Dodaj do ulubionych

RANKING ZAPACHOW LETNICH- NOMINACJE!

31.07.04, 14:18
Oto lista zapachow nominowanych do tytulu „Letni zapach roku 2004” naszego
forum. Uwzglednia ona damskie i meskie perfumy selektywne dostepne w Polsce,
ktorych premiera odbyla sie w sezonie wiosna-lato 2004 ( od lutego po
sierpien).
Dla jasnosci, edycje limitowane oznaczylem gwiazdka (*).
Glosujcie przez tydzien- tylko na jedna kompozycje damska i jedna meska, w
osobnym watku na temat rankingu („RANKING ZAPACHOW LETNICH- GLOSOWANIE").
Ostateczne wyniki zostana z kolei potem umieszczone w nowym temacie.
A o to kandydaci:

Zapachy damskie:

1881 FEMME EAU D’ETE- edycja 2004- Nino Cerruti*
212 ON ICE- edycja 2004
Obserwuj wątek
    • forevermore79 LINK DO GLOSOWANIA 31.07.04, 14:33
      Dla ulatwienia, zeby nie zgubic watku, podaje link sluzacy do glosowania w
      naszym rankingu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=14573847
      Zachecam do udzialu wszystkich forumowiczow- glosy mozna skladac do 7 lipca
      ( dlugosc glosowania mozna oczywiscie potem przedluzyc, ale im szybciej, tym
      lepiej :-).
    • luloo1 prośba 31.07.04, 15:48
      Ojej foreviu, nie myślałam, że tego aż tyle!!! Chyba 80 procent nie wąchałam.
      Prośba do osób głosujących,by w wątku do głosowania umieszali jedynie głosy!
    • damona Re: RANKING ZAPACHOW LETNICH- NOMINACJE! 31.07.04, 18:15
      a czy osoby majace skromniejsze pojecie o zapachach tez moga glosowac?
      Czy to glosowanie hmmm...dla Was, ekspertow?:)
      • forevermore79 Re: RANKING ZAPACHOW LETNICH- NOMINACJE! 31.07.04, 18:22
        Nie powinnas nawet pytac- kazdy moze, im wiecej glosow tym lepiej! :-) Tym
        bardziej, ze ja sie jakims super ekspertem nie czuje- z pewnoscia mozna
        wiedziec wiecej, a ze to fajne hobby - wiadomo, no i kazdy z nas ma jakas
        wrazliwosc zapachowa. Czesc osob pisze tu rzadziej, czesc czesciej- ale kazda
        wypowiedz jest rownie cenna. Wiec glosuj, zerknij na liste, jesli ma Ci pomoc-
        to zabawa, ale i odzwierciedlenie zapachowych trendow. Pozdrawiam!
        • damona Re: RANKING ZAPACHOW LETNICH- NOMINACJE! 31.07.04, 18:35
          dzieki, oczywiscie mam juz swoje typy. Wstrzymam sie na razie od glosu, bo mam
          dwoch letnich damskich faworytow, i nie moge sie zdecydowac:))
      • luloo1 Re: RANKING ZAPACHOW LETNICH- NOMINACJE! 31.07.04, 20:42
        damona napisała:

> a czy osoby majace skromniejsze pojecie o zapachach tez moga glosowac?
        > Czy to glosowanie hmmm...dla Was, ekspertow?:)

No oczywiście, każdy może głosować:) Forever, czyli ostatecznie robimy 1
        ranking tak w każdej z linii, tak?
    • elve Re: RANKING ZAPACHOW LETNICH- NOMINACJE! 31.07.04, 22:13

• sorbet Re: RANKING ZAPACHOW LETNICH- NOMINACJE! 01.08.04, 19:05
      Ale lista, Forever, dzieki za imponujaca robote:-)

I zachecam takze wszystkich forumowiczy do glosowania. Chyba nie byloby mozliwe
      tych wszystkich zapachow sprobowac, ale wybierzmy nasze "typy".

Pozdrawiam :-)
      S.
      • luloo1 Re: RANKING ZAPACHOW LETNICH- NOMINACJE! 02.08.04, 07:08
        sorbet napisał:

> Ale lista, Forever, dzieki za imponujaca robote:-)
        >
        > I zachecam takze wszystkich forumowiczy do glosowania. Chyba nie byloby
        mozliwe
        >
        > tych wszystkich zapachow sprobowac, ale wybierzmy nasze "typy".
        >

Sorbet,no i jak ci tam? Odwiedziłeś już CdG?!:)
        • sorbet Re: RANKING ZAPACHOW LETNICH- NOMINACJE! 02.08.04, 13:18

Jeszcze jestem w Moskwie :-) pod koniec tyg. pewnie jade do St. Petersburg i
          odwiedze tam Red Star. Dzis chyba pochodze troche po sklepach tez:-) Bylem juz
          u Lwa (Tolstoja), hehe.

Pozdro.
          • luloo1 Re: RANKING ZAPACHOW LETNICH- NOMINACJE! 02.08.04, 13:23
            Widzę, że nie możesz się uniezależnić od nas:)I dobrze. Uważaj zatem na siebie
            i realizuj plany:)))))))) Buziaki
    • balbina_alexandra Re: RANKING ZAPACHOW LETNICH- NOMINACJE! 01.08.04, 22:33
      Forevermore, jesteś po prostu wielki! Zaglądam na forum, a tu co? Lista jak się
      patrzy... jestem pod wielkim wrażeniem i chylę czoła! Sama nie bylam świadoma
      niektórych z nich, dziś byłam w sephorze po nowy puder brązujacy (jak przystało
      na prawdziwą pudernicę... ostatnio mam obsesję na punkcie swojej anemii, a
      zatem po puder pognałam, mimo danej sobie obietnicy że już NIC nie kupię z
      mazideł) i dostałam próbki rzeczy których w ogóle świadoma nie byłam. Np nowa
      Love Fills... Niny Ricci (nawiasem mówiac straszna kalka - białe kwiaty,
      kojarzy się nieuchronnie z Eternity albo Etoile de Sud Fragonarda...). NIe
      wiedziałam też że jest Bazar w letniej wersji EDT, ach co za tyły...

Mam problem, mam dwóch faworytów zeńskich i żadnego męskiego :)))

A tak przy okazji, Beautiful Sheer jednak nie dotarło do Polski? Wąchałam
      próbkę z zagramanicznego pismaka i całkiem, całkiem... Ale nie widziałam w
      zadnej perfumerii u nas.
      • luloo1 Love fills to nowy zapach Niny? 02.08.04, 07:09

• forevermore79 Re: Love fills to nowy zapach Niny? 02.08.04, 09:31
          Dzieki wszystkim za slowa uznania- no troszke bylo trzeba sobie przypomniec
          polskie premiery- teraz tylko pora glosowac :-). Tak- Love Fills to letnia
          L'Air du Temps (niebieski podluzny flakon- golebie tylko wygrawerowane)- a
          letnia Premier Jour powacham jeszcze raz, aby sobie przypomniec cos wiecej.
    • sliwkaa damskie -MOSCHINO COUTURE 02.08.04, 10:45
      nad meskim musze sie zastanowic
    • ashanti5 prośba 02.08.04, 13:24
      Bardzo proszę o przedłużenie głosowania do nastepnego poniedziałku, bo w
      tygodniu nie mam możliwosci odwiedzenia perfumerii a w ostatni weekend nie było
      mnie w Warszawie. W najbliższy weekend bym zajrzała i się trochę rozeznała.
      • forevermore79 Re: prośba 04.08.04, 11:26
        Mysle, ze trzeba przedluzyc glosowanie jeszcze o tydzien, poltora- glosow malo,
        nawet od stalych bywalcow- czesc osob musi jeszcze sie zdecydowac, sporo ludzi
        urlopuje.
        • gocha221 Re: prośba 04.08.04, 14:08
          tez mysle ze to dobry pomysl.
          spodziewałam sie szybko wielu glosow, a to tylko 10 czy 11 osob zaglosowało:-(((
          jakos słabiutko!!!!
          • elve Re: prośba 04.08.04, 23:47
            damski już właściwie mam, ale męski - to jest problem! jutro idę do perfumerii,
            będziemy testować razem z mężem na 4 ręce, to może się wyrobimy w tydzień :)
    • ashanti5 Re: RANKING ZAPACHOW LETNICH- NOMINACJE! 09.08.04, 09:03
      Znalazłam dwa ciekawe zapachy, których nie ma na liście, a wydaje mi się, że są
      i nowe i letnie. Jedne z nich to Pleasures EL (chyba z dopiskiem summer), a
      drugie to Oscar de la Renta, ale niestety nie pamiętam nazwy (biała butelka, z
      niebieskim dodatkiem). Zagłosowałabym na te drugie, ale nie wiem, czy glosujemy
      na perfumy spoza listy.
      • szczekuszka Re: RANKING ZAPACHOW LETNICH- NOMINACJE! 09.08.04, 09:07
        ashanti5 napisała:

> Znalazłam dwa ciekawe zapachy, których nie ma na liście, a wydaje mi się, że

> i nowe i letnie.

A Gucci Gucci II ??? Uwazam, ze to letnie hit. W niektorych perfumeriach ma
        napis bestseller. Prosze wpisac go na liste, bo chce na niego zaglosowac.
        Jesli to mozliwe...
        • forevermore79 Re: RANKING ZAPACHOW LETNICH- NOMINACJE! 09.08.04, 09:18
          Jasne- sam tworzac ta liste wiedzialem, ze nie zmieszcze wszystkiego- a Gucci
          EdP II faktycznie moglem dolaczyc ( zapomnialem tez chocby o Versace Jeans
          Couture Glam i Versace Man). Co do letnich Pleasures- nie jest to tegoroczna
          nowosc, ale sezonowa reedycja ( podobnie jak np. u J'Adore).
          Za to Oscar pojawil sie u nas z poslizgiem- ale moze sie kwalifikowac do
          glosowania, jak i Gucci II- wiec jesli cos jest tegorocznego, smialo glosujcie
          nie sugerujac sie tylko lista. Ta bowiem miala tylko pomoc sie zorientowac :-)
          • forevermore79 Re: RANKING ZAPACHOW LETNICH- NOMINACJE! 09.08.04, 09:31
            Zerknelem na moja sciage o premierach w Polsce- juz wiem czemu nie ma na liscie
            Guccu EDP II- zostal stworzony w 2003 roku, wiec umieszczanie go nie mialo
            sensu, pojawil sie u nas tez jeszcze w 2003- choc popularnosc zyskuje dopiero
            po czasie. No ale jesli chcesz zaglosowac, to chyba mozesz- w koncu to w miare
            nowosc, a nie wieloletni klasyk :-) Reszta tegorocznych hitow jest na tej
            liscie.
            • szczekuszka Re: RANKING ZAPACHOW LETNICH- NOMINACJE! 09.08.04, 09:37
              Okej nie bede mieszac. :) Wywacham cos fajnego z Twojej listy;).
    • forevermore79 Koniec rankingu w poniedzialek! 14.08.04, 14:16
      Prosze wiec wszystkich chetnych o ostatnie glosy :-) Wyniki zlicze i oglosze
      potem w nowym watku. Poki co zaczynam juz kompletowac liste na nast. sezon-
      bedzie mniej premier, ale za to ciekawszych :-)
    • coralin Re: RANKING ZAPACHOW LETNICH- NOMINACJE! 14.08.04, 15:23
      Chciałabym zagłosować, ale uczciwie przyznaję,że połowy zapachów nie poznałam.
      Mogę?
      • forevermore79 Re: RANKING ZAPACHOW LETNICH- NOMINACJE! 14.08.04, 15:39
        Glosuj!! :-) Ta lista polskich premier to tylko sugestia, byleby bylo to cos z
        tego roku, damski i meski. Nie kazdy z wymienionych zapachow byl szeroko
        dostepny, czy tez warty uwagi, ale pojawil sie u nas, wiec zasluzyl na
        umieszczenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka