guanrui 08.01.04, 15:03 Ktoś zna jakieś chińskie bluzgi? W moim słowniku znalazłem tylko: Dupa - 驴子 (luu2 zi5) Gówno - 屁话 (pi4 hua4) Pierdzieć - 屁 (pi4) Szczególnie intersują mnie zwroty: "mam to w dupie" i "odpieprz się" (i pochodne :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daode Re: Chińskie bluzgi !? 25.10.04, 19:17 nie mam niestety znakow, ale spier... brzmi gun3 chu qu. gun znaczy turlac sie (znak ma sporo kresek, na pewno znajdziesz w slowniku) chu qu to po prostu wychodzic na zewnątrz. wang ba dan to sukinsyn, choc doslownie to jajo zolwia. 205- to cyfra znaczaca "głupek" jak jeszcze sobie cos przypomne dam znac Odpowiedz Link
battousai Re: Chińskie bluzgi !? 31.10.04, 16:47 Przeklenstwa to czesc kazdego jezyka, jesli to kogos gorszy, niech nie czyta... 1. 他妈的 - ta1ma1de - cholera! niech to szlag! W niektorych tekstach przyjmuje ostrzejszy wydzwiek - "kurewsko", "zajebiste" np. 真他妈的好吃 - "kurewsko smaczne", 妈的抽! - "palisz? ocipialas!?" 2. 操 - cao4 - kurwa! Moze byc uzywane dokladnie tak jak nasze "kurwa", w chwilach zdenerwowania, czasami tez radosci... Wchodzi w sklad wielu przeklenstw np. 操你妈的逼 cao4ni3ma1debi1 (bi1 zapisywane jest innym znakiem, cao4 zreszta tez, niestety IME Windowsowe nie posiada tych znakow) - "pierdol sie", albo doslownie "rznij swoja matke". Zamiast matki mozna wstawic inne rzeczy, np. psa, kota, babke, cokolwiek... Inne: 操你! - cao4ni3 - jeb sie! 3. 婊子 - biao3zi - prostytutka, dziwka - np. 你这个他妈的婊子 - ty pierdolona dziwko. 4. 滚开 - gun3kai1 - spadaj, odwaj sie 5. 去你的 - qu4ni3de - spadaj, odpieprz sie 6. 去死吧 - qu4si3ba - obys zdechl 7. 狗下的 - gou3xia4de - ty sukinsynu 8. 王八 - wang2ba1 - dran, lajdak 9. 笨蛋 - ben4dan1 - idiota, kretyn 10. 弱智 - ruo4zhi4 - daun, idiota, kretyn (np. 你这个弱智! 去死吧!) Pozdrawiam Battousai Odpowiedz Link
chomskybornagain1 Re: Chińskie bluzgi !? 01.11.04, 17:14 操你妈的逼 cao4ni3ma1debi1 (bi1 z > apisywane jest innym znakiem, > cao4 zreszta tez, niestety IME Windowsowe nie posiada tych znakow) - Moje IME Windowsowe ma te znaki: 肏你媽的屄。Moze dlatego ze mam chinska wersje Win2000? Odpowiedz Link
battousai Re: Chińskie bluzgi !? 31.10.04, 16:50 > Gówno - 屁话 (pi4 hua4) To nie gowno, ale "bzdury glupoty", mozna uzyc tez w znaczeniu "pierdolisz!", "pieprzysz bzdury!" > Pierdzieć - 屁 (pi4) pierdziec to 放屁 fang4pi4, moze tez oznaczac "pieprzyc glupoty" > Szczególnie intersują mnie zwroty: "mam to w dupie" i "odpieprz się" (i > pochodne :) Odpowiedz Link