Dodaj do ulubionych

język chiński od podstaw

20.05.10, 12:48
Witajcie! Znalazłem super sposób na naukę chińskiego bez zapisywania się na
drogi kurs językowy - kupiłem sobie Chiński Kurs podstawowy z wydawnictwa
Edgard (kurs uczy wersji mandaryńskiej). Bardzo fajnie przygotowany kurs -
dwie płyty i książeczka, mogę się osłuchiwać z językiem i uczyć się. Polecam!
Obserwuj wątek
    • viraety Re: język chiński od podstaw 08.10.10, 13:34
      Ja mogę polecić fajne rozmówki chińskie, w sam raz na krótką podróż do Chin :)
      www.chinski.slowka.pl/
    • viraety Re: język chiński od podstaw 24.11.10, 17:02
      Ja mogę polecić świetną stronę do nauki języka chińskiego:
      www.Chinski.Slowka.pl
      Z najnowszych rzeczy:
      Kraje i mieszkańcy w języku chińskim
      www.chinski.slowka.pl/artykuly,kraje-i-narodowosci,m,1056.html
      Opis egzaminu HSK
      www.chinski.slowka.pl/egzaminy,egzamin-hsk-8211-hanyu-shuiping-kaoshi-277213582127700241793277135797,m,1026.html
      Piosenki z tłumaczeniem
      www.chinski.slowka.pl/piosenki,wang-guangliang-tonghua,m,1062.html
    • pmsady Re: język chiński od podstaw 10.12.10, 00:41
      pewnie masz na myśli ten kurs jezyki-obce.nextore.pl/audiobooki/chinski_kurs_podstawowy_-_audio_kurs_p2470.xml , ten jest w wersji cyfrowej, czyli pliki mp3 + ksiązeczka w formie ebooka pdf.
    • gumazagan Re: język chiński od podstaw 05.12.11, 11:05
      www.vebo.pl/product/NIHAO-Krok-12-Nauka-jezyka-chinskiego/?id=389 ja ze swojej strony polecam ten kurs, cena rowna 2 paczkom fajek albo sredniej pizzy
      • anna_raban Re: język chiński od podstaw w szkole TIME TO GO 11.10.13, 00:49
        A ja mogę szczerze polecić szkołę językową timetogo.pl , która organizuje między innymi kursy chińskiego od podstaw. Super lektor, zajęcia odbywają się w samym centrum Lublina na Racławickich - dla mnie to ogromny plus, studiuje na KUL:)
    • tolk-a Re: język chiński od podstaw 16.03.15, 10:14
      Niestety żaden (!) kurs książkowy, internetowy itp. nie pozwoli nam nauczyć się dobrze języka chińskiego. Ten język charakteryzuje się tym, że bez kontaktu z osobą mówiącą, znającą ten język niczego się nie nauczycie. Nie można porównywać tego języka do nauki np. angielskiego czy włoskiego. Jest o wiele bardziej skomplikowany i opiera się na właściwych tonacjach czego niestety z książki się nie wychwyci. Swoją drogą przerobiłam już kilka książek do chińskiego- tylko te angielskie jeszcze czegoś nauczą, chociaż bez pomocy lektora- nie da rady.
      Pozdrawiam:)
    • wushi Re: język chiński od podstaw 12.05.15, 15:12
      Języka chińskiego samemu nie da się dobrze nauczyć,
      potrzebny jest ktoś z kim będziemy mogli rozmawiać i ktoś kto poprawi nasze błędy.
      Zapraszamy na kursy języka chińskiego do Akademii Języka Chińskiego WUSHI
      50h i mówisz po chińsku
      Innowacyjna metoda nauczania!

Zapraszamy na stronę:
      akademiachinskiego.com.pl/

oraz na funpage:
      www.facebook.com/wushichinski
    • ewelkon23 Re: język chiński od podstaw 10.12.15, 22:44
      A sprawdzaliście www.hanzilla.pl/ to program nauki języka chińskiego, który umożliwia naukę na komputerze, czy aplikacji. Jest według mnie najbardziej przyjaznym kursem, jeżeli chodzi o początki i przygotowanie do nauki. Przykładają dużą wagę do ciągłego przyzwyczajania nas do pisania w tym języku, dzieki czemu o wiele więcej da sie zapamiętać. Polecam zajrzeć:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka