Dodaj do ulubionych

ramiączka od stanika

01.03.04, 09:09
wystające ramiączka od stanika w przypadku bluzeczki lub sukienki na
ramiączkach nie wyglądają zbyt dobre
ale co myślicie o sytuacji, gdy te ramiączka są zrobione z przeźroczystego
plastiku?

może być?
Obserwuj wątek
    • tralalumpek Re: ramiączka od stanika 01.03.04, 10:47
      jest dokladnie to samo, jest to po prostu nieeleganckie
      podobnie jak wystajace majtki u kobiet, wypychanie "podpieranymi" biustonoszami
      piersiatek pod sama brode, niedopracowane kiepsko pomalowane paznokcie itd
      u mezczyzny kiedy siedzi przykrotkie skarpety i widok owlosionej nozki,
      mokasyny do garnituru, spinka do krawata pod broda, nieswiadomosc dlugosci
      krawata i tez itd itp...
      • bubster Re: ramiączka od stanika 01.03.04, 10:57
        no to kiepściuchno
        ja zawsze odpinam wtedy ramiączka
        ale biustonosz mi się zsuwa
        • Gość: Jaśmina Re: ramiączka od stanika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 11:08
          Jeżeli już muszą być, to chyba najmniejszym złem będzie założenie stanika
          dokładnie w kolorze ramiączek sukienki (są staniki z ładnymi, nietypowymi
          ramiączkami np. podwójnymi cieniutkimi.)Jeżeli ramiączka sukienki są szersze,
          możesz od ich spodu przyszyć rodzaj pętelek z tasiemki z zatrzaskiem i podpinać
          ramiączka od stanika, żeby nie wystawały.
          • bubster Re: ramiączka od stanika 01.03.04, 11:17
            dzisiaj sobie siędzę w takim fajnym sweterku
            z czymś w rodzaju dużego golfu zakładanym na dół w ten sposób, że robi się
            dekold (całkiem fajny:-)
            mam odpięte ramiączka
            i biustonosz mi się zsuwa...

a może sa jakieś sposoby na to, żeby się nie zsuwał?

dodam, że nośże 75 C
            nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie
            • Gość: Miang Re: ramiączka od stanika IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 19:42
              > a może sa jakieś sposoby na to, żeby się nie zsuwał?

dobry jest taki co od wewnątrz ma takie coś jak w pończochach samonośnych
              (silikon?) co pod wpływem ciepła się lekko przykleja do ciała
              no i oczywiście musi być dopasowany
              • Gość: Jaśmina Re: ramiączka od stanika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 22:31
                Jeszcze co do ramiączek: myślę że dużo zależy od stylu sukienki, okazji i tego,
                czy jesteś młoda (choćby duchem). W eleganckiej, klasycznej kreacji silikonowe
                czy wystające ramiączka to oczywiście zgrzyt, ale w bardziej swobodnej
                i młodzieżowej - czemu nie. Przecież po to są te piękne biustonosze, cacka
                zupełnie nie "bieliźniarskie" (chociaż zawsze jest to lekko prowokujące).
              • bubster Re: ramiączka od stanika 04.03.04, 08:32
                prawdę mówiąc jeszte takiego nie spotkałam - widziała któraś z Was taki
                biustonosz w Wawie?
    • Gość: dipiii Re: ramiączka od stanika IP: *.chello.pl 01.03.04, 10:52
      > wystające ramiączka od stanika w przypadku bluzeczki lub sukienki na
      > ramiączkach nie wyglądają zbyt dobre
      > ale co myślicie o sytuacji, gdy te ramiączka są zrobione z przeźroczystego
      > plastiku?
      >
      > może być?

Ja juz wole cienkie (!) ramiaczka markowego biustonosza, albo koszulki, niz te
      (bleee) plastikowe ramiaczka.
      Ja nie nosze stanikow. No i czasami widac mi piersi przez ubranie. Nie jestem
      zbytnia ekshibicjonistka, ale lubie dekolty odslaniajace ramiona. Chcialam
      sobie ostatnio kupic taki rozowy (ewentualnie bezowy) obcisly sweterek z
      pieknym dekoltem. Niestety piersi byly dosc wyraznie zaznaczone. To kupilam
      sobie w kolorze czarnym:)!
      • Gość: kaja Re: ramiączka od stanika IP: *.core.lanet.net.pl 01.03.04, 11:09
        No to gratuluje biustu!! ;-)
        Ja mam niestety maly (miseczka B) i musze sobie pomagac biustonoszami, zeby
        troszeczke go uwydatnic. Mam ten sam problem z wystajacymi ramiaczkami przy
        sukienkach. Stosuje wtedy staniki bez ramiaczek, ale biust nie wyglada wtedy
        juz tak ladnie...
        Raz zastosowalam samoprzylepne wkladki pod biust, ale czlam sie w nich malo
        komfortowo. Modlilam sie zeby mezowi nie zebralo sie na amory, bo chyba by pekl
        ze smiechu, gdyby odkryl moj "sekret"
    • kini Re: ramiączka od stanika 01.03.04, 11:06
      > plastiku?

Okropność. Zwłaszcza do balowej sukni.
    • kiitek Re: ramiączka od stanika 02.03.04, 08:44
      bubster napisała:

> wystające ramiączka od stanika w przypadku bluzeczki lub sukienki na
      > ramiączkach nie wyglądają zbyt dobre
      > plastiku?
      >
      > może być?

ładne ramiączka wyglądają ładnie:)
      • Gość: Jeru Re: ramiączka od stanika IP: 195.245.217.* 03.03.04, 19:21
        > ładne ramiączka wyglądają ładnie:)

Ja mam inną teorię: na ładnej dziewczynie wszystko wygląda ładnie :)
      • inaja Re: ramiączka od stanika 03.03.04, 19:47
        kiitek napisała:

>
        > ładne ramiączka wyglądają ładnie:)

Wcale sie nie smieje, i na serio to potwierdzam. A nawet nosze do jasnej bluzki
        czarny stanik z 'wygladajacym';)) na ramieniu ramiaczkiem.
        Ramiaczka nie maja prawa wylazic, przy sukni wieczorowej.
    • Gość: Jola Re: ramiączka od stanika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 09:10
      Lepiej jak wystają czarne, byle estetyczne a nawet jak biust trochę opada, ale
      plastikowe są paskudne.
      Wystawać mogą byle nie było widać tzw. przedłużaczy ramiączek to już zupełna
      bielizna.
      • dordulka Re: ramiączka od stanika 02.03.04, 16:48
        Wielkosc biustu nie pozwala mi na rezygnacje ze stanika, a nawet na odpinane ramiaczka. Nie mam zamiaru rezygnowac jednak z bluzeczek i sukienek na cienkich ramiaczkach. Jezeli ktos ma zaburzone poczucie estetyki, patrzac na moje wystajace ramiaczka stanika, to jego problem. Nie nosze silikonowych, bialych i wybitnie bielizniano- koronkowych. Najczesciej czarne lub kolorowe. Niestety, czasem widac "oczka" regulujace dlugosc, ale na to nic nie poradze. Z duma prezentuje wiec biust w wydekoltowanych bluzeczkach na szeleczkach i nie sadze, by ktos ( oprocz zbyt krytycznie nastawionych do bliznich panienek) przejmowal sie wystajacymi ramiaczkami. I o to chodzi. Nie robmy problemow, tam gdzie ich nie ma. Pogon za idealem moze doprowadzic do absurdu.
    • Gość: Nelka Re: ramiączka od stanika IP: 217.153.141.* 02.03.04, 17:57
      Mam dwa letnie staniki, pierońsko drogie (jak dla mnie), ale rewelacyjne. Są
      sztywne, idealnie dopasowane. Noszę je zawsze z odpiętymi ramiączkami, biust
      wyglada niezwykle naturalnie. Te staniki są niestety cholernie drogie, ale
      bardzo trwałe - jeden mam już cztery lata i nawet trochę się nie odkształcił,
      nie zsuwa się, w ogóle go pod bluzką nie widać.

Co do tych silikonowych ramiaczek - nie mam takiego stanika, ale mam takie
      stringi, zamiast "sznurka" wokół bioder jest silikonowy pasek. Przykleił mi się
      do ciała i odszedł razem z naskórkiem!!! Okropność. Więcej tego świństwa nie
      załozyłam.
      • Gość: noszaca staniki Re: ramiączka od stanika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 08:25
        czy moglabys napisac, jakiej firmy sa te super staniki i gdzie je mozna kupic?
        • Gość: Nelka Re: ramiączka od stanika IP: *.pl / 193.24.200.* 04.03.04, 14:05
          Jeden to amourette TRE Triumpha, nazwy drugiego nie pamiętam, jak wygrzebię go
          z szafy na wiosnę, odswieżę wątek.
      • bubster Re: ramiączka od stanika 04.03.04, 08:34
        Gość portalu: Nelka napisał(a):

> Mam dwa letnie staniki, pierońsko drogie (jak dla mnie

możesz podać firmę i model?
    • Gość: J. Re: ramiączka od stanika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 07:53
      Trafiałyscie na ramiaczka silikonowe fatalnej jakosci. Te, które ja posiadam są
      bardzo delikatne, cieniutkie i nie z plastiku tylko mieciutki elastyczny
      silikon. Kształt ich to tez nie jakis tam szeroki pasek a cieniutki 2-4
      milimetrowy paseczek i to lasnie zdobiony. I takie ramiaczka nosze, bo moj
      biust nie pozwala na chodzenie bez stanika. Zalezy to tez od okazji.
      • Gość: noszaca staniki Re: ramiączka od stanika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 08:26
        czy moglabys napisac gdzie mozna kupic takie cieniutkie i ladne ramiaczka?
        dziekuje:)
        • Gość: J. Re: ramiączka od stanika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 10:22
          Pytaj w sklepach z bielizna. Dostalam taki dolozone do stanika, ale dokupilam
          jeszcze osobno kolejna pare. Kiedys trafilam nawet na jakims bazarze. To bylo w
          ubieglym roku, ale nie mialam wiekszych problemow. Pani w jakims sklepie nawet
          powiedziala ze mam przyjsc za pare dni to zamowi.
    • blanchet lubię BEZ STANIKA 03.03.04, 07:57
      ale dla większych cycków to pewnie niemozliwe Dla moich owszem:) i niestety
      czasami
      • inaja Re: lubię w staniku 03.03.04, 22:50
        Dziewczyny, nie wstydzcie sie ramiaczek i stanika.
        Przeciez to naturalne, ze do duzego i 'zwyklego' biustu, nosi sie stanik.
        Przeciez lepiej 'cycki':))) schowac, niz zeby wisialy gdzies tam, lub bujaly
        sie przy kazdym kroku. Bo o biegu - to juz lepiej nie wspominac /chlapu,
        chlapu, chlap :))))/. Nie mieszkam w Polsce. W tym kraju w ktorym mieszkam,
        CZYSTE i nie POSKRECANE 'wylazace' ramiaczko,jest forma pewnej kokieterii i
        niewinnej prowokacji na codzien. Nigdy na wieczor! Cycki nalezy 'ubrac' w
        stanik, tak jak np. noge w ponczoche. I juz!!
        Pozdrawiam wszystkie stanikonosne kobiety i dziewczyny!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka