mettemarit 19.11.07, 23:11 Po ostatniej wizycie w Douglasie jestem pod urokiem tego zapachu. Wydał mi się taki otulający i elegancki jednocześnie; wymarzony na zimę. Ciekawa jestem Waszych opinii o Le Parfum; czy lubicie, czy używacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja.gd Re: Lalique Le Parfum 21.11.07, 13:51 Ja niedawno weszłam w posiadanie sporej odlewki Le Parfum (30ml) :). Kiedyś mnie nie zachwycał - wydawał mi się ciasteczkowy, ale teraz mi się odmieniło. Jest cieplutki i otulający. Przemiły na teraz, kiedy nastały zimne mroźne dni. Dodatkowo odkryłam, że na mnie Le Parfum po rozwinięciu ujawnia nutę herbaty earl grey (podobną nieco do tej we Flowerbomb), którą uwielbiam :). Śliczny zapach... Odpowiedz Link
renia.renia Re: Lalique Le Parfum 21.11.07, 18:17 Mam podobne odczucia. Kiedy wszedł na rynek wydał mi się płaskim słodziakiem, mdłym, wtórnym i nijakim. Teraz odbieram LP zupełnie inaczej. Po kolejnym teście "po całości" pokazał nowe, pełniejsze oblicze. Pięknie się rozwinął. Czar zadziałał i za chwilę będę posiadaczką flaszki :o) pozdr Odpowiedz Link
lesbelles Re: Lalique Le Parfum 22.11.07, 13:57 Pamiętam, gdy z wypiekami na policzkach biegłam na pocztę odebrać to, upolowane w ciemno oczywiście, ;) cudeńko. Zapach często porównywany był do Cristobala, którego baaardzo lubię, więc nawet nie przyszło mi do głowy, że może mi się nie spodobać. A jednak... :( Zgodnie z zaleceniami, zakochanych wówczas w tym zapachu, testowałam i w cieple, i w zimnie - nie pomogło ;) Dla mnie to taki "ładny" zapach - żadnych zachwytów, kontrowersji, czy zespolenia z moją skórą. Jakoś ode mnie odstawał, coś mnie drażniło okropnie w nim, jakaś nuta odrzucała... Nowa właścicielka kocha szczerze i z wzajemnością ;) Odpowiedz Link
dixi Re: Lalique Le Parfum 22.11.07, 14:36 nie mam pojecia, dlaczego ja w tym zapachu nie czuje zadnej slodyczy, a glownie kminek, duzo kminku... poza tym lisc laurowy i pieprz... za kminkiem nie przepadam, zbyt pikantnie tez nie lubie wiec Lalique stanowczo na nie; a skojarzenie go Cristobalem jest dla mnie wrecz nieprawdopodobne - dla mnie to zapach "z przeciwnego bieguna" - na mojej skorze bardzo ostry, drazniacy nos i bardzo trwaly ; Odpowiedz Link
lesbelles Re: Lalique Le Parfum 22.11.07, 15:51 Na mnie są dosyć słodkie, chociaż nie ulepkowate. Dla mnie Cristobal też jest zupełnie odmienny. Co nos, to inne odczucia ;) Odpowiedz Link