rene.p 30.11.06, 10:18 Czy znacie ten zapach? Do czego jest podobny? Jakie to w ogóle klimaty? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basiaplewik Re: Beyond Paradise Estee Lauder 30.11.06, 10:23 białe kwiaty nocą w letnim ogrodzie- jakieś lekko wodne klimaty z leau par kenzo plus sun moon stars lagerfelda(albo eternity kleina)- zimno wodno kwiatowy jak dla mnie. Odpowiedz Link
rene.p Re: Beyond Paradise Estee Lauder 30.11.06, 10:39 Dzięki Basiu. Może ktoś ma jeszcze jakieś skojarzenia? Odpowiedz Link
m23p31 Re: Beyond Paradise Estee Lauder 30.11.06, 10:54 Bardzo przypomina mi M.Jacobs Essence, z lekka tuberozowato, ale bez zbednej ciezkosci, przyjemnie swidruje i mieni sie;) Trwalosc bardzo dobra. Odpowiedz Link
olga1974 Re: Beyond Paradise Estee Lauder 30.11.06, 10:54 dla mnie to barzo dziwny, kontrowersyjny zapach, świdrujący i duszący. mnie odrzucił już po pierwszym testowaniu, powiedziałam wtedy nigdy więcej ! osobiście nie radziłabym kupować w ciemno. Odpowiedz Link
rene.p Re: Beyond Paradise Estee Lauder 30.11.06, 11:03 No tak, z opisu Basi wydaje się całkiem przyjemny, ale Ty Olgo mnie zniechęcasz :) Faktycznie, tak mnie trochę kusi zakup w ciemno, bo na Allegro jest bardzo okazyjna cena... I flakon jest ładny ;) Odpowiedz Link
olga1974 Re: Beyond Paradise Estee Lauder 30.11.06, 11:33 może ktoś zna jakiś podobny zapach...który znasz, może to dałoby ci jakieś wyobrażenie Odpowiedz Link
semi-oriental Re: Beyond Paradise Estee Lauder 30.11.06, 11:15 To bardzo intrygujący zapach. Fakt, dość kontrowersyjny. Mam to szczęście, że na mnie rozwija się ładnie.Znam osobiście osoby, które odrzuca. Moim zdaniem dobrze pachnie na skórze rozgrzanej słońcem. Tuberozowy i tajemniczy. Trochę egzotyczny.Kojarzy mi się trochę z zapachem kwiatów tropikalnych przed ulewą... Niewątpliwie ciekawy. Jest to dla mnie zapach idealny na wiosnę i lato. Odpowiedz Link
rene.p Re: Beyond Paradise Estee Lauder 30.11.06, 12:01 www.allegro.pl/item146372853_beyond_paradise_50ml.html Czy według Was warto zaryzykować? Cena jest rewelacyjna :) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Beyond Paradise Estee Lauder 30.11.06, 12:03 Uzywane, 50tka, bez kartonika, nie podobaja sie, dobre komentarze uzytkownika- mysle, ze warto. To nie sa podroby z cyklu setka za 50 zl. Odpowiedz Link
basiaplewik Re: Beyond Paradise Estee Lauder 30.11.06, 12:22 zużyłam kilka ml bp kupione w ciemno-wcześniej obawiałam się tego zapachu -recenzje ma raczej takie sobie- natomiast ja oceniam zapach jako genialny! Odpowiedz Link
rene.p Re: Beyond Paradise Estee Lauder 30.11.06, 12:24 Czy wg Ciebie jest w tym zapachu faktycznie coś duszącego? Bo to mnie najbardziej odstrasza... Odpowiedz Link
charade Re: Beyond Paradise Estee Lauder 30.11.06, 12:28 Ten zapach przewinął się przez moją szafkę i w sumie podobał mi się. Uwielbiam świeżość-duszność pochodzącą od tropikalnych białych kwiatów. Puściłam w świat, bo był jednak trochę za delikatny jak dla mnie. Odpowiedz Link
olga1974 Re: Beyond Paradise Estee Lauder 30.11.06, 12:40 jak widzisz zapach ma swoje grono zarówno zwolenniczek i jak i przeciwniczek, to pewno jeden z gatunku: albo się je kocha albo nienawidzi. jeżeli masz możliwośc korzystnego zakupu, to wydaje mi się że warto zaryzykować. Odpowiedz Link
rene.p Re: Beyond Paradise Estee Lauder 30.11.06, 12:52 Obawiam się, że zapach ten może być podobny do Chloe, którego w tej chwili w ogóle nie mogę już używać, tak mi się nie podoba. Obydwa są na Osmoz zaliczone do kategorii Floral-Orange Tuberose. Odpowiedz Link
olga1974 Re: Beyond Paradise Estee Lauder 30.11.06, 13:01 nie ma żadnego podobieństwa ! między chloe a bp Odpowiedz Link
olga1974 Re: Beyond Paradise Estee Lauder 30.11.06, 13:03 akurat mi się właśnie skojarzyło, że bp jest jak dla mnie w podobnym klimacie co ange ou demon Odpowiedz Link
milena.rl Re: Beyond Paradise Estee Lauder 30.11.06, 12:49 Otóż pachnie jak fioletowe mydło Fa Asian Spa (jaśminowe). Inne skojarzenia: świdrujący, nieco płaski zapach szklarni pełnej orchidei, na początku po spryskaniu z echem naftaliny, później z wyraźnie miętowawą "poświatą". Kojarzy się ze świeżą pościelą. Raczej smutny i "niemy". Nie kojarzy mi się wcale z tropikami. Po dłuższym stosowaniu lekko depresyjny (jeden z tych zapachów które użyte w "zły dzień" można wykreślić). Odpowiedz Link
basiaplewik Re: Beyond Paradise Estee Lauder 30.11.06, 13:45 jak dla mnie( a raczej anmojej skórze) nie ma w sobie nic duszącego-wręcz przeciwnie, to raczej taki krystaliczny zapach- nie ukrywam, że go lubię, świetnie na mnie leży- i trochę mnie zdziwiło, że należy do kategorii floral orange tuberose(poeme, amarige, chloe). Odpowiedz Link
basiaplewik Re: Beyond Paradise Estee Lauder 30.11.06, 13:47 coś mi się wydaje, że musisz go jednak przetestować przed zakupem, ja mam specyficzną skórę i mało co dobrze na mnie leży, lepiej się nie rozczarować po :)) Odpowiedz Link
akikoo Re: Beyond Paradise Estee Lauder 30.11.06, 18:09 Zapach bardzo podobny do zapachu szamponów do włosów, chociaż jest całkiem miły. Odpowiedz Link
rene.p Re: Beyond Paradise Estee Lauder 30.11.06, 23:45 To właśnie cała ja. Zastanawiam się, myślę, analizuję...aż jest już za późno. Beyond Paradise ma juz nową właścicielkę :( Ale chyba jednak nie zdecydowałabym się w tym wypadku na zakup w ciemno, bo zapach jest zbyt kontrowersyjny. Muszę jednak z ciekawości powąchać, abym mogła wysnuc własne wnioski. Ciekawe czy jest dostępny w Sephorze. Odpowiedz Link
olga1974 Re: Beyond Paradise Estee Lauder 01.12.06, 07:10 beyond paradise jest ogólnie dostępny we wszystkich perfumeriach sieciowych....sprawdź koniecznie i podziel się wrażeniami! Odpowiedz Link
rene.p Re: Beyond Paradise Estee Lauder 01.12.06, 09:27 Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to w niedzielę odwiedzę Sephorę i oczywiście podzielę się wrażeniami. Odpowiedz Link
milena.rl Re: Beyond Paradise Estee Lauder 01.12.06, 10:00 Wystarczy kupić mydełko Fa :) Asian Spa fioletowe (jaśmin). Identyczny zapach. Odpowiedz Link
rene.p Re: Beyond Paradise Estee Lauder 01.12.06, 10:01 Sprawdzę to również :))) Mydełko zawsze się przyda ;) Odpowiedz Link
rene.p Re: Beyond Paradise Estee Lauder 30.11.06, 23:47 Zapomniałam dodac, że odstrasza mnie ta tuberoza. Ale tuberoza jest również w Sotto Voce, które jest dla mnie piękne... Odpowiedz Link
rene.p Re: Beyond Paradise Estee Lauder 04.12.06, 09:31 No, jestem już po testach w Sephorze. Dziewczyny, tym które radziły się wstrzymać z zakupem - serdeczne dzięki! Zapach jest dla mnie po prostu nie do zniesienia. Faktycznie jest dziwny, kontrowersyjny i ma w sobie to coś, co odrzuciło mnie natychmiast po pierwszym powąchaniu. To nawet nie jest jedna nuta - to połączenie wszystkich składników, które powoduje po prostu zawrót głowy. Plusem jest z pewnością jego trwałość. Papierek pachnie intensywnie od wczorajszego popołudnia. W każdym razie traktuję to jako swego rodzaju nauczkę:) Koniecznie POWĄCHAĆ przed zakupem w ciemno ZAPACHU KONTROWERSYJNEGO. Odpowiedz Link