Dodaj do ulubionych

"tester bez sprayu"

15.07.11, 23:23
Co oznacza dla potencjalnego kupującego perfumy w internecie "tester bez sprayu"? Że mam otwierać flakon zębami? ;-)
Enigmatyczne.
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: "tester bez sprayu" 15.07.11, 23:43
      Wg mnie po prostu wersja lana- bez atomizera. Czesc zapachow, zwlaszcza wody kolonskie, wystepuje w tej wersji. Ale przyznaje- w przypadku testerow to rzadkosc, te zwykle maja wlasnie spray- ze wzgledow praktycznych, jak i higienicznych.
      • gabrielafrancuz Re: "tester bez sprayu" 16.07.11, 00:20
        Czyli np tutaj:

www.e-glamour.pl/product-pol-24794-Chanel-No-19-100ml-W-Woda-toaletowa-Tester-bez-spray-u.html
        Nie będzie białej zatyczki, tylko jakaś inna, odkręcana i od razu gwint flakonu, tak na dziko? ;)
        • forevermore79 Re: "tester bez sprayu" 16.07.11, 00:42
          Tutaj to akurat opis nie przystaje do zdjecia przedstawiajacego tak naprawde EdT 50ml spray.
          Ale tak- zwykle to bedzie zdejmowany/odkrecany korek i gwint, do lania.
          Choc jak wspominalem, w testerach to rzadkosc i tez do opisow sprzedawcow trzeba podchodzic ostroznie. A lane flakony splash popularne sa zwlaszcza we Francji- jako mniejsze, jak i wieksze butle- czesto mozna spotkac np. meskie flakony 200ml wzwyz do aplikacji rekoma, bez atomizerow, podobne rozwiazania stosuje wlasnie i Chanel.
    • michau2312 Re: bez sprayu 16.07.11, 10:51
      Przy okazji spytam: czy Egoiste 75ml splash (bez sprayu) jest vintage'ową wersją?
      • forevermore79 Re: bez sprayu 16.07.11, 10:57
        Wg mnie tak, to starszy wiekiem produkt- bo obecnie EdT ma tylko spray.
        Jako 75ml splash oferowany jest za to wciaz lotion po goleniu.
        www.chanel.com/fr_FR/parfums-beaute/Parfums-Égoïste-ÉGOÏSTE-90090
        • michau2312 Re: bez sprayu 16.07.11, 14:14
          Offtop.
          To powiedz jeszcze, czy wg ciebie Egoista sprzed kilku lat (np. ten w splashu) pachnie inaczej niż obecny, czy był reformuowany lub jakość składników spadła.
          Wg. mnie tak, jest rozwodniony.
          • forevermore79 Re: bez sprayu 16.07.11, 14:21
            Podzielam opinie- nuty sa te same, ale na mnie jest mniej intensywny, ciezko mi powiedziec, czy nos sie przyzwyczail- mialem pare mies. temu firmowa probke i nie zrobila na mnie takiego wrazenia, jak pelen flakon dobrych kilka lat temu. Platinum za to pachnie tak samo.
            Zapewne zmieniono pewne skladniki na syntetyczne, zgodnie z zaleceniami IFRA- np. 19-tka i 5-tka byly na biezaco od lat reformulowane, ale w trosce o pierwotny ksztalt.
            Zaluje swoja droga, ze nigdy nie poznalem Chanel Bois Noir- czyli protoplasty Egoiste, szybko go wyycofano i po zmianach wprowadzono wlasnie jako obecnie znany zapach.
            www.nstperfume.com/2009/02/03/chanel-bois-noir-fragrance-review/
            • michau2312 Re: bez sprayu 16.07.11, 14:35
              Słyszałeś o Egoiste Cologne Concentree? Wg basenoterów to jakaś krótka produkcja z lat 90.
              Mam ją, ale już jest na wylocie na ebayu, bo w por. do regularnej EDT jest za sucha i wytrawna, dla miłośników sandałowych drzazg.
              • forevermore79 Re: bez sprayu 16.07.11, 15:33
                Tak, slyszalem- byly 50tki i setki, Chanel poszlo tropem swojego Pour Monsieur, ten zapach akurat lubie w wersji skoncentrowanej. Fajnie, ze tropisz vintage edycje- w swiecie Chanel, Guerlain, czy Aramisa jest tego sporo. Pozdrawiam!
                • michau2312 Re: bez sprayu 16.07.11, 16:00
                  Właśnie! Dzięki za próbkę Aramis 900. Podoba mi się, pachnie jak konwaliowy Aromatics Elixir :)
                  • forevermore79 Re: bez sprayu 16.07.11, 16:31
                    No problem, dostalem ostatnio firmowe probki 900 i ciesze sie, ze polecialy w dobre rece :-)
                    Udane porownanie, sam testowalem ostatnio Devin- podobny, nieco szyprowy klimat. Gentlemen's Collection Aramisa to dobry powrot, od 900 po slynna Havane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka