28.05.05, 11:39
Wpadl mi w rece katalog Oriflame. Nigdy nie kupowalam tych kosmetykow, a juz
na pewno nie perfum... Co o nich sadzicie? Ciekawa jestem czy cena (100 zl) w
tym przypadku rowna sie jakosc? Nie wachalam nic a nic, a zaintrygowana jestm
praoma zapachami, np. Elvie, Lucia...
Obserwuj wątek
    • escape5 Re: Oriflame? 28.05.05, 12:00
      Miałam kilka zapachów Oriflame-Midsumer,Eclat,Freya,Sun,Moon,Stars,Volare,Divine.Same zapachy są takie sobie-niezbyt intrygujące(brak im głębi),chociaż przyjemne.Wiele wód ma morska nutę,jak Midsumer(imitacja Cool Water).Z tych które miałam żaden nie smierdział tak jak potrafi smierdziec Avon.Ja lubię i czasem wracam do Sun,fajny,lekki,owocowy zapach-jednak wydaje mi się że razem z nową butelką pogorszyła się jakość(brak ostrzejszych,grejpfrutowych nut).Słyszałam natomiast od wielu osób,że bardzo ładny jest Elvie-nie wąchałam,może któraś z dziewczyn się wypowie.A co do trwałości-niestety,wody są bardzo nietrwałe:(.Mimo wszystko uważam,że niewarto kupowac Oriflame-wody wcale nie są takie tanie jak na tę jakość,a morskie nuty(jeśli nie lubisz)i nietrwałość będą Cię denerwować.Lepiej dołozyć trochę i kupić cos lepszego-takie jest moje zdanie.
    • basiaplewik Re: Oriflame? 28.05.05, 15:49
      elvie jest bardzo przyjemnym zapachem, ale to są zapachy nie-rozwijające-się,
      pachną a potem szybko znikają, potrafiłam taką 50-tkę z oriflame wypsikać w
      miesiac-więc w sumie drogo wychodzą :)
      • salma88 Re: Oriflame? 28.05.05, 17:16
        Hmmm... no wlasnie, a jak to Elvie pachnie? Bo gdzies czytalam, ze to cieplo-
        swiezy zapach, pasowalby do tego, ktory mnie przesladuje czasami na uilicy, a
        ja nie wiem co to jest:)
        • mangos Re: Oriflame? 28.05.05, 17:29
          Elvie są delikatne i bardzo ulotne, jak to już ktoś zauważył nie rozwijają się wcale na skórze tylko w tej swojej , nawet ładnej delikatności trwają. Ja wyczuwam głównie w tym zapachu białe kwiaty, chyba lilie najwyraźniej. I to tylko tyle- przyjemne, ale nie powalają niczym szczególnym i lepiej dołożyć 50 złotych i kupić coś ciekawego:)
        • escape5 Salmo 29.05.05, 17:37
          Kupiłam Premier Jour i momentami wydaje mi sie że jest to własnie Christine,ten którego szukamy.Nie mam pewności bo wodę miałam 8 lat temu,ale jest bardzo podobny do PJ,więc chyba trzeba iść tym tropem.
          • salma88 Re: 29.05.05, 19:19
            Nietstey nie tego:( Przynajmniej nie ja:( Dlatego postanowilam szukac wsrod
            zapachow populranych, bo tyle tego jest na ulicy, ze to musi byc Oriflame lub
            cos podobnego:)
          • mrouh Re: Salmo 29.05.05, 21:28
            O, to ja muszę gdzieś wąchnąć Premier Jour, bo
            a) prześladuje mnie ostatnio ten zapach opisowo, tzn. jestem prawie pewna, że by
            mi się podobał:-)
            b) sprawdziłabym, czy to te Cristine nieszczęsne, choć w drugiej kolejności:-)
            • escape5 Re: Salmo 29.05.05, 21:50
              Niezły sposób Salmo:).Mrouth,polecam Premier Jour-bardzo delikatny i przyjemny.Niestety,to chyba nie Christine,tamto jest podobne ale bardziej słodkie i wyraziste,ma więcej wanilii jak na mój gust.Może jakoś wspólnymi siłami uda się odnależć...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka