Dodaj do ulubionych

News- Thierry Mugler: A*Men Pure Havane

01.02.11, 13:58
Wiecej informacji o limitowanej edycji A*Mena, ktora zapowiadalismy juz od zeszlego roku.
Pure Havane (nos- jak zwykle J.Huclier z Givaudan) bedzie eksplorowal nuty tytoniu. W otwarciu znajdziemy nute swiezego tytoniu, nastepne akordy to elementy miodowo-tytoniowe, slodki syrop, wanilia, gorzkie kakao i paczula.
Premiera- w zaleznosci od rynku- w maju lub jesienia 2011.
Pierwsze zdjecia:
foro.deperfumes.com/viewtopic.php?t=2285
Obserwuj wątek
    • elve Re: News- Thierry Mugler: A*Men Pure Havane 01.02.11, 14:02
      pięknie się zapowiada.
    • forevermore79 Wiecej na Basenotes: 01.02.11, 14:02
      www.basenotes.net/content/663-Mugler-Pure-Havane.-More-info-unboxing-let-the-hype-start-now!
    • forevermore79 Re: News- Thierry Mugler: A*Men Pure Havane 04.02.11, 15:04
      Takze na:
      www.nstperfume.com/2011/02/03/thierry-mugler-amen-pure-havane-new-fragrance/
    • forevermore79 Przy okazji- nowa kampania klasyka 15.02.11, 22:40
      www.fragrantica.com/news/Oscar-Pistorius-new-face-for-A-Men-2014.html
      • forevermore79 Re: Przy okazji- nowa kampania klasyka 15.02.11, 23:26
        I pelna reklama TV plus making-of:
        www.youtube.com/watch?v=VrsB0EaMobs&feature=player_embedded
        www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YowyYyAhbYU
    • forevermore79 Re: News- Thierry Mugler: A*Men Pure Havane 16.02.11, 13:49
      Jeszcze pare szczegolow- we Francji, podobnie jak Sunessence, od kwietnia 2011- 71,5 euro.
      www.belle-belle-belle.com/parfum-t-mugler-a-men-pure-havane.html
    • forevermore79 Re: News- Thierry Mugler: A*Men Pure Havane 24.02.11, 17:53
      Pure Havane juz na franc. e-butiku marki (do zakupu dolaczana jest miniatura- oferta na haslo), na stronie sa tez inne nowosci marki- letni Alien, Miroir des Voluptes i nowe produkty z gamy Womanity, w tym flakon Key Collection.
      Zastanawiam sie w sumie, co stalo sie z pierwotnymi planami wylansowania Angel i Amen Sunessence- skoro poki co zaprezentowano Alien Sunessence 2011 i Pure Havane.
      fr.boutique.thierrymugler.com/webapp/wcs/stores/servlet/thierry-mugler-nouveautes_-2_10101_10701_46544_1_0_4
      • alixana Re: News- Thierry Mugler: A*Men Pure Havane 26.02.11, 08:37
        Parę flakonów pojawiło się też na ebayu. Tak więc, jak ktoś chętny w ciemno, można się zaopatrzyć. Niestety małych testerków jeszcze nie widziałam, a szkoda, bo jestem bardzo tego zapachu ciekawa. Poprzednie limitowanki wspominam z uznaniem, zwłaszcza przwrotnie słodki, głęboki Pure Malt mi się podobał. Tytoniowe nuty w perfumach lubię, zatem jest duża szansa, że i Havana mi się spodoba.
        • forevermore79 Re: News- Thierry Mugler: A*Men Pure Havane 26.02.11, 16:48
          Widzialem aukcje- ceny od normalnych, po kosmiczne (250 USD), choc zapach trafil juz do wiekszosci domow towarowych w USA. We Francji juz jest, w Anglii ok. lipca, choc nie zdziwie sie, jak jakas siec bedzie go miala wczesniej na wylacznosc.
          Pure Malt preferuje o wiele bardziej od traktowanego juz przeze mnie po macoszemu klasyka, kawowa edycje lubie- ale niestety, szkoda jej malej trwalosci. Ciekawe, jaka przyszlosc ma linia Pure. Pozdrawiam!
    • forevermore79 Re: News- Thierry Mugler: A*Men Pure Havane 04.04.11, 14:22
      Mam juz wlasny flakon- kupilem kompletnie w ciemno na lotnisku, gdyz dopiero sie tam pojawil, a testerow kompletnie brak (oficjalna premiera w Anglii to 4 czerwca, z chwilowa prapremiera w maju w Selfridges).
      Flakon jest ciemnobezowy, o wiele ciemniejszy, niz pierwsze promocyjne zdjecia z basenotes, przezroczysta gwiazda odkrywa plyn o identycznym, jak Pure Malt kolorze.
      I na tym podobienstwa z poprzednia edycja sie nie koncza- Havane powinno raczej nazywac sie Pure Malt 2. Rozczaruje sie kazdy, kto oczekiwal wytrawnego, glebokiego tytoniu a la Chergui, czy kubanskich wrazen znanych z L'Artisana i Aramis Havana.
      Owszem, w nowym Muglerze czuc nute tytoniu, ale jest ona bardzo swieza, otoczona miodowa poswiata- nadaje ona lekkosci pierwszym fazom zapachu.
      Wkrotce potem calosc robi sie podobna do Pure Malt- slodka, wrecz przeslodzona, z charakterystyczna baza, ktora trwa godzinami, ale bardzo przy skorze. Jednakze nie sa to dwa identyczne zapachy- Havane jest duzo subtelniejsza, wywazona, nie tak oczywista, jak Malt. Mam wrazenie, ze jest w niej takze wiecej wanilii.
      Nadaje sie wg mnie do uzywania w cieplejsze dni i po prostu na codzien. Dla kolekcjonerow i fanow serii Pure- jak najbardziej, dla amatorow tytoniu- niekoniecznie.
      • forevermore79 Re: News- Thierry Mugler: A*Men Pure Havane 04.04.11, 18:34
        Po 10 godzinach Havane daje co jakis czas dalej o sobie znac- baza jednak rozni sie od Malt, wlasnie przez kremowy, waniliowy charakter. Nie zaluje zakupu, no i limitowany charakter robi tez swoje.
        Obecnie moj osobisty ranking rodziny Amen to:
        1. Pure Malt
        2. Pure Havane
        3. Klasyk
        4. Pure Coffee
        5. Sunessence Summer Storm- edycja na lato 2010
        6. Dawny Ammer Summer Flash, czyli IceMen- wycofany w obydwoch postaciach
        7. B*Men- rowniez wycofany
        Pierwsze cztery posiadam, reszta poszla szybko w swiat.
    • forevermore79 Entuzjastyczna rec. Octaviana 06.04.11, 09:16
      1000fragrances.blogspot.com/2011/04/amen-pure-havane-by-thierry-mugler-new.html
      Sam coraz bardziej lubie ten zapach- delikatna kremowa wanilia i przebijajacy sie co jakis czas tyton. Choc pozostalych niuansow nie wyczuwam, jest to jednak kawal dobrej perfumiarskiej roboty.
      • ele_gancki Re: Entuzjastyczna rec. Octaviana 06.04.11, 09:38
        A zapach ma w sobie kubańskie słońce? Ogólnie jestem łasy na wanilię, a taką kremową to już totalnie. To chyba musi być dobry zapach, jeśli czerpie z wersji Malt...
        • forevermore79 Re: Entuzjastyczna rec. Octaviana 06.04.11, 09:58
          Dla mnie niekoniecznie jest sloneczny, czy stricte kubanski, ale bardziej komfortowy i otulajacy to na pewno. To wanilia znana z deserow, a calosc na pozor jest lagodniejsza, niz Malt, ale trwa b. dlugo i potrafi po jakims czasie o sobie przypomniec, wlasnie tym waniliowo-tytoniowym tchnieniem. Mam nadzieje, ze pojawi sie wkrotce i u nas, pozdrawiam!
    • forevermore79 Elve o Pure Havane vs. Pure Malt 13.04.11, 17:41
      nosthrills.blox.pl/2011/04/Amen-edycje-Pure-Malt-i-Pure-Havane.html
    • forevermore79 A*Men Pure Havane juz w Polsce 10.05.11, 19:18
      W Sephorach setka kosztuje 280 zl
      • scorrpion Re: A*Men Pure Havane juz w Polsce 10.05.11, 22:59
        A dla niechcących przepłacać,to w perfumerii internetowej e-glamour.pl można nabyć ten zapach za 215zł/100ml.
    • furka_dusz Re: News- Thierry Mugler: A*Men Pure Havane 31.05.11, 16:34
      Jestem oczarowana. Może to kwestia momentu, w którym poznaję Pure Havane - premiera idealnie zgrana bowiem w czasie z nasileniem u mnie potrzeby obcowania z tabacznymi i skórzanymi smugami. Poznałam wcześniej odczucia Kuby i ratingi wielbicieli A*menów, lokujące Pure Havane za Pure Malt. Nastawiłam się zatem na coś niewiele od Pure Malt innego (przepraszam, tutaj to zdecydowany plus), acz lekko jednak 'słabszego'. Po testach mnie samej trudno byłoby przeprowadzić taką ocenę. Dwa równoważne i różne wydania tytoniowych wanilii.
      Pure Malt uwielbiam, ma dynamikę snu zimowego - to dla mnie karmelkowy trunek wziewny, o delikatności kaszmirowego szala. Jest jedną z niewielu kompozycji idealnie dla mnie oddających zapachem barwę - tutaj: opalizujący, ultarczysty złoty brąz. Dymek, który Pure Malt wokół mnie snuje, przypomina mi zaś gładkie i delikatne smużki, wydobywające się przy jednostajnym pociąganiu za spust cygara, nomen omen, Havana Honey - aromatyzowane waniliową laską liście tytoniu tej dominikańskiej zresztą marki;) są dla gourmetowego nikotynisty pokusą nie do odparcia :) Pure Havane natomiast to nie jest dymek dla małych dziewczynek. Mimo tego, że podczas testów czułam niezwykłą subtelność składników tej kompozycji, to jednocześnie 'pazura'/ostrości nadawała jej od czasu do czasu 'pojawiająca się', jak to było określane przez Przedmówców:), na planie pierwszym nuta tytoniu - i jest to dla mnie zapach i surowawych, specyficznie fermentacyjnie słodkich liści (perwersyjna a spora przyjemność), i zapach suchego tytoniowego dymu. Dym jest bardziej zdecydowany niż waniliowe tło - w Pure Malt to był duet na tym samym poziomie mocy. Tytoń Pure Havane to dla mnie nie długie delektowanie się, ale małe damskie cygaro ;) - doświadczenie bynajmniej nie łagodniejsze od 'prawdziwego', przeciwnie: czas palenia jest krótszy a intensywniejszy. I tu ten tytoń jest dla mnie w ten sposób obecny: jest ciepło i waniliowo, a od czasu do czasu trzask zapalniczki i chropowaty cudowny odór unosi niektórych w rejony aktywnego uzależnienia ;)
      I żeby lekko z tych obłoków dymu spaść na ziemię, dodam tylko, iż 'spust' butli, jak u reszty A*menów, doprowadza mnie do szału :) - trudny do wykrycia atomizer schowany pod tą gumą i nierównomierność 'oprysków' mnie irytują ;)
    • forevermore79 Re: News- Thierry Mugler: A*Men Pure Havane 10.01.12, 09:43
      Fani serii juz zastanawiaja sie, jaki bedzie kolejny "Pure..." (A*Men z chilli nalezy do osobnej serii- The Taste of Fragrance)- wg Basenotes ma zawierac mietowe elementy, bialy pieprz a inspiracja jest Olimpiada. Poczekajmy na oficjalny komunikat, notka na:
      www.basenotes.net/content/986-After-A*Men-Pure-Coffee-Pure-Malt-and-Pure-Havane-comes...?commentid=2404379
      • charliefrown Re: News- Thierry Mugler: A*Men Pure Havane 11.01.12, 11:54
        > Fani serii juz zastanawiaja sie, jaki bedzie kolejny "Pure..." (A*Men z chilli
        > nalezy do osobnej serii- The Taste of Fragrance)- wg Basenotes ma zawierac miet
        > owe elementy, bialy pieprz a inspiracja jest Olimpiada.

O nie! Biały pieprz, w kuchni mam do niego awersję, dlatego zniechęcił mnie do siebie L'Essence Cerruti. Być może w przypadku TM będzie to lepsza kompozycja.
        • forevermore79 Re: News- Thierry Mugler: A*Men Pure Havane 11.01.12, 12:03
          O ile w perfumach toleruje, to w kuchni rowniez bialy pieprz jest dla mnie totalna porazka, ze wzgledu na bardzo specyficzny zapach. O ile bez czarnego pieprzu i chilli nie wyobrazam sobie gotowania, to bialy starannie omijam :-) Ale i chilli w ostatnim A*Menie mnie nie zachwycilo- kontrastowalo z samym zapachem. Poczekamy na oficjalne nuty :-)
          Przypomnialem sobie, ze pytales kiedys tez o m7 Oud Absolue- ten nosi sie z kolei swietnie, nie jest moze az tak trwaly, jak pierwotna wersja, wypolerowano go nieco, ale to wciaz udany zapach, choc rozniacy sie od klasyka. Od reformulacji lepszy na pewno.
    • forevermore79 Powroty Pure Havane, Pure Malt i inne wiesci 01.07.12, 10:30
      Modly wielu fanow i fanek limitowanych A*Menow zostaly wysluchane- we Francji i USA powrocily wariacje Havane i Malt, mozna je kupic w e-shopach Muglera, ale juz bez limitow na osobe, sa to zatem nowe serie tychze perfum. Marka sonduje zapewne rynek przed wprowadzeniem ich na dluzej do oferty.
      Powrotu Coffee na razie sie nie przewiduje- ostatnia re-edycja byla tak naprawde wyprzedawaniem pozostalych paroletnich zapasow.
      www.muglerstore.fr/A*Men/M110,fr_FR,sc.html
      www.muglerstoreusa.com/A*Men/M110,en_US,sc.html
      Inne wiesci od Muglera- marka wlasnie uruchomila angielski e-shop, w nim takze Pure Havane, ale bez Malta
      www.muglerstore.co.uk/A*Men/M110,en_GB,sc.html
      Seria The Taste of Fragrance jest obecnie mocno przeceniona zagranica- widzialem przeciete prawie o polowe ceny A*Mena, Womanity i Angela. Alien wszedzie od dawna wykupiony.
      Tansze sa tez mocno refille do Angel EdT (17 funtow za 40ml), czy tez limitowane ekstrakty i flakony.

Przeceny ma tez francuski butik:
      www.muglerstore.fr/Vente%20Priv%C3%A9e/Ventes_Privees_Juin2012,fr_FR,sc.html#http://www.muglerstore.fr/Vente%20Priv%C3%83%C2%A9e/Ventes_Privees_Juin2012,fr_FR,sc.html?sz=46
      Zas jesienia- sporo atrakcji z okazji 20 lecia Angela- beda nowe wariacje, flakony, zestawy- wiecej powiedziec nie moge, ale tutaj ciekawy poster.
      www.muglerstoreusa.com/20-Shades-of-Blue/20ShadesOfBlue,en_US,sc.html
      • forevermore79 Re: Powroty Pure Havane, Pure Malt i inne wiesci 22.05.13, 12:02
        Pure Havane i Pure Malt nadal trafiaja do e-shopow i na lotniska, teraz stacjonarnie dostal je tez Selfridges:
        www.selfridges.com/en/Beauty/Categories/NEW-IN/A-Men-Pure-Havane-limited-edition-eau-de-toilette-100ml_358-73043207-10600410/
        www.selfridges.com/en/Beauty/Categories/NEW-IN/A-Men-Pure-Malt-limited-edition-eau-de-toilette-100ml_358-73043207-75288662/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka