Dodaj do ulubionych

News- Bottega Veneta

29.06.11, 09:36
Marka Bottega Veneta przedstawila niedawno swoj pierwszy zapach stworzony wraz z Coty Prestige.
Oficjalny debiut we wrzesniu z letnia prapremiera w Harrods, a sama kompozycja (nos- Michel Almairac) oparta jest m.in. na bergamocie, jasminie i paczuli. Jej twarza zostala Nine d'Urso.
Wiecej informacji wkrotce, tutaj pare linkow do art. dot. uroczystej premiery zapachu.
www.trend-news.com/default.asp?newsid=10187
www.bottegaveneta.com/default/stories/gallery-bv-fragrance-blog-stories.html
www.examiner.com/fragrance-in-san-jose/bottega-veneta-will-launch-their-first-fragrance-september
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: News- Bottega Veneta 01.07.11, 12:22
      Wiecej szczegolow- zapach bedzie dostepny jako EdP, ekstrakt we flakonie Murano i linia do ciala:
      www.fragrantica.com/news/The-first-fragrance-by-Bottega-Veneta-2351.html
    • forevermore79 Kampania TV 21.07.11, 17:06
      www.nstperfume.com/2011/07/21/all-of-a-sudden-my-heart-sings/
    • forevermore79 Re: News- Bottega Veneta 02.08.11, 12:23
      Jestem dosc pozytywnie zaskoczony po krotkim tescie ostatnio w Harrods- niby wspolpraca z Coty sugeruje mainstream, ale podobnie jak Balenciaga klasyczna i L'Essence, tutaj wynik wyszedl udanie.
      Bardzo duzo wyrazistej paczuli, skorzanych nut, w towarzystkie kwiatow i pieprzu i szyprowych nut, ale nie w wydaniu "modern-chypre". Trwalosc i projekcja niezbyt zadowalajaca w przypadku wody, ekstrakt prezentuje sie duzo lepiej.
      Podoba mi sie tez minimalistyczne podejscie do flakonu i spokojna kampania.
      www.fragrantica.com/perfume/Bottega-Veneta/Bottega-Veneta-12863.html
    • forevermore79 Re: News- Bottega Veneta 01.09.11, 10:25
      Wiecej i wywiad z tworcami:
      www.moodiereport.com/document.php?c_id=29&doc_id=28490
    • forevermore79 Octavian o Bottega Veneta 14.09.11, 11:12
      1000fragrances.blogspot.com/2011/09/bottega-veneta-new-fragrance-review.html
    • forevermore79 Z Grain de Musc 03.10.11, 11:30
      graindemusc.blogspot.com/2011/10/michel-almairac-on-bottega-veneta-id.html
    • forevermore79 Film promocyjny ekstraktu 10.10.11, 10:31
      www.mimifroufrou.com/scentedsalamander/2011/10/short_film_by_christian_weber.html
    • olesiam Re: News- Bottega Veneta 06.01.12, 19:07
      Bottega Veneta wkrotce na wylacznosc w Sephorach!:)
      • forevermore79 Re: News- Bottega Veneta 06.01.12, 21:19
        Dziekuje za potwierdzenie tej swietnej informacji- od czasu pierwszego testu Bottega coraz bardziej mi sie podoba, udana premiera!
        Dla przypomnienia, recenzja Elve:
        nosthrills.blox.pl/2011/12/Bottega-Veneta.html
      • elve Re: News- Bottega Veneta 07.01.12, 11:42
        ja i wiele znajomych nie możemy się doczekać :)
    • forevermore79 Re: News- Bottega Veneta 19.01.12, 10:27
      A w oczekiwaniu na polski debiut Bottega Veneta jeszcze oficjalna strona marki:
      world.bottegaveneta.com/default/stories/ExperienceFragrance.html
      world.bottegaveneta.com/default/shop-products/Fragrance
      • forevermore79 Re: News- Bottega Veneta 30.01.12, 15:43
        Polskie dossier:
        www.sephora.pl/pl/cid24411/bottega-veneta.html
    • jarka63 Re: News- Bottega Veneta 04.02.12, 20:42
      No i zakochałam się. Chętnie kupiłabym litr, a stać mnie ledwo na 30 ml, tak więc BV będzie moim zapachem odświętnym, nie sygnaturą.
      • jarka63 Re: News- Bottega Veneta 15.02.12, 14:16
        Jakieś opinie? Podoba się, nie podoba? Sprzedaje się chyba świetnie, sądząc po gołej półce w Sephorze.
        • forevermore79 Re: News- Bottega Veneta 15.02.12, 14:27
          Mnie podoba sie coraz bardziej, chociaz z perspektywy czasu mam inne wrazenia, niz w czasie prapremiery w Harrodsie.
          Wyczuwam tutaj jednak sporepodobienstwa do Daim Blond i zwlaszcza innej skory nomen omen tego samego perfumiarza- czyli Cuir Amethyste z butikowej linii Armaniego (polecam zalinkowana wyzej recenzje z Grain de Musc). Sprzedaje sie faktycznie niezle, chyba w przeciwienstwie do mocno promowanego Zadig et Voltaire. Szkoda, ze nie ma u nas ekstraktu, zreszta jego flakon z Murano skutecznie odstrasza cena.
          • jarka63 Re: News- Bottega Veneta 15.02.12, 15:29
            Ta skórzaność uderza tylko na początku, potem jest łagodniej, ale cały czas bardzo przyjemnie i z klasą, dobrze mi z tym zapachem:)
        • olaj.j Re: News- Bottega Veneta 16.02.12, 11:14
          jarka63 napisała:

> Podoba się, nie podoba?

Podoba, podoba.:)
    • forevermore79 Bottega Veneta- nowy spray torebkowy 20ml 12.06.12, 19:51
      www.selfridges.com/en/Beauty/Categories/NEW-IN/Eau-de-parfum-purse-spray-20ml_390-81034717-72788085000/
      • jarka63 Re: Bottega Veneta- nowy spray torebkowy 20ml 13.06.12, 10:28
        Tego mi właśnie trzeba :)
    • forevermore79 Bottega Veneta Deluxe Collection 26.07.12, 11:39
      Z okazji pierwszych urodzin zapach BV przedstawi nowe produkty w linii Bottega Veneta- od wrzesnia w Harrodsie, z szersza dystrybucja od pazdzierniku.
      W serii Deluxe Collection znajdzie sie EdP spray 100ml w wymiennym flakonie, wklad 100ml, perfumy w solidzie, rowniez z mozliwoscia uzupelniania za pomoca wkladu, a takze perfumowana swieca.
      Raczej ciezko spodziewac sie ich w Polsce, choc kto wie- moze chocby solid albo wymienny flakon zagoszcza w ofercie.
      • forevermore79 Re: Bottega Veneta Deluxe Collection 26.07.12, 12:50
        Jeszcze:
        www.fashionmonitor.com/News/5g9/Bottega-Veneta-launches-eau-de-parfum-Deluxe-Collection
        • forevermore79 Re: Bottega Veneta Deluxe Collection 11.09.12, 14:37
          Bardzo piekne te limitowane cuda- jest woda z retro pompka, jest perfumowany solid i wielka swieca. Widzialem je juz w Harrodsie.
          Tutaj zdjecie 2 produktow.
          belmodo.tv/beauty/beauty-news/2012/09/08/bottega-veneta-deluxe/
          • forevermore79 Re: Bottega Veneta Deluxe Collection 31.10.12, 12:16
            Trafily i do Polski- na pewno solid i flakon z pompka oraz wklad. Swiecy nie zanotowalem.
            www.sephora.pl/pl/cid30671/bottega+veneta.html
    • furka_dusz Urodzinowe sety na nordstrom.com 29.07.12, 07:25
      Zestawy Bottega Veneta (i inne) w interesującej w wyprzedażowej ofercie specjalnej na urodziny Nordstrom:

shop.nordstrom.com/s/bottega-veneta-anniversary-set-220-value/3326171?origin=PredictiveSearch&fashionColor&resultback=207
    • forevermore79 No i pierwszy flanker- Bottega Veneta Eau Légère 14.11.12, 13:31
      W lutym premiera.
      "February 24 sees the launch of Bottega Veneta Eau Légère, the latest perfume from the designer fragrance brand. The scent contains floral top notes, with heart notes of gardenia and base notes of musk and oak moss. Bottega Veneta Eau Légère will be available as a 30, 50 and 75ml EDT priced at £38, £54 and £68 respectively."
      www.fashionmonitor.com/News/15F/Bottega-Veneta-introduces-new-scent
      • forevermore79 Re: No i pierwszy flanker- Bottega Veneta Eau Lég 14.11.12, 17:14
        Jeszcze notka:
        www.nstperfume.com/2012/11/14/bottega-veneta-eau-legere-new-fragrance/
      • forevermore79 Wiecej o Bottega Veneta Eau Légere 31.12.12, 11:48
        www.fragrantica.com/news/Bottega-Veneta-Eau-Legere-3923.html
        • forevermore79 Re: Wiecej o Bottega Veneta Eau Légere 17.01.13, 17:50
          Jeszcze:
          moodiereport.com/document.php?c_id=29&doc_id=33822
          • forevermore79 BdJ - pierwsza recenzja Eau Légere 04.02.13, 14:34
            Zapowiada sie udany flanker:
            boisdejasmin.com/2013/02/bottega-veneta-eau-legere-perfume-review.html
            • forevermore79 Re: BdJ - pierwsza recenzja Eau Légere 11.03.13, 19:50
              Nowa Eau Legere od niedawna w Sephorach, coz o niej myslicie?

Tu jeszcze jedna opinia:
              www.nstperfume.com/2013/03/11/bottega-veneta-eau-legere-fragrance-review/
              • olaj.j Re: BdJ - pierwsza recenzja Eau Légere 19.03.13, 18:52
                Wow, po prostu nie mogę wyjść ze zdziwienia jak dobre, jak urodziwe to są perfumy. Klasyk mi się podoba (ale za dużo w nim podobieństw do mojego ulubieńca Daim Blond - więc bez przesady), ale Eau Legere jest lepsza, pięknie skrojona, bardzo subtelnie, łagodnie zamszowa z niesamowitą nutą, hm, jakby orzechów laskowych lub raczej świeżych orzechów włoskich - nie wiem jak Almairac to wyczarował, bo ze składu to nie wynika, ale wielkie brawa dla niego!:)
                • jarka63 Re: BdJ - pierwsza recenzja Eau Légere 21.03.13, 22:08
                  A dla mnie to klon "matki", tyle że bardziej płaski, jednowymiarowy. Intensywność i trwałość również podobne. Nadal nie jest to zapach lekki. I szczerze mówiąc, nie wiem po co powstał.
                • jollinka Re: BdJ - pierwsza recenzja Eau Légere 21.03.13, 22:11
                  To prawda. Też uważam, że jest lepsza od klasyka no i doszedł kolejny "must have" :/
                  • olaj.j Re: BdJ - pierwsza recenzja Eau Légere 22.03.13, 08:43
                    Właśnie, właśnie, Jollinko:), mnie na szczęście takie "must have" zdarzają się bardzo, bardzo rzadko, ale tym razem tak. Obawiam się, że Eau Legere powstała tylko po to, żebym już w pierwszym kwartale roku poznała najlepsze damskie perfumy 2013.;)) Jak dla mnie jest to bardzo wielowymiarowy zapach, prócz tego, że łagodnie piękny- takze i trochę dziwny, osobliwy (choć w żadnym razie nie dziwaczny), ale w końcu stworzył go autor genialnego Gucci PH. Co prawda wypuścił w tym samym czasie również See by Chloe, lecz sądzę, że był już albo bardzo zmęczony komponowaniem EL, albo starał się zachować siły na jego konstruowanie.;)
    • forevermore79 Zas od wrzesnia- meska Bottega Veneta 30.06.13, 13:26
      Szczegoly wkrotce w osobnym watku- poki co, premiera debiutanckiej meskiej kompozycji BV odbyla sie na zamknietym przyjeciu w Mediolanie, zas twarza zapachu zostal model Zac Steiner.
      trbusiness.com/index.php?option=com_content&view=article&id=13390:bottega-veneta-celebrates-launch-of-first-mens-scent&catid=8:international&Itemid=13
      • forevermore79 Nazwa- po prostu Bottega VenetaPour Homme 04.07.13, 13:50
        www.moodiereport.com/document.php?c_id=29&doc_id=35712
        • forevermore79 Oficjalnie- nuty Bottega Veneta Pour Homme 11.07.13, 23:08
          www.nstperfume.com/2013/07/11/bottega-veneta-pour-homme-new-fragrance/
          • forevermore79 Re: Oficjalnie- nuty Bottega Veneta Pour Homme 22.07.13, 11:20
            Po art. w WWD znamy juz dokladniejsze nuty, a takze nosow meskiej Bottegi- jest to duet Daniela Andrier (wiekszosc zapachow Prady, MMM Untitled) oraz Antoine Maisondieu.
            Tu takze reklama prasowa:
            www.fragrantica.com/perfume/Bottega-Veneta/Bottega-Veneta-Pour-Homme-18853.html
            • forevermore79 Re: Oficjalnie- nuty Bottega Veneta Pour Homme 17.08.13, 12:32
              BV pour Homme juz w Harrodsie jako woda i linia uzupelniajaca, produkty calkiem sensownie wyceniono:
              www.harrods.com/product/pour-homme-edt-50ml-–-90ml/bottega-veneta/w12-0806-049-BV-035?cat1=new-beauty&cat2=new-beauty-perfume-just-in
              • forevermore79 Bottega Veneta Pour Homme juz w PL (Sephora) n/t 07.09.13, 10:32
                • elve Re: Bottega Veneta Pour Homme juz w PL (Sephora) 11.09.13, 01:41
                  i już powąchana. piękny, bardzo szary i jałowcowy zapach, jestem na tak, choć nie wiem, jak z trwałością.
                  • forevermore79 Re: Bottega Veneta Pour Homme juz w PL (Sephora) 11.09.13, 08:44
                    Z trwaloscia wlasnie na mnie marnie, 2-3 godziny i koniec. Dziwi mnie, jak krancowo to rozny zapach od damskiej wersji. I coz za piekny jednak flakon!
                    Co do samego zapachu- jalowcowy owszem, z minimalnie skorzanym tchnieniem, cos mi przypominal- zajrzalem na BN i tam kojarzy sie z Coriolanem. Sam go posiadam i lubie, az takiego podobienstwa nie dostrzegam, ale fakt- obydwa dziela nieco akordow. Bede testowac jeszcze pare razy globalnie.
                    • olaj.j Re: Bottega Veneta Pour Homme juz w PL (Sephora) 12.09.13, 13:51
                      Trzeci zapach BV i trzeci bardzo udany zapach BV.
                      • olaj.j Re: Bottega Veneta Pour Homme juz w PL (Sephora) 12.09.13, 15:10
                        A nawet trzeba uściślić, że ten szlachetny, wytrawny, jałowcowo-skórzany zapach, to chyba pierwsze w tym roku zdecydowanie męskie selektywne perfumy, do tego bardzo dobre, bez żadnych ale. Trwałość może mogłaby być nieco lepsza, około czterech godzin. Tak czy inaczej, znów brawa dla BV.:)
                        • forevermore79 Re: Bottega Veneta Pour Homme juz w PL (Sephora) 28.09.13, 15:01
                          Troche czasu minelo, abym sie do nich bardziej przekonal, choc flakonu poki co raczej nie popelnie. Szlachetnie jest, ultramesko, w stylu dawnych Guerlainow faktycznie. Trwalosc mozna wzmocnic reaplikujac i juz, ja tak samplowo czynilem :) Solidna robota, w czolowce meskich premier, dla mnie Bentleye jednak minimalnie wygrywaja :)
                          • olaj.j Re: Bottega Veneta Pour Homme juz w PL (Sephora) 06.10.13, 14:41
                            No tak, Bentleye są bardzo udane, jednak trudno porównywać te zapachy, bo Bentleye, mimo oznaczeń producenta, mają jednak charakter mocno uniseksowy, uniwersalny.:)
                            • forevermore79 Bottega Veneta Pour Homme- kampania reklamowa TV 26.10.13, 10:20
                              www.nstperfume.com/2013/10/25/iconic-vision-of-masculinity/
                              • forevermore79 Bottega Veneta Pour Homme- recenzja Elve 19.11.13, 10:10
                                nosthrills.blox.pl/2013/11/Bottega-Veneta-Pour-Homme.html
                                • forevermore79 Meskie nowinki Bottega Veneta 31.10.14, 23:43
                                  Dla fanow- na zagr. rynkach debiutuje juz meska linia do golenia BV- w niej peeling 200ml w sloju, krem do golenia i balsam po goleniu, a takze stylowy pedzel do golenia.
                                  www.harveynichols.com/brand/bottega-veneta/
                                  • forevermore79 Re: Meskie nowinki Bottega Veneta 14.11.14, 11:19
                                    Cala seria takze i w polskich Sephorach, kolekcje dopelnia pedzel do golenia BV za... 999 zl.
    • forevermore79 Nowe produkty kapielowe Bottega Veneta 11.08.13, 10:01
      Kolejny sezon i kolejne trzy luksusowe produkty do kapieli Bottega Veneta. Do linii dolaczy olejek do ciala, perfumowany puder i peeling w sloiku. Premiera w pazdzierniku 2013.
      www.gradmann1864.de/produktwelt/detailansicht.html?tx_gradmannproduct_pi1%5Bcid%5D=476
      • forevermore79 Re: Nowe produkty kapielowe Bottega Veneta 05.10.13, 12:47
        Produkty juz w Anglii, oto:
        - peeling
        www.selfridges.com/en/Beauty/Categories/NEW-IN/Bottega-Veneta-bath-scrub-100ml_390-81034717-72788224000/
        - olejek do kapieli
        www.selfridges.com/en/Beauty/Categories/NEW-IN/Bottega-Veneta-bath-body-oil-100ml_390-81034717-72788218000/
        - skrzacy puder do ciala
        www.selfridges.com/en/Beauty/Categories/NEW-IN/Bottega-Veneta-body-powder-100ml_390-81034717-72788220000/

W serii jeszcze tez czwarta, niewspominana dotad nowosc- czyli mgielka do wlosow. Jednym slowem, Bottega od stop do glow.
        www.selfridges.com/en/Beauty/Categories/NEW-IN/Bottega-Veneta-hair-mist-100ml_390-81034717-72788222000/
        • forevermore79 Nowe produkty kapielowe BV w polskich Sephorach 17.10.13, 11:11
          O dziwo cala seria trafi i do Polski- co cieszy:
          - olejek 100ml 189zl
          - peeling 200ml 289zl
          - puder 100g 249zl
          - mgielka do wlosow 30ml 179 zl.
          • furka_dusz Re: Nowe produkty kapielowe BV w polskich Sephora 26.10.13, 13:03
            Olejek jest wspaniały!
    • forevermore79 Bottega Veneta- powrot ekstraktu we flak. Murano 09.12.13, 13:48
      Krysztalowy flakon kryje w sobie perfumy o innych, niz klasyczna EdP, nutach.
      www.bottegaveneta.com/wx/fragrance_cod51118864hc.html
      O tych roznicach takze na:
      www.nstperfume.com/2013/12/02/bunch-o-limited-edition-collector-bottles-2013-part-27/
    • forevermore79 Nowa wariacja- Bottega Veneta Essence Aromatique 15.01.14, 15:41
      Kobieca, w zamiarze kolonska i odswiezajaca:
      www.mimifroufrou.com/scentedsalamander/2014/01/bottega_veneta_essence_aromati.html#more
      • forevermore79 Re: Nowa wariacja- Bottega Veneta Essence Aromati 02.02.14, 19:06
        Wiecej:
        www.nstperfume.com/2014/02/02/bottega-veneta-essence-aromatique-new-fragrance/
        Ja od siebie jeszcze dodam, ze z przegladanych dossier prasowych wynika, ze nowa wariacja bedzie dostepna takze jako zel pod prysznic i balsam do ciala, obydwa w poj. po 200ml.
        • forevermore79 Re: Nowa wariacja- Bottega Veneta Essence Aromati 04.02.14, 11:42
          Produkty do ciala tez juz na Neiman Marcus, a tu zbiorczo zdjecia calej linii:
          www.fragrantica.com/news/Bottega-Veneta-Essence-Aromatique-5115.html
          • forevermore79 Re: Nowa wariacja- Bottega Veneta Essence Aromati 27.04.14, 09:39
            Essence Aromatique juz i w Sephorach i te perfumy zasluguja wg mnie na uwage, procz La Panthere to jedna z najciekawszych damskich selektywnych premier tego roku.
            Wyjatkowo dobrze wykonane, aromatyczne, dosyc klasyczne w odbiorze, zielono-kolonskie perfumy, ktorych jak sadzilem- juz sie nie robi. Duzo ziolowych nut, odrobina rozy i paczuli, sporo cytrusow i wybitnie unisexowy dla mnie charakter.
            Pachnie jak lzejsze Chanel Eau Verte i kojarzy mi sie z woniami czesto spotykanymi chocby w Hiszpanii. Przyjemna, dobra robota- Bottega znow nie rozczarowala.
            • olaj.j Re: Nowa wariacja- Bottega Veneta Essence Aromati 27.04.14, 12:36
              O perfumach Bottegi nie da się chyba nic złego powiedzieć, zgadzam się, kolejne bardzo dobre perfumy, nuuda:). Jedynie, jak dla mnie, mimo w zamierzeniu uniseksowego charakteru, są jednak dość męskie, kolońskie, metaliczne, chłodne. Ja bym nosić nie mogła, ale podobają mi się i są w innym stylu niż wcześniejsze odsłony. Tylko, znów, nie wiadomo komu gratulować talentu i warsztatu.
              • forevermore79 Re: Nowa wariacja- Bottega Veneta Essence Aromati 27.04.14, 12:42
                To z zalozenia damskie perfumy, w strone unisexu- od razu wylansowano produkty do ciala, fajna sprawa, ze marka BV zawsze dba i o ta dziedzine. Jest srodziemnomorsko i kolonsko :)
                Wiadomo- stworzyl je Michel Almairac, nos klasyka i Eau Legere i dobrze, bo konsekwentnie pilnuje stylu tejze marki, a jego portfolio hitow jest zreszta spore.
                www.nstperfume.com/2014/03/31/bottega-veneta-essence-aromatique-fragrance-review/
                www.nstperfume.com/perfumers-a-to-e/michel-almairac/
                • olaj.j Re: Nowa wariacja- Bottega Veneta Essence Aromati 27.04.14, 13:26
                  Uhm, zagladalam tylko tutaj:
                  www.fragrantica.com/perfume/Bottega-Veneta/Bottega-Veneta-Essence-Aromatique-23524.html
                  stąd przekonanie, że perfumy mają uniseksowy charakter z założenia. No to musze pogratulować Almairac'owi już po raz kolejny.:)
      • astronomiczna.ania Re: Nowa wariacja- Bottega Veneta Essence Aromati 28.04.14, 13:43
        Biorąc pod uwagę landrynkowo-owocową sieczkę, którą od ładnych paru lat serwuje mainstream każdorazowo przed rozpoczęciem sezonu wiosenno-letniego, zapach BV mozna faktycznie okreslić mianem nietuzinkowego, oryginalnego, wręcz niszowego ;)
        Mnie osobiście Essence Aromatique przywodzi na myśl wody Sisley'a, a konkretnie "Dwójkę" i "Trójkę" - zmiksowane w ziołowo-słodki koktajl
        Na mojej skórze ten koktajl nie rozwija się do żadnych chłodnych, metalicznych nut
        Powiedziałabym nawet, że zapach jest ciepły, co trochę mnie smuci (bo z marzeń o orzeźwiającej zieloności nici), aczkolwiek raczej nie dziwi (jako że duet tonka&wanilia gwarantuje na mojej skórze efekt mega-słodyczy, nawet w sytuacji, kiedy ww. składniki zostały użyte w ilościach śladowych)
        Mimo braku orzeźwienia, którego oczekiwałabym po zawartości flakonika, wykonanego ze szronionego szkła, Essence Aromatique uważam za kompozycję niezwykle udaną i zdecydowanie godną uwagi
    • forevermore79 Przeniesione- agatawpodrozy 07.03.14, 13:47
      "Zapach Bottega Veneta i Bottega Veneta legere - Witajcie kochani!
      Czy ktoś zna te zapachy? Mnie się oba podobają, ale mam wrażenie, po testach w Sephorze,
      że są bardzo ulotne, przed 3 godzinami sprawdzałam i teraz już prawie nic nie czuję.
      Agata"
      • forevermore79 I forumowe odpowiedzi z poprzedniego watku :) 07.03.14, 13:51
        I jeszcze:

aggis20:
        "Tutaj cały wątek o zapachach Bottega Veneta forum.gazeta.pl/forum/w,15707,126553187,126553187,News_Bottega_Veneta.html :) i ciekawostka - nowa Rihanna Rogue jest ciut podobna. Pozdrawiam "

i ola.j:
        "To oczywiście indywidualna sprawa i wszystko zależy od kondycji skóry danego dnia, ale - jak dla mnie - oba sa b. trwałe i wyczuwalne, także dla otoczenia. Przy czym Legere, wbrew nazwie, to prawdziwy kiler, do tego stopnia, że choć bardzo mi się podoba, musiałam przestać nosić, bo mnie przyduszał, i to zimą.:) "
    • forevermore79 I forumowa 1a zapowidz: BV Knot 01.06.14, 10:10
      Pierwszy news nt. temat w sieci- przedstawiciel niestety nie mogl mi zdradzic poki co nic wiecej, procz faktu, ze Bottega Veneta wypusci niedlugo kolejny damski zapach, tym razem z kompletnie nowej serii. Jego nazwa: Knot , to nawiazanie do slynnych wieczorowych kopertowek BV ozdobionych charakterystycznym wezelkiem, o takim:
      product-images.barneys.com/is/image/Barneys/502004918_product_1?$zoom_square$
      Wiecej informacji, jak oficjalnie beda dostepne.
      • forevermore79 Oficjalnie o Bottega Veneta Knot 18.07.14, 13:22
        Bez "a nie mowilem"- oficjalnie o Knot, nosem jest sama D. Andrier znana z zapachow Prady, MMM Untitled, czy Marni. Zapowiada sie ciekawie:
        www.fragrantica.com/perfume/Bottega-Veneta/Knot-26465.html
        • forevermore79 Re: Oficjalnie o Bottega Veneta Knot 18.07.14, 13:56
          A premiera juz od wczesnej jesieni.
          www.fragrantica.com/news/Bottega-Veneta-Knot-5717.html
      • forevermore79 Kampania BV Knot 15.09.14, 22:13
        www.nstperfume.com/2014/09/11/all-gold-that-glitters/
        • elve Re: Kampania BV Knot 16.09.14, 13:02
          nuudaa
          • forevermore79 Re: Kampania BV Knot 17.09.14, 19:00
            Kampania moze nuda, ale Knot, ktory juz od niedawna gosci na polskich polkach nuda nie jest. Na pewno jednak podzieli sympatykow marki na 2 grupy- aby docenic Knot trzeba zdecydowanie lubic neroli swietnie komponujace sie z piwonia, petitgrain i bazowym, nieco mydlanem pizmem, typowo a la Andrier. Trwale, aromatyczne i dojrzale perfumy, sa "jakies" i to mi sie podoba.
            • elve Re: Kampania BV Knot 17.09.14, 23:54
              w Douglasie nie mieli, może jutro przyczaję.
              • forevermore79 Re: Kampania BV Knot 18.09.14, 08:15
                Bo BV w Sephorach sa, na Dworcu jest np.
                • elve Re: Kampania BV Knot 02.10.14, 22:09
                  śliczny, śliczny.
      • olaj.j Re: I forumowa 1a zapowidz: BV Knot 18.09.14, 13:17
        Zgadzam się z Tobą, że Knot jednym sympatykom BV się spodoba a innym nie.:) Jeszcze niedawno twierdziłam, że nie mogę się nie zachwycać perfumami BV, ale już mi się zmieniło - jak widac jestem w drugiej grupie, wolę bez porównania damskie zapachy Almairaca (ale także męską BV współautorstwa Andrier), spójne w koncepcji. Tyle że ja neroli w takim wydaniu nie lubię, tak subiektywnie, i przypomina mi się mnóstwo innych, podobnych perfum. Bardzo poważny zapach, ale nie napiszę, że jest "sknocony", bo pewnie obiektywnie nie jest zły, nie trafił w mój gust.
        • jollinka BV Knot 24.09.14, 11:04
          Knot według mnie pachnie prawie identycznie jak Rare Pearls Avonu :/
          • jarka63 Re: BV Knot 25.09.14, 12:15
            Nie dla mnie to zapach, niestety. Nie mogłabym tak pachnieć, ale doceniam.
    • forevermore79 Meski flanker!: Bottega Veneta Pour Homme Extreme 28.12.14, 23:46
      Klasyk porzadny, ale mnie do konca nie zachwycil, moze ta wersja to bedzie "to":
      www.nstperfume.com/2014/12/28/bottega-veneta-pour-homme-extreme-new-fragrance/
      • forevermore79 Re: Meski flanker!: Bottega Veneta Pour Homme Ext 29.12.14, 09:49
        Reklama tu:
        www.mimifroufrou.com/scentedsalamander/2014/12/bottega_veneta_pour_homme_extreme.html
        • olaj.j Re: Meski flanker!: Bottega Veneta Pour Homme Ext 08.03.15, 19:59
          Pięęękny, bardzo udany.
      • forevermore79 Re: Meski flanker!: Bottega Veneta Pour Homme Ext 01.05.15, 23:15
        Polecam jeszcze wywiad:
        persolaise.blogspot.co.uk/2015/04/our-job-is-to-listen-antoine-maisondieu.html
        A w Sephorze juz tez pojemnosci podrozne z refillami:
        www.sephora.pl/Bottega-Veneta/BBOTTE
    • forevermore79 Flanker- Bottega Veneta Knot Eau Florale 30.06.15, 09:16
      www.nstperfume.com/2015/06/29/bottega-veneta-knot-eau-florale-new-perfume/
    • forevermore79 Wkrotce takze Pour Homme Essence Aromatique 29.12.15, 17:42
      persefume.com/the-burst-of-freshness-bottega-veneta-pour-homme-essence-aromatique/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka