10.09.10, 09:36
Jak wbić do głowy 30-sto letniemu nauczycielowi geografii,że nie mówi się ku#wa poszłem bo daje zły przykład uczniom i sobie siarę robi.?.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: poszłem 10.09.10, 09:41
      Ja nie wiem, co to jest z tymi geografami w szkołach. Ja miałam na pięcioro nauczycieli tylko jedną, bardzo piękną zresztą nauczycielkę normalną. Reszta albo dłubała w nosie i tym wydłubany strzelała do klasy, albo dawała ocenę, jak jej się podobało, albo miała romans z anglistką.
      • swintuch_jeden Re: poszłem 10.09.10, 09:42
        cześć alpepe,wyspałaś się?
        • alpepe Re: poszłem 10.09.10, 09:45
          A cześć, wyspałam się średnio na jeża, mam zapalenie gardła, kara za gnuśność pewnie, bo mnie stres zżerał, że mam trzy urzędowe rzeczy załatwić. Ale na szczęście teraz mam wymówkę, żem chora jest.
      • eat.clitoristwood Re: poszłem 10.09.10, 09:43
        alpepe napisała:
        > Ja nie wiem, co to jest z tymi geografami w szkołach. Ja miałam na pięcioro nau
        > czycieli tylko jedną, bardzo piękną zresztą nauczycielkę normalną. Reszta albo
        > dłubała w nosie i tym wydłubany strzelała do klasy, albo dawała ocenę, jak jej
        > się podobało, albo miała romans z anglistką.

Chyba niedawno czytałaś Szwejka. ;)

• alpepe Re: poszłem 10.09.10, 09:48
          dawno dawno temu, chyba w wieku 19 lat, więc naprawdę dawno, przymierzałam się do Szwejka, ale mnie znudził, a generalnie to ja czytam nawet opisy na pudełkach z klejem, więc to była rzecz niemożebna.
      • soulshunter Re: poszłem 10.09.10, 09:45
        a my w podstawowce mielismy taka dupe geograficzke ze snila sie nam po nocach. Chodzila czesto w miniowkach, wiec clopaki wymyslili taki myk. Pzyklejali na czubku buta na gumie do zucia lusterko i jak pomiedzy lawkami tlumaczyla ktoremus gdzie np jest jakas rzeka (bo oczywiscie umowilismy sie ze zawsze ktorys sie zglosi ze nie wie) to ten z lawki za nia wysuwal tego buta z lusterkiem i obcinal co ona tam ma pod ta spodniczka :P
        • alpepe Re: poszłem 10.09.10, 09:48
          ta, nie wierzę.
          • soulshunter Re: poszłem 10.09.10, 09:52
            nie musisz. Sama prawda i fakt autentyczny
            • alpepe Re: poszłem 10.09.10, 10:02
              No, nie, jak to fakt autentyczny, to już wierzę :-)
        • 0riana Re: poszłem 10.09.10, 14:09
          O co miala pod ta spodniczka? Bez takich niespodzianek?

https://i.imgur.com/3SuU8.jpg
      • princessjobaggy Re: poszłem 10.09.10, 14:09
        > Reszta albo dłubała w nosie i tym wydłubany strzelała do klasy, albo dawała ocenę, jak jej się podobało, albo miała romans z anglistką.

Moja geografica tez dlubala w nosie i robila ohydne miny :/
    • ursyda Re: poszłem 10.09.10, 09:46
      kazać mu napisaś na tablicy tysiąc razy poszedłem:)
    • nothing.at.all Re: poszłem 10.09.10, 09:59
      Nauczycielowi to nie wiem, ale znajomych czasami poprawiam i oni mnie. Jak robią to czesto to w końcu zostaje w głowie;).
      • swintuch_jeden Re: poszłem 10.09.10, 10:11
        Ten nauczyciel to moj mlodszy szwagier.
        • moniskaa7 Re: tak: 10.09.10, 10:24
          szwagier nie mów k**** poszłem bo dajesz zły przykład uczniom i siarę robisz
          • nothing.at.all Re: tak: 10.09.10, 11:40
            No jak szwagier to dokładnie tak powiedz:).
    • a_nonima Re: poszłem 10.09.10, 12:11
      Panie w przedszkolu do kt chodzą moje dzieci nagminnie mówią: "poszłeś". Powiedziałam na spotkaniu rady rodziców zeby zwrócono paniom uwagę żeby mówiły poprawnie. Bez skutku.
    • uleczka_k Re: poszłem 10.09.10, 12:38
      Renomowane przedszkole w Warszawie, dla snobów. Pierwszy dzień września, powitanie przedszkolaków i ich rodziców. Transparent przygotowany przez przedszkolanki. A na transparencie: Pszeczkole im. XYZ wita
      • alpepe Re: poszłem 10.09.10, 12:44
        zeszłabym tam ze śmiechu.
      • swintuch_jeden Re: poszłem 10.09.10, 13:00
        Powiedz,że żartujesz?
        • ursyda Re: poszłem 10.09.10, 13:59
          no pewnie, przecież nikt nie nazwał by przedszkola XYZ

:DDDD
      • livian Re: poszłem 10.09.10, 14:04
        Ale to może celowo tak było napisane. Że taki ukłon w stronę dzieci czy cuś :) Przecież nie uwierzę, ze nikt w tym pszeczkolu nie umał poprawnie napisać jego nazwy. Jakiś szyld przecież też mają - też pszeczkole?
      • bijatyka Re: poszłem 10.09.10, 16:11
        To ktoś z FK pszeciesz ! Na bank !
    • 0riana Re: poszłem 10.09.10, 14:13
      Mnie matka zabrala ze szkoly jak pani wychowawczyni na zebraniu powiedziala 'steropian'. Gdyby nauczyciel powiedzial 'poszlem' moglby tego nie przezyc.

Swoja droga jak to sie dzieje, ze ludzie wciaz tak mowia. Przeciez to jest tak czesto wytykany blad!

A szwagrowi powiedz prosto z mostu.
    • megi1973 Re: poszłem 10.09.10, 14:14
      a ja tam zawsze mówię POSZŁAM i nikt się ze mnie nie śmieje
      • bijatyka Re: poszłem 10.09.10, 16:13
        Może Ci nie chcą przykrości robić ? Dobrzy ludzie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka