Dodaj do ulubionych

znalazlam psa

19.12.10, 00:35
zadbany,dobrze wychowany,rasa mieszana.
Wywiesilam ogloszenia,w poniedzialek idziemy do veta,moze psiak posiada czip.Zostanie u nas na noc,dwie,trzy a jak bedzie trzeba zaadoptujemy.Jest tylko jeden maly problem.Mam krolika.Wynioslam go do sypialni a pies rozgoscil sie w salonie.A ja nie moge patrzec jak ten psiak teskni za swoim panem.
To juz druga taka sytuacja w tym roku.Poprzednim razem Zuza(tak nazwalam bokserke) trafila na szczescie w rece wlasciciela.
Wiem,ze temu psiakowi lepiej tesknic za panem z pelnym brzuszkiem i przy cieplym kominku.
Luby chyba sie w nim zakochal a ja mam nadzieje,ze wlascieciel wkrotce sie znajdzie.
Kuba(tymczasowe imie pas) wlasnie sprawdza blaty w kuchni i otwiera mikrofale(tez bylam zdziwiona).
Wie ktos jak nauczyc ok.dwuletniego psiaka wspolpracy z piecioletnim krolikiem?
Jest to w ogole wykonalne?
Obserwuj wątek
    • berta-live Re: znalazlam psa 19.12.10, 00:40
      Skoro nie widzi w tym króliku pożywienia, to powinni się sami jakoś dogadać. Byle tylko królik nie padł na atak serca na sam widok takiego stwora, który chce go obwąchać.

Skoro psiak jest zadbany, to mało prawdopodobne, żeby nikt się po niego nie zgłosił. Pewnie się zgubił.
      • ind-ja Re: znalazlam psa 19.12.10, 00:52
        znalezlismy go dzis po poludniu,wiec mam nadzieje,ze sie znajdzie.A krolik czuje sie panem w swoim domu,jednakze boi sie okrutnie.Spi dzisiaj z nami.Psiak sie nie dostanie na gore.Byl bardzo podekscytowany ale nie byl agresywny.Ani razu na niego nie zaszczekal.Lazi i obwachuja katy.
        To chyba gorsze niz wychowywanie dzieci.Ja juz sie nastawiam