Dodaj do ulubionych

WOS rozszerzony

27.04.07, 17:31
Mam pytanie bo chcę się upewnić do jednej sprawy... Z WoSu pisze się tylko
jedno wypracowanie do wyboru tak jak na polskim? Bo na arkuszu nic nie
pisze...
Obserwuj wątek
    • historanka Re: WOS rozszerzony 27.04.07, 17:36
      no jasne że JEDNO !!!!!!
      ja też piszę WOS rozszerzony!

p[a, pa powodzenia! 8maja
    • gohha1 WOS rozszerzony 27.04.07, 18:47
      a na jakie tematy stawiacie z WOSu?

jak myślicie?

<ja myślałam że będzie o demokracji, ale ten temat który miałam na myśli
      pojawił się w listopadzie na próbnej>
    • Gość: Justynica Re: WOS rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 15:48
      No pewnie, że nic nie pisze...
      • Gość: evelle Re: WOS rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 22:55
        Ja myśle że cos o globalizacji albo patolaogiach władzy
        (korupcja,nepotyzm,fasadowość,alienacja)
        Oby..........
        • gabrielafrancuz Re: WOS rozszerzony 01.05.07, 10:19
          Myślę że bedzie coś o Unii Europejskiej ( z okazji 50-lecia Traktatów Rzymskich).
          Baj de łej, dysponuje ktoś jakimiś testami i moglby mi przesłać?
          gabrielafrancuz@wp.pl
          Z góry dzieki.
          • gabrielafrancuz Re: WOS rozszerzony 01.05.07, 22:18
            up
            • Gość: tentyp Re: WOS rozszerzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 00:42
              a może coś związnego z aborcją, eutanazją, homoseksualizmem? tematy takie jak
              globalizacja, unia europejska, demokracja, społeczeństwo obywatelskie pojawiały
              się często na maturach. z drugiej strony w tym roku obchodzimy 50 lat od
              podpisania traktatow rzymskich i 10 rocznicę uchwalenia konstytucji. sam
              chciałbym zagrożenia demokracji, ale pan giertych chyba dobrze wie, że on sam
              jest takim zagrożeniem więc wydaje mi się że temat będzie inny niż zawsze :)
              zaskoczą nas :]
              • Gość: greypc Re: WOS rozszerzony IP: *.g.intelink.pl 02.05.07, 01:19
                aborcja itp. to chyba za proste, bo to klasyka i każdy umie na ten temat lac
                wode ;] (choc tematy powazne). też myślalem o zagrożeniach demokracji albo o
                prawach człowieka.

nie wiem co wszyscy z tym Giertychem. przeciez on nie ma szczególnego wplywu na
                tematy maturalne. nie sądze, zeby jacyś profesorowie, ktorzy wymyslają tematy
                maturalne, bali się Giertycha i specjalnie mu się podlizywali tematami przez
                niego lubianymi. na probnej maturze tematy byly normalne i na prawdziwej tez
                neda w tym stylu.
                • gohha1 Re: WOS rozszerzony 02.05.07, 08:13
                  No ja akurat nie zgodziłabym się z tobą w tej kwestii.
                  Jeszcze nie tak długo przed próbną nasz minister mówił jak on to bardzo
                  lubi "Potop", i nie wyobraża sobie, żeby jakis maturzysta tego nie przeczytał.

A tu proszę -na próbnej z polaka (rozszerzonej) co się pojawiło???- czy to
                  zbieg okolicznośći?
                  • Gość: tentyp Re: WOS rozszerzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 09:32
                    z tym giertychem to tak pół żartem pół serio było. wpływu pewnie i nie ma, ale
                    wyobrażasz sobie temat na maturze (np zagrożenia demokracji czy aborcja) w
                    którym wielu mogłoby argumentowac postawione tezy podając przykład LPR,
                    Młodzieży Wszechpolskiej, czy samego Romana? już widzę te nagłówki w wyborczej
                    "maturzyści przeciwko giertychowi" :) taki temat byłby odwarznym posunieciem ze
                    strony układających testy.
                    • aaniolek1 Re: WOS rozszerzony 02.05.07, 11:10
                      Homoseksualizmu nie bedzie raczej,zagrożenia demokracji tez nie bo to
                      zbyt "gorący" temat:P Giertych jest przeciwnikiem UE wiec też nie bardzo:) Może
                      cos z patriotyzmem?Wartościami?
                      Nie mam żadnych konkretnych przeczuc, za to na probnej do polskiego i
                      angielskiego trafilam swietnie,teraz cala klasa za mna chodzi i pyta co bedzie
                      a tu pustka:/!

"KONKURENCJA NIE ŚPI" ;)
                      • gabrielafrancuz Re: WOS rozszerzony 02.05.07, 11:12
                        patriotyzm... byłabym zapomniała :)
                        "Czy twoim zdaniem lekcje patriotyzmu są potrzebne w szkołach I DLACZEGO TAK?"
                        xD
                        • Gość: evelle Re: WOS rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 13:50
                          Coś z UE zawsze jest w testowych albo tekstach ale mozliwe ze będzie
                          wypracowanie .A może o konstytucji europejskiej???
                          Ja myślę jeszcze o prawach człowieka???
                          Zobaczymy...Już niedługo ...I tak nas zaskoczą
                          • Gość: Qna Re: WOS rozszerzony IP: *.lodz.mm.pl 02.05.07, 15:28
                            Już kiedyś pisałam to na jakimś forum .. tematy szczególnie z WOSU zawsze są
                            muśnięte poważnym smrodkiem politycznym partii jaka teraz rządzi.

Dlatego - UE - raczej odpada (PIS nie jest tak mocno za nią )
                            KONTAKTY NA ARENIE MIĘDZYNARODOWEJ - to już wogóle :) .. wystarczy zobaczyć co
                            Pani Fotyga robi a raczej czego nie robi :)

Mylę, ze kwestie - KOŚCIÓŁ --> Państwo jak najbardziej mogą być.
                            do tego lekka nutka -Prawa
                            - Prawa człowieka
                            - Moralność
                            - terroryzm
                            - globalizacja?? choć bardzo wątpię )
                            - no i kto wie .. jeśli już czekacie na UE .. to być może minusy naszego
                            członkostwa w niej.

Pozdrawiam w(ł)osiaczków.
    • Gość: dfsf Re: WOS rozszerzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 00:42
      up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka