ankarzyk 26.01.10, 08:18 Mam tydzień zwolnienia i coś fajnego bym sobie obejrzała. Polecicie mi coś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata.1968 Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 08:31 moje ulubione "Godziny" (książka też fajna) "Amelia" "Czarny kot biały kot" "Rewers" Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 08:54 Podziemny krąg podziemny.krag.filmweb.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
latoya25 Re: Wasz ulubiony film 28.01.10, 08:57 Wichrowe wzgórza (z Juliette Binoche) Pachnidło Dr House Odpowiedz Link Zgłoś
pepuszek7 Re: Wasz ulubiony film 29.01.10, 20:53 Closer-genialny film......... Elegia-piękny....... Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 10:04 A jaki gatunek? Może - Zapach Kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
k2i Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 11:17 piratów z karaibów całą serię, znakomicie się to ogląda a i głowa przy tym odpoczywa bo za wiele się nie ma co zastanawiać nad realnością akcji:) Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 12:25 ursyda napisała: > "Bękarty wojny" Tak, lekki film w sam raz dla rekonwalescenta :D Odpowiedz Link Zgłoś
tymczasowaola Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 13:19 Ty się mnie podobasz coraz bardziej... Najpierw bolące kolano jako idealna wymówka a teraz kłentin. ho ho! Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 13:31 tymczasowaola napisała: > Ty się mnie podobasz coraz bardziej... zakochana paaara ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
tymczasowaola Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 13:42 Musiałaś być okrutnym dzieckiem:) drzewiej nie było gorszej obelgi niż konszachty z pełcią przeciwną, stad moda na singli chyba nie? Odpowiedz Link Zgłoś
hermina26 Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 11:24 Ja tam lubie filmy do beczenia: "Między słowami", "Co się wydarzyło w Madison County" (i wogóle lubie Estwooda jako reżysera), "Fortepian". Do posmiacia to lubie "Przejrzeć Harrego" albo "Vicki, Cristine, Barcelone". A ostatnio jak byłam na zwolnieu to oglądałam serial "Siódma planeta od słońca" - uwielbiam go. Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 11:29 hermina26 napisała: > A ostatnio jak byłam na zwolnieu to oglądałam serial "Siódma > planeta od słońca" - uwielbiam go. Tak, Uran, piękne miejsce :P Odpowiedz Link Zgłoś
hermina26 Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 11:45 No co! Ja też jestem z kosmosu to milo mi się filmy o rodzinie ogląda:) Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 11:49 Sprawdź jeszcze raz tytuł, bo wydaje mi się, że w takim razie oglądałaś serial o... cudzej rodzinie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
hermina26 Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 11:57 Upierdliwe babsko! jakbyś się nie czepiła to nikt by nie zauważył, że trzecia! Nawet ja:) Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 12:10 Tylko nie upierdliwe, dobra? Dyskutujesz z entuzjastkO kina, O! :F Odpowiedz Link Zgłoś
hermina26 Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 12:19 I entuzjastą astronomii, co to wie, ze siódmy jest Uran!:) Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 12:24 Wiedza wyniesiona z podstawówki. Razem z mapą nieba :D Odpowiedz Link Zgłoś
hermina26 Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 12:45 i.nes napisała: > Wiedza wyniesiona z podstawówki. > Już tak nie szpanuj! Tez chodziałam do podstawówki!:D A oglądałas chociaz tą nieszcęsną TRZECIĄ planete, że tak się wymądrzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 13:00 hermina26 napisała: > Już tak nie szpanuj! Tez chodziałam do podstawówki!:D Ta, chodziłaś. Jak Cię dowieźli siłą :D > A oglądałas chociaz tą nieszcęsną TRZECIĄ planete, że tak się > wymądrzasz? Powiem Ci więcej, ja na tej planecie mieszkam :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkamialafajnybiust Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 13:54 Jeden z najlepszych, jeśli nie najlepszy, serial komediowy. Jakiś czas temu przerobiłem wszystkie sezony jednym ciągiem. Szkoda, ze już tego nie kręcą. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 11:47 Hard Candy, Lśnienie z Nicholsonem, The Bucket List, reszta nie ulubiona ale podoba mi się: The Killing Room z lżejszych He's Just Not That Into You, już nie pamiętam co tam fajnego oglądałam ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 11:48 zresztą zależy co lubisz komedie? romansidła? horrory? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki_pinocheta Re: Wasz ulubiony film 27.01.10, 18:31 Nie do mnie kierowane pytanie, ale moze bede mogl cos ciekawego polecic. Co Cie kreci? Gore, stworki, duchy itd? Klimat azjatycki, europejski czy amerykanski ? Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Wasz ulubiony film 28.01.10, 07:58 kombinerki_pinocheta napisał: > Nie do mnie kierowane pytanie, ale moze bede mogl cos ciekawego polecic. > > Co Cie kreci? Gore, stworki, duchy itd? Klimat azjatycki, europejski czy ameryk > anski ? Amityville, Creep, 1408 - podobały mi się, choć Creep momentami oglądałam z zamkniętymi oczami ;) ...bo nie przepadam za wbijaniem kilofa do głowy, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki_pinocheta Re: Wasz ulubiony film 28.01.10, 08:20 Jak creep to moze pandorum , event horizon, descent, midnight meat train, 28 days later, 28 weeks later, hills have eyes. W stylu Amityville i 1408 - entity (1981), the changeling (1980), mirrors, dead end, jacob's ladder, medium, shutter, el orfanato + masa JAPONSKICH, nie amerykanskich remakow (ring, grudge, dark water, eye) Od siebie polecilbym jescze let the right one in, night of the living dead (1968). Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: Wasz ulubiony film 28.01.10, 22:14 każdemu polecam "Lśnienie" właśnie. ostatnio nie oglądałam nic super-hiper z tego gatunku. Takie "fajne": ring (japoński), silent hill, o już wiem, bardzo podobało mi się zakończenie They przez co cały film zyskał w moich oczach :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 11:58 ankarzyk napisała: > Mam tydzień zwolnienia i coś fajnego bym sobie obejrzała. Możesz pooglądać kwiatki w wazonie, kota za oknem, sąsiada w szortach itp. :P > Polecicie mi coś? Coś. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi05 Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 12:22 www.multifilmy.pl/dramaty/3517-the-blind-side-2009-napisy.html Odpowiedz Link Zgłoś
twojabogini Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 12:31 Filmy ciepłe i ładne: "Kroniki portowe", "Spacer w chmurach" i "Czekolada". "Przyczajony tygrys ukryty smok" - za choreografię. Można dorzucić jeszcze Foresta gumpa - ale to widzieli chyba wszyscy. Z polskich "Anioł w Krakowie" (bonus dla fanów tego miasta - piękne kadry :). "Equilibrium". Z dreszczykiem: Constantine (za postać anioła Gabriela-warto), Stygmaty - prymitywna momentami naiwna fabula, ale niektóre kwestie o dziwo dają do myślenia(żaden z ww. nie jest rewelacyjny, ale z podobnych chłamów najlepsze). Koniecznie "Adwokat Diabła" - za wszystko. Strzelanki: Święci z Bostonu (koniecznie!) i stare westerny - naprawdę stare. Głupie, ale śmieszne: Eurotrip, Stary gdzie moja bryka, i jeszcze taki jeden, ale tytuł mi umknął z pamięci - "coć tam coś tam, czyli picie kwasiora z bracholami". "Pijany mistrz" z Jackie Chanem. Sprzedawcy - klasyka. Oczywiście Chłopaki nie płaczą. - wada - te głupie oglada się najlepiej z kimś, kogo też zachwycają takie klimaty. Ciekawostki: "Osobliwości narodowego łowiectwa" - koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 12:37 twojabogini napisała: > Filmy ciepłe i ładne: "Kroniki portowe", "Spacer w chmurach" > i "Czekolada". "Przyczajony tygrys ukryty smok" - za choreografię. > Można dorzucić jeszcze Foresta gumpa - ale to widzieli chyba > wszyscy. Z polskich "Anioł w Krakowie" (bonus dla fanów tego > miasta - piękne kadry :). "Equilibrium". "Kroniki..." trudno uznać po prostu za ładne. To trudne kino, o życiowych rozbitkach. "Equilibrium" też raczej do ciepłych nie należy ;DDD Ale selekcja zgrabna! :) Odpowiedz Link Zgłoś
twojabogini Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 13:01 Fakt, że Kroniki to nie Ania z Zielonego Wzgórza :) Jednakże film w przesłaniu jest bardzo ciepły właśnie. "Ładny" jest moim zdaniem zarówno w sensie estetyki (niesamowite zdjęcia), jak i w sensie sposobu ukazania ludzkich dramatów w sposób niezwulgaryzowany. Odpowiedz Link Zgłoś
haylee Re: Wasz ulubiony film 28.01.10, 15:36 jeśli podobały Ci się "kroniki..." to powinno Ci się też spodobać "życie ukryte w słowach" Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 13:24 Aniol w krakowie? Przeciez to niskobudzetowy film gdzie kasy zabraklo nawet na zakonczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
twojabogini Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 13:44 mrs.solis napisała: > Aniol w krakowie? Przeciez to niskobudzetowy film gdzie kasy > zabraklo nawet na zakonczenie. Film ma u mnie dużo punktów za ładne ujęcia. I za wiarę w miłość. Przesłanie przekazane w sposób naiwny, ale taka jest konwencja filmu. Konwencja konsekwentnie utrzymana, również w cukierkowym kadrowaniu, uładzonych odpotocznionych dialogach - nie jest łatwo utrzymac taką spójność. Film nie ma ewidentnych "spieprzeń" jakie widać w polskim Wiedźminie - gdzie żal twórców z powodu niskiego budżetu widac w każdym kadrze. A swoją drogą co ma budżet jako taki do jakości filmu, problemów które porusza, widzenia świata jakie przedstawia? Za gigantyczną kasę to angażuje się Angelinę, która w kazdym filmie wyglada tak samo i w ten sam sposób wystawia to i owo na pokaz. No i przy gigantycznej kasie fabułę rozpisuje się na parę fajnych miejsc rozrzuconych po świecie, żeby sobie polatać i pozwiedzać. Do tego przy gigantycznej kasie oczywiście da się przekręcić gigantyczne kwoty. Mechanizm zgrabnie opisany w "Ostatnim Donie" niezrównanego Puzo. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Wasz ulubiony film 27.01.10, 18:27 Jesteś jakimś zakrzywionym wcieleniem mnie teleportowanym tutaj z jakieś rzeczywistości równoległej... Wymieniłaś moje dwa najukochańsze filmy: Equilibrium i Świętych, moją ulubioną durną komedię - Eurotrip i mój prawie - ulubiony film osobliwy - chociaż wolałam chyba Narodną rybałkę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kirkunia Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 12:59 "Niebo nad Berlinem" Wima Wendersa. Piękny, ciepły, mądry film. I z poczuciem humoru. Albo wszytskie trzy "Oceans" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zmienna_elfka Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 13:14 Oceans to tylko pierwsza część przypadła mi do gustu... ale cóż, jak mówią o gustach się nie dyskutuje :D Poza tym z filmów lekkich - 'To właśnie miłość' - postać podstarzałego rockmena powala na kolana, a do tego calkiem niezła obsada. Poza tym komedie w konwencji teatralnej utrzymane - zasada qui pro quo jak 'Oskar'( z nowszych ;)), 'Zabity na śmierć' czy 'Clue'. Ponadto typowe babskie komedie romantyczne - tych nigdy za mało :)) Z klasyki tego gatunku to polecam 'Bezsenność w Seatle', ,Francuski pocałunek' czy 'Spacer w chmurach'. Akcja - przygoda, również w klasykach to Szklana Pułapka, Zabójcza Broń, Indiana Jones :)) i jak najbardziej Piraci :)) Wybór masz ogromny, tylko czy Ci czasu starczy!! Odpowiedz Link Zgłoś
barshtchu Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 13:05 Still Crazy, Velvet Goldmine, Out Cold (Afera poniżej zera), Las Vegas Parano Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 13:31 Na rekonwalescencję to najlepsze są Billy Elliot oraz The Full Monty. Dorzuciłabym jeszcze też na swój sposób ciepły i zabawny Ordinary Decent Criminal z Kevinem Spacey. Ale jak tydzień zwolnienia to może lepiej jakiś serial? Odpowiedz Link Zgłoś
twojabogini Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 13:46 Kiedyś chorowałam z przystankiem Alaska - miło wspominam :) Odpowiedz Link Zgłoś
magda.kunicka Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 13:58 ja chorowałam z "Weeds". cudowny serial, cudowny. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta1985 Re: Wasz ulubiony film 26.01.10, 15:26 Powrót do przyszłości-trylogia, nie zmiennie mój ulubiony film od dzieciństwa, a z nowości? raczej sam szajs ostatnio więc nic nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais "Oko niani" 26.01.10, 15:57 Ankarzyk załapała, że trucie o nianiach nie trafia na podatny grunt, więc postanowiła zakładać wątki o pierdołach i nianie reklamować w sygnaturce. Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: "Oko niani" 26.01.10, 22:52 CLOSER - uwielbiam ten film. świetne role portman i owena,relacje w związkach i bardzo inteligentne dialogi.ale nie oglądam tego przy zły humorze, bo film bardzo smutny. Odpowiedz Link Zgłoś
marciasek Re: "Oko niani" 27.01.10, 14:07 > Ankarzyk załapała, że trucie o nianiach nie trafia na podatny grunt, więc > postanowiła zakładać wątki o pierdołach i nianie reklamować w sygnaturce. nawet jeśli tak jest, to mimo tego, że przeczytałam cały wątek, nie zauważyłabym tej sygnaturki bez Twojej podpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: "Oko niani" 27.01.10, 14:48 marciasek napisała: > > Ankarzyk załapała, że trucie o nianiach nie trafia na podatny grunt, więc > > postanowiła zakładać wątki o pierdołach i nianie reklamować w sygnaturce. > > nawet jeśli tak jest, to mimo tego, że przeczytałam cały wątek, nie zauważyłaby > m tej sygnaturki bez Twojej podpowiedzi :) Ergo strategia niezbyt skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally wyciskacze łez 27.01.10, 14:54 przyłączam się do wątku. Polećcie jakieś filmy do popłakania :) Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki_pinocheta Re: wyciskacze łez 27.01.10, 18:21 Pajak, Glowa do wycierania, Kobieta samotna, Dom zly, Zycie wewnetrzne, Nocna zmiana, Trainspotting, Rok diabla Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_wydra Re: wyciskacze łez 18.02.10, 11:47 Do płakania polecam "Gran Torino" Eastwooda (rusza nawet facetów :) i "Candy" z Heathem Ledgerem. Odpowiedz Link Zgłoś
princessjobaggy Re: Wasz ulubiony film 27.01.10, 14:57 Flashbacks of a Fool Notes on a Scandal Changelling Gran Torino The Boy in the Striped Pyjamas Big Blue (Francja) Malena (Wlochy) A Very Long Engagement I twoja matke tez (Meksyk) The Reader Wiecej nie pamietam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Wasz ulubiony film 27.01.10, 18:13 ankarzyk napisała: > Polecicie mi coś? polecam się: ludzie.gazeta.pl/nuova/0,0.html + Czeskie: "Opowieści o zwyczajnym szaleństwie", "Jedna ręka nie klaszcze", "Do Czech razy sztuka; "Rewers"; "Drzwi w podłodze"; "Opowieści kuchenne"; "Złe wychowanie". Tygodnia Ci braknie ;) --- Ciekawi mnie czy spodobaja Ci sie moje polecone? Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Wasz ulubiony film 27.01.10, 18:28 www.youtube.com/watch?v=locIxsfpgp4 Dwie moje miłości w jednym:] Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: Wasz ulubiony film 27.01.10, 19:21 Ojciec Chrzestny, Między Słowami, Amelia, To właśnie miłość, Volver, Życie jest piękne, Desperado, Gladiator, Przeminęło z wiatrem, Slumdog, Czerwony Smok (uważam, że Milczenie Owiec było lepsze, ale do tego filmu mam słabość), American Beauty, Equilibrium, Biegnij Lola biegnij. I pewnie jeszcze kilka, o których teraz nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: Wasz ulubiony film 07.02.10, 18:15 Dorzucam Frost/Nixon, Bękarty Wojny, Żywot Briana, Podejrzani, Szósty zmysł, Władca Pierścieni, 300, Traffic, Good Bye Lenin. I podpisuję się pod Burtonem. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Mąż fryzjerki 28.01.10, 08:31 Do kompletu polski film "Patrzę na ciebie Marysiu". Odpowiedz Link Zgłoś
haylee Re: Wasz ulubiony film 28.01.10, 15:33 do pozastanawiania się nad związkami damsko-męskimi: melinada & melinda (woody allen,ale łatwo,lekko i przyjemnie) closer(słodko-gorzki) przypadkowa dziewczyna(jeśli lubisz gwyneth paltrow) czysta rozrywka: cały quentin tarantino+sin city wzruszająco: "wzgórze nadziei"(ładne zdjęcia!),"patriota","braveheart","angielski pacjent" z przesłaniem nt. natury ludzkiej :"dogville" "wszystko gra" "sen kasandry" odstresowująco :bridget jones,duma i uprzedzenie troszkę strasznie,z zaskakującym zakonczeniem:"inni","osada"(ładne zdjęcia!)"vanilla sky" "fight club"-tzn. ten ostatni nie jest straszny,ale ma zaskakujące wyjaśnienie osobiście uwielbiam też lubię filmy Pedro Almodovara,bo tylko w nich znajduję tyle kiczu ile jest w prawdziwym życiu niekiedy Odpowiedz Link Zgłoś
twojabogini Re: Wasz ulubiony film 28.01.10, 15:37 Fight club - to jest film. Bosko preztłumaczona końcowa kwestia - bo wiesz, jestem w dziwnym momencie mojego zycia - BUM!!! :))) Z takich pokręconych to lubię jeszcze memento, chociaz tak do końca to do dzisiaj nie rozwikłałam wszystkiego. Za to mam kilka teorii. Może w drugą stronę sekwencjami oglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
mikka19 Re: Wasz ulubiony film 28.01.10, 17:58 komedia-Facet pełen uroku,dramat-Kochanice króla,sensacyjny-Metro strachu,horror-Ostatni dom po lewej Odpowiedz Link Zgłoś
jooasiaa Re: Wasz ulubiony film 28.01.10, 19:18 Ja uwielbiam filmy Tima Burtona,coś pomiędzy bajką a horrorem : Gnijąca panna młoda, Sweeney Todd Demoniczny golibroda z Fleet Street , Sok z żuka ,do tego Edward Nozycoręki, Planet Małp ,Jeździc bez głowy no i koniecznie bajka Charlie i Fabryka czekolady:) Odpowiedz Link Zgłoś