jazzband 01.09.04, 20:57 Czy ktoś może porównać męskie zapachy tych firm? Szukam czegoś z klasą, trwałego i niepowtarzalnego? :) A CdG jest już prawie kultowy. a Creed ma tradycje. /jb/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sorbet Re: CdG vs Creed 01.09.04, 23:18 Nie znam dużo Creedów ale wydaje mi się że one są po prostu z różnych "światów". Creed to tradycja:-) chlubi sie czystością składników, eskluzywnością dystrybucji i szlachetnością (urodzenia:-) klientów. Jego zapachy są raczej klasyczne, b.męskie i zdecydowanie pachnie "kasą" i no, "klasą biznes". CdG to eksperymenty ze sztuką perfumiarstwa. W tych zapachach najważniejszy to pomysł. Zapachy są unisex, powstają wokół tego pomysłu, bez zawracania głowy :) o nosicielu i często są kontrowersyjne. Składniki są syntetyczne nawet w 90% :- P. Z trwałością jest różnie. Wydaje mi się że CdG2 Man może być już trochę bardziej komercyjny. Ale zobaczymy:-) Z punktu widzenia kompozycji zapachowej :-) Creedy są bardzo złożone, nuty są przepieszczone a wody bardzo dobrze zmieszane. W większości wód CdG, kompozycja jest raczej szorstka (może prócz najbardziej popularnego CdG2), dużo jest wód jedno-nutowych (single note) a te nuty są czesto bardzo charakterystyczne, silnie "wypuklone". Myślę, że wody CdG są zdecydowanie trudniejsze ale i ciekawsze:-) Odpowiedz Link