Dodaj do ulubionych

Help :) Perfumy Guepard

01.05.15, 12:23
Byłam niedawno na miniwakacjach perfumowych w Niemczech i zastanawiałam się nad zakupem pewnego zapachu Guepard, którego w końcu nie kupiłam, i teraz żałuję. I szukam go w necie, a on nie istnieje :(

Na stronie marki są wymienione 3 damskie zapachy: Classic w szmaragdowym kolorze i z siateczką na butelce, Miss Guepard i Espiegle, obie w jasnych butelkach bez siateczki. A tamto było na pewno nie szmaragdowe, na pewno w jasnej butelce ze złotą siateczką i ze złotą podstawą, sam płyn był w kolorze pomarańczowym, ale możliwe, że już zmienionym. Pachniało to białokwiatowo-wetiwerowo-drzewnie, było jakoś podobne do dawnego Cabotine. Ale ten opis pasuje do nut we wszystkich trzech zapachach, a na pewno wiem, że nie było to zielony Classic, bo ten mi się na pewno nie spodobał. I co teraz? Kubo, wiesz coś na ten temat? Bo do końca życia będzie ten błąd za mną chodzić ;)
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: Help :) Perfumy Guepard 01.05.15, 14:47
      Hejj :) Oj, tych Guepardow bylo kilkanascie, ale finalnie przetrwaly cztery- trzy damskie i meskie (pamietam, jak debiutowaly w Empik-Sephora, ba nawet w prasie byly reklamy :).
      Z siateczka na pewno byly tylko dwa pierwsze- damskie i meskie, potem przepakowane ciut i nazwane Classic (i w dodatku kazdy z nich jest nadal dostepny jako EdP i EdT).
      Ja stawiam, ze moglas wachac juz leciwy, ze zmienionym kolorem Classic damski a moze i wrecz meski (bo tam wetiwer), one byly kiedys pakowane wlasnie w inne kolory.
      Pare linkow:
      www.shop.ca/c/guepard
      www.hairplusmakeup.com/brands/index/219
      thumbs3.ebaystatic.com/d/l225/m/muHjrLJR6_g9pVOMmYx7S3w.jpg
      A tu dowod, ze zapachy jak najbardziej ciemnieja:
      www.etsy.com/listing/218285775/sale-vintage-guepard-eau-de-parfum-spray?ref=related-6
      Pozdrawiam!
      • heliamphora Re: Help :) Perfumy Guepard 01.05.15, 17:39
        Dziekuję Kubo za odpowiedź, to jest widać bardziej skomplikowane... Już obstawiałam, że wąchałam jakieś limitowanki, czyli to jednak musiał być któryś klasyk. Na pewno zapach był damski, siateczka złota i na pewno płyn pomarańczowy. No to chyba zaryzykuję i coś kupię, takie polowanie na pół w ciemno ;)

Głowę bym dała, że nigdy Gueparda w prasie ani w Sephorze/Empiku nie widziałam, może byłam wtedy jednak zbyt mainstreamowa, a może widziałam, tylko pamięć już nie ta ;)
        • forevermore79 Re: Help :) Perfumy Guepard 01.05.15, 23:09
          Musial byc klasyk, zapewne EdP i to postarzone, jak w tym linku.
          A byly, byly- 1998 rok wtedy jako nowa marka, poczatki Empikowych perfumerii, ostatnio ogladalem archiwalnego Playboya i reklama tez sie tam pojawila, dawne czasy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka