Dodaj do ulubionych

Wiosna we flakoniku?

17.03.05, 16:26
Ale się dzisiaj rozmarzyłam... Miałam dzień wolny, najpierw myłam okna;) a potem delektowałam się zapachami unoszącymi się z odsłoniętej od śniegu ziemi.Coś niesamowitego: mam wrażenie, że przyroda o krok jest od wiosennego przebudzenia, to wisi w powietrzu, ta nieodparta chęć życia, odrodzenia. Jaka to niesamowita siła nakręca to wszystko! No i zamarzyłam o takim trawiasto-przedwiosennym, marcowym zapachu, innym niż miałam do tej pory, nieprzytłaczającym, o takiej drugiej skórze, o perfumach dających wewnętrzną siłę ...Ale czy są takie?
Obserwuj wątek
    • luloo1 Re: Wiosna we flakoniku? 17.03.05, 17:23
      Mam podobnie, po tej paskudnej zimie pełnej śniegu lodu, syntetycznego
      powietrza, czuję się teraz jak na egzotycznych wakacjach.Faktycznie pachnie
      wiosną, a wiatr zrobił się łagodny i ciepły.Nie noszę już czapki i wydaje mi
      się, że nawet włosy oddychają:)
      Z trawiastych niezmiennie kojarzy mi się soczysty zapach wodny z łagodną nutą
      zielonego bambusa – Shiseido Relaxaning Fragrance i trawiasty Truth CK. Wiosna
      jednak niezmiennie kojarzy mi się z konwaliami i Envy Gucciego. Kobiety, noście
      kwiaty wiosną!!!
    • elve Re: Wiosna we flakoniku? 17.03.05, 17:45
      mi dzis pieknie i trawiasto pachnie My Torrente.
      • chatka_ Re: Wiosna we flakoniku? 17.03.05, 23:39
        Cabotine to najbardziej wiosenny flakonik - jasny plaszczyk (butelka) i zielony
        szal (korek). Zapachu nie znam.
        • sorbet Re: Wiosna we flakoniku? 18.03.05, 01:17
          Trawiaście, to chyba Cologne Muglera:-), CdG Calamus (ale to słokie,
          młode "łodygi" + bambusa). Bambusem pachnie jedna z wód por roku Van Cleef'a
    • kalooo Le monde est beau 18.03.05, 07:06
      Dla mnie to są wiosenne perfumy...;)
      • lucy215 Re: Le monde est beau 18.03.05, 09:18
        kalooo, Le monde odkryłam miesiac temu :) zapach soczyście wiosenno-letni,
        bardzo mi się podoba. moja koleżanka stwierdzila że pachnie jak zwykła
        pomarańcza...ech. a najbardziej trawiasty zapach jaki znam to woda kolońska
        bambus z YR.
      • ta Re: Le monde est beau 18.03.05, 21:57
        To wczesnoletnie :) perfumy!
        Zapach porzeczki, jej owoców i liści jest tam dość wyraźny, a te pachną
        najpiękniej na przełomie czerwca i lipca :)
        Kiedyś b. lubiłam ten zapach i mam ochotę do niego wrócić :)
        Trawiaście i wiosennie, oraz nieco "inaczej" pachnie rzeczywiście Babmus YR,
        tyle, że nietrwale, niestety.
        Ta_
        • fa25 Re: 19.03.05, 20:14
          • fa25 Re: Pastel 19.03.05, 20:16
            Sorry za poprzedni pusty post.. Miał być właśnie Pastel de Gres- dla mnie z
            wyrażną nutą fiołka.
    • renia30 Re: Wiosna we flakoniku? 18.03.05, 18:11
      a próbowałaś nowe ILA? Dla mnie to własnie taki czysty, rześki wiosenny zapach,
      i trwały na dokładkę.
      • mangos Re: Wiosna we flakoniku? 18.03.05, 18:48
        Nie znam tego zapachu...jeszcze;)Przy najbliższej okazji powącham i ...może zakupię, kto wie....;)?
    • coralin Re: Wiosna we flakoniku? 18.03.05, 18:47
      Abril Victorio & Lucchino

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka