Dodaj do ulubionych

nasi lekarze w pomedzie!

16.02.13, 17:09
ostatnio poszłem do naszego lekarza poznańskiego ,oczywiscie pierwsze wejscie nie sprawilo dobrej atmosfery....przyjeciem bylem tak zszokowany ze maskara.mowilem o moich dolegliwosciach wiec zadawalem pytania oczywiscie dostales od razu riposte i odpowiedz taka,,to nie jest wizyta prywatna wiec prosze nie zadawac pytan''! uslyszalem ze badan typu morfologia nie powtarza sie czesto i mam odszukac swoje z 2011. lipca bo one sa aktualne i niema potrzeby robic nowych,poprostu powiedzial ze ma na mnie kilka minut bo do 18stej musi przyjac jeszcze kilkanascie pacjentow wiec nie bedzie mi za wiele tlumaczyc co mi dolega,przepisal mi jakies gowno co nie powinienem wogole brac i koniec tematu! oczywiscie ,,nastepny'' na odfajkowanie...tak sie teraz leczy w polsce podatnikow! jezeli nie idziesz prywatnie i nie zaplacisz srednio 120 zl.
Obserwuj wątek
    • paulo333 Re: nasi lekarze w pomedzie! 16.02.13, 17:25
      ostatnio też miałem przyjemnośc byc leczony przez dr. poznańskiego i po wizycie stwierdziłem że on sam wymaga leczenia
      • bocianek5 Re: nasi lekarze w pomedzie! 16.02.13, 17:38
        dokladnie....!!! jezeli bedzie tak dalej to ludzie zaczna sie przepisywac.tylko emeryci zostana
    • totu2010 Re: nasi lekarze w pomedzie! 17.02.13, 10:57
      Nie zauważyłeś pewnej rzeczy,że pomiędzy tobą a lekarzem jest urzędnik NFZ,który tobie strzyże świadczenia z tytułu płaconych składek i obcina limity badań a lekarzowi strzyże kasę za przyjęcie ciebie jako pacjenta.Żeby utrzymać ten cały majdan jakim jest POMED trzeba nieźle się zwijać.Za twoją poradę POMED dostanie nie więcej niż 25zł.W Mechanice Pojazdowej właściciel za pracę mechanika nalicza od 100zł wzwyż za godzinę.W serwisach jest to nawet 200 i 300 zł za roboczogodzinę.Jeżeli takie stawki za pacjenta ustawi NFZ to w czasie wizyty u lekarza będziesz mógł z Panem Doktorem pożartować pogadać o d..maryni itp.Puki co robi się to za opłatą własną.Nikomu nie jest lekko. (PS.Trzeba było uczyć się na lekarza)
      • bocianek5 Re: nasi lekarze w pomedzie! 17.02.13, 11:33
        to policz sobie ilu pacjentow w ciagu godziny pacjentow przyjmnie i policz sobie jak taka mondrala jestes,place ponad 1000 zl zusu i chce byc jakos obsluzony ! i niegadaj mi ze jest wszystko ok ,bo do okulisty trzeba czekac ponad rok czasu na zwykla kontrole, a ty jak chcesz to sam sie ucz za mechanika jak taki znawca jestes!
      • drugi.pankracy Re: nasi lekarze w pomedzie! 17.02.13, 11:48
        W pewnym momencie zgadzam się-jak najbardziej. Jest pewne ale? tzn.,że jak mało dostaje to ma żle wykonywać zawód?To już brzmi co najmniej zaskakująco jeżeli chodzi o ludzkie zdrowie-to temat etyki lekarskiej itp.Szanowni Państwo z całym szacunkiem dla wszystkich lekarzy obsługujących czy POMED, MYDK czy inny zakład - jednak musimy mieć świadomość tego,że ceniony specjalista,mówiąc brutalnie olewa tego typu przychodnie.Najczęściej pracuje w szpitalu,a resztę czasu spędza w gabinecie prywatnym-bo jeżeli jest "dobry",to uważa,że tam jest jego miejsce -wykorzystując znajomość pacjentów z pracy "przymusowej".Taki system-takie realia.Może frustrować takie czy inne zachowanie każdego z nas-zgadzam się. Doczekaliśmy się czasów takich,że jak nie masz kasy -umierasz szybciej-a może i oto chodzi będącym przy obecnej władzy?!Przykre ale prawdziwe. Ten system jest chory.Pozdrawiam!!!
      • aga1506 Re: nasi lekarze w pomedzie! 10.04.13, 14:15
        zapomniałeś dodać, że przychodnia ma płacone co miesiąc za danego pacjenta nawet jeśli nie przychodzi na wizytę. A więc policzmy najpierw liczbę pacjentów którzy są do danej przychodni zapisani + porady + inne wykonywane badania. Wtedy wychodzi ogromna kwota!!!
    • kaczata Re: nasi lekarze w pomedzie! 19.02.13, 12:35
      To chyba zależy od dnia , ja tam nie narzekam , byłam u tego lekarza nie raz sama i z małym dzieckiem i jakos bezproblemowo
      • bocianek5 Re: nasi lekarze w pomedzie! 02.04.13, 19:10
        a najgorszy jest chyba laryngolog...taki cichy skrywajacy sie zabojad..masakra niebede opowiadal co sie dzialo..

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka