3. masz z koleżanką kupić prezent dla innej koleżanki: - nie zgódź sie na pomysł koleżanki - zaproponuj co można jej kupić - ustal kto kupuje kwiaty, a kto prezent obrazek: dwie panie w sklepie warzywnym pyt.: Dlaczego lepiej jest kupować w małym sklepie? A ja miałam zestaw 30 i było tam jeszcze: 2. Zgubiłam się i opowiadam co wtedy zrobuiłam, jak szukałam drogi i jak ja znalazłam i opowiadam o spotkaniu z policjantem 3. Proponuję grę w tenisa: - nie zgadzam się na coś innego i podaję argumenty jeszcze raz odpieram jej argumenty i proponuję kompromis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka Wpisujcie się nadal ! IP: *.75.59.151.brzesko59.ptc.pl 25.04.05, 17:37 Czemu nikt już nic tu nie wpisuje? Błagam,piszcie jakie komisja zadawała pytania na polskim bo ja tu umieram ze strachu :(( Bądźcie solidarni z tymi, którzy jeszcze są przed egzaminem. Pocieszcie mnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki motyw zbrodni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 19:27 ja miałam temat "Zbrodnia jaki zrodlo cierpienia."I mialam głupie pytania zdalam tylko na 13pkt :// a byly mniej wiecej takie:Czemu motyw zbrodni jest taki czesty??Czy ludzie lubia czytac kryminały??Czy Makbet musiał zabic??Ktory z bohaterów nie cierpiał po zbrodni??Ktora pozycja z bibliografi najbardziej mi pomogła???Bylo jeszcze cos ale juz nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Lodz Niemiecki podstawowy IP: *.teoc.pl 26.04.05, 20:01 Zestaw 42 1.W rozmowie telefonicznej z kobietą, która chce wynając mieszkanie: - zapytaj o lokalizację mieszkania -przedstaw swoje oczekiwania -sputaj kiedy mozesz obejzec mieszkanie 2. Wyjechales(as)na wycieczke rowerowa: -opisz trase - opowiec gdzie mieszkales(as) nie pamietam 3. Robisz z kolezanka( kolega) zakupy na przyjecie urodzinowe. Kkolezanka (kolega) chce kupic napoje w plastikowych butelkach: - wyraz swoj sprzeciw -podaj powody -podaj kompromisowe rozwiazanie Obrazek: Duzo ludzi w parku ( na trawie) graja w bambinktona, 2 facetow robi grilla, kobieta i dziewczynka odbijaja pilke, reszta siedzi lub stoi i rozmawia. Pytania komisjii: 1. Czy ci ludzie sie znaja? Podaj powody dlaczego tak myslisz. 2. w jakim czasie to sie moze dziac? ( w weekend, w wolne dni itp) Mam nadzieje ze komus pomoga moje pytania powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciapolinio NIEMIECKI!!! CO MIELISCI?? HLP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 21:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobii wies IP: *.torun.mm.pl 26.04.05, 16:56 ja zdawalam wczoraj polski i zdalam an 17/20 :D:D mialam roznorodny wizerunek wsi w lit., moje pytania: co to realizm, arkadia i ktora ksiazka z lit.przedmiotu najmniej mi sie przydala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja temat --> Dramat kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 23:18 pytali o: 1- dlaczego Sofokles w "Antygonie" w roli pierwszoplanowej (chodzi o postac Antygony) obsadzil kobiete,a nie mezczyzne? 2- w jaki sposob pomogl mi w przygotowaniu prezentacji "Slownik symboli",ktory umiescilam w lit.przedmiotu? 3- w sredniowieczu obecny byl motyw Piety. Jaki jest jej zwiazek z "Lamentem swietokrzyskim" i z dramatem kobiety? dostalam 18/20 :D:D pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akee Re: temat impresjonizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 14:29 moj temat to 'wskaz emelenty impresjonizmu oraz omow ich funkcje w literaturze i malarstwie mlodej polski' pytania mialam latwe: 1. czy podoba ci sie kierunek artystyczny - impresjonizm i dlaczego 2. jaki z przedstawionych rpzez ciebie obrazow impresjonistow [lub inny,nie pokazany przez ciebie] chcialabys powiesic u siebie w pokoju 3. ktorego z poetow mlodej polski ktorych wiersze wykorzystalas do prezentacji cenisz najabrdziej i dlaczego uzyskalam 95% :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: piszcie o co was pytali IP: *.swietochlowice.org / *.swietochlowice.org 27.04.05, 17:40 FRANCUSKI woj. ślaskie 1. Zapraszasz koleżakę do restauracji i mówisz jej co zamawiasz, pytasz sie co ona zamawia chwalisz desery z tej restauracji. 2.Zdałaś egzamin z literatury francuskiej opowiedz swojej koleżance z pokoju: - o co Cię pytali - jak wybrnęłaś z tych pytań - jak świętowałaś zdanie 3. (Coś w stulu bo nie pamiętam dokładnie:() Twoja koleżanka chce iść do ogrodu zoologicznego odrzuć jej propozycje i zaproponuje wyjście gdzie inndziej - podaj przekonujace argumenty (co do twojego wyjścia) -idź na kompromis OBRAZEK: Facet palacy papierosy a obok kobieta z chłopcem w maskach (podobnych do chirurgicznych ) 1. Dlaczego palenie papierosów jest niebezpieczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remedios Re: piszcie o co was pytali IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.05, 15:51 Pytania byly 3. pierwsze dlaczego wybralam ten utwor, drugie odnosnie lektury (w zeden sposob nie sprawdzające wiedzy:) i trzecie-ktora z wymienionych postaci jest mi najbliższa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAMIL Z. ANGIELSKI ZDANY NA 100% IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 17:00 TERAZ TYLKO PISEMNE, I MATURA Z GLOWY :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzysta Re: piszcie o co was pytali IP: *.chello.pl 09.05.05, 13:58 Brak mi słów na tą za*r*ną CKE. debile dali takie zadania z matematyki że ponad połowa padnie. Próbna była trewialna w porównaniu do prawdziwej. a z tymi ciągami to troche przesadzili. szkoda że im wprost niemoge powiedzieć co mysle na temat ich debilnego madrzenia się. wątpie że zdam, a napewno będą w szoku jak zobączą jaki procent niezdał. szkoda mi siebie i reszte maturzystów. Odpowiedz Link Zgłoś