tropicielka 25.07.05, 10:40 kupujemy mieszkanie - pd czego zacząć, żeby wszystko miało ręce i nogi ? czy najpierw pomalować ściany i później szukać mebli ? czy na odwrót jak ustalić kolorystkę? kompletnie nie mam pojęcia jak to wszystko ogarnąć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea75 Re: OD CZEGO ZACZĄĆ ? 25.07.05, 12:50 pomyśl jakie kolory lubisz i w jakich czułabyś się dobrze - czy mają być jasne, czy ciemne ? zawsze możesz kupić próbki farb o ile producent takie ma i wypróbować w danym pomieszczeniu czy będą się dobrze prezentować w określonym świetle czy przy meblach ja osobiście kupiłabym najpierw meble bo wydaje mi się że farbę chyba łatwiej dobrać do mebli niż odwrotnie - poza tym farbę łatwiej zmienić gdybyś się rozmyśliła - z meblami trochę gorzej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aspidistra Re: OD CZEGO ZACZĄĆ ? 25.07.05, 18:28 Długo bedziesz miała problem, bo sprawa nie jest prosta....wiem z autopsji.....i jeszcze niezdecydowanie..... Najlepiej zacznij od początku, pogap sie na obrazki, określ styl w jakim chcesz mieć mieszkanie, bardzie klasyczne, nowoczesne, minimalistyczne.....Pomyśl czy masz jakąś ścianę do "wystawienia", potem przemyśl kolory ścian, podłogi... w miedzyczasie zorientuj się w cenach i materiałach dostępnych w sklepach....spróbuj zdobyć plany mieszkania, poustawiaj na planie meble....popytaj na forum ;) ....Sprawdź czy Twoje zamierzenia są wykonalne....a potem to już tylko zakupy i remont..i znowu zakupy..pozdrawiam!!! zaczynamy za miesiąc! Odpowiedz Link Zgłoś
peloponez81 Re: OD CZEGO ZACZĄĆ ? 25.07.05, 19:11 Z MOJEGO DOŚWIADCZENA OD DRZWI... ;-) TO TAK TROCHĘ ŻARTEM, ALE COŚ W TYM JEST. WŁAŚNIE PLANUJĘ REMONT. WYBRAŁAM JUŻ MEBLE, SOFĘ, KOLOR PODŁOGI, NAWET WIEM JUŻ JAKIE BĘDĄ DERORACJE. ALE NIE MOGĘ DOBRAĆ DO TEGO WSZYSTKIEGO DRZWI. TZN. GŁÓWNIE CHODZI MI O KOLOR I ... ROZSĄDNĄ CENĘ :-( RZECZYWIŚCIE NAJPIERW ZASTANÓW SIĘ NAD KOLORORYSTYKĄ I STYLEM, A POTEM DOBIERZ RESZTĘ. POWODZENIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś