Dodaj do ulubionych

Tempa szczała.

• pompeja MPiW.. 12.01.11, 21:54
      Byliśmy w markecie, kupiłam dzieciakom smakowe słomki do mleka. MPiW zabrał jedno dziecko i poszedł pakować się do auta, ja dobiłam do Niego z drugim jakieś pół godziny później. Oczom nie wierzyłam, jak zobaczyłam, że Młoda wsunęła zawartość dwóch tych słomek smakowych. Spytałam więc, dlaczego Jej dał to do zjedzenia, skoro to są słomki do picia mleka i nadają w ten sposób smak. Odparł "No tak, to Jej otworzyłem, żeby sobie na sucho środek zjadła. Jakoś dziwnie mocno była ściśnięta, to wyciąłem to nożem.." - oświadczyłam, że wpiszę Go tu w wątek, musowo :D

https://chce.to/content/eveleen/159323.1F3EC368-D0D1-42D4-8D79-8DD79DB4587F.jpg

Tak, wozimy w aucie nóż.
      • bimota Re: MPiW.. 13.01.11, 15:32
        Co w tym glupiego ?
        • pompeja Re: MPiW.. 13.01.11, 15:37
          Dorosły mężczyzna nie skumał do czego są rurki i zamiast sprawdzić opakowanie, z którego je wyciągnął, to wolał wziąć nóż i dziwnym sposobem dłubać, żeby je otworzyć, czego robić absolutnie nie powinien. To tak, jakbyś przeciął opakowanie popcornu do mikroweli i wydusił zawartość na talerzyk :D
          • bimota Re: MPiW.. 14.01.11, 00:56
            aha...

No ale bardziej glupie jest kupowanie jakichs slomek zamiast tego czegos, co sie wsypuje lyzeczka do mleka...
            • pompeja Re: MPiW.. 14.01.11, 10:34
              Masz coś takiego co się łyżeczką wsypuje do mleka o smaku truskawki?
              • bimota Re: MPiW.. 14.01.11, 16:24
                Mialem
                • pompeja Re: MPiW.. 14.01.11, 16:25
                  Ja nie znalazłam, bidny sklep mam pod nosem.
                  • bimota Re: MPiW.. 16.01.11, 13:44
                    Kakaa nie lubi ?
                    • pompeja Re: MPiW.. 16.01.11, 14:05
                      Kakao jest dla leszczy :D
    • panciafrancia Re: Tempa szczała. 14.01.11, 10:20
      Pamiętam wizytę u dentysty, przede mną kobieta z dzieckiem ok 8 lat.
      Dziecko zajadało bułeczkę, ja myślałam że kobieta ma problem z zębami.
      Wchodzą do gabinetu i po minucie wychodzą. Pani stomatolog opowiadała mi później jak może być matka taka tępa żeby dziecko przed wizytą karmić bułką :))
    • karola1008 Re: Tempa szczała. 14.01.11, 12:43
      A, co tam. To i ja się dopiszę. Pierwszy raz na tym formu zresztą :).
      Dramatis personae:
      J: ja
      B: bratowa
      Pan: Pan na stacji benzynowej
      Działo się to w maju Roku Pańskiego 2009 albo 2010. Bratowa i ja jedziemy sobie z dziećmi samochodem na wycieczkę. Prowadzę ja.
      Ja: Wiesz Iza, muszę samochód zatankować, bo mi się zaraz rezerwa zapali. O, zaraz tu zjadę na tę stację.
      Zjeżdżam z drogi na stację benzynową.
      Bratowa: Ale tu nie ma benzyny!
      Ja: O. A skąd wiesz?
      Bratowa: Bo Pb jest przekreślone.
      Ja (zatrzymując się przed dystrybutorem): Dobra, zapytam gości w kasie.
      Wysiadam z samochodu i idę do kasy:
      Ja: Dzień dobry, czy jest benzyna?
      Pan: A dlaczego miałoby jej nie być????
      Ja: Bo Pb jest przekreślone.
      Pan (gdy już odzyskał zdolność mowy): Aaaaaaaaaaaaaaaaaaale proszę pani, to oznacza, że benzyna jest bezołowiowa, a nie że jej nie ma.
      Dodam, że mam prawo jazdy od kilkunastu lat (bratowa też) i przez ten cały czas nigdy nie miałam wątpliwości, że na stacjach z przekreślonym Pb jednak jest benzyna. Chyba miałam przestój w inteligencji.
      • a_nonima Re: Tempa szczała. 14.01.11, 13:00
        Znajoma miała mieć randkę z kochankiem tzn byłym mężem, który obecnie występuje w roli kochanka. Kochaś jednak nie przyszedł. Lekko zdenerwowana napisała do niego smsa o treści: Dzięki, ze przyszedłeś przeczyścić komin!!! I wysłała do wszystkich z książki... do nauczycielki swojego syna, do taksówkarza i całej reszty.
    • kochanic.a.francuza Re: Tempa szczała. 14.01.11, 17:32
      Sama nie wiem, kto tu bedzie tempa szczala, ja czy lekarz:

Lekarz: zabiera sie do osluchiwania pluc
      Ja: podnosze bluzke i odwracam sie tylem do niego
      Lekarz: co sie pani odwraca, przeciez i tak bede badal przod.

• bimota Re: Tempa szczała. 14.01.11, 23:04
        Nie kapnal sie, ze chcialas zostac obmacana ? :)
        • pompeja Re: Tempa szczała. 14.01.11, 23:09
          Padłam :D
    • pompeja Re: Tempa szczała. 14.01.11, 23:11
      Polecam cały wątek :)

Chodząca macica :D
      • bimota Re: Tempa szczała. 15.01.11, 11:57
        Znow sobie ofiare znalalzy.. :P

Ale przestaje sie dziwic, ze wszystkich od trolow przezywacie...
        • pompeja Re: Tempa szczała. 15.01.11, 12:55
          Nikt Jej od trolli nie wyzwał. Ofiarą to Ona jest, losu.
    • tymczasowaola Re: Tempa szczała. 16.01.11, 14:13
      Autentyk z tzw. "drugiej ręki". Dziewczyna zaczyna w nowej pracy swoją przygodę z komputerem. Nie chce się zbłaźnić przed współpracownikami, więc o szczegóły techniczne obsługi komputera pyta męża po pracy. Pewnego dnia pyta go co może byc przyczyną, że jej komp zawiesza się przy zamykaniu (oczywiście nie użyła tak fachowych określeń). Mąż nie umie zdalnie wyczaić problemu więc proponuje, żeby następnego dnia zadzwoniła do niego pod koniec pracy, przejdą razem przez wyłączanie komputera. Kolejny dzień, dziwczyna kończy pracę więc dzwoni do męża:
      - Ok, chcę wyłączyć kompa.
      - Dobra. Pozamykałaś wszystkie okna?
      - Nie, tu jest potwornie duszno.
    • pompeja Czekając na autobus.. 19.01.11, 17:16
      siedziałam sobie grzecznie na przystanku (jak to poprawnie napisać? nie da się przecież siedzieć NA przystanku). Za mną ustawiło się trzech (1, 2, 3) młodzieńców (gimnazjum lub liceum). Rozmowa między nimi:

1: Przeczytałeś książkę?
      2: Nie. Powyrywałem kartki, tu trochę i tu.. Ze 150. zostało mi 60.
      3: Jak to?
      2: Powiem Pani, że w połowie czytania dopiero się zorientowałem.
      1: Ale Ty głupi jesteś!
      3: Ja nie będę siedział koło Ciebie.

Myślicie, że Pani łyknie? :D
    • jowita771 Re: Tempa szczała. 19.01.11, 19:09
      O sobie napiszę. Szłam pierwszy raz w życiu na prześwietlenie, to było prześwietlenie zęba. Jakoś niedługo wcześniej moja mama była na prześwietleniu płuc i opowiadając napomknęła, że się rozbierała. Jak wlazłam do kabiny i czekałam, aż pani mi otworzy z drugiej strony, to jakoś tak przypomniała mi się mama i jej prześwietlenie i odruchowo zaczęłam się rozbierać - zdjęłam bluzkę i właśnie sięgałam do zapięcia stanika, gdy kobieta otworzyła. Spojrzała na mnie, potem w skierowanie, upewniła się, że nazwisko się zgadza i że przyszłam na prześwietlenie zęba i powiedziała mi, że nie muszę się rozbierać do tego zdjęcia. Jak zamknęła drzwi, to ryknęła śmiechem. Ja w kabinie też. W sumie dobrze, że nie otworzyła chwilę później, bo już bym zupełnie topless stała.
      • pompeja Re: Tempa szczała. 20.01.11, 11:36
        Hahahaha maleńka padłam :D:D:D
        • a_nonima Re: Tempa szczała. 20.01.11, 12:07
          Ja swego czasu latałam co kilka dni do ginekologa. I podczas kolejnej wizyty wchodzę do gabinetu i od razu bielizna w dół. Lekarz coś pisał, podniósł wzrok i mówi: a Pani co z przyzwyczajenia tak? Chciałem tylko pani wypisać receptę.
          • bimota Re: Tempa szczała. 20.01.11, 20:12
            A... juz chyba wiem czemu faceci do gina nie laza... Kto by sie tam chcial przed facetem rozbierac... :P
            • hejterzyna Re: Tempa szczała. 25.01.11, 09:40
              ginekologami (i innymi lekarzami) bywaja tez kobiety
              chociaz rowniez wydaje mi sie to niedorzeczne
    • kota_marcowa Re: Tempa szczała. 20.01.11, 15:28
      To i ja się dopiszę. W roli tempej szczały niestety moja własna osoba.

Działo się to lat temu wiele, gdy osiągnęłam wymarzony wiek 17 lat i mogłam zdawać egzamin na upragnione prawo jazdy. Były to czasy kiedy nie losowało się manewrów czy jak tam teraz jest, a trzeba było zrobić calusieńki plac, a egzaminatorzy mierzyli odległość od krawężnika linijką. I horror spędzający sen z powiek wszystkich zdających - KOPERTA.

Nadszedł dzień egzaminu, zwolnienie ze szkoły, manewry opanowane do perfekcji i...uff udało się za pierwszym razem.
      Na drugi dzień w szkole pękałam z dumy, dzieląc się swoimi przeżyciami. Na lekcji wychowawczyni spytała mnie
      W - no a koperta była?
      a ja z zachwytem w głosie - peewnie, że była i to jaaka

Na przerwie koleżanki uświadomiły mnie, że nie o taką kopertę chodziło:)
      • bimota Re: Tempa szczała. 20.01.11, 20:14
        Nie opowiadaj bajek. Ja zadnego placu nie mialem, 3x pierwsza w lewo i po sprawie... :)
      • truskawkowe_studio Re: Tempa szczała. 20.01.11, 21:49
        siedzimy z tesciowa w salonie nagle zgasly wszystkie swiatla, ja do niej:
        - no nie, pradu nie ma
        a tesciowa wkurzona:
        - to jak my bedziemy dzisiaj telewizje po ciemku ogladac??!

:D
        • trinity1986 Re: Tempa szczała. 25.01.11, 08:48
          Witam , do tego wątku dopiszę podobną anegdotkę.
          Gadam z kolezanka przez telefon która oglądała własnie coś w TV
          TS: Kuuurddeeeeeeeeeeee prądu nie ma!!!!
          Ja:przykre ;/ to nic , opowiem Ci poźniej jak sie skonczyło
          TS: Spoko , pojde i obejrze zaraz z neta :D
          • soulshunter Re: Tempa szczała. 25.01.11, 08:58
            No iiiiiii? Ja tu nie widze nic smiesznego. Moj laptok np trzyma na baterii 8 godzin a net mam bezprzewodowy wiec brak pradu nie jest zadna przeszkoda w ogladaniu.
            • hejterzyna Re: Tempa szczała. 25.01.11, 09:39
              wow
              ja mam laptopa na wungiel
              • soulshunter Re: Tempa szczała. 25.01.11, 10:14
                gratuluje. Nastepny mądry inaczej do wygaszenia.
                • hejterzyna Re: Tempa szczała. 25.01.11, 11:07
                  say what?
            • rum99 Re: Tempa szczała. 25.01.11, 21:23
              "a tu nie widze nic smiesznego. Moj laptok np trzyma na baterii 8 godzin a net mam bezprzewodowy wiec brak pradu nie jest zadna przeszkoda w ogladaniu. "?
              a router i modem to na baterie tez masz ????
              • mumia_ramzesa Re: Tempa szczała. 25.01.11, 21:30
                Jest karta, ktora sie wklada do komp.
              • pompeja Re: Tempa szczała. 26.01.11, 10:29
                A o telefonii komórkowej, co to dostarcza neta to słyszano? :D No bo jak nie to psssyt, mamy w Polsce takich kilka! Nawet w barze masz spoty, na ławce przy rynku (akurat u mnie, w innych miastach może więcej tego :P) i w szpitalach. Wcale tam prądu nie trza zabierać, tylko bateryja wystarczy :P
            • pompeja Re: Tempa szczała. 25.01.11, 21:47
              To raczej netbuk Ci tyle trzyma, chyba że masz nowego ajbiema ;)?
              • soulshunter Re: Tempa szczała. 26.01.11, 08:38
                no netbók, co za roznica. A internet po prostu sobie jest. Gdzies po ulicy chodzi i zaglada do mnie.
                • pompeja Re: Tempa szczała. 26.01.11, 10:27
                  Mój notes wytrzymuje tylko 2 godziny, padło jedno! No ale mało awaryjny i tani w naprawie ;)
                  • soulshunter Re: Tempa szczała. 26.01.11, 10:29
                    moj tez malo awaryjny :P a naprawa to juz w ooooooogole 0 zl. Ale rozumiem ze macie inne priorytety zakupowe.
                    • pompeja Re: Tempa szczała. 26.01.11, 15:39
                      Ja nie kupuję, ja dostaję, od klientów :)
                      • soulshunter Re: Tempa szczała. 26.01.11, 15:44
                        we wszystkim musisz byc lepsza?
    • sundry Re: Tempa szczała. 24.01.11, 12:49
      Ostatnio wątek na Zdrowiu Kobiety. Kobitka wyczytała gdzieś, że po 14 nieprzespanych nocach człowiek umiera. A ona od lata 2010 nie przespała 11 nocy. Poważnie się niepokoiła, że jeszcze 3 noce i umrze;)
      • pompeja Re: Tempa szczała. 24.01.11, 13:01
        Chora jestem, wręcz zdycham, ale sąsiedzi to mój rechot słyszą w systemie dolbi didżital :D
        • hejterzyna Re: Tempa szczała. 25.01.11, 09:37
          tylko nie opluj monitora
          • pompeja Re: Tempa szczała. 25.01.11, 17:59
            To nawet niemożliwe, gdyż dolbi didżital wymaga położenia się w pozycji bezpiecznej bocznej :D
      • alpepe Re: Tempa szczała. 25.01.11, 10:01
        no, to było świetne. Zaawansowana nerwica maskowana hipochondrią.
    • pompeja Re: Tempa szczała. 25.01.11, 18:03
      Graf ma taki podpis, co imituje fejsbukowskie "Lubię to!", tyle że On ma tam coś jakby "Luuuubisz to suko!". Nie mam FB i pomyślałam sobie, że już całkiem tam zbzikowali, skoro takie coś udostępnili użytkownikom, a w Gazecie to głąby siedzą, skoro pozwolili na dodanie tego na portalu. Nie wiem czemu mnie tak przyćmiło :D
      • akle2 Re: Tempa szczała. 26.01.11, 13:04
        Zapisuję się do klubu.
        Ładowałam dziś w nocy telefon, wsadziwszy cienką końcówkę ładowarki do aparatu. Rano był nienaładowany. Nie pomyślałam o tym, aby wsadzić wtyczkę z drugiej strony do kontaktu :]
        • pompeja Re: Tempa szczała. 26.01.11, 15:41
          Kiedyś za czasów monitorów i komputerów (:P) chciałam obrócić monitor troszkę w bok, żeby się wyłożyć na łóżku i oglądać pierwszy filmik z USG będąc w ciąży. MPiW doszedł do mnie po kilku godzinach i znalazł mnie totalnie zaryczaną, zasmarkaną i bladą. Powiedziałam Mu, że monitor się zepsuł i nie zobaczyłam kropka i takie tam - rozpacz. On wsadził wtyczkę z tylu i poklepał mnie po głowie mówiąc "Ty mały głupolku" :D Nigdy tego nie zapomnę, bo histeria sięgała zenitu, ach te burze hormonów ;)
    • marina.sy Piotr_57 01.02.11, 16:31
      Kobiecie nie mogącej donosić ciąży polecił, żeby poszukała surykatki zagranicą (bo chyba w Pl trzymanie surykatek jest zabronione).
    • marina.sy Bimota 01.02.11, 16:39
      zapytowywuje ;) czy nie jest tak, że wieksze piersi to wieksze prawdopodobienstwo, ze kobieta wiecej mleka daje?
      • voxave Re: Bimota 02.02.11, 13:22
        mlecznośc kobiety nie zależy od wielkości jej piersi
    • pompeja Re: Tempa szczała. 02.02.11, 19:30
      Miejsce akcji - myjnia bezdotykowa.

Podjechało dwóch mężczyzn, wysiedli z aut. Stoją jakiś czas, po czym zawiązuje się rozmowa:
      TempySzczał: Przepraszam bardzo..
      Pan: Słucham?
      TS: Przyjechałem tu na myjkę, bo kolega polecił, ale tu nic nie działa. Wrzuciłem 2 złote, wybrałem program, ale nic się nie dzieje. Słyszę, że leci gdzieś woda, ale samochód dalej jest brudny..
      Pan: Proszę wyciągnąć dyszę i sobie te auto umyć.

Mina Pana bezcenna :)
    • pompeja Re: Tempa szczała. 04.02.11, 22:01
      Nie da się tego przerzucić na eFKę? Tu to zdycha ;/
      • Gość: ola_rataj Re: Tempa szczała. IP: 194.156.48.* 23.02.11, 15:34
        Latem wysyłałam paczkę na poczcie głównej w warszawie ;-) I taka oto sytuacja:
        Ja: Przepraszam bardzo, chciałabym wysłać paczkę, wypełniłam tu wszystko ale nie znam kodu pocztowego, nie mogę znaleźć książki kodów, czy mogłaby mi pani pomóc ustalić kod?
        Pani: Oczywiście zaraz poszukam tego kodu. Jaka to ma być ulica?
        Ja: ul.Obrońców Wybrzeża w Gdańsku
        Pani: To idę szukać.
        Pani wraca po 15 min ze zmartwioną szczerze miną.
        Ja: Udało się?
        Pani: No wie pani, niestety, nooooo szuakałyśmy z koleżanką, ale nie możemy znaleźć tej ulicy, różne są: Obrońców Westerplatte, Obrońców Monte Cassino, nawet obrońców Poczty Polskiej hihihi śmiałyśmy się z koleżanką, no wie pani że są a tych Obrońców Krzyża zupełnie nie możemy znaleźć...
        Mam bardzo intensywną mimikę, uwierzcie, utrzymanie kamiennej twarzy to dla mnie męka... Nie wiem jak mi się to udało. Wydukałam w końcu: ale to miała być Obrońców Wybrzeża...

A dziś to już nie wiem czy śmieszniejsze było to, że jej się Obrońcy Wybrzeża z obrońcami krzyża pomylili czy straszne, że nie znała historii obrońców poczty polskiej....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka