brune Re: Upokarzający zegar biologiczny :( 29.12.09, 11:58 Może się mylę, ale kobiety wiedzą co robią mając tzw parcie. Po wyjściu za mąż status społeczny polepsza się na tyle, że już nikt nie patrzy na nią z góry, a z niewygodnych spotkań / obowiązków łatwo się wykręcić, bo "mąż ma inne zdanie". Po urodzeniu dziecka / dzieci jest jeszcze lepiej. Z pracy trzeba / można wcześniej wyjść, bo opiekunka opłacona jest do 16ej, dyżury nocne są tylko dla tych co nie mają zobowiązań, bo Ci odpoczynku nie potrzebują, a też jak np trzeba na coś się złożyć, to " biedne rodziny z dziećmi" nie są brane pod uwagę, bo przecież dzieci... Takie jest społeczeństwo polskie, nietolerancyjne do bólu. Albo się dopasujesz, albo Cię palcami będą wytykać. Pozdrawiam wszystkie bezdzietne pary. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Upokarzający zegar biologiczny :( 29.12.09, 12:22 Może z Ciebie zrobił, ale nie masz podstaw żeby wypowiadać się w imieniu reszty :) Niektóre kobiety po 30ce "zdążyły" już mieć super męża który rozczarował i niekiedy z zazdrością patrzą na kobiety które takich doświadczeń nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
panieleszku Re: Upokarzający zegar biologiczny :( 29.12.09, 12:53 HAHAHA! Dariab45 sięgnęła sedna, szkoda tylko, że większość 20- i 30- latek nie zdaje sobie z tego sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
bracialwieserce Re: Upokarzający zegar biologiczny :( 29.12.09, 13:15 No Ty to coś o tym wiesz, nie? Osiągnąłeś dno nie osiągnąwszy głębi! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrus_pann Re: Upokarzający zegar biologiczny :( 29.12.09, 15:02 Nie znam takich. Wszystkie znajome już zaciążyły i męża złapały. Niektóre się już nawet rozwiodły i złapały kolejnego. Odpowiedz Link Zgłoś
skarpetka_szara Re: Upokarzający zegar biologiczny :( 30.12.09, 16:19 ja jestem w tym wieku i szczerze mowiac nadal nie wiem czy ja w ogole chce miec dziecko ( w tym zyciu) , a co dopiero kiedy. Patrze na te wszystkie glupie dzieciaki i naprawde nie mam pojecia co zmusza ludzi aby takie produkowac. Jak dla mnie - nic specjalnego. A mezczyzni? chyba sa swiadomi tego zegaru. Nie mysle ze patrza na kobiety jako desperatki, ale ze taka jest kolej zeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
butterflykiss Re: Upokarzający zegar biologiczny :( 04.01.10, 11:01 Ja trochę z innej strony. Jestem zwolennikiem teorii, że natura wiele rzeczy niejako samoistnie reguluje. Człowiek wszak jest zwierzęciem, i na nic inteligencja, rozum, bo są instynkty, które najmocniej wpływają na działania. I sądzę, że coś jest na rzeczy, że niektórzy ludzie nie mają instyktu macierzyńskiego(nie znam badań genetycznych, ale może mają jakieś wady genetyczne, które mogliby przekazać potomstwu). Po ludzku myśląc-bardzo dobrze, że nie mają dzieci, bo jako niechciane byłyby nieszczęśliwe. Spodziewam się gromów po tym poście, ale tak myślę, jak wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 :) 04.01.10, 12:58 dotychczas nie spotkałam faceta, który by mi rzekomo, albo naprawdę współczuł z powodu braku posiadania przeze mnie dzieci:) Być moze dlatego, że jakoś faceci łatwiej rozumieją akurat w tej kwestii:), że jeśli ktoś czegoś nie robi, albo nie ma, gdyż nie chce, nie jest to powód do współczucia bynajmniej :) nie wiem natomiast czy współczują tym kobietom, które chciałyby mieć dzieci, a nie mogą z róznych przyczyn. Jesli facet wrażliwy, to pewnie tak. Ja tez współczuje koleżance, która leczy się już 5 rok na bezpłodnosc, co ma płeć do tego? Odpowiedz Link Zgłoś
fatamorgana0 Re: :) 04.01.10, 13:21 Ja bym powiedziala że kobieta bez dzieci w wieku jeszcze rozrodczym to raczej dla faceta atut, rzadko który chce wychowywac cudze. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.kunicka Re: :) 04.01.10, 14:51 też niestety odnoszę przykre wrażenie, że to głównie w Polsce jest wszystko problem. ale na szczęście, dla samych zainteresowanych, też coraz mniej. 30 paro letni człowiek dopiero zaczyna żyć, być świadomy siebie i tego, czego naprawdę chce. Odpowiedz Link Zgłoś
abdullah_abdullah Re: :) 05.01.10, 09:18 coraz bardziej podoba mi się ta demokracja. wam się mnożyć nie chce ja mam już 8 małych abdullaszków, hehe. za 50 lat bedziecie chodzić jak w zegarku :) Odpowiedz Link Zgłoś
justm33 Głupie gadanie 07.01.10, 09:28 Takie stawianie sprawy to kwestia podejścia do siebie samej. Ja nie chcę być atrakcyjna dla innych. Ja dbam o siebie dla siebie. Jak czuję się dobrze sama ze sobą, to lepiej wyglądam i co ciekawe lepiej postregają mnie inni. Radzę spróbować! To naprawdę działa. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.ja Re: Upokarzający zegar biologiczny :( 08.01.10, 14:58 jeśli komuś tyka to wie co z tym zrobić i dąży do stworzenia domu znalezienia partnera i urodzenia dzieci a jeśli nie to wybiera inną drogę. mimo silnych praw natury nie wszystkie jesteśmy takie same. a jeśli ktoś z otoczenia próbuje wartościować kobiety na podstawie dzietności czy zamejścia to jest po prostu idiotą i omijać go należy szerokim łukiem! Odpowiedz Link Zgłoś
tres-magnifique Re: Upokarzający zegar biologiczny :( 09.01.10, 08:51 www.cafepress.co.uk/+jr_ringer_tshirt,145574907 Tyle na ten temat :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosza63 Zegar biologiczny??? A co to takiego? 10.01.10, 09:44 Eee, nie jest tak źle...jestem 47 latka, czuję się świetnie, podobam się mężczyznom i czasami mam wrażenie, ze podobam się mężczyznom bardziej teraz, a niżelei wówczas kiedy miałam 20 lat...i mam tak duzo jeszcze do zrobienia...i cieszę się, że mam 47 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
eurytka Re: Zegar biologiczny??? A co to takiego? 10.01.10, 09:48 gosza63 Ale dzieci już nie ródź! ;) Ja mam o 11 więcej i tez jeszcze się podobam. Na starość wyładniałam, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
buzkashi Re: Zegar biologiczny??? A co to takiego? 10.01.10, 14:23 a mezczyznom w jakim wieku sie podobasz? bo jesli starszym od siebie to zaden powod do radosci. ja wole mlodszych (stuknie mi w tym roku 48), i zawsze mlodszych przyciagalam,ale , jak na ironie, leca na mnie duzo starsci, w ktorych nie gustuje. Odpowiedz Link Zgłoś
buzkashi upokarzajace jest,kiedy kobiety po 40tce 10.01.10, 14:21 musza sie tlumaczyc ze swojego wieku. wiecej honoru, drogie panie i...humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
lajton Re: Upokarzający zegar biologiczny :( 11.01.10, 14:14 odkąd przekroczyłam trzydziestkę to kreskę na sobie postawiłam :DD Odpowiedz Link Zgłoś
lotus.g Gdyby się przejmować.... 13.01.10, 15:21 Gdybym się przejmowała tym co wszyscy inni o mnie myślą to już dawno bym popełniła samobójstwo. Trzeba mieć jakies poczucie własnej wartości, zresztą ja nie z tych co za facetami lata i do związku przymusza byle jakeś portki były, więc jak któryś na poziomie jest to doceni i ja go docenię, a tych co uwazają mnie za "gorszą" z powodu metryki posyłam na drzewko i z w takich kręgach się nie obracam. Zegar sobie tyka ale nie zaślepia. ot co. Odpowiedz Link Zgłoś