melixsa 08.09.09, 17:52 ...Jeśli kobieta chce wyglądać seksownie, a nie być znienawidzoną przez pannę młodą? :) Czyli, jaka długość i fasony odpadają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abrakadabra-0 Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 08.09.09, 18:00 Nie wiem czego nie wypada ubrać na wesele, może manekina, albo dmuchanej lali... Odpowiedz Link Zgłoś
latajacamysz Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 08.09.09, 18:08 Czyli w domyśle założyć? ;) Chyba tylko kolor biały i ecri (kolory sukni ślubnej) odpadają - żeby nie robić konkurencji pannie młodej! W zasadzie zależy czyj jest to ślub, osób dobrze nam znanych czy nie? Sami prezentują typ konserwatywny, a może bardziej na luzie? Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 W co nie wypada ubrać się na wesele? 08.09.09, 18:14 Jeżeli nie jest się panną młodą, to na pewno nie należy ubierać się w długą białą suknię z welonem. A reszta zależy od charakteru imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 08.09.09, 18:53 nie wypada ubierac balwanka, choinki...ogolnie wszytskiego takiego nieweselnego... mozna ubrac za to SIĘ Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 08.09.09, 19:17 hehehe Ciebie ostatnią podejrzewałabym o puryzm:) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 08.09.09, 19:21 w spr5awach jezykowych jestem hipokrytka :P Odpowiedz Link Zgłoś
melixsa Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 08.09.09, 19:55 Tak, tak założyć, nie ubrać ;) Chodzi mi w sumie o to czy można założyć sukienkę długości mini. W innych czuję się niekomfortowo. A ślub kuzynki 25 lat mającej. Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborg Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 08.09.09, 20:12 no ślub jest w kościele a kościół ma jakies tam zwyczajowe reguły stroju i mini chyba nie jest najwłaściwsza. Jak dla mnie odpadają wyzywający czerwony, biały i czarny, chociaż na ostatnich ślubach widziałam wszystkie w różnych zestawieniach. a tak na marginesie: już naprawdę nie masz innych miejsc do wyglądania "seksownie"? chcesz tam sobie chłopa znaleźć czy co? seksowny strój i mini ledwo zakrywającą tyłek załóż do klubu, pubu, na spotkanie z przyjaciómi... Odpowiedz Link Zgłoś
melixsa Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 08.09.09, 20:58 Jednego "chopa" już mam, wystarczy :p Ale jak się ma bardzo szczupłą figurę, to w dłuższych sukienkach wygląda się jak krasnal ogrodowy :) A gorzej mi się robi na widok tych satynowych, kwiaciastych sukienek, typowo weselnych, fe.... Odpowiedz Link Zgłoś
abrakadabra-0 Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 08.09.09, 21:04 melixsa napisała: > Jednego "chopa" już mam, wystarczy :p > Ale jak się ma bardzo szczupłą figurę, to w dłuższych sukienkach wygląda się ja > k > krasnal ogrodowy :) > > A gorzej mi się robi na widok tych satynowych, kwiaciastych sukienek, typowo > weselnych, fe.... A w mini ledwo zakrywającej tyłek wygląda się jak prostytutka. Bardzo krótkiej mini nie wypada "ubrać" na wesele, nawet jeśli się ma bardzo szczupłą figurę... Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski_lisek Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 08.09.09, 21:07 Zgodzę się z poprzedniczką. Sama kupując sukienkę na wesele zrezygnowałam z bardzo wyzywającej, bo była nieodpowiednia do sytuacji. Oczywiście nie znaczy to że masz założyć worek pokutny żeby tylko panna młoda się nie obraziła. Ja kupiłam sukienkę z bardzo mocno odkrytymi plecami i czuję się w niej świetnie - i tak też wyglądam ;) oczywiście w kościele narzuciłam na odkryte ramiona szal. Odpowiedz Link Zgłoś
melixsa Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 08.09.09, 21:17 Mini do pół tyłka wiadomo z góry, że odpada. Ale są krótkie sukienki, wcale nie wyzywające jakoś. Bardziej właśnie "obsceniczne ;) " wydają mi się odkryte plecy w sukience weselnej. A rzecz w tym, że się na modzie weselnej nie znam, dlatego pytam :) Odpowiedz Link Zgłoś
iszaki Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 09.09.09, 01:22 No to załóż dziewczyno lekką, zwiewną sukienkę przed lub lekko za kolano w takim kolorze, w którym Ci do twarzy. Nikt nie zmusza Cię do ubierania pomponiastych kiecek - tortów. Kobieta ubrana prosto, z klasą i umiarem robi większe wrażenie niż piętnaście wielkich sukien balowych z właścicielkami zagubionymi gdzieś w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
melixsa Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 09.09.09, 09:02 A może to być czarna sukienka, czy raczej kolor? Odpowiedz Link Zgłoś
yoko0202 czarna nie bardzo 09.09.09, 09:26 mini, kolor czarny to jest moda klubowa a nie weselna ty nie wymyślaj w jaką się ubierzesz, tylko idź pooglądaj kiecki i na pewno coś ci w oko wpadnie ja też nienawidzę typowo kościelnych pasteli, kwiatków, bufek, szyfonów itp itd - ale znalazłam sobie przy jednej okazji kieckę do kolan, nie obcisłą ale w miarę dopasowaną, bez pleców, materiał taki jakby w cętki i błyszczący (ale nie tandetnie); druga jaką mam to fiolet, delikatnie przetykana srebrną nitką, na ramiączkach, dopasowana do ziemi jeżeli jesteś szczupła, to właśnie możesz założyć WSZYSTKO, i nie muszą to być kilogramy tiulu:) Odpowiedz Link Zgłoś
moonshana Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 09.09.09, 09:53 pouczyła mnie kiedyś kobieta światowa ( ja jestem kobieta zwykła), że na śluby, chrzciny, komunie czerni się nie nosi. jest to w złym guście, baaardzo nieodpowiednie. nie nosi się i już. bardzo mi to zapadło w pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
iszaki Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 09.09.09, 17:42 Czarne nie były mile widziane, ale czasy się zmieniają i podejście ludzi również. Dziś nie są już zabronione jeśli sobie wybierzesz jakąś kiecuszkę w tym kolorze, to zadbaj o dodatki w jakimś przyjemnym kolorku. Tu już masz pełną dowolność. Od perły, przez złota i beże, na ostrzejszych kolorach kończąc. Zależy co lubisz i jaki efekt chcesz uzyskać. Zwiewna mała czarna z klasycznymi dodatkami będzie pełna elegancji, natomiast przy kolorowych dodatkach możesz uzyskać efekt większego wyluzowania. Odpowiedz Link Zgłoś
lady.godiva Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 09.09.09, 09:06 Na weselu to się powinno wyglądać elegancko, a nie seksownie. Seksownie to na randce. Odpowiedz Link Zgłoś
pretensjaa Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 09.09.09, 09:59 lady.godiva napisała: > Na weselu to się powinno wyglądać elegancko, a nie seksownie. Seksownie to na > randce. E tam. Można wyglądać i elegancko i seksownie, gdzie seksownie nie oznacza z tyłkiem na wierzchu, bo z tego co widzę, niektórzy mylą pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
pretensjaa Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 09.09.09, 09:57 Się przejmujesz. Ubierz się tak, byś czuła się dobrze, komfortowo i sexy. Mając jakiekolwiek wątpliwości w tego typu materii, zawsze doradzam się partnera. :) Miłej imprezki. Odpowiedz Link Zgłoś
agaoki coś w tym stylu 09.09.09, 12:01 www.barijay.com/dress/popuppics/284bg_suntan.jpg www.yourstyle.pl/galerie/k/kopia-urocza-czarno-bial_6322.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 09.09.09, 10:41 Nie wypada się ubrać w kieckę białą, czarną lub bardziej strojną niż suknia panny młodej. Odpowiedz Link Zgłoś
melixsa Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 09.09.09, 11:02 Dzięki za porady, choć dalej mam wątpliwości. Ale na pewno nie kupię ani mini, an i nic w kolorze czarnym :) Odpowiedz Link Zgłoś
mariel8 Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 09.09.09, 11:08 Jeżeli nie jesteś Panną młodą nie ubieraj niczego w kolorze białym ! i ecru ! Odpowiedz Link Zgłoś
mujer_bonita Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 09.09.09, 11:09 Na większości ślubów na których byłam byłam w kieckach czarnych. Taki mam styl i za kolorowymi kieckami nie przepadam. Bynajmniej nie byłam jedyna na żadnym z nich. Nie przesadzajmy - jest różnica między np. gustowną małą czarną przełamaną kolorowymi dodatkami a tym co włożylibyśmy na pogrzeb ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 09.09.09, 11:22 Jest jeszcze inne wyjście "obejścia" stroju, który wypada na sam ślub. Byłam ostatnio na slubie. I część dziwczyn miała dwa stroje. Kostiumik lub dzienna sukienke do kościoła i jakąs bardziej szalona kreacje na samo wesele. Królowały kiecki długie i dosyc obcisłe. Ale ja w swojej- obcisłej w okolicach kolana z dekoltem w łódkę czułam sie w sam raz. Aha królowały kolory wyraziste. I co ważne-nateriały gładkie bez kwiatków i innych wzorów. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna.de.rivendell Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 09.09.09, 11:25 Białej sukni. Mówią też, że nie można byc ubraną wystawniej od panny młodej, więc może warto się zorientowac, czy suknia raczej skromna, żeby nie wyskoczyc w balowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczek181987 Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 09.09.09, 11:30 ja byłam w czarnej i jakoś to nikomu nie przeszkadzało.Sukienka była do kolan i ubrałam bolerko do kościoła żeby ksiądz mnie nie wyrzucił :P (sukienka była na ramiączkach ) przede wszytskim idź w takiej sukience jakiej ci będzie wygodnie.Na ślubie którym ja byłam ku mojemu zdziwieniu kilka osób wyskoczyło w białej sukni.... Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 09.09.09, 11:36 Byłam kiedyś na ślubie, gdzie panna młoda miała skromną kieckę ecru, a jej świadkini (młodsza siostra, bardzo podobna) - wypasioną i długą białą. Wyglądało to zadziwiająco... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
agaoki Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 09.09.09, 11:48 ja nie lubię na weselach koloru czarnego, chociaż niby mała czarna jest elegancka i seksowna. nie lubię też sukni a la balowych, długich, z gorsetami, takich wypasionych. moim zdaniem najbardziej odpowiednia jest skromna sukienka na ramiączkach, do kolan, lekko rozkloszowana, w jakimś pastelowym kolorze, może być w kwiaty, może mieć kokardę. wdzięcznie, kobieco. do tego ładne buciki, stosowna fryzurka. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 09.09.09, 12:04 A dlaczego niby panna mloda mialaby Cie znienawidzic? Nie rozumiem takiego myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
melixsa Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 09.09.09, 12:23 "moim zdaniem najbardziej odpowiednia jest skromna sukienka na ramiączkach, do kolan, lekko rozkloszowana, w jakimś pastelowym kolorze, może być w kwiaty, może mieć kokardę. " Właśnie takie sukienki mnie przerażają. Według mnie są szalenie nudne i uciekam od nich jak najdalej :) croyance napisała: > A dlaczego niby panna mloda mialaby Cie znienawidzic? Nie rozumiem > takiego myslenia. To takie celowe przejaskrawienie. Nie należy go odbiera super serio. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 09.09.09, 12:50 Melixsa, ja wlasna suknie slubna kupilam w ciagu 15 minut w pierwzym sklepie, do ktorego weszlam, wiec niemozliwe jest dla mnie, ze mozna tak dlugo rozstrzasac to, w czym pojdzie sie na wesele do kogos innego :-) i ze panna mloda moglaby zauwazyc, a i jeszcze sie przejac. Osobiscie pojecia nie mam, w co kto byl na moim slubie ubrany, oprocz tego, ze siostra meza przyszla w jeansach i polarze :-D Odpowiedz Link Zgłoś
melixsa Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 09.09.09, 18:00 croyance napisała: > Melixsa, ja wlasna suknie slubna kupilam w ciagu 15 minut w pierwzym > sklepie, do ktorego weszlam, wiec niemozliwe jest dla mnie, ze mozna > tak dlugo rozstrzasac to, w czym pojdzie sie na wesele do kogos innego Żebyś Ty widziała ile ja się zbieram do fryzjera (już 1,5h) :P Odpowiedz Link Zgłoś
male.zlo Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 09.09.09, 13:50 nie wypada się ubrać ładniej od panny młodej :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynawitryna Re: Czego nie wypada ubrać na wesele... 09.09.09, 15:22 U nas zazwyczaj ślub i wesele ma taki charakter, że najbardziej pasuje sukienka koktailowa (za wikipedią, ale dość trafnie: "Rodzaj eleganckiej sukienki, która popularność zdobyła po II wojnie światowej. Suknia noszona jest w sytuacjach wymagających elegancji, na przykład podczas formalnych spotkań w ciągu dnia. Jest lżejsza i krótsza od sukni wieczorowej - sięga do łydek. Uszyta jest z błyszczącej tkaniny i posiada mały dekolt"). Taka sukienka jest najbezpieczniejsza, a daje dużo możliwości jeśli chodzi o materiały, kolory i fasony. Wieczorowe suknie na wesele wypada wkładać tylko, jeśli jest to wyraźnie zaznaczone na zaproszeniu. Co zdarza się bardzo rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś