zezem_prosto_w_oczy Re: wg was najbardziej trwałe perfumy to.. 01.06.10, 17:09 Hermes D'Terre Tuscany per Donna Aramis Odpowiedz Link
zezem_prosto_w_oczy Re: wg was najbardziej trwałe perfumy to.. 01.06.10, 17:10 Mialo byc D'Hermes Terre:) Odpowiedz Link
ele_gancki Re: wg was najbardziej trwałe perfumy to.. 01.06.10, 17:51 Tak sie popisujesz tu i w innych wątkach, a i tak źle napisałaś. Poprawnie jest Terre d'Hermes. Odpowiedz Link
zezem_prosto_w_oczy Re: wg was najbardziej trwałe perfumy to.. 02.06.10, 15:26 Pocaluj mnie gdzies zakompleksiony baranie. A co do popisywania sie - nie mam akurat tego gdzie robic tylko na forum GW zeby taki asshole jak ty mogl to sobie poczytac..Daruj sobie. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: wg was najbardziej trwałe perfumy to.. 02.06.10, 21:50 Zezem, nie podoba mi sie ten ton, ani Twoj sposob wypowiedzi. Mozna z kims sie nie zgadzac, ale nazywanie go publicznie dupkiem to juz przesada i kompletne lamanie netykiety. Proponuje albo przeprosiny albo ban. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: wg was najbardziej trwałe perfumy to.. 01.06.10, 17:16 Trwalosc to subiektywna cecha, ale na pewno do zwykle zapachow, ktore sie dlugo utrzymuja na skorze mozna zaliczyc chocby Eau de Soir, Angel, zapachy orientalne, jak Jungle, Musc Ravageur, Youth Dew, a z meskich klasyczny A*Men, Envy, czy Opium EdP. No i ekstrakty, choc tutaj nie musza zawsze oznaczac wzmocnionej trwalosci. Pozdr. Odpowiedz Link
furka_dusz Re: wg was najbardziej trwałe perfumy to.. 01.06.10, 21:42 Na mnie - Molekuły. Odpowiedz Link
mangos Re: wg was najbardziej trwałe perfumy to.. 01.06.10, 21:47 Na mojej suchej skórze długo utrzymują się: Addict Alien Dolce Vita Dune Midnight Poison Poeme Kenzo Słoń Mahora Odpowiedz Link
minniemouse Re: wg was najbardziej trwałe perfumy to.. 02.06.10, 08:19 Artemisia Penhaligon jest stosunkowo trwala i bardzo mila. Minnie Odpowiedz Link
addinka Re: wg was najbardziej trwałe perfumy to.. 02.06.10, 14:58 mangos napisała: Na mojej suchej skórze długo utrzymują się: Addict Alien Dolce Vita Dune Midnight Poison Poeme Kenzo Słoń Mahora potwierdzam, na mnie trzyma się malo co, a supertrwałe są: Alien Dolce Vita słon Covet sjparker crystal noir neonatura cocon eden i lou lou cacharel truth i eternity ck champs elysees happy heart allure Odpowiedz Link
zonafranka Re: wg was najbardziej trwałe perfumy to.. 03.06.10, 12:02 Neonatura??? Bardzo mi sie podobaja te perfumy, ale zrezygnowalam z ich kupna, bo wydawalo mi sie, ze sa strasznie nietrwale i delikatne. Moze po prostu za malo psiknelam. Na mnie dlugo trzymaja sie DOKLADNIE te same perfumy, co na Tobie (wyglada tez na to, ze mamy takie same upodobania perfumowe) wiec Naonatura tez powinna sie trzymac. Wyprobuje ja jeszcze raz. Odpowiedz Link
iron_sabbath Re: wg was najbardziej trwałe perfumy to.. 03.06.10, 00:55 Wedle moich doświadczeń najtrwalsze (a przy okazji morderczo intensywne także) perfumy to ekstrakty Fragonard - te w złotych, metalowych buteleczkach. Trwałość kilkadziesiąt godzin, przetrzymują prysznic. Na drugim miejscu niektóre kompozycje Pierre'a Montale. Pamiętam, że Lime Aoud nie mogłam się pozbyć dwa dni. Nie pomagało mycie, szorowanie, detergent, gąbka. Z popularniejszych (ni9egdyś przynajmniej) oczywiście Nemo Cacharel - trzyma się i dobę, a co najciekawsze - wciąż pięknieje. Moc powalającą ma też Black Afgano Nasomatto - niby dość łagodny, ale na ubraniach zostaje wiele, wiele dni. Uprane wraz z pachnącą Afganem apaszką koszule mojego męża pachniały jeszcze kiedy wracał w nich z pracy. :) Odpowiedz Link
fa25 Re: wg was najbardziej trwałe perfumy to.. 03.06.10, 14:34 Na mnie najdłużej się trzymają : Angel,Słoń,Dolce Vita,Dune,Knowing,Paloma Picasso,Poison,wszystkie zapachy Juliette has a gun.. Odpowiedz Link
lulu_na_nartach Re: wg was najbardziej trwałe perfumy to.. 03.06.10, 23:52 Nie wiem, czy najbardziej trwałe, ale trwałe są np. Chanel no 5, Opium YSL, "stare Guerlainy". Odpowiedz Link
lafiorka009 Re: wg was najbardziej trwałe perfumy to.. 08.06.10, 21:38 Kenzo Słoń Chanel No. 5 Chopard Casmir Raczej oriental-spicy. Bardzo lubię świeżaczki szczególnie latem ale te niestety nie chcą się długo trzymać:( Odpowiedz Link
michau2312 Re: wg was najbardziej trwałe perfumy to.. 08.06.10, 22:42 Wg mnie ten wątek i wymienianie konkretnych nazw nie ma większego sensu. Łatwiej (i IMO sensowniej) wymienić grupy zapachów albo konkretne nuty. Ambry, paczule i wanilie, z racji swojej chemicznej budowy. Niektóre piżma i tytonie. Lwia część kompozycji z lat 80 oraz przedwojenne. Odpowiedz Link
michau2312 Prysznic przetrzymują 08.06.10, 22:45 Il Profumo Patchouli Noir Osmo-Parfum oraz YSL Kouros Odpowiedz Link
gabrielafrancuz Re: AA Gentiana, Coco Mademoiselle 12.06.10, 10:54 Na mnie jest to na pewno Kenzo, Flowery różnej maści. Odpowiedz Link
winter76 Re: wg was najbardziej trwałe perfumy to.. 12.06.10, 17:23 Te w których jakies nuty mnie irytują ;) wtedy pachnie ch*******stwo wybitnie mocno :))) Odpowiedz Link
olaj.j Re: wg was najbardziej trwałe perfumy to.. 13.06.10, 13:22 Na mnie (i na moich ubraniach ;-) )Angel, Addict i Allure. Zdecydowanie. Odpowiedz Link
echo1111 Re: wg was najbardziej trwałe perfumy to.. 16.06.10, 14:47 Black Cashmir Eden Addict (chyba najbardziej) Kenzo Elephant Odpowiedz Link