Dodaj do ulubionych

"Modne" dzięki forum:)

14.05.06, 09:33
Niedawno zachwycaliśmy się Desnudą ( nie wszyscy ,ale było nas całkiem sporo) Kiedyś wielokrotnie przewinęła się przez forum nazwa: SMS;) . Pojawienie się Red Jeans w Rossmanie spowodowało,że i u nas na forum w wątku "dziś pachnę" częściej pojawiał się ten zapach. Teraz dość popularne są Libertine .Już sie nie mogę doczekać,kedy powącham. Najfajniejsze w tym wszystkim jest to,że często nie sa to nowości a mimo to pachniemy tym czymś od Gdańska do Zakopanego;)
Co jeszcze było "modne" na forum?
Obserwuj wątek
    • arc-en-ciel Re: "Modne" dzięki forum:) 14.05.06, 10:51
      ciekawy temat:) mysle, ze wiele zapachow zrobilo kariere dzieki temu forum: OI i
      tygrys chyba najwieksza. Inne, ktore przuchodza mi do glowy to Narciso, les
      belles - zielone, herba fresca, le monde est beau, pocalunek smoka, BC, hiris,
      ogrodki, le roi de soleil, grain de folie, pomaranczowa sonia, pampelune,
      helmut, czarna mania, nu i duzo innych.
      • epikurejka Re: "Modne" dzięki forum:) 14.05.06, 11:05
        Dorzucę jeszcze Cerruti Image, Celine Oriental Summer, a ostatnio zapachy
        Polleny Evy
    • elve Re: "Modne" dzięki forum:) 14.05.06, 11:50
      he, dokładnie o tym wczoraj myślałam, co prawda w kontekscie forum wizażowego i
      allegro, ale to forum tez ma wpływ, może nawet większy, w sensie opiniotwórczym :)
      śmiać mi się chce, kiedy widzę jak zawrotne sumy osiągają na allegro perfumy,
      których rok temu nikt nie chciał kupić. pamiętacie oblique rrw (czy jak im tam,
      do tyłu w każdym razie)? wczoraj poszły za cenę o 100% większą niż rok-półtora
      temu, kiedy ktoś bezskutecznie próbował je sprzedać :) pamiętam, też, że w
      www.pedet.pl dłuuuugo można było nabyć balsam i deo tygrysa za zupełnie śmieszną
      cenę, i jakoś specjalnie nie schodziły... nikt o nich nie słyszał, mało kto
      wiedział, że linia będzie dyskontynuowana... bo nie było forum :D

a dość modne chyba jeszcze były B21... no i wszelkie niszowce, których próbki
      krążą po Polsce. i czy mi się wydaje, czy też "modny" jest Dzing!? oczywiście
      stosunkowo, bo to taki zapach, co na większą skalę nigdy noszony nie będzie - na
      szczęście...
      • elve Re: "Modne" dzięki forum:) 14.05.06, 11:54
        jeszcze a propos ogródka: zastanowił mnie boom na nilowy, imo gorszy i wtórny w
        porównaniu do środziemnomorskiego... no ale śródziemnomorski powstał w czasach,
        kiedy nie było forum wizażowego (na którym jest chyba jednak znacznie więcej
        użytkowników niż na gazetowym).
    • bajlandia1 Re: "Modne" dzięki forum:) 14.05.06, 12:35
      Niedawno szał był jeszcze na Winter Delice a teraz chyba na Safari.
    • basiaplewik druga strona medalu ;) 14.05.06, 14:23
      fakt, że sprzedawcy na allegro wykorzystują forumową "modę" na niektóre
      zapachy, i robią na tym złoty interes - osobiście uważam że starsze lubiane na
      forum zapachy chociażby diora do których można juz zaliczyć np. DV i Dune nadal
      oscylują koło 200 zł/100 ml (a sezonowo są to nawet większe kwoty)a powinny
      schodzić raczej w dół...
      Ale z drugiej strony zobaczcie jak dramatycznie spadły ceny Arden, D&G,
      Chopard,Burberry ;)Z czego osobiście bardzo się cieszę, bo mam wśród nich swoje
      perełki .O zapachach tych firm można rzadko poczytać na forum :))
      Dziwię się nadal cenom Clinique czy CK, dla mnie osobiście to żadna wysoka
      półka, ceny perfum producenta kosmetyków kolorowych, czy majtek dorównują cenom
      perfum prawdziwych projektantów...
    • forevermore79 Re: "Modne" dzięki forum:) 14.05.06, 14:45
      Sporo bylo tych mod :-) Na pewno wszystkie niszowce- malo kto wczesniej slyszal
      o Lutensach i CdG, na pewno rowniez asortyment z perfumerii Quality- to fajny
      element tego forum.
      Ponadto wszelkie zapachy wycofane- OI, Cristobal, Krol Slonce, Escada
      Collection, Mahora- dlugo by wymieniac :-).
      • merolik Re: "Modne" dzięki forum:) 14.05.06, 14:54
        Biorę pod uwagę mody na forum gazetowym i wizażowym, dorzucam:
        Escadę collection, Le Feu - stałam się ofiarą mody, chciałam spróbować
        i...wpadłam po uszy, szczególnie w przypadku Le Feu.

Maroussia, Messe de Minuit, Belle de Minuit, czarna Mania :)))
    • kalooo Re: "Modne" dzięki forum:) 14.05.06, 18:54
      Myślę,że zdecydowanie Le Feu-pamietam jak tylko zaczęłysmy się znać z Agni to
      już mówiła,że używa i że na Urodzie każdy to uznaje za śmierdziucha
      niemożebnego,a ona ma od dawna i z lubościa się nim traktuje;)
      A tymczasem nagle zaczęła się wieeelka jazda na le feu i sama osobiście się
      zaśmiewałam do rozpuki,gdy widziałam aukcje le feu LIGHT,gdzie jakiś mało
      rozgarniety sprzedawca pisał,że to rarytas i niedostępny i łomatkoboska co za
      unikat;D
      • kalooo Re: "Modne" dzięki forum:) 14.05.06, 19:02
        I jeszcze oprócz tych co były juz tu wymienione dodałabym Ombre Rose-pamiętam
        jak sto lat temu wklejałam linka do ciekawych aukcji i nikt nie był absolutnie
        zaintersowany,aż w końcu pojawiły się w Q i sorbet dał znac,a poszły wszystki w
        mig,co wiecej jakby było o co walczyć,przeciez z wszystkich Brosseau to jeden z
        kiepściejszych zapachów za przeproszeniem;/ Ale przecież to klasyk,a to brzmi
        dumnie ;)
        • chatka_ Re: "Modne" dzięki forum:) 14.05.06, 19:39
          Chyba nikt jeszcze z imienia nie wymienil Ambre Sultan, zaczelo sie opisu
          Taje "zapach rodzynek w koniaku". Ktoz go wtedy nie chial miec... Dalej Black
          Cashmere i Organza Indecence, Escada Collection rowniez. Wielkim hitem na miare
          AS byl Dzing! - medal za zaslugi Agni sie nalezy albo przynajmniej 50% znizka w
          Quality! A reszta to takie pomniejsze mody wydaje mi sie byly...
        • olesiam Re: "Modne" dzięki forum:) 15.05.06, 13:37
          Ombre Rose jest jednym z najbardziej tajemniczych, pieknych, nienachalnych
          zapachów które miałam w swoich nielicznych zbiorach.Nie spotkałam tak cudnie
          niewinnej, pudrowej róży z heliotropem, piekno absolutne(nie wspomne o pieknym
          secesyjnym flakonie)
          Pozdrawiam
          O.
          • chatka_ Re: "Modne" dzięki forum:) 15.05.06, 23:25
            Bylam troche niesprawiedliwa :) Bo przeciez jeszcze i Hiris i EdM, Kingdom i
            Desnuda... i wiele wiele innych zapachow nas uwiodlo, rozbudzilo zadze
            posiadania, do czego to porownac hm ...;)))
    • may2004 Re: "Modne" dzięki forum:) 15.05.06, 11:37
      ja sama zaczęłam używać Słonika, kochałąm go już od dawna( i kocham ;-)) ale
      dzięki forum przekonałam się, że to nie grzch jeśli stosuje sie go z umiarem.
      Teraz zasypiam często z nadgarstkiem wtulonym w Słonia czy Hirisa...
      ------------------------------------------------------------------------------
    • kalia_t Re: "Modne" dzięki forum:) 15.05.06, 23:57
      Z lubością obserwuję jak wielkie zapacchy wychodza z cienia na tym forum.
      Dzięki forum nastała moda na: Orlane Be21, Ogródek Śródziemnomorski, OI,
      Desnudę, Cashmere Mist,Black Cashmere, Le Feu, Escadę Collection, Narciso
      Rodriguez, Ambre Sultan, Daim Blond, Tendre kiss, Hot couture, Stellę i mnóstwo
      innych zapachów nie wymienionych przez zapomnienie...:-)
      • a.g.n.i Re: "Modne" dzięki forum:) 16.05.06, 08:48
        O właśnie, wolę określenie, że "zapachy wychodzą z cienia" niż "moda";-P. Na
        słowo "moda" mam natychmiastowy spontaniczny syndrom Ramtamtamka, jeszcze z
        tego nie wyrosłam od czasów liceum, haha.
        Ja dzięki forum zwróciłam uwagę na Scenta, Red Jeans, Helmuta Langa i Hiris;-)
        Ale nie wiem, czy to z powodu "mody" - po prostu byłam ich ciekawa,
        sprawdziłam, spodobały się, to kupiłam. SMS znałam wcześniej (moja teściowa
        miała body spray, traktowała go jak śmierdziela i postawiła w... toalecie;-P -
        a mi się to podobało zawsze, zresztą wysępiłam w końcu od teściowej;-P), więc
        trudno mówić, że kupiłam pod wpływem forum - raczej kupiłam, bo cena w
        Rossmanie była okazją wielką;-)
        Wiele z rzeczy głośnych tu na forum uważałam za swoje odkrycia jeszcze
        przedforumowe i na forum po prostu mile się zdziwiłam - chodzi oczywiście o Le
        feu, Króla no i EdM:-) Niektórych odkryc dokonałam już będąc na forum, ale też
        je traktuję jako własne odkrycia:-) Inna sprawa, ze wielu rzeczy bym nie
        poznała, gdyby nie forum, nie poznałabym SL, ba, nawet CdG - słyszałam, że "coś
        takiego jest", ale nawet nie wiedziałam, jak do sklepu trafić;-P

Stąd zasługa forum na pewno wielka, a my po prostu dzielimy się ze sobą swoimi
        odkryciami;-)
    • aniamasnik Re: "Modne" dzięki forum:) 16.05.06, 07:35
      Dorzuciłabym do tego klasyczną Theoremę. Sama się na to wzięłam i kupiłam w
      ciemno. Myślę, że napędzająco na nas wszystkie działa określenie "zapach
      wycofywany", ja tak mam - jak płachta na byka - muszę mieć bo wycofają i co
      wtedy pocznę?
      • charade Re: "Modne" dzięki forum:) 17.05.06, 22:12
        Pamiętam doskonale szał na forum na: Organzę Indecence, Desnudę, Ogródki, Le
        Feu, Lutensy, Helmuta Langa, SMS, Narcisso, stara Manię Armaniego, Escade
        Collection, no i oczywiście niezapomniany Black Cashmere ;)))
        Ciekawostka - ani jeden z tych zapschów, które tu zdobyły tę lokalną popularność
        nie należy do moich ulubieńców ;)
        • kalia_t Re: "Modne" dzięki forum:) 18.05.06, 11:25
          Mogę się podpisać pod Twoimi słowami Charadko, z dwoma małymi wyjątkami NR i EC
          pachną na skórze super:-)))
        • izolden Re: "Modne" dzięki forum:) 18.05.06, 13:48
          Zgadzam się z Charade, z wyjątkiem ogródków które bardzo lubię i Hiris który
          przypadł mi do gustu:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka