chatka_ 13.09.06, 22:15 miala Was skusic, to co by to bylo? Ja mam chec na Femme Bossa, sa naprawde ujmujace, w dotyku zdaje sie jak jedwab. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
charade Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 13.09.06, 22:23 Femme Bossa już jest u nas ? Mnie z nowości nic nie szczególnie nie pociąga. Miracle Forever ładne, ale takich słodziaków jest na kopy. Mariage nudne, Nina nudna, Kenzo Amour nudne. Przyciągnął moją uwagę Remix Armaniego, ale akurat dostałam City Glam, a one są podobne. Czekam jeszcze na Insolence, ale dla mnie to pewnie też będzie niewypał. Odpowiedz Link
senta Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 13.09.06, 22:25 Nie moglam zapomniec Chypre Rouge,wiec skusilam sie.. Odpowiedz Link
voluptas Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 14.09.06, 10:23 Również zdecydowanie Chypre Rouge. Tak zdecydowanie, że już prawie nie mogę się doczekać, aż znajoma Dobra Dusza dostanie swoją flachę i korci mnie, żeby kupić w ciemno... niestety cierpliwość nigdy nie była moją mocną stroną ;) Odpowiedz Link
hafsa Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 14.09.06, 21:17 Ja sie nie moge doczekac na powachanie SL...a cos mojej ksiazeczki zapachowej nie widac. Odpowiedz Link
chatka_ Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 13.09.06, 23:41 Femme jest w Irlandii, gdzie tymczasowo bawie ;) Jest nowe Givenchy kolejne wcielenie Aliena, niestrawne okrutnie, Inspiration Lacoste dosc slodkie, chyba nawet mile...Insolence rowniez, ktore nie mialo okazji sie wykazac pod naporem innych Guerlainow, wszytskich nawet tych starych tu dostepnych...wiecej grzechow nie pamietam ;) a jest ich sporo, raport juz wkrotce. Odpowiedz Link
merolik Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 14.09.06, 06:51 Chatko, widzę, ze się już tam całkem zaaklimatyzowałaś. Cieszę się :))) Odpowiedz Link
vanilia72 Chatko! 17.09.06, 13:24 napisz coś więcej o Boss Femme, bo kusi mnie okrutnie, choc to Boss :)))) Odpowiedz Link
chatka_ Re: Chatko! 17.09.06, 20:46 A bo on jak nie Boss i jak zadna nowosc od wielu lat, bardzo wywazony, zadnej przesadnej slodyczy czy kwiatowosci, esencjonalny ale nieprzytlaczajacy. Nie mam do czego porownac...z delikatnym mydelkiem mi sie kojarzy, frezja i pizmo dominuja. Bardzo poprawny, naduzywam tego slowa, ale do tej pory rzadko kiedy byla okazja uzyc, tutaj odkrywam takie zapachy i coz lista marzen rosnie, Femme na niej jest. Odpowiedz Link
charade Re: Chatko! 17.09.06, 20:56 Ale mi smaka narobiłaś, Chatko. Już przebieram nogami ! A trwały ten Boss chociaż ? Odpowiedz Link
chatka_ Re: Chatko! 17.09.06, 21:00 Jak na cos tak zmyslowego i subtelnego z natury bardzo trwaly :) Odpowiedz Link
charade Re: Chatko! 17.09.06, 21:02 A wyczuwalny dla otoczenia ? ;) Kurde, brzmi jak coś dla mnie... Odpowiedz Link
chatka_ Re: Chatko! 17.09.06, 21:17 Przetestowalam na polnocnym wietrze ;) Moze uda sie gdzies wydebic probke to przesle, ale obiecac nie moge, prosze o cos a dostaje co innego bo nowosci czesto nie maja, tu w Bray nic zupelnie nie daja ;), ale jak mnie znowu rzuci do Dublina to jest szansa. Odpowiedz Link
vanilia72 Re: Chatko! 17.09.06, 21:37 dzięki za opisy, wpisałam na listę do przetestowania :)) Odpowiedz Link
kalia_t Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 13.09.06, 23:25 Na chwilę obecną Miracle Forever:) Odpowiedz Link
roxi_hart Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 14.09.06, 09:38 Rowniez Miracle Forever, cudnie pachnie juz od wczoraj.... Odpowiedz Link
helena25 Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 14.09.06, 13:16 Ja czekam na Insolence. Jutro-pojutrze pewnie nareszcie dostane! ChR tez jest korcace, ale Lutensa - nigdy w ciemno! H. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 14.09.06, 14:05 Na razie coz: Miracle Forever- chyba najlepszy z dotychczasowych premier- ale wtorny, slodycz do potegi n-tej, ciezko wyroznic poszczegolne nuty, po kilkugodzinach pachnie jeszcze bardziej angelowato Amarige Mariage- b poprawne, powrot dawnej formy Givenchy (choc czesciowo)- paczula, pomarancza, cynamon, trwale Purplelips Dalego- to niemalze kopia Hypnose- kwiaty i wetiwerowo-waniliowa baza Flowerbomb- roczny poslizg, tylko w sephorach, zabojcze w Polsce ceny Emporio Remix damski i meski- jak city glamy w lepszej ciut wersji, city glam powinien w ogole nie powstac, remix by starczyl- ale i tak nudnie i klasycznie Valentino V meski- znow bez polotu, kompozycja jakich wiele Euphoria meska- porazka do kwadratu, syntetyk, to juz bylo w truth Lacoste inspiration- biale kwiaty, wanilia, o dziwo nienajgorszy Insolence i Noa Perle jeszcze nie wachalem, wkrotce u nas takze pure poison elixir (280zl za 30tke), amor amor elixir passion, amor meski i inne nowosci. W ogole kultowy makijazowy MAC wchodzi do Polski- ciekawe, czy beda ich tez zapachy. Odpowiedz Link
nevada87 Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 14.09.06, 20:43 Ja się dzisiaj skusiłam na kenzo amour , bardzo fajna i trwała wanilia:). Po za tym byłam dzisiaj w perfumerii i jestem przeszczęśliwa ,że nie skusiłam się na Insolence w ciemno ,te perfumy nie pachną zbytnio czystością(delikatnie mówiąc;)). Bardzo mi się podoba buteleczka femme bossa ,ale jeszcze nie miałam okazji powąchać zapachu. No i mariage mnie kusi;)). Odpowiedz Link
milena.rl Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 15.09.06, 12:48 No.. może i ja zarzucę na siebie jakiegoś karmela, albo ciapnę kolejnym od kilku lat budyniem. Wiecie, mam dosyć, czekam na coś chyprowego, orientalnego.. :( ciężkiego. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 15.09.06, 12:58 Moze Soir de Lune Sisley'a spelni te oczekiwania, jeszcze chwile i powinien byc. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: a Rumeur Lanvina? 15.09.06, 13:20 Bedzie rowniez- jest juz w USA i Francji. Odkad Lanvin nie jest czescia L'oreala, a Selective Beauty, jego promocja jest juz nieco skromniejsza. No i wybor perfum rowniez- zniknely chocby Oxygene. Odpowiedz Link
olga1974 Re: a Rumeur Lanvina? 15.09.06, 13:23 hmm, a będzie może w niemczech, pod koniec września? wybieram się i chciałam już mieć jakiś plan przed wyjazdem Odpowiedz Link
heliamphora Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 17.09.06, 17:38 ...to byłyby to: 1. Flowerbomb (poznany dzięki wspaniałej Olesi :)) 2. nowe Cartier Declaration, jak ktoś już tu pisał są bardzo ogródkowo-śródziemnomorskie Odpowiedz Link
akashya1 Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 17.09.06, 19:02 Wszystkie perfumeryjne nowości dostępne w Sephorach rozczarowały mnie. Są repliką lub nieudaną metamorfozą wcześniejszych. Czekam jeszcze na Sisley-a i Noa Pearl. Odpowiedz Link
hafsa Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 17.09.06, 19:36 mam dokladnie to samo. Zreszta zaprzyjazniona ekspedientka z Sephory tez nie pokazala mi zadnej rewelacji-z obowiazku poczestowala Flowerbomb, ktroy poznalam wczesniej dzieki temu zacnemu gronu :-))))) Mnie zachwycaja Lutensy, nie wszystkie rzecz jasna oraz CdG, ktore namietnie testuje ostatnio. Ale to zadne nowosci tegoroczne..tylko moje osobiste odkrycia. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 17.09.06, 20:27 W trojmiescie jest juz Insolence- mysle, ze bedzie wzbudzac mieszane uczucia- fiołki i mocno pudrowa nuta. Jest rowniez duet Beckhamow- to co moze sie podobac, to glownie opakowanie rodem z solidnych gucci. Dla amatorek Euphorii- limitowana edycja flakonu- srebro i retro-pompka (Prada wyznaczyla nowy trend :-). Odpowiedz Link
charade Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 17.09.06, 20:51 We wsi Kraków w Sephorze jeszcze ani widu, ani słychu o Insolense. Testowałam damski Intimately Beckhamów. Hmm, opakowanie jak Gucci II, zapach bliźniaczo podobny do Pure Poison. Hmm... forevermore79 napisał: > W trojmiescie jest juz Insolence- mysle, ze bedzie wzbudzac mieszane uczucia- > fiołki i mocno pudrowa nuta. Jest rowniez duet Beckhamow- to co moze sie > podobac, to glownie opakowanie rodem z solidnych gucci. > Dla amatorek Euphorii- limitowana edycja flakonu- srebro i retro-pompka (Prada > wyznaczyla nowy trend :-). Odpowiedz Link
chatka_ Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 17.09.06, 21:04 Insolence is killing me :((( I za cholere nie moge dojsc czym rozni sie Soir de Lune od Eau de Soir...Albo za malo znam klasyk, albo za malo sie roznia...A na Osmoz nie ma nawet nutek :(( Odpowiedz Link
lune soir de lune 17.09.06, 22:55 boisdejasmin.typepad.com/_/2006/08/soir_de_lune_by.html Odpowiedz Link
icegirl Insolence 21.09.06, 12:27 Insolence: Sephora Galeria Kazimierz. Byłam przedwczoraj. I to właśnie Insolence byłoby zapachem, na którego mogłabym się skusić. Mam go kawałek na kurtce i to jest miłe. Odpowiedz Link
elve Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 18.09.06, 01:28 gdybym absolutnie musiała to mariage. na szczęście nie musze ;) no i nie znam jeszcze połowy "nowości". Odpowiedz Link
nie-niebieska Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 21.09.06, 12:21 kusi mnie red delitious dkny psiknelme sie na lotnisku i caly dzien tym pachnialam pewnie sie wkrotce skusze :))) Odpowiedz Link
klg777 Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 05.10.06, 11:25 A do czego dkny red delicious są podobne? Czytając skład spodobało mi się to.. ale nie przetestowałam gdy miałam okazję i teraz sobie pluję w rękaw ;( A tak do tematu wątku - Lacoste Inspiration mnie miło zaskoczyło. W sam raz do biura. Taki ciepły i nienachalny. Miracle Forever mam teraz na sobie.. i wierci w nosie straszliwie. Mam wrażenie że dłużej na ubraniu się trzyma jak na skórze. Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 22.09.06, 01:05 Nie znam wszystkich najświeższych nowości, na szczęście od pewnego czasu jestem jednostką w pełni wolną od nałogu i nie muszę już nic kupować. Mam jedno małe pragnienie już od dawna, ktore pewnie zabrzmi nieco niewiarygodnie, bo zapach ani specjalnie oryginalny :) zapewne za jakiś czas kupię sobie Obsession Night. Bardzo, ale to bardzo dobrze mi się go nosi, rozwija się na mnie pięknie kwiatowo, delikatnie, superkobieco! Kupię go sobie jak zużyję coś wreszcie do końca :) Jest coś co kupię na pewno, gdy tylko pojawi się na rynku (bez względu na stan finansów - jak wiadomo, karta przyjmie wszystko!) To Soir de Lune. Muszę je mieć i już nie mogę się doczekać! Odpowiedz Link
joaasiak1 Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 22.09.06, 07:54 To byłoby Amariage Mariage, które w pewnym momencie pachnie na mnie jak Dolce Vita:-) Szkoda jednak, że takie ulotne. Poza tym Insolence,czyli pudrowy irysek, na który bardzo czekałam - może trochę w nim za dużo pudru, kręcącego w nosie...? Problem z tym zapachem dla mnie jest taki, że zupełnie nie mogę wyobrazić sobie okazji, na którą mogłabym go nosić. Na dzień do pracy wydaje mi się zbyt nobliwy, na wieczór także samo... Chyba tylko wyjścia typu teatr i uroczysty obiad/kolacja zostają:-) Odpowiedz Link
mangos Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 22.09.06, 08:36 Idąc za tym, co mi zaprzyjaźnieni forumowicze podpowiadają całkiem prawdopodobne byłyby Lacoste Inspiration, ale jeszcze nie znam, i nie wiem,kiedy poznam... Odpowiedz Link
