gabrielafrancuz 15.07.11, 23:23 Co oznacza dla potencjalnego kupującego perfumy w internecie "tester bez sprayu"? Że mam otwierać flakon zębami? ;-) Enigmatyczne. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forevermore79 Re: "tester bez sprayu" 15.07.11, 23:43 Wg mnie po prostu wersja lana- bez atomizera. Czesc zapachow, zwlaszcza wody kolonskie, wystepuje w tej wersji. Ale przyznaje- w przypadku testerow to rzadkosc, te zwykle maja wlasnie spray- ze wzgledow praktycznych, jak i higienicznych. Odpowiedz Link
gabrielafrancuz Re: "tester bez sprayu" 16.07.11, 00:20 Czyli np tutaj: www.e-glamour.pl/product-pol-24794-Chanel-No-19-100ml-W-Woda-toaletowa-Tester-bez-spray-u.html Nie będzie białej zatyczki, tylko jakaś inna, odkręcana i od razu gwint flakonu, tak na dziko? ;) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: "tester bez sprayu" 16.07.11, 00:42 Tutaj to akurat opis nie przystaje do zdjecia przedstawiajacego tak naprawde EdT 50ml spray. Ale tak- zwykle to bedzie zdejmowany/odkrecany korek i gwint, do lania. Choc jak wspominalem, w testerach to rzadkosc i tez do opisow sprzedawcow trzeba podchodzic ostroznie. A lane flakony splash popularne sa zwlaszcza we Francji- jako mniejsze, jak i wieksze butle- czesto mozna spotkac np. meskie flakony 200ml wzwyz do aplikacji rekoma, bez atomizerow, podobne rozwiazania stosuje wlasnie i Chanel. Odpowiedz Link
michau2312 Re: bez sprayu 16.07.11, 10:51 Przy okazji spytam: czy Egoiste 75ml splash (bez sprayu) jest vintage'ową wersją? Odpowiedz Link
forevermore79 Re: bez sprayu 16.07.11, 10:57 Wg mnie tak, to starszy wiekiem produkt- bo obecnie EdT ma tylko spray. Jako 75ml splash oferowany jest za to wciaz lotion po goleniu. www.chanel.com/fr_FR/parfums-beaute/Parfums-Égoïste-ÉGOÏSTE-90090 Odpowiedz Link
michau2312 Re: bez sprayu 16.07.11, 14:14 Offtop. To powiedz jeszcze, czy wg ciebie Egoista sprzed kilku lat (np. ten w splashu) pachnie inaczej niż obecny, czy był reformuowany lub jakość składników spadła. Wg. mnie tak, jest rozwodniony. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: bez sprayu 16.07.11, 14:21 Podzielam opinie- nuty sa te same, ale na mnie jest mniej intensywny, ciezko mi powiedziec, czy nos sie przyzwyczail- mialem pare mies. temu firmowa probke i nie zrobila na mnie takiego wrazenia, jak pelen flakon dobrych kilka lat temu. Platinum za to pachnie tak samo. Zapewne zmieniono pewne skladniki na syntetyczne, zgodnie z zaleceniami IFRA- np. 19-tka i 5-tka byly na biezaco od lat reformulowane, ale w trosce o pierwotny ksztalt. Zaluje swoja droga, ze nigdy nie poznalem Chanel Bois Noir- czyli protoplasty Egoiste, szybko go wyycofano i po zmianach wprowadzono wlasnie jako obecnie znany zapach. www.nstperfume.com/2009/02/03/chanel-bois-noir-fragrance-review/ Odpowiedz Link
michau2312 Re: bez sprayu 16.07.11, 14:35 Słyszałeś o Egoiste Cologne Concentree? Wg basenoterów to jakaś krótka produkcja z lat 90. Mam ją, ale już jest na wylocie na ebayu, bo w por. do regularnej EDT jest za sucha i wytrawna, dla miłośników sandałowych drzazg. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: bez sprayu 16.07.11, 15:33 Tak, slyszalem- byly 50tki i setki, Chanel poszlo tropem swojego Pour Monsieur, ten zapach akurat lubie w wersji skoncentrowanej. Fajnie, ze tropisz vintage edycje- w swiecie Chanel, Guerlain, czy Aramisa jest tego sporo. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
michau2312 Re: bez sprayu 16.07.11, 16:00 Właśnie! Dzięki za próbkę Aramis 900. Podoba mi się, pachnie jak konwaliowy Aromatics Elixir :) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: bez sprayu 16.07.11, 16:31 No problem, dostalem ostatnio firmowe probki 900 i ciesze sie, ze polecialy w dobre rece :-) Udane porownanie, sam testowalem ostatnio Devin- podobny, nieco szyprowy klimat. Gentlemen's Collection Aramisa to dobry powrot, od 900 po slynna Havane. Odpowiedz Link