Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE

IP: *.pl / *.ns.slesz.pl 12.04.04, 21:44
    1. Silikonowe ramiaczka i bluzka bez ramiaczek lub wiazana na szyje.
    Okropnosc.
    2. Czuby do bojowek.
    3. Kolor rozowy na doroslych kobietach.
    4. Kaszkiety.
    5. Dzins z cekinami, dzetami, haftami.
    6. Biale zimowe kurtki i plaszcze.
    7. Dres

8. Odrosty
    9. Pasemka
    10.Twarz zjarana na solarium
    11.Kolczyk w pepku
    Obserwuj wątek
      • Gość: kulig Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.widzew.net / *.widzew.net 12.04.04, 21:46
        1.tłuste włosy
        2.długie-krótkie paznokcie i brud za nimi
        • Gość: heh Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.05.04, 00:10
          autorka tematu wogole nie ma gustu :>
          • Gość: niunia Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.chello.pl 26.12.04, 21:40
            A ja pod Autorka podpisuje sie obiema lapkami!! I rzeczywiscie tluste wlosy i brudne paznokcie to okropienstwo...
            • Gość: maleńka Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 18:48
              uważam to za smiesze wypisywać ten sam wątek o ciuchach po raz trzeci!!!
              Najpierw było coś w rodzaju: co nas denerwuje w modzie ulicznej; później coś w
              tym samym stylu... tylko po co? to juz nie jest dyskusja... a przecież na tym
              polega forum... wymyślcie coś ciekawszego!
              • Gość: TorV Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.devs.futuro.pl 20.03.05, 20:02
                Ależ dziecinko, Internet jest bardzo pojemny. Jak Ci się temat nie podoba, to
                nie czytaj.
                • Gość: maleńka Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 12:11
                  po pierwsze nie dziecinko koleś!!!
                  maleńka nie oznacza dziecko. chodzi mi o to ze forum moglaoby sie na cos przydac
                  a nie na jezdzenie na innych ludziach.. nie bronie tych osob o ktorych stylu
                  tutaj jest mowa...ale takie jest moje zdanie!
          • Gość: agus Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 15:29
            to jest ładne co się komu podoba temat wątku jest dla mnie bez sensu
            • Gość: maleńka Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 19:44
              zgadzam sie z agus. kazdy ma wlasny gust!!!
      • facecja Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE 12.04.04, 21:53
        Gość portalu: Marta napisał(a):

> 1. Silikonowe ramiaczka i bluzka bez ramiaczek lub wiazana na szyje.
        > Okropnosc.

zawsze to lepsze niż normalne ramiączka - np. białe spod czarnego topu ;)

> 2. Czuby do bojowek.

w tej kwestii jestem neutralna - bo ja generalnie nie znoszę czubów - i dla
        mnie ejst to okropieństwo bez wzgleu na to czy z bojówkami czy z innymi
        spodniami

> 3. Kolor rozowy na doroslych kobietach.
        > 4. Kaszkiety.
        > 5. Dzins z cekinami, dzetami, haftami.
        > 6. Biale zimowe kurtki i plaszcze.
        > 7. Dres
        >
        > 8. Odrosty
        > 9. Pasemka
        > 10.Twarz zjarana na solarium
        > 11.Kolczyk w pepku

zgadzam sie w pełni

dodam:
        12. tatuaż na lędźwiach
        13. spodnie "wycierane" w specyficzny sposób: jakby ktoś czarny dżins pomalował
        wapnem
        • Gość: Oliwia Pasemka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 19:18
          A co jest złego w pasemkach?!
      • Gość: mala Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.04.04, 22:04
        majtki wychodzące spod spodni
        • Gość: jaskaw Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 12:15
          no z tym, to sie zgadzam, zupełny brak gustu i samokrytyki
          • Gość: wicekanclerz Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.provider.pl 11.02.05, 20:08
            efekt baleronu przy zbyt ciasnych biodrowkach. sie wylewa i zle wyglada.
            • bajka228 Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE 21.03.05, 15:39
              no to sie zgadza - wylawajace sie schaby ze spodni sa okropne, najgorzej jak
              jeszcze do tego stringi wylażą.
        • Gość: isdishgshg Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 16:15
          Wszyscy krytykuja soalrium. To mnie zastanawia. To dlaczego takie laseczki nie
          maja problemu ze znalezieniem faceta. Moj facet nie lubi takich"laseczek", ale
          jak mnie poznał to byłam ubrana podobnie do nich. Tak dla zwały. A niby takich
          nie lubi. Kiedys spotkalismy sie jak byłam normalnie ubrana to nawet na mnie
          nie zwrocił uwagi:)
          • Gość: facet40 Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.poligrafia.com 22.03.05, 10:33
            Solarka jest ok u babek, ale musi byc jak makijaz - dyskretna, a jesli juz mocna, to trzeba miec
            ogromne wyczucie w jej ilosciowym stosowaniu. Sadze, ze polscy faceci maja potrzebe
            ogladania innych kobiet niz blade srodkowoeuropejskie, a nie wszyscy moga wyjechac do
            Tajlandii. Uwazam, ze opalona brunetka, dyskretnie wymalowana, w bialym stroju, jest cudem
            natury!!!
            • ok_br Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE 22.03.05, 14:21
              mimo, że jestem nieopaloną blondynką, to zgadzam się z Tobą; w dodatku solarium
              poprawia humor :-)
      • Gość: pimko Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.tvsat364.lodz.pl 12.04.04, 22:04
        1.nie wysciśnięte krosty-choć już do tego "gotowe"
        2.niedopasoway puder, który odznacza się wyraźnie, uwypukla pory, włoski na
        twarzy itd
      • Gość: Richelieu* Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: 217.98.107.* 12.04.04, 22:53
        mam półbuty z lekkim czubem ryłki wiązane na obcasie, idealne a innych
        wiązanych półbutów na obcasie nie było. Będę nosić nawet wtedy gdy będzie ta
        dziadowska moda na okrągłe, kwadratowe albo zawinięte w pętelkę czuby

mam balejaż granatowo-fioletowy, od roku się tak noszę bo raz z moimi czarnmymi
        wygląda piknie. Niemodne? mi się podoba choć uważam to za szczyt własnej
        głupoty robić na głowie coś czego i tak z daleka nie widać

różowy uwielbiam, ale ciemny, bardzo ciemny, cudownie ciemny róż, mrr, podnieca
        mnie ten kolor podobnie jak śliwka

na solarium chodziłam, 8zł za 10 minut, grr, mam wybitnie siny pysk, po
        solarium miałma przynajmniej normalny. Prawda, czułam się jak ufo pośród
        smerfetek chociaż bez przesady, dziś pośród debili oceniających lędźwiami a
        dopiero potem mózgiem jeśli w ogóle człowiek dobrze wyglądający dostaje wyższe
        noty, więc tak, chodziłam do solarium, żydowska sinica dostała kopa w dupę, uf,
        lato idzie

A tak w ogóle to poza paroma rzeczami nazwanymi przez Was obrzydlistwami a
        noszonymi przeze mnie, fajny wątek. Wreszcie wyjdzie szydło z worka, że ta cała
        moda jest warta psiej kupy. Powiedzcie jezscze, że obrzydliwe są oczojebne
        kolory to cała kolekcję wiosna-lato 2004 szlag trafi
        brawo Panie, jeden z nielicznych wątków jaki mi się podoba
        • Gość: katinka Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 14.04.04, 14:18
          > Powiedzcie jezscze, że obrzydliwe są oczojebne kolory to cała kolekcję wiosna-
          > lato 2004 szlag trafi brawo Panie, jeden z nielicznych wątków jaki mi się
          podoba

Dobre, dobre. To mi się wyjątkowo podoba :) Sama lubie czasem coś podpatrzec w
          gazetach ale ich propozycje są ostatnio absurdalne. Viva la Richelieu* :P
        • Gość: Magda Co wy z Tymi czubami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.04, 23:55
          Z was jakieś dzieciaki, czy znawcy języka polskiego? Co wy z tymi czubami, jak
          już to buty ze szpicem. Czubami to wy jesteście jeżeli je nosicie, a nie znacie
          ich nazwy buahahahah
        • pocahontass Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE 21.12.04, 11:13
          już dawno chciałam Ci to napisać: lubię Cię Richelieu, lubię Twój humor - serio
        • Gość: Asia Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 21.03.05, 16:25
          podobają mi sie okrągłe zakończenia butów i takie noszę, nie lubię czubów,
          szczegolnie do plaszcza, bo mozna zahaczyć o plaszczyk i sie wywalić
      • Gość: Klara Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.crowley.pl 12.04.04, 23:01
        Nie mogę się oprzeć klnięciu na widok tych wszystkich lampuciar, które to wyglądają odentycznie:1. pasemka, solarium, kaszkiety, bojowki, czuby -WIEŚ!
        2. sto kolorow na sobie, a wszytskie oczywiscie pasuja do siebie jak kwiatek do kożucha + paski podłużne z poprzecznymi, a na to kropki-BEZGUŚCIE.

Tyle.
        • beauty_baby troche tolerancji! 13.04.04, 08:54
          Bo w tym kraju bardzo z tym kiepsko:( A niech każdy sobie nosi co chce, co Was
          inni obchodzą, wystarczy, że wy jesteście doskonałe.
          • Gość: Klara Re: troche tolerancji! IP: *.crowley.pl 13.04.04, 09:36
            Ale jak dla mnie to każda może chodzić nawet obsmarowana smołą i pokryta piórami, ale chyba swoje zdanie można mieć? Jest takie a nei inne, więc co robić.

wystarczy, że wy jesteście doskonałe.

To już jest zbytnia egzaltacja, więcej tolerancji!!
            • beauty_baby Re: troche tolerancji! 13.04.04, 09:40
              Gość portalu: Klara napisał(a):

> To już jest zbytnia egzaltacja, więcej tolerancji!!<
              Ale o co chodzi?? Ja przecież toleruję waszą doskonałość. A Ty mojej egzaltacji
              jak widać nie:)
              • Gość: Klara Re: troche tolerancji! IP: *.crowley.pl 13.04.04, 11:41
                I tak do końca świata można...

:))
                • Gość: Marta BEZGUSCIA I WIOCHY NIE MOZNA TOLEROWAC IP: *.pl / *.ns.slesz.pl 13.04.04, 16:33
                  • Gość: oburzona Re: BEZGUSCIA I WIOCHY NIE MOZNA TOLEROWAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 11:13
                    jesli sadzisz, ze masz patent na mode, to mozesz sobie takie bzdury pisac. skad
                    masz pewnosc, ze tego co nosisz ktos nie nazwie "bezgusciem i wiocha".
                    mimo, ze nie przepadam za dzisiejsza moda i wole sie nosic w klasycznym stylu,
                    to nie przeszkadza mi dziwny odbor kolorow innych. moze w ten sposob probuja
                    zwrocic na siebie uwage?
                    Polacy maja jedna, brzydka ceche, krytykuja innych nie patrzac na siebie.
                    zastanawiam sie, czy rownie ostro krytykujesz garsonki i spodnium.
              • czarny-kot Re: troche tolerancji! 21.03.05, 17:24
                Nic mnie nie obchodzi
                W czym kto sobie chodzi
                Niech ma plecak stary
                Buty nie do pary,
                Ja noszę co chcę
                I mąż mój kocha mnie.
                • Gość: asia Re: troche tolerancji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 17:31
                  Rotfl :)))
                  To jest najlepsze:

> Ja noszę co chcę
                  > I mąż mój kocha mnie

Ludzie i taborety...
                  • Gość: Ola Mi tam obojętnie IP: 212.244.93.* 21.03.05, 18:09
                    Mi tam obojętne jest to w czym kto chodzi i z czym chodzi . BYLE NIE NAGO!
                    I byle , żeby się z tym nie obnosił, będzie dobrze. Ja chodzę w WYGODNYCH
                    ciuchach. Obojętne mi są : kolor i ... Nie , reszta jest ważna. Nie lubię jeśli
                    ktoś zakłada RÓŻ do POMARAŃCZU lub CZERWIENI. w takich sytuacjach nie mogę
                    patrzeć. Dobranie materiałów i kroju ciuchów też się liczy. Nie LUBIĘ
                    poprzekłuwanego ciała. Kolczyki w brzuchu , języku , nosie i wszędzie gdzie się
                    jeszcze tylko da. OKROPNOŚĆ!!!!
          • Gość: Lola Re: troche tolerancji!...popieram IP: *.client.comcast.net 08.08.04, 01:16
            Popieram twoje zdanie. Polki niestety slyna z obgadywania i kopiowania siebie
            nawzajem (taka przynajmniej maja opinie za granica niestety). Jak modne sa
            szpice to wszystkie wkolo nosza szpice. Mi to nie przeszkadza bo ja mam gdzies
            jak sie inne kobiety ubieraja. Kazdy nosi to co mu sie podoba. Mnie to wali
            czy ktos jest ubrany w kratke i paski. Wazne ze danej osobie sie to podoba a i
            idac ulica przyjemnie jest popatrzec na kogos kto sie wyroznia z posrod
            jednakowych, katalogowych panienek. Zanim zaczniecie obgadywac innych same
            spojrzcie w lustro.
            • Gość: SSSSSSSSSSSssa Re: troche tolerancji!...popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 15:30
              Popieram. Kazdy powinien chodzic jak chce ubrany. Wystarczy popatrzec na ulcy
              jak laski chodza tak samo ubrane. Mam pasemka i wygladam w nich o wiele lepiej
              niz w normalnych włosach. Dlatego , ze nie sa modne mam z nich zrezygnowac.
              GŁUPOTA
          • beatrix.kiddo Re: troche tolerancji! 13.01.05, 09:50
            hmmmm, tolerancja na forum? nie za bardzo mi te dwa slowa wspolgraja:))
        • Gość: Inga Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 14:58
          Droga Klaro,
          Malutka uwaga. Zanim krytykując czyjś wygląd użyjesz słowa: WIEŚ, to radzę się
          na takąż wybrać. Zobaczysz wtedy, jak fajnie potrafią sie ubierać tzw. wiejskie
          dziewczyny w przeciwieństwie do swoich koleżanek z miasta (to widać, słychać i
          czuć). Pozdrawiam wszystkich ze wsi.
          • Gość: Klara Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.crowley.pl 13.04.04, 21:40
            słowo wieś stało sie synonimem bezguścia itd, oitp. Troche nie slusznie, fakt. Do wsi, dziewczyn ze wsi nic nie mam, sama mieszkam na wsi:)Dzieki za zwrócenie uwagi.
        • stephanie_s Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE 09.11.04, 20:42
          zgadzam sie z poprzedniczkami...co do solarium to ostatnio widziałam panne
          która wylądała jakby sie tam zatrzasnęła na 2 dni..i szczerze mówiac przykro mi
          sie zrobiło...bo po takiej "kuracji" zwieksza sie ryzyko czerniaka skóry...
        • wicekanclerz Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE 11.02.05, 20:14
          paski i do kfjatkuf pasuja, jesli tylko potrafi sie to nosic, kwestia upodobania.
          a im bardziej kolorowo tym lepiej, nie zionie tak nuda jak za pana gierka.

• Gość: Mela Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 15:36
          okropne jest ostrzyżenie na jeża u kobiet, szczególnie 40+ (skąd ta moda ?),
          wszelkie kontrastowe pasemka już dawno demode. Dłuuuuuugie pazury, krótkie
          spódniczki i nastoletnia moda u kobiet dobrze po 30. Bojówki i pokazywanie
          pępka, nawet przy minus 10!
        • Gość: Kassssssssss Re: Jestescie smieszni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 15:59
          Smiejecie sie z innych a inni z Was. Kazdy ma inny gust.Przeciez nie moga sie
          wszyscy ubierac tak samo. Niestety do tego zmierzacie. Niektorzy przesadzaja
          ale to jest ich wybor. Mi sie wiele rzeczy nie podoba, ale przeciez kazdy
          człowiek jest inny. Lubie długie bluzki, styl sportowy. Wiem, ze wiele osob by
          sie nie ubrało tak jak ja. I o to chodzi.
      • uasiczka Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE 13.04.04, 08:58

> Okropnosc.
        > 2. Czuby do bojowek.
        > 4. Kaszkiety.
        > 7. Dres
        >
        > 8. Odrosty
        > 9. Pasemka
        > 11.Kolczyk w pepku

A DLACZEGO????
        • Gość: Ola Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.opole.dialup.inetia.pl 25.04.04, 14:20
          czmu silkionowe ramiaczka czemu kaszkiety czmu czuby do bojowek i czemu reszta!
          zastanawialas sie nad tym?? moze jakas taka panna odbila ci faceta??
          • wicekanclerz Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE 11.02.05, 20:17
            hehehe.
          • Gość: saaaaaaaal Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 16:04
            Dobre!!!!
            • Gość: sylwia Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.cable.ubr03.brom.blueyonder.co.uk 21.03.05, 22:15
              hej! zaczyna mi sie podobac co sie tu dzieje. a moda...przeciez gdyby nie bylo
              tej roznorodnosci, nie mielibyscie dzis o czym pisac, ja nie mialabym czego
              czytac...moze mialabym dobry humor, ale czy smialabym sie tak glosno...?
      • lady Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE 13.04.04, 10:13
        Buty stylizowane na bokserskie i rybaczki. Najlepiej razem. Genialny w swej prostocie sposób na skrócenie nawet najdłuzszych nóg.
      • Gość: kohol Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.crowley.pl 13.04.04, 12:43

> 2. Czuby do bojowek.
        Czubów w ogóle nie akceptuję :)

> 7. Dres
        > 8. Odrosty
        > 9. Pasemka
        W zasadzie się zgadzam.

> 11.Kolczyk w pepku
        Ale kolczyka w pępku będe bronić :)
        Nie jest okropny i bardzo mi się podoba :)

Za to dodałabym:
        11. Ciotkowate garsonki na młodych dziewczynach
        12. Ciotkowate bluzki z pseudokrawatami
        13. Bawełniane majtki wystające ze spodni (stringi mniej mnie bulwersują)
        14. Spodnie wyraźnie zwężające się do dołu

Nie za bardzo podoba mi sie też ten powracający styl lat 80. Kwestia gustu.
        • blinski Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE 24.04.04, 14:24
          akurat moda na lata '80 mija (a szkoda, podobała mi się) - teraz masz za
          to '50.. cieszysz się? ja nie za bardzo:(
        • more-than-a-woman Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE 18.03.05, 20:29
          13. Bawełniane majtki wystające ze spodni (stringi mniej mnie bulwersują)
          > 14. Spodnie wyraźnie zwężające się do dołu

Ja bawełniane majtki nazywam MAJCIOCHAMI.
          Jeszcze jak są białe albo jakieś pastelowe, brrrr...
          Nie lubię też (a moi znajomi płci męskiej wręcz się nabijają z takich lasek),
          jak "laski" noszą obcisłe spodnie a na pupie obciska się zarys wstrętnych
          bawełnianych barchanów.
          Błeee.
          Spodnie zwężające się do dołu to tz. MARCHEWKI i podobnie jak punkt
          15. czarne świecące lycrą grube rajstopy, to trend lat 80-tych.
          Samej niestety zdarza mi się założych je od czsu do czasu, ale noga znacze
          lepiej noga wygląda w matowych np. szarych
          16. Nie lubię zdechłych kolorów, bluzeczek w paseczki rozpinanych na guziczki
          17. A tak w ogóle to jestem nietolerancyjna do osób, którym nie zależy na
          wyglądzie, a ubrania dobierają wg. zasady: "jak się wyciągnie z szafy".
          • Gość: Asia Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 21.03.05, 20:21
            majteczki niestringowe są ciepłe, nie włażą w dupę,znajomi płci męskiej może
            popatrzyliby trochę wyżej,ale może lepiej nie, bo pustotą by zawiało.
          • Gość: yzex Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.aster.pl 23.04.05, 17:18
            a mo facet szaleje wrecz za najzwyklejszymi, bawełnianymi i do tego
            białymi "majciochami":Drzez pare lat takowych nie uzwywalam, ale widzac jak go
            to kreci postanowilam sobie kilka zakupic;P i jakos nie przejmuje sie ze innym
            moze sie to nie podobac;P
      • tralalumpek Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE 13.04.04, 13:16

> Okropnosc. **** zgadzam sie
        > 2. Czuby do bojowek. **** popieram
        > 3. Kolor rozowy na doroslych kobietach. **** sama nie nosze ale czasem
        pasuje, zwlaszcza ciemniejszy
        > 4. Kaszkiety ***** nie mam nic naprzeciw
        > 5. Dzins z cekinami, dzetami, haftami. ****popieram, wies tanczy i spiewa
        > 6. Biale zimowe kurtki i plaszcze.*** niekoniecznie,
        > 7. Dres *** a w czym do hali albo na kort dojechac ;)
        >
        > 8. Odrosty *** paskudztwo
        > 9. Pasemka *** czasem dodaja uroku (sama nie mam)
        > 10.Twarz zjarana na solarium **** wies tanczy i spiewa
        > 11.Kolczyk w pepku *** paskudne

- obgryzione , na wpol pomalowane pazury, resztki lakieru na pazurach
        - biodrowki dla kazdej wagi i wzrostu
        - czarne rajstopy do bialej spodniczki
        - koturny do dzwonow i patyczkowych nozek
        - tysiace spineczek na glowie
        - brak fantazji i indywidualnosci, "jak wszyscy gorsety to i ja tez"
        - przkrotkie zimowe kurteczki do biodrowek i prezentacji "odslonietych nereczek"

i wiele innych ale szkoda czasu i tak to bylo jest i bedzie
      • Gość: Kiczi Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.04.04, 14:08
        Moj typ to farbowanie ciemnych wlosow na jasny blond domowymi metodami.
        Polecam! Efekt tirowki murowany.
        No i jeszcze tipsy w przerozne wzorki.
      • Gość: mika Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.devs.futuro.pl 13.04.04, 14:45
        Nie mogę sie powstrzymać od podania chyba najgorszego przykładu. Tzw. żelazka.
        Buciory, na widok który dostaje dosłownie ......torsji. Jestem ze Szczecina.
        Czy w innych miastach tez utrzymuje się ta paskudna "moda"?
        • kochanica.francuza Co to są "żelazka"? 13.04.04, 18:36
          Gość portalu: mika napisał(a):

> Nie mogę sie powstrzymać od podania chyba najgorszego przykładu. Tzw.
          żelazka.
          > Buciory, na widok który dostaje dosłownie ......torsji. Jestem ze Szczecina.
          > Czy w innych miastach tez utrzymuje się ta paskudna "moda"?

Czy to sa takie półbuty na gigant podeszwie-koturnie, co z daleka w ogóle buta
          nie przypominają?
          • malamaga Re: Co to są "żelazka"? 14.04.04, 00:41
            Zelazka to buty na baaaardzo wysokich koturnach (20 cm?)
            Nazywane tez "przeciwpowodziowe"
            Swoista sztuka jest poruszanie sie na nich
            "Moda" ta uparcie od wielu lat utrzymuje sie w Szczecinie
            Mozna umrzec ze smiechu, ale dziewczyny traktuja to bardzo powaznie
            • Gość: jana Re: Co to są "żelazka"? IP: *.wydaw.polsl.gliwice.pl 14.04.04, 09:10
              inaczej mówiąc - "gnojotłoki" ;)
            • kochanica.francuza Re: Co to są "żelazka"? 14.04.04, 15:47
              malamaga napisała:

> Zelazka to buty na baaaardzo wysokich koturnach (20 cm?)
              > Nazywane tez "przeciwpowodziowe"
              > Swoista sztuka jest poruszanie sie na nich
              > "Moda" ta uparcie od wielu lat utrzymuje sie w Szczecinie
              > Mozna umrzec ze smiechu, ale dziewczyny traktuja to bardzo powaznie

"Przeciwpowodziowe" podoba mi sie zdecydowanie najbardziej. Uciesze cię, ze w
              Wawie tego nie ma. Ale one są eleganckie, czy półbuty? Ciekawa jestem.
            • Gość: ja Re: Co to są "żelazka"? IP: *.warynski.net / *.warynski.net 20.02.05, 14:12
              Żelazka czyli dziwkoskoczki :) albo tirówki :)
            • Gość: lalalala Re: Co to są "żelazka"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 15:35
              W Bydgoszczy juz od dawna takie buty nie sa modne, ale i tak nosze. Nie umiem
              chodzic w butach na obcasach, a w butach na koturnach chodzi sie wygodnie.Nosze
              długie spodnie, ktore zasłaniaj koturny. Niestety nie jestem szczupła a wnich
              wygladam o wiele lepiej.
        • Gość: funny Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.tajaks / *.net 20.04.04, 16:59
          takie buty to obciach na calej linii jak dla mnie
          na podlasiu takiej mody nie ma, na szczescie ;]
        • Gość: sylwia Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.cable.ubr03.brom.blueyonder.co.uk 21.03.05, 22:18
          co to sa zelazka?
      • Gość: Marcin 99% dziewczyn wygląda obecnie okropnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.04, 14:58
        Polki strasznie zbrzydły.
        • Gość: Marta AHA I NAJWAZNIEJSZE IP: *.pl / *.ns.slesz.pl 13.04.04, 16:33
          czarny stanik pod biala bluzka, to juz szczyt wiochy
          • Gość: nadja Re: okropienstwa IP: *.tvsat364.lodz.pl 13.04.04, 17:28
            Najogólniej mówiąc najbarsziej razi mnie brak higieny a w szczególności
            - włosy na nogach w ogóle a także pod cienką rajstopą
            - włosy pod pachami
            - ostry nieprzyjemny zapach potu -bleeeeeeeee czy niektórzy tego nie czują?
            - suche ,jakby skamieniałe pięty w klapkach lub sandałkach często w bardzo
            ładnych butach- dziwne
            Podane przykłady nie są wcale estremalne, na prawdę widuję takie damy
            • Gość: szadoka Re: okropienstwa IP: 212.160.172.* 09.02.05, 15:34
              oj tak...niestety jezdze komunkiacja miejska i szczegolnie latem takie
              niedomyte osobniki czesto sa latwo wyczuwalne... samam ma kolezanke w pracy
              ktora w jednej bluzce potrafi chodzic i tydzien...
              a co do piet odkrytych i skamienialych fuj, czasem jeszcze widac pazurek z
              poodpryskiwanym lakierem (raz widzialam nawet dlugie paznokcie u nog , moze nie
              takie jak tipsy u rak ,wystawaly tak ze 3mm poza palec)
          • Gość: sweetie Re: AHA I NAJWAZNIEJSZE....zalosne IP: *.client.comcast.net 09.08.04, 04:52
            Chyba tam gdzie ty mieszkasz. Wiele artystek rockowych i nie tylko ubiera sie
            tak chocby Gwen Stefanii czy Ashlee Simpson i jakos nikt nie mowi ze jest to
            totalna wiocha. Wrecz przeciwnie ta pierwsza uznawana jest z ikone mody. Wielu
            projektantow lansuje taki styl i nie chodzi tylko o czarne staniki ale rowniez
            kolorowe pod biala bluzka. Najwidoczniej jestes typowa lala z pasemkami ktora
            chodzi w biodrowkach i bucikach w szpic i boi sie zalozyc cokolwiek innego no
            bo co powiedza kolezanki? ach...zalosna jestes...Najwyrazniej nie masz
            jakiegokolwiek pojecia o stylu i modzie.
      • madana Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE 13.04.04, 17:45
        Super wątek! Moje typy to: ohydne czuby (typu "paziowie króla
        Zygmunta"czy "Historia żółtej ciżemki"),szponowate tipsy we wzorki, twarz-ostre
        solarium + żółte włosy,wszystkie te cukierkowe,ostre,pstrokate bluzeczki,
        którymi straszą butiki. Obciachowe są też tatuaże. W ogóle moda szczególnie
        bardzo młodych dziewczyn przypomina klonowanie, zero indywidualizmu. Pozdrawiam.
        • Gość: Ania Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.lot.pl 13.04.04, 17:56
          Kurcze! A mi się podoba biała kurtka. Czego się czepiacie?
          • Gość: Marta Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.pl / *.ns.slesz.pl 13.04.04, 18:58
            taka dyskotekówa....
          • Gość: saaaaaaaaaal Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 15:40
            Tez mi sie podoba biała kurtka
        • conena tatuaże NIE są "obciachowe"!!!!!!!! 13.04.04, 18:45
          chyba, że ma się ponad 50 lat, to mozna tak uważać.

co powiecie na to:
          - sandały na skarpetkach (zwłaszcza u facetów),
          - laseczka niepotrafiąca chodzić na obcasach,
          - ciuchy z cekinów, złote, we wzorki dzikich zwierząt, za małe o kilka
          rozmiarów.
          o braku higieny i samokrytyki nie wspomnę.
        • Gość: Robert Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 11:22
          Zgadzam sie z Tobą.
          Dziesiejsza sposób ubierania się dziewczyn, jest zresztą bardzo podobny do
          strojów chłopaków, czyli w stylu blokerskim.
          ZERO INDYWIDUALIZMU.
          DNO!
          • Gość: ssssssssass Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 15:43
            Sprobuj ubrac sie jak indywidualistaka to odrazu zostaniesz zjechana. Nie
            nawidze spodniczek i obcisłych bluzeczak. Ubieram sie bardzo na luzie. Ciagla
            słysze słowa krytyki. Co ja za to moge, ze nie umiem chodzic w butach na
            obcasach i mam krzywe nogi
        • onnanoko1 Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE 10.08.04, 17:52
          odczep sie od paziow krola Zygmunta, to, co oni nosili bylo troche inne,
          bardziej gustowne, a prezde wszystkim harmonizowalo z caloscia stroju. czego
          nie mozna powiedziec o wspolczesnych wielbicielkach butow z czubami...

dla mnie szczytem okropienstwa jest laczenie deseniu "skora lamparta"(brazowo
          zolte cetki) z rozowym i fioletowym, albo innym cukierkowym. I jeszcze noszenie
          biodrowek gdy biodra poprostu sie wylewaja znad paska...
        • stephanie_s Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE 09.11.04, 20:48
          no i co jest dla mnie totalnie niezrozumiałe to te wszystkie trampko -adidaso -
          szpilki...kto to wymyslił i niby do czego sie to nosi....
      • tralalumpek a propos gustów, o ktorych sie nie dyskutuje... 13.04.04, 18:55

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10425613&a=11851943
        • Gość: Marta Re: a propos gustów, o ktorych sie nie dyskutuje. IP: *.pl / *.ns.slesz.pl 13.04.04, 19:01
          o matko !!!!!!!!!!! bleeeeee
          • conena Re: a propos gustów, o ktorych sie nie dyskutuje. 13.04.04, 19:24
            polecam post nr 2 autorstwa aniaop :]
            • tralalumpek prawda że boskie! 13.04.04, 19:26

• conena prawda, prawda:)))) 13.04.04, 19:31
                wlaśnie obejrzałam całość i <rotfl>. mam lekkie wyrzuty sumienia, że tak sobie
                bezkarnie nabijam sie z obcych, ale sami sie wystawili:]
          • Gość: Ewa dzwony i bojówki to obciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 09:34
            Tylko gówniary w tym chodzą.
            Nawet te starsze
            • Gość: Marta Re: dzwony i bojówki to obciach IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 18.04.04, 11:34
              chyba przesadzasz ,nie nasza wina ze nie idziesz razaem z postepem niech zgadne
              nadal zwezane dzinsy z lat 90-tych <hahaha> zastanow sie czasem co
              piszesz ,ocen najpierw siebie!!!!
            • Gość: Oliwia Re: dzwony i bojówki to obciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 19:23
              Lepiej być gó..arą niż strą torbą Ewo.
        • Gość: kissos Re: a propos gustów, o ktorych sie nie dyskutuje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 20:11
          Są tacy piękni i szczęśliwi, jak to by była moja rodzina to bym sobie palnął w
          łeb.
          • staua Re: a propos gustów, o ktorych sie nie dyskutuje. 13.04.04, 20:54
            To chyba jakis zart...
            A niektore zdjecia w tym watku to zdjecia calkiem normalnych ludzi przeciez
            (tak mi sie wydaje, np. agnieszka.salach)
            • tralalumpek Re: a propos gustów, o ktorych sie nie dyskutuje. 13.04.04, 21:20
              staua napisała:

> To chyba jakis zart...
              > A niektore zdjecia w tym watku to zdjecia calkiem normalnych ludzi przeciez
              > (tak mi sie wydaje, np. agnieszka.salach)

jaki żart, to kółko różańcowe się pokazało w całej swojej rozkosznej
              nieświadomości
              wracając do pani młodej z rozłożystym biustem...to mnie się najbardziej ta
              podwiązka na szyi podoba
              • Gość: Marta Re: a propos gustów, o ktorych sie nie dyskutuje. IP: *.pl / *.ns.slesz.pl 13.04.04, 21:25
                a widzisz tralalumpku to mamy inne gusta bo mnie sie bardziej podoba dekolt.
                Choc i czarna podwiazka na szyi tez oryginalna...
                • Gość: Richelieu* Re: a propos gustów, o ktorych sie nie dyskutuje. IP: 217.98.107.* 13.04.04, 22:15
                  popieram tralalumpkę, okropność z tą matką polką, a na gusta tak samo jak na
                  koszta mam alergię, gust i koszt, ew. gusty i koszty

jej sukienka pasowałaby ewentualnie na studniówkę, bo młodym dziewczynkom wolno
                  jeszcze szukać własnego stylu i mieć wpadki. Zawsze wolno mieć wpadki, ale czym
                  dalej w las tym głupiej w takiej sytuacji
                  • tralalumpek Re: a propos gustów, o ktorych sie nie dyskutuje. 13.04.04, 22:46
                    Gość portalu: Richelieu* napisał(a):

> popieram tralalumpkę, okropność z tą matką polką, a na gusta tak samo jak na
                    > koszta mam alergię, gust i koszt, ew. gusty i koszty
                    >
                    > jej sukienka pasowałaby ewentualnie na studniówkę, bo młodym dziewczynkom
                    wolno
                    >
                    > jeszcze szukać własnego stylu i mieć wpadki. Zawsze wolno mieć wpadki, ale
                    czym
                    >
                    > dalej w las tym głupiej w takiej sytuacji

eeetam, na studniówkę! kreacja polecana dalej jak widać ....

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=11945840&a=11958064
                    • Gość: Marta Tralalumpku NIE WIERZE IP: *.pl / *.ns.slesz.pl 13.04.04, 23:05
                      Po prostu nie wierze, widzialas co jej pisali? Ze wygladala pieknie. Boze czy
                      one sa slepe czy po prostu falszywe??

A tak apropos to swiadkowa tez miala calkiem niezla "kreacje" jak na ta okazje.
                    • Gość: masakra masakra IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.04, 23:12
                • Gość: małgo Re: a propos gustów, o ktorych sie nie dyskutuje. IP: *.compower.pl 13.04.04, 22:20
                  Golf pod bluze brrrrr
                  Kaszkiety, pastele, wypłowiałe dziny - styl gerli straszneee.
                  Czerwone szponiaste pazury - masakra
                  Czarne odrosty u platynowej blondi(czasami lasiom wraz z włosami utlenia sie
                  mózg)-żeznia
                  Białe buty + czarne rajstopy- zestaw masakryczny
                  to samo dotyczy czarnej bielizny zakładanej pod jasną odziez.
                  Tak wogóle tego jest full...

• Gość: Hahhaaa Re: super dekolt IP: *.pl / *.ns.slesz.pl 13.04.04, 21:10
        • an_ni Re: a propos gustów, o ktorych sie nie dyskutuje. 14.04.04, 12:55
          tralalumpek ales przysrala !
          dzis tez trafilam na te zdjecia pomyslalam sobie no masakra ale nie bede pisac
          wprost ...
          • diab.lica tralalumpek 14.04.04, 16:49
            an_ni napisała:

> tralalumpek ales przysrala !
            > dzis tez trafilam na te zdjecia pomyslalam sobie no masakra ale nie bede
            pisac
            > wprost ...

moim zdaniem tralalumpek zachowala sie ponizej pewnego poziomu, pokazujac i
            wysmiewajac te zdjecia.
            a brak klasy jest gorszy niz niegustowna kiecka...
            • Gość: kohol Re: tralalumpek IP: *.crowley.pl 14.04.04, 16:54
              Hm... Ja zdecydowałam się nic nie mówić...
              Jeszcze ktoś znajdzie w internecie moje zdjęcia i mi sie oberwie...
            • wojtusia Re: tralalumpek 14.04.04, 17:09
              mam podobne odczucia
              bardziej obciachowe od tego gorsetu są te komentarze
              taki jarmark z przekupami
            • tralalumpek Re: tralalumpek 14.04.04, 18:37
              diab.lica napisała:

> moim zdaniem tralalumpek zachowala sie ponizej pewnego poziomu, pokazujac i
              > wysmiewajac te zdjecia.
              > a brak klasy jest gorszy niz niegustowna kiecka...

Nie wykradlam tych zdjec nikomu z szuflady, nie wykradlam ich z zamknietego
              forum ani sama ich nie zmontowalam. Zostaly wystawione na widok publiczny i sa
              dla wszystkich dostepne.
              Widzisz, internet ma to do siebie, ze kazdy moze dodac swoja opinie
              do "wystawki". Ja dodalam swoja i mam do tego prawo tak jak i ty, komentujac
              moje wypowiedzi. Moga mi sie one podobac badz nie ale skoro pisze, musze liczyc
              sie z tym, ze ktos taki jak ty skomentuje moje wypowiedzi w sposob, ktory wcale
              nie musi sie mi podobac.
              Nie pisz mi o klasie, bo ta wielka klase internetu zdazylam juz b. dobrze
              poznac.
              • diab.lica Re: tralalumpek 14.04.04, 19:53
                > Nie wykradlam tych zdjec nikomu z szuflady, nie wykradlam ich z zamknietego
                > forum ani sama ich nie zmontowalam. Zostaly wystawione na widok publiczny i
                sa
                > dla wszystkich dostepne.

zostaly, na forum Zobaczcie, gdzie znajace sie forumowiczki pokazuja sobie
                nawzajem jak wygladaja. nie po to, zeby sie poddac ocenie, ale zeby sie po
                prostu poznac.

> Widzisz, internet ma to do siebie, ze kazdy moze dodac swoja opinie
                > do "wystawki". Ja dodalam swoja i mam do tego prawo tak jak i ty, komentujac
                > moje wypowiedzi. Moga mi sie one podobac badz nie ale skoro pisze, musze
                liczyc
                >
                > sie z tym, ze ktos taki jak ty skomentuje moje wypowiedzi w sposob, ktory
                wcale
                >
                > nie musi sie mi podobac.

"ktos taki jak ja" :))) urocze :)))
                ja przynajmniej komentuje czyjes wypowiedzi, a nie nabijam sie z wygladu.

mozesz sobie komentowac do woli, ale komentujac czyjsc wyglad sama sobie
                wystawiasz cenzurke.
                teoretycznie mozesz tez podejsc do kazdej kobiety na ulicy, wedlug ciebie
                brzydkiej lub ubranej bez gustu, wskazac na nia placem i krzyknac : popatrzcie,
                co tez ona na siebie wlozyla tylko, ze to sobie a nie jej wystawisz
                niepochlebna opinie.

> Nie pisz mi o klasie, bo ta wielka klase internetu zdazylam juz b. dobrze
                > poznac.

co rozumiesz przez 'klase internetu'? :)))))

• tralalumpek Re: tralalumpek 14.04.04, 20:11
                  diab.lica napisała:

>>
                  > zostaly, na forum Zobaczcie, gdzie znajace sie forumowiczki pokazuja sobie
                  > nawzajem jak wygladaja. nie po to, zeby sie poddac ocenie, ale zeby sie po
                  > prostu poznac.
                  >

**** nie z tego forum sciagnelam te zdjecia. nie wiedzialam ze takie forum
                  istnieje, nie szukalam zeby znalezc. weszlam na dostepne przez fk forum "slub i
                  wesele" i natknelam sie na propozycje ubranka do slubu ...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=11945840&a=11958064
                  nie musisisz sie zatem diszukiwac "glebszej mysli", dziewczyna sama zaprosila...

> "ktos taki jak ja" :))) urocze :)))
                  > ja przynajmniej komentuje czyjes wypowiedzi, a nie nabijam sie z wygladu.
                  >
                  > mozesz sobie komentowac do woli, ale komentujac czyjsc wyglad sama sobie
                  > wystawiasz cenzurke.
                  > teoretycznie mozesz tez podejsc do kazdej kobiety na ulicy, wedlug ciebie
                  > brzydkiej lub ubranej bez gustu, wskazac na nia placem i krzyknac :
                  popatrzcie,
                  >
                  > co tez ona na siebie wlozyla tylko, ze to sobie a nie jej wystawisz
                  > niepochlebna opinie.
                  >
                  > > Nie pisz mi o klasie, bo ta wielka klase internetu zdazylam juz b. dobrze
                  > > poznac.
                  >
                  > co rozumiesz przez 'klase internetu'? :)))))
                  >
                  >

wystawiam sobie czy nie brzydka cenzurke w zasadzie wszystki jedno, jestem
                  swiadoma tego co robie
                  jeszcze raz pozwole sobie przypomniec ci, ze forum jest ogolnie dostepne i
                  wszystko co sie tutaj ukazuje staje sie publiczne a zetem poddane opiniom innych
                  podam ci moze troche inny przyklad, wyobraz sobie ze zamieszczam swoje zdjecie
                  na forum ale zarazem zdaje sobie sprawe z tego, ze czesc odbiorcow wyda mi
                  przychylne opinie a czesc rzuci sie na mnie i zrowna z gleba ale jestem tego
                  swiadoma. jak myslisz, inni nie?
                  • diab.lica Re: tralalumpek 14.04.04, 20:15
                    >> jeszcze raz pozwole sobie przypomniec ci, ze forum jest ogolnie dostepne i
                    > wszystko co sie tutaj ukazuje staje sie publiczne a zetem poddane opiniom
                    innyc
                    > h

alez ja to doskonale rozumiem !!!

> podam ci moze troche inny przyklad, wyobraz sobie ze zamieszczam swoje
                    >zdjecie
                    > na forum ale zarazem zdaje sobie sprawe z tego, ze czesc odbiorcow wyda mi
                    > przychylne opinie a czesc rzuci sie na mnie i zrowna z gleba ale jestem tego
                    > swiadoma. jak myslisz, inni nie?

na pewno tak. ale jesli pokazesz swoje zdjecie, a ktos inny ci napisze (swiete
                    jego prawo) ze wygladasz jak debilka to uznam go z chama.
                    • tralalumpek Re: tralalumpek 14.04.04, 20:16
                      diab.lica napisała:

...> na pewno tak. ale jesli pokazesz swoje zdjecie, a ktos inny ci napisze
                      (swiete
                      > jego prawo) ze wygladasz jak debilka to uznam go z chama.

a ja nie
                      • diab.lica Re: tralalumpek 14.04.04, 20:19
                        > a ja nie

i tutaj sie wlasnie tralalumpku roznimy...
                        • tralalumpek Re: tralalumpek 14.04.04, 20:22
                          diab.lica napisała:

> > a ja nie
                          >
                          > i tutaj sie wlasnie tralalumpku roznimy...

i w paru jeszcze innych miejscach
                          dobrego wieczoru
                          • diab.lica Re: tralalumpek 14.04.04, 20:24
                            > i w paru jeszcze innych miejscach

na szczescie...

> dobrego wieczoru

nawzajem !!!!!!!
                • Gość: bb Re: tralalumpek IP: *.rene.com.pl 15.04.04, 12:10
                  Mnie też mocno poruszyło wyśmiewanie na forum cudzych zdjęć. Te dziewczyny
                  pokazały siebie i swoich bliskich koleżankom ze swojego forum. Krytykujcie je
                  tam, gdzie będą mogły się do tego ustosunkować, a nie na forum, o istnieniu
                  którego być może nawet nie mają pojęcia. Teraz jest to "obsmarowywanie tyłka"
                  za czyimiś plecami, czyli kwintesencja braku klasy.
                  Obejrzałam wszystkie zdjęcia w tamtym wątku i rzuciło mi się w oczy głównie to,
                  że pokazane pary są szczęśliwe, zakochane, nie zauważyłam tam nic śmiesznego.
                  Dziewczyny podzieliły się z internautami radością z najpiękniejszych chwil
                  życia, nie rozumiem, jak można wyśmiewać się z ich wyglądu w takim momencie.
                  Ten wątek zapowiadał się bardzo ciekawie, bo co innego krytykować trendy,
                  zjawiska, a co innego wyśmiewać konkretną osobę.
                  Pozdrawiam. :)
            • Gość: adka Re: tralalumpek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 14:20
              żenujące! ludzie dzielą się swoim szczęściem, chcą przedstawić ważne momenty w
              swoim życiu, pokazać, że kochają i są kochani....a zewsząd krytyka.to nie
              pokaz ludzi z okładek( zresztą znacznie upiększanych ).trochę wyrozumiałości.
      • Gość: Sonia 18 Re: Do Marty i Klary!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.04, 22:48
        Marta,Klara-właśnie zajrzałam tu na chwilke bo obecnie zajmuje sie intensywnie
        swoją rockową karierą muzyczną i widze że jakies dwie wieśniary robią syf jak
        gnój na mojej ulubionej forumowej stronie o modzie a więc 2 szybkie rady dla
        was zakompleksione dziewczynki:Marta chcesz zobaczyć prawdziwe okropieństwo w
        modzie to spójrz dziewczynko do lustra hihi,ciekawe w czym ty chodzisz??.Klara
        a ty jak cie denerwują coolersko ubrane laski to weż coś na nerwy i zbastuj bo
        jeszcze któraś usłyszy jak klniesz pod nosem na ich widok i dostaniesz po buzi
        na ulicy,i po co ci to??Podsumowując czuby,róż(u młodych dziewczyn w
        dodatkach),kaszkiety,dżins,mini,kabaretki,pasemka,solarium,kolczyk w pępku i
        języku, jakiś mały gustowny tatuaż,rockowa biżuteria to superzajebiste rzeczy
        dodające klasy i szyku,więc żal mi was dziewczyny,czas zacząć leczyć wasz
        spaczony gust malutkie!!!Papatki
        • Gość: Marta Re: Do Marty i Klary!!! IP: *.pl / *.ns.slesz.pl 13.04.04, 23:03
          ahahahahahahahhaaaaa!!!!!!!
          • Gość: Sonia 18 Re: Do Marty i Klary!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.04, 23:33
            marta-co tak rżysz?kobyłą jesteś ze wsi??to by przynajmniej tłumaczyło twoje
            poglądy na modę.Papatki
            • Gość: Marta Re: Do Marty i Klary!!! IP: *.pl / *.ns.slesz.pl 13.04.04, 23:40
              Papatki Soniu Papatki!
          • facecja Re: Do Marty i Klary!!! 13.04.04, 23:54

> ahahahahahahahhaaaaa!!!!!!!

popieram :)

mi się najbardziej spodobała "rockowa biżuteria".

piękne, doprawdy

cóż za comeback!!
        • Gość: Klara Re: Do Marty i Klary!!! IP: *.crowley.pl 13.04.04, 23:44
          Każdy ma prawo wyrazic swoje zdanie, ja to wlasnie zrobilam. Nie wiem co cie obchodzi moje zdanie, skoro sie tak bardzo przejelas...
        • Gość: Inga Re: Do Marty i Klary!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 09:58
          Tym razem Do Soni. Jedno zdanie: moda dotyczy również sposobu mówienia i
          pisania, a nie tylko wyglądu zewnętrznego. Jeśli jesteś, sorry, pusta w środku
          (a nie twierdzę, że jesteś)to żadnie bojówki i kolczyki w pępku nie
          pomogą.Niestety.
      • uasiczka Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE 14.04.04, 08:26

> Okropnosc.
        > 2. Czuby do bojowek.
        > 4. Kaszkiety.
        > 7. Dres
        >
        > 8. Odrosty
        > 9. Pasemka
        > 11.Kolczyk w pepku

czy ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego te rzeczy są obciachowe?
        rozumiem że konkretnej osobie mogą się nie podobać - to kwestia indywidualnego
        gustu - ale jeśli ktoś pisze że są obciachowe w formie prawdy abolutnej -
        chciałabym wiedzieć dlaczego - konkretnie punkt po punkcie
      • Gość: Krystyna Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 11:19
        biała czapeczka
        białą kurteczka
        dzwony
        bojówki
        bokserki
        • facecja Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE 14.04.04, 17:42
          Gość portalu: Krystyna napisał(a):

> biała czapeczka
          > białą kurteczka
          > dzwony
          > bojówki
          > bokserki

no wszystko zrozumiem, ale DZWONY??

ja rozumiem, że w pewnym momencie dzwony nosiły wszystkie dziewczyny - nawet te
          małe i grube, które wyglądały groteskowo, ale an szczęście bum na dzwony już
          przeszedł.

Dziś raczej rządzą szwedy - z kaszkietem, z maskotką na łańcuchu, z białą
          króciutką kurteczką -> to dopiero okropieństwo.
          • Gość: Ola Re: Żal mi was IP: *.opole.dialup.inetia.pl 25.04.04, 14:48
            sory ale jak to czytam robi mi sie nie dobrze!!! ej wy macie chyba jakies same
            kompleksy!!! nosze dzwony kaszkiet kapelusz mama kolczyk w pepku pasemka chodze
            na solarium bily plaszczyk na zime uwielbiam bojowki i do tego szoice!!! jest
            mi z tym bardzo dobrze.... do tego kolorowe bluzeczki i wygodne bawelniane
            bokserki!!! ciekawa jestem w czym wy chodzicei- welniane swetry z czasow mamy i
            marchewy?? do tego chamskie byuty? nie wiem czy wiecie ale czuby nosilio sie
            juz bardzo dawno temu nasze babcie je nosily. stwierdzam ze jsetesciew
            przykre!!! aporop okropienstw w ubiorze to za male rzeczy na za duzych
            dziewczynkach to jest okropne!!!
            • facecja Re: Żal mi was 25.04.04, 17:47
              Gość portalu: Ola napisał(a):

> sory ale jak to czytam robi mi sie nie dobrze!!! ej wy macie chyba jakies
              same
              > kompleksy!!! nosze dzwony kaszkiet kapelusz mama kolczyk w pepku pasemka
              chodze
              >
              > na solarium bily plaszczyk na zime uwielbiam bojowki i do tego szoice!!! jest
              > mi z tym bardzo dobrze.... do tego kolorowe bluzeczki i wygodne bawelniane
              > bokserki!!! ciekawa jestem w czym wy chodzicei- welniane swetry z czasow mamy
              i
              >
              > marchewy?? do tego chamskie byuty? nie wiem czy wiecie ale czuby nosilio sie
              > juz bardzo dawno temu nasze babcie je nosily. stwierdzam ze jsetesciew
              > przykre!!! aporop okropienstw w ubiorze to za male rzeczy na za duzych
              > dziewczynkach to jest okropne!!!

Nie ekscytuj sie tak dziewczynko. Noś sobie co chcesz, nawet Samoobrona jak
              dojdzie do władzy nie będzie nam mówić, jak mamy wyglądać, no może poza
              krawatami. A to, że mi się nie podobają kaszkiety i uważam je za symbol braku
              indywidualizmu a nawet gustu (podobnie jak czuby i parę innych rzeczy) to moja
              sprawa.

Wszystko może być fajne i ciekawe: kaszkiet, czuby, kolczyk gdziekolwiek
              chcesz, tatuaż na lędźwiach, pasemka, białe kurtki, ale jak chodzi tak 90%
              panien i każda uważa sie za wyjątkową, mało tego - kazda patrzy krzywo lub z
              litością na kogoś, kto śmie olewać trendy i wyglądać inaczej - to to już nie
              jest ani ciekawe, ani nawet znośnie, ale wręcz żenujące.
              • Gość: 13maggia Re: Żal mi was IP: *.chartertn.net 25.02.05, 22:21
                ja zdecydowanie nie wiem co to takiego owe kaszkiety. od lat nie mieszkam w
                kraju i nigdy o tym nie slyszlam. czy ktos moglby mi wytlumaczyc? dziekuje.
            • Gość: Marvellous Re: Żal mi was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 14:59
              Co do solarium - jak widzę te panienki z pomarańczowymi gębami od za ciemnych fluidów albo solarki to mnie żałość bierze, że one nie widzą jak paskudnie wyglądają. Chyba każdy naookoło się podśmiewa z takich :p
      • Gość: polka Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.widzew.net / *.widzew.net 14.04.04, 13:33
        -rajty-wystające pięty, ze zmechaconymi kuleczkami czy czymś takim
      • Gość: podushka Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.vx.pl / *.vx.pl 14.04.04, 13:43
        1. powodziany - zwłaszcza różowe
        2. futrzana kurtka, przykrótka typu : futro z dzikich kaczek ( szczecińska moda
        zimowa)
        3.sportowe buty na obcasach ( np. czarne z białymi paskami, do tego bojówki,
        kaszkiet, pasek z ćwiekami i skórzana przykusa kurteczka
        4. absolutny hicior: całkiem wyskubane brwi i w ich miejsce kreski
        5. ubranie niedopasowane do figury ( np. dziewczyna przy kości w zbyt obcisłych
        ciuchach i wszystko jej się wylewa)

pozdrv
        • kochanica.francuza Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE 14.04.04, 15:50
          Gość portalu: podushka napisał(a):

> 5. ubranie niedopasowane do figury ( np. dziewczyna przy kości w zbyt
          obcisłych
          >
          > ciuchach i wszystko jej się wylewa)
          To u nas tez wystepuje, drogie szczecinianki. Mysle, ze biedne "przy kosci"
          założyłyby chętnie coś luźnego, ale czują się modowo zobowiazane do noszenia
          obcisłych...
          No i tak tworzy sie paranoja.
          • Gość: podushka Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.vx.pl / *.vx.pl 14.04.04, 19:36
            Drugą stroną medalu jest to, że dla tych trochę pulchniejszych dziewczyn ciężko
            jest znajeźć jakiś fajniejszy ciuch, więc się wbijają w to co jest.
            Ale różowej kurteczki z futerka + do tego powodziany to nigdzie poza Szczecinem
            nie widziałam :D
            • kochanica.francuza Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE 15.04.04, 18:27
              Gość portalu: podushka napisał(a):

> Drugą stroną medalu jest to, że dla tych trochę pulchniejszych dziewczyn
              ciężko
              >
              > jest znajeźć jakiś fajniejszy ciuch, więc się wbijają w to co jest.

To prawda - sklepy dla wiekszych maja oferte raczej dla zachowawczych pan od
              czterdziestki w górę. Nawet ja (168, sześćdziesiąt parę kg) nie mieszczę się w
              większości dziewczęco-damskich ciuchów, a co dopiero dziewczyny naprawde otyłe -
              kupuja bidne najwiekszy rozmiar i guzik z tego.

> Ale różowej kurteczki z futerka + do tego powodziany to nigdzie poza
              Szczecinem
              >
              > nie widziałam :D
              Moze zanalizuj to kulturoznawczo? Dlaczego akurat u was?:-)
        • Gość: xara Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.01.05, 14:11
          golf pod bluze

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10425613&a=10866623
      • Gość: akasha Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.net.autocom.pl 14.04.04, 14:20
        moje zdanie jest takie, ze owszem, kazda z tych rzeczy moze byc obciachowa i w
        ogole okropna, ale chyba to jest straszne uogolnianie.
        Jesli ktos ubierze cos kolorowego, chociazby rozowego, to niekoniecznie to musi
        od razu wywolywac efekt wymiotny. Niektorzy potrafia sie bawic moda i bardzo
        dobrze im to wychodzi, przynajmniej sa ubrani niebanalnie, zwracaja uwage.
        Grunt to umiec czasem dawkowac kicz, bo w malych porcjach nie jest szkodliwy, a
        nawet poprawia humor.
        Pasemka? sama nie mam, ale nie jest regula, ze musza wygladac paskudnie
        Bialy plaszcz? nie rozumiem co jest nie tak
        Kaszkiet? przeciez nie zawsze to musi byc tandeta
        • Gość: podushka Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.vx.pl / *.vx.pl 14.04.04, 14:29
          Owszem, masz rację. Niektórym pasuje i kaszkiet i pasemka, i biały płaszcz sam
          w sobie to też nic zdrożnego. Spójrz jednak jak dziewczyny przeciętnie te
          rzeczy noszą: blond pasemka z odrostami, za dużo solarium, grube czarne krechy,
          błyszczące obcisłe bluzeczki, satynowe bojówki, buty z czubami, pasek-
          łańcuszek, kaszkiet, biały płaszcz + mina primadonny. I wtedy to już nie jest
          zabawa konwencją :)
          • Gość: Ania Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.lot.pl 14.04.04, 17:51
            Nie wiem o co chodzi w tym temacie dyskusji. Skoro moje poprzedniczki zauważają
            tandetę w ubiorze to znaczy że same tak sie nie ubierają. I dobrze, dobrze
            koleżanki grunt to klasa... Albo... może ich grube paluchy nie mieszczą się w
            wąskie czubki jakże eleganckich bucików, a biały kolor kurteczki uwypukla ich
            obfite kształty i stąd taki odzew na forum. Bo rozumiem tłuste włosy, pryszcze,
            brudne skarpetki... mogą budzić obrzydzenie. Ale czubków bronić będę. Uwielbiam
            eleganckie zgrabne buciki z czubkiem. I białego płaszcza również bronić będę.
            Właśnie zakupiłam biały skórzany i jest super.
            • kochanica.francuza Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE 15.04.04, 18:23
              Gość portalu: Ania napisał(a):

> Nie wiem o co chodzi w tym temacie dyskusji. Skoro moje poprzedniczki
              zauważają
              >
              > tandetę w ubiorze to znaczy że same tak sie nie ubierają. I dobrze, dobrze
              > koleżanki grunt to klasa... Albo... może ich grube paluchy nie mieszczą się w
              > wąskie czubki jakże eleganckich bucików,

Stopki mam piękne , tylko nie zamierzam katowac ich czubami. Proste,
              dziewczynko. A poza tym, uwazam, ze czuby są brzydkie.
              • Gość: Ania Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.lot.pl 15.04.04, 18:46
                Uderz w stół, a zakompleksione się odezwą
                • kochanica.francuza Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE 15.04.04, 18:50
                  Gość portalu: Ania napisał(a):

> Uderz w stół, a zakompleksione się odezwą
                  No dobra, dobra. Tak naprawdę to ja jestem Yeti...i dlatego nie moge nosic
                  butów z czubami.
                  Zadowolona?
                  • blinski Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE 24.04.04, 14:56
                    dajcie se siana z tymi głupimi przysrywaniami, moje damy:) w czubach nie ma nic
                    obciachowego; byleby tylko nie ozdabiały one butów na płaskiej podeszwie
                    (paskudne ciżemy), same nie były ledwo co a długości buta (gdzie numer 37
                    wygląda na 44) a przede wszystkim żeby sam but z rzeczonym czubem nie był
                    paskudny.
                • kathy20 hahahahaha 17.04.04, 14:49
                  brawo Aniu,brawo!! strzal w 10!! popieram!!
                  • akusia Re: hahahahaha 26.12.04, 12:19
                    a ja nie lubie czubow,poprostuu mi sie nie podobaja....na dodatek co 2 kobieta
                    na ulicy ma czuby;/
                    Ja zato wuielbiam baletki z okragllymi noskami :)Wg. mnie to bardzo dziewczece
                    ladne buciki, akurat do mojego wieku :D
            • zoofka Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE 22.03.05, 11:38
              Proszę Cię - odczep się od pryszczy. Bywają takie choroby skóry, na które nie
              masz wpływu choćbyś nawet miesiąc u dermatologa czy kosmetyczki spędziła!!!
              Naprawdę nie życzę Ci żebys znalazła się w takiej sytuacji koleżanko.
      • lady Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE 14.04.04, 18:16
        Hmm... Z wymienionych tu okropieństw posiadam:
        pasemka (dwa tony jaśniejsze od włosów, delikatne i rozświetlające)
        kolczyk w pępku (na własny i męża użytek, nikt inny nie ogląda)
        butki z czubem (nawet dwie pary, do garnituru jedyne)
        białą kurtkę... no dobra, ecru. ale jasną.
        ...pewnie jeszcze parę rzeczy, ale nie pamiętam. I kurczę, okropnie się okropna nie czuję. ;-) ot, kobieca konsekwencja...
        • Gość: Ellen Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 17:08
          Ja rowniez mam delikatne pasemka, kolczyk w pepku (chociaz nie ekspnuje go na
          kazdym kroku,jest slodka tajemnica moja i mojego faceta),buty z czubem(bo nie
          znalazlam modnych, ladnych i nie bardzo drogich z okraglym noskiem) i lubie
          czasami odrobine rozu, ale na pewno nie wygladam jak tandetna laleczka.Nie
          mozna sie traktowac cholernie powaznie, maly kolczyc, odrobina rozu czy biala
          kurtka jeszcze nikomu nie zaszkodzily...
      • Gość: julita30 Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 18:25
        a ja posiadam buty w szpic , na b plaskim obcasie i o zgrozo!!w kolorze
        jasnego, przydymionego różu!!z przodu buty mają srebrną klamrę, to chyba wg was
        szczyt brzydoty i kiczu??;-)))
        • Gość: julita30 Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 18:27
          No i kupiłam tez płaszczyk wiosenny..kolor b jasna kawa z mlekiem..to tez wg
          wsz okropieństwo??
        • blinski Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE 24.04.04, 15:00
          nie lubię prezentowanej tu przesady w większości komentarzy; jednak jeśli
          naprawdę posiadasz takie buty na twoim miejscu zakopałbym je głęboko w ogródku
          i liczył na to że zapomnę w którym to było miejscu:))
        • Gość: Ellen Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 17:12
          Szczerze mowiac, podobaja mi sie takie buty.Nosilam tez kremowy plaszczyk w
          stylu j.kennedy i czulam sie w nim swietnie
          • Gość: ona Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.buf.adelphia.net 10.08.04, 13:17
            rude wlosy to jest paskuctwo plus mleczna karnacja mordy!
            • Gość: adela Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.02.05, 11:32
              Rude włosy + jasna karnacja = cud swiata. Gdybym tak wyglądała byłabym
              najszczęsliwsza kobietą na świecie.
      • Gość: julita30 Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 18:32
        Nie jestem krytyczna, nie oceniam nikogo po tym jak wyglada, jak jest
        ubrany..pod warunkiem że jest się schludnym, czystym i w miare zadbanym..Nie
        raża mnie kaszkiety, kolczyki w pepku ani tatuaże.,nie mowię że mi sie podobają
        ale na pewno nie odwracam oczu na widok dziewczyny z kolczykiem w pępku;-))
        • Gość: Ewka Re: OKROPIENSTWA W STROJU I WYGLADZIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 19:11
          Bluzka na ramiączkach i syfy na plecach... ble

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka