zikak 01.02.10, 10:37 orientuje sie ktos w jakich cenach oscyluja dlugoterminowe kursy w Chinach np kilkumiesieczne?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chinski_w_chinach Re: Chiński w Chinach 09.06.10, 13:11 Mam wiadomosci niezbyt aktualne bo z 2006 ale skoro nikt sie nie odzywa to i tak najlepsze. Kiedys kosztowalo to okolo 800 USD za semestr (uniwersytet). Do tego nalezy doliczyc koszty akademika (kiedys 1000-1500 yuanow, calkiem przyzwoite warunki, internet, ciepla woda itd:) i jedzenie + inne wydatki + transport. Nawet niezle ale jak sie trafi do grupy z samymi Koreanczykami to moze byc nieciekawie. Oni nawet na poziomie podstawowym maja juz spore obycie ze znakami. Dodatkowo mowia po chinsku z koreanskim akcentem tak wiec siedzac z nimi w klasie mamy materialy do nauki po angielsku (wyjasnienie gramatyki jest czesto kulawym angielskim - chingliszem), nauczyciela ktory mowi jedynie po chinsku i grupe ludzi ktorzy mowia koreanskim chinskim. Do tego pedza z materialem. Dlatego ja polecam poczatkujacym moja sciezke. Ja sobie oplacam dobranych Chinczykow z dobrym akcentem i wymowa i ucze sie sam na sam. Jestem w Chinach wiec jakby cos to odpowiem na pytania. W razie mozliwosci moge pomoc. Ucze sie od podstaw i nie jestem sinologiem. Zblizaja sie wakacje wiec moze ktos przyjedzie? Ps. Moze jacys sinolodzy cos wiecej powiedza? Odpowiedz Link
chiny_to_przyszlosc Re: Chiński w Chinach 18.02.14, 16:39 Jest strona: Chinaisfuture.pl Nauka chińskiego w Kunming. Pomoc, odpowiedzi na pytania oraz dodatkową zniżkę można uzyskać kontaktując się ze mną:) Adres e-mail: anna.grabowska@chinaisfuture.pl Odpowiedz Link
pawel.sopot Re: Chiński w Chinach 19.04.11, 05:10 Roczny kurs chinskiego na Yunnan University kosztuje ok 12 000 Yuan ( 6000 zl) Krocej nie ma sensu sie uczyc,bo nie dasz rady sie nauczyc Shanghai i Pekin sa duzo drozsze Pozdrawiam Pawel www.china2poland.com Odpowiedz Link
wuj_truj Re: Chiński w Chinach 12.07.11, 15:15 Cześć Paweł, czy mógłbyś napisać coś więcej o tej uczelni? Uczysz się / uczyłeś się tam? Jeśli tak, czy korzystałeś z pomocy jakiejś agencji czy sam załatwiłeś wszystkie formalności? Czy w cenie kursu jest już wliczony akademik? Dzięki za info Odpowiedz Link
ropucha0000 Re: Chiński w Chinach 04.08.11, 10:15 Ja też gorąco polecam Kunming!!! Choć studiowałem zupełnie gdzie indziej (Guangzhou), dość dawno temu i za państwowe pieniądze, więc niewiele mam do powiedzenia na temat aktualnych kosztów nauki. Samo jednak życie w Kunmingu będzie z pewnością nieporównywalnie tańsze, niż w Pekinie czy Szanghaju - nie mówiąc już o zupełnie innej atmosferze tego miasta. Ja sam w Kunmingu przeżyłem sześć lat i chyba nie wyobrażam sobie życia w jakiejkolwiek innej prowincji Chin, poza Yunnanem! Oczywiście, sporo się zmieniło od wiosny 2006 roku, kiedy wróciłem z rodziną do Polski, ale nadal marzę o powrocie, bo moje mieszkanie przy Renmin lu czeka i pokrywa się kurzem. Niestety jednak, moi synowie (obaj urodzeni w Yunnanie) chodzą do szkoły w Polsce i pewnie nieprędko będziemy mogli wrócić. - Odpowiedz Link
hutongschool Re: Chiński w Chinach 28.07.14, 22:58 Polecam kursy języka chińskiego Hutong School w Pekinie i Shanghaju. Wszystkie poziomy nauczania, dowolna długość trwania kursów, wysoki poziom nauczania i super atmosfera. W pakiecie również zakwaterowanie, dodatkowe zajęcia z kultury Chin, wycieczki i pomoc pracowników szkoły na miejscu. Naprawdę warto! www.hutong-school.com Odpowiedz Link