bubster 01.03.04, 09:09 wystające ramiączka od stanika w przypadku bluzeczki lub sukienki na ramiączkach nie wyglądają zbyt dobre ale co myślicie o sytuacji, gdy te ramiączka są zrobione z przeźroczystego plastiku? może być? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tralalumpek Re: ramiączka od stanika 01.03.04, 10:47 jest dokladnie to samo, jest to po prostu nieeleganckie podobnie jak wystajace majtki u kobiet, wypychanie "podpieranymi" biustonoszami piersiatek pod sama brode, niedopracowane kiepsko pomalowane paznokcie itd u mezczyzny kiedy siedzi przykrotkie skarpety i widok owlosionej nozki, mokasyny do garnituru, spinka do krawata pod broda, nieswiadomosc dlugosci krawata i tez itd itp... Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: ramiączka od stanika 01.03.04, 10:57 no to kiepściuchno ja zawsze odpinam wtedy ramiączka ale biustonosz mi się zsuwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaśmina Re: ramiączka od stanika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 11:08 Jeżeli już muszą być, to chyba najmniejszym złem będzie założenie stanika dokładnie w kolorze ramiączek sukienki (są staniki z ładnymi, nietypowymi ramiączkami np. podwójnymi cieniutkimi.)Jeżeli ramiączka sukienki są szersze, możesz od ich spodu przyszyć rodzaj pętelek z tasiemki z zatrzaskiem i podpinać ramiączka od stanika, żeby nie wystawały. Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: ramiączka od stanika 01.03.04, 11:17 dzisiaj sobie siędzę w takim fajnym sweterku z czymś w rodzaju dużego golfu zakładanym na dół w ten sposób, że robi się dekold (całkiem fajny:-) mam odpięte ramiączka i biustonosz mi się zsuwa... a może sa jakieś sposoby na to, żeby się nie zsuwał? dodam, że nośże 75 C nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miang Re: ramiączka od stanika IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 19:42 > a może sa jakieś sposoby na to, żeby się nie zsuwał? dobry jest taki co od wewnątrz ma takie coś jak w pończochach samonośnych (silikon?) co pod wpływem ciepła się lekko przykleja do ciała no i oczywiście musi być dopasowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaśmina Re: ramiączka od stanika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 22:31 Jeszcze co do ramiączek: myślę że dużo zależy od stylu sukienki, okazji i tego, czy jesteś młoda (choćby duchem). W eleganckiej, klasycznej kreacji silikonowe czy wystające ramiączka to oczywiście zgrzyt, ale w bardziej swobodnej i młodzieżowej - czemu nie. Przecież po to są te piękne biustonosze, cacka zupełnie nie "bieliźniarskie" (chociaż zawsze jest to lekko prowokujące). Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: ramiączka od stanika 04.03.04, 08:32 prawdę mówiąc jeszte takiego nie spotkałam - widziała któraś z Was taki biustonosz w Wawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dipiii Re: ramiączka od stanika IP: *.chello.pl 01.03.04, 10:52 > wystające ramiączka od stanika w przypadku bluzeczki lub sukienki na > ramiączkach nie wyglądają zbyt dobre > ale co myślicie o sytuacji, gdy te ramiączka są zrobione z przeźroczystego > plastiku? > > może być? Ja juz wole cienkie (!) ramiaczka markowego biustonosza, albo koszulki, niz te (bleee) plastikowe ramiaczka. Ja nie nosze stanikow. No i czasami widac mi piersi przez ubranie. Nie jestem zbytnia ekshibicjonistka, ale lubie dekolty odslaniajace ramiona. Chcialam sobie ostatnio kupic taki rozowy (ewentualnie bezowy) obcisly sweterek z pieknym dekoltem. Niestety piersi byly dosc wyraznie zaznaczone. To kupilam sobie w kolorze czarnym:)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: ramiączka od stanika IP: *.core.lanet.net.pl 01.03.04, 11:09 No to gratuluje biustu!! ;-) Ja mam niestety maly (miseczka B) i musze sobie pomagac biustonoszami, zeby troszeczke go uwydatnic. Mam ten sam problem z wystajacymi ramiaczkami przy sukienkach. Stosuje wtedy staniki bez ramiaczek, ale biust nie wyglada wtedy juz tak ladnie... Raz zastosowalam samoprzylepne wkladki pod biust, ale czlam sie w nich malo komfortowo. Modlilam sie zeby mezowi nie zebralo sie na amory, bo chyba by pekl ze smiechu, gdyby odkryl moj "sekret" Odpowiedz Link Zgłoś
kini Re: ramiączka od stanika 01.03.04, 11:06 > ale co myślicie o sytuacji, gdy te ramiączka są zrobione z przeźroczystego > plastiku? Okropność. Zwłaszcza do balowej sukni. Odpowiedz Link Zgłoś
kiitek Re: ramiączka od stanika 02.03.04, 08:44 bubster napisała: > wystające ramiączka od stanika w przypadku bluzeczki lub sukienki na > ramiączkach nie wyglądają zbyt dobre > ale co myślicie o sytuacji, gdy te ramiączka są zrobione z przeźroczystego > plastiku? > > może być? ładne ramiączka wyglądają ładnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeru Re: ramiączka od stanika IP: 195.245.217.* 03.03.04, 19:21 > ładne ramiączka wyglądają ładnie:) Ja mam inną teorię: na ładnej dziewczynie wszystko wygląda ładnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
inaja Re: ramiączka od stanika 03.03.04, 19:47 kiitek napisała: > > ładne ramiączka wyglądają ładnie:) Wcale sie nie smieje, i na serio to potwierdzam. A nawet nosze do jasnej bluzki czarny stanik z 'wygladajacym';)) na ramieniu ramiaczkiem. Ramiaczka nie maja prawa wylazic, przy sukni wieczorowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: ramiączka od stanika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 09:10 Lepiej jak wystają czarne, byle estetyczne a nawet jak biust trochę opada, ale plastikowe są paskudne. Wystawać mogą byle nie było widać tzw. przedłużaczy ramiączek to już zupełna bielizna. Odpowiedz Link Zgłoś
dordulka Re: ramiączka od stanika 02.03.04, 16:48 Wielkosc biustu nie pozwala mi na rezygnacje ze stanika, a nawet na odpinane ramiaczka. Nie mam zamiaru rezygnowac jednak z bluzeczek i sukienek na cienkich ramiaczkach. Jezeli ktos ma zaburzone poczucie estetyki, patrzac na moje wystajace ramiaczka stanika, to jego problem. Nie nosze silikonowych, bialych i wybitnie bielizniano- koronkowych. Najczesciej czarne lub kolorowe. Niestety, czasem widac "oczka" regulujace dlugosc, ale na to nic nie poradze. Z duma prezentuje wiec biust w wydekoltowanych bluzeczkach na szeleczkach i nie sadze, by ktos ( oprocz zbyt krytycznie nastawionych do bliznich panienek) przejmowal sie wystajacymi ramiaczkami. I o to chodzi. Nie robmy problemow, tam gdzie ich nie ma. Pogon za idealem moze doprowadzic do absurdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nelka Re: ramiączka od stanika IP: 217.153.141.* 02.03.04, 17:57 Mam dwa letnie staniki, pierońsko drogie (jak dla mnie), ale rewelacyjne. Są sztywne, idealnie dopasowane. Noszę je zawsze z odpiętymi ramiączkami, biust wyglada niezwykle naturalnie. Te staniki są niestety cholernie drogie, ale bardzo trwałe - jeden mam już cztery lata i nawet trochę się nie odkształcił, nie zsuwa się, w ogóle go pod bluzką nie widać. Co do tych silikonowych ramiaczek - nie mam takiego stanika, ale mam takie stringi, zamiast "sznurka" wokół bioder jest silikonowy pasek. Przykleił mi się do ciała i odszedł razem z naskórkiem!!! Okropność. Więcej tego świństwa nie załozyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noszaca staniki Re: ramiączka od stanika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 08:25 czy moglabys napisac, jakiej firmy sa te super staniki i gdzie je mozna kupic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nelka Re: ramiączka od stanika IP: *.pl / 193.24.200.* 04.03.04, 14:05 Jeden to amourette TRE Triumpha, nazwy drugiego nie pamiętam, jak wygrzebię go z szafy na wiosnę, odswieżę wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: ramiączka od stanika 04.03.04, 08:34 Gość portalu: Nelka napisał(a): > Mam dwa letnie staniki, pierońsko drogie (jak dla mnie możesz podać firmę i model? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: ramiączka od stanika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 07:53 Trafiałyscie na ramiaczka silikonowe fatalnej jakosci. Te, które ja posiadam są bardzo delikatne, cieniutkie i nie z plastiku tylko mieciutki elastyczny silikon. Kształt ich to tez nie jakis tam szeroki pasek a cieniutki 2-4 milimetrowy paseczek i to lasnie zdobiony. I takie ramiaczka nosze, bo moj biust nie pozwala na chodzenie bez stanika. Zalezy to tez od okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noszaca staniki Re: ramiączka od stanika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 08:26 czy moglabys napisac gdzie mozna kupic takie cieniutkie i ladne ramiaczka? dziekuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: ramiączka od stanika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 10:22 Pytaj w sklepach z bielizna. Dostalam taki dolozone do stanika, ale dokupilam jeszcze osobno kolejna pare. Kiedys trafilam nawet na jakims bazarze. To bylo w ubieglym roku, ale nie mialam wiekszych problemow. Pani w jakims sklepie nawet powiedziala ze mam przyjsc za pare dni to zamowi. Odpowiedz Link Zgłoś
blanchet lubię BEZ STANIKA 03.03.04, 07:57 ale dla większych cycków to pewnie niemozliwe Dla moich owszem:) i niestety czasami Odpowiedz Link Zgłoś
inaja Re: lubię w staniku 03.03.04, 22:50 Dziewczyny, nie wstydzcie sie ramiaczek i stanika. Przeciez to naturalne, ze do duzego i 'zwyklego' biustu, nosi sie stanik. Przeciez lepiej 'cycki':))) schowac, niz zeby wisialy gdzies tam, lub bujaly sie przy kazdym kroku. Bo o biegu - to juz lepiej nie wspominac /chlapu, chlapu, chlap :))))/. Nie mieszkam w Polsce. W tym kraju w ktorym mieszkam, CZYSTE i nie POSKRECANE 'wylazace' ramiaczko,jest forma pewnej kokieterii i niewinnej prowokacji na codzien. Nigdy na wieczor! Cycki nalezy 'ubrac' w stanik, tak jak np. noge w ponczoche. I juz!! Pozdrawiam wszystkie stanikonosne kobiety i dziewczyny!!! Odpowiedz Link Zgłoś