chatka_ Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 22.09.06, 09:29 Eau des Merveilles EDP, coraz mniej hipotetczyny staje sie zakup :))) EDT nie moglabym uzywac w sezonie jesienno-zimowym, edp jest wprost idelane, cieple wspomnienie lata i slodycz suszonych owocow i toffi. Odpowiedz Link
joaasiak1 Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 22.09.06, 09:41 Chatko, a gdzie wypatrzyłaś EdM w wersji edp? Odpowiedz Link
chatka_ Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 22.09.06, 16:11 joaasiak1 napisała: > Chatko, a gdzie wypatrzyłaś EdM w wersji edp? Za morzami i gorami :) A w Polsce kiedy premiera? Odpowiedz Link
merolik Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 23.09.06, 09:02 chatka_ napisała: > Eau des Merveilles EDP, coraz mniej hipotetczyny staje sie zakup :))) EDT nie > moglabym uzywac w sezonie jesienno-zimowym, edp jest wprost idelane, cieple > wspomnienie lata i slodycz suszonych owocow i toffi. Kiedy to cudo u nas będzie? Bardzo lubię EDT, a ten opis brzmi jeszcze bardziej kusząco ...! Odpowiedz Link
aggis20 Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 22.09.06, 11:22 Mangos jak chcesz poznac ten zapach to mozesz sobie zamowic darmowa probke na www.lacoste-inspiration.com :) co do nowosci to najbardziej kuszace bylo dla mnie "L" ale ze udalo mi sie je upolowac to moze jeszcze troche kuszace jest Kenzo Amour z tego wzgledu, ze przypomina mi moje ukochane HP ;) Odpowiedz Link
alixana Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 22.09.06, 11:13 Youth Dew Amber Nude. Zdecydowanie MUSZĘ :)))I nikt mnie pod pistoletem nie trzyme ;) Czekam z ciekawością na Soir de Lune. Ciekawością dość masochistyczną, bo choć doceniam klasę niektórych szyprów, to jednak w większosci źle mi się je nosi. W nowym Sisley'u dochodzi jeszcze akcent polski ;) - projekt koreczka wyszedł (wg Osmoz) od polskiego rzeźbiarza Bronisława Krzysztofa :))) Niby flakon nie najważniejszy, ale jak cieszy oko ;) Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 22.09.06, 15:57 W "starym" Sisleyu korek również został zaprojektowany przez Bronisława Krzysztofa. Odpowiedz Link
chatka_ Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 02.10.06, 02:05 Przeliczylam sie dwa flakoniki to stanowczo za malo, i to w dodatku takie zblizone do siebie...Be 21 i Oxygene, musialam wiec wzbogadzic swoje stadko...na pierwszy ogien poszly dwie nowosci: Elixir des Merveilles, te z mysla o dekoracjach swiatecznych, ktore juz sie w sklepach pojawily ;) i Stella in Two, bo lubie herbatki niezaleznie od pory roku :) Odpowiedz Link
rawita7 Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 05.10.06, 14:49 Ostatecznie Kenzo Amour. Podoba mi się flakon ;) Odpowiedz Link
chatka_ Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 09.10.06, 21:44 Kolejna skucha ;) Stella in Two Peony. Niespodziewanie, zle znosze klasyka, z jednej strony szybko znika a z drugiej zbyt zaznacza swoja obecnosc. Pomimo, ze sa do siebie podobne w charakterze, brak tak wyrazistej rozy robi ogromna roznice, w tej chwili to jest moj numer jeden, w tym kraju, w tych oklicznosciach przyrody i w ogole ;) Odpowiedz Link
wiolinka100 Re: Gdyby jednak jakas nowosc... 10.10.06, 08:22 Skusiłam się wczoraj na Amarige Mariage.Ze wszystkich nowości najbardziej mi podeszło po wielokrotnych testach.Służę próbką jak już otrzymam flakonik :) Odpowiedz Link
icegirl A może Femme de MontBlanc 10.10.06, 13:42 Wczoraj miałam na nadgarstku i przyjemnie mi zapachniało... Nie umiem określić tego zapachu, szukałam jakiejś jednej nuty, ale nie udało się. Przeznaczam do dalszego testowania ;-) Odpowiedz Link