Dodaj do ulubionych

Montale....

01.12.12, 08:29
Witam, zaczynam przygodę z niszowymi zapachami, na pierwszy rzut- Montale. Próbki w drodze.Chciałam się Was zapytać,który zapach ww uważacie za najciekawszy.Już nie szukam kadzidła, bo mi przeszło, raczej czegoś gourmand lub orientalno-kwiatowego.Znam Chocolate Greedy-nie zachwyciło i Dark Purple-ładne,ale bez fajerwerkow...
Obserwuj wątek
    • aggis20 Re: Montale.... 01.12.12, 11:14
      Jak gourmand to na pewno Sweet Oriental Dream, zapach w stylu Loukhoum KM. Z Montale znam jeszcze Dark Aoud - różano-oudowy killer, naprawdę zabójczo trwały :)
      • lukesho Re: Montale.... 01.12.12, 11:24
        Nie czuję róży w Dark Oud - dla mnie to suchy Oud + Drzewo sandałowe.
        Najciekawszy to moim zdaniem Black Aoud - ciężka, gęsta róża + oud. Cholernie trwały.
        Sweet Oriental Dream pachnie jak olejek migdałowy do ciast.
        • mangos Re: Montale.... 08.06.13, 09:10
          Sweet Oriental Dream to jednak nie to!:(
    • elve Re: Montale.... 01.12.12, 13:57
      Black Oud i Mango Manga - dwie strony medalu :)
    • miriam_73 Re: Montale.... 01.12.12, 17:31
      Używam Blue Amber, wściekle trwaly. Salon Montale w Paryżu kojarzy mi się nieodmiennie z przewaga róży, która pojawia się w wielu zapachach, róże czuć już na ulicy na dojściu do sklepu :)
      Montale jest fajny, zapachy są trwałe i dają cudowne "ogony" na bardzo długo. Fajne są oudy np właśnie z róża.Teraz "choruje" na Full Incense bo fajnie wybija w nim Paczula, oraz Santal Wood (jeszcze nie wachalam, wybieram sie do Quality).
      • forevermore79 Re: Montale.... 03.12.12, 10:56
        Gdyby tylko ktos zliczyl wszystkie Montale :) Oferta jest oszalamiajaca, choc w Europie to tylko jej ulamek. Szkoda, ze paryskiego salonu juz nie ma- firma przechodzi w tej chwili przez dosyc ciezka faze, ale premiery i tak nadal wypuszcza.
        • mangos Re: Montale.... 03.12.12, 15:36
          Ja póki co testuję 12 stkę;) tzn tyle zamówiłam do testów...ale póki co nic mnie bardziej nie zachwyciło...
        • agatawpodrozy Re: Montale.... 26.06.13, 10:36
          www.e-glamour.pl/search.php?node=5630&counter=all
          tu jest spory wybór zapachów Montale

pozdrawiam,
          Agata
    • rywka2 Re: Montale.... 01.12.12, 18:12
      Też polecam Blue Amber. Piękna, słodka, ciężka, na wskroś orientalna ambra. Moim zdaniem jedna z najlepszych :)
      • mangos Re: Montale.... 01.12.12, 20:02
        Próbki doszły, własnie pachnę Blue Amber i chyba się zakochałam:-)
    • aggis20 Re: Montale.... 02.12.12, 09:07
      Zawsze mi się myli Black Aoud i Dark Aoud, więc może coś namieszałam skoro w Dark nie czuć róży... muszę się dogrzebać do swoich wpisów z "dziś pachnę" z sierpnia i zobaczyć czy to był Dark czy Black ;)
      • aggis20 Re: Montale.... 02.12.12, 11:46
        Moja pomyłka - to rzeczywiście było Black Aoud, testowane 4 sierpnia 2012 :) różano-oudowy killer, trwałość całodzienna, jak nie całodobowa :p Dark Aoud nie znam...
      • kalotinos24 Re: Montale.... 03.12.12, 22:24
        W Dark Aoud nie ma grama róży raczej aoud i drzewo sandałowe
        W Black Aoud już róża występuje oczywiście razem z aoud
        Generalnie wąchając Montale mam wrażenie,że zapachy są takie jednostajne klockowate (jedno kopytkowe)i raczej nie rozwijają się (nie wiem może przez ten syntetyczny oud)ale są statyczne i wcale nie aż tak trwałe (a moja skóra dobrze trzyma zapachy)wyjątkiem jest Black Aoud siekiera niezła.
        I to jest rzeczywiście tylko mały promil ba promilek jaki można wywąchać w quality nie ma red oud golden oud oud safron i wiele innych.W Europie tez z tym jest kiepsko,no ale firma przeżywa ciężkie chwile
    • winter76 Re: Montale.... 02.12.12, 14:29
      Full Incense i Black Oud polecam, zdecydowanie odradzam Mango Manga ;)
      • winter76 Re: Montale.... 02.12.12, 14:30
        Aoud miało być ;) Blue Amber nie znam, trzeba to nadrobić.
    • forevermore79 Re: Montale.... 06.12.12, 10:36
      Strona Montale jakby co dziala- a do kazdego zapachu 100ml w prezencie mozna wybrac butelke 20ml. Wybor jest dosyc spory.
      www.montaleparfums.com/
    • mangos Kabul Aoud??? 08.06.13, 09:11
      Mocno zaintrygowały mnie ww perfumy, czy są podobne do Black Cashmere? Wąchał ktoś? Boję się kupna w ciemno.
      • forevermore79 Re: Kabul Aoud??? 26.06.13, 11:19
        Jestem tez ciekaw, licze, ze niedlugo poznam :) Pamietam w ogole, jak dawny paryski salon Montale twierdzil, ze Kabul Aoud... to nieistniejaca podrobka, tylko z powodu konfliktu z arabska filia Montale odpowiedzialna wlasnie za Kabul. Problemy na linii Montale/Tanelli/Mancera, to juz zreszta legenda, a prawdziwego Pierre'a Montale prawdopodobnie brak :) Ale jak juz pisalem- to zapach ma sie obronic, a nie otoczka.

A ja polecam:
        www.sabbathofsenses.com/2013/06/opowiesc-o-tym-jak-mrok-zrobywa-wadze.html
        • figarro Re: Kabul Aoud??? 26.06.13, 13:07
          Poznasz ;)
          • forevermore79 Re: Kabul Aoud??? 26.06.13, 17:04
            Tak sadze ;-) Chociaz wolalbym poznac poki co Kabul Aoud, niz sam Kabul :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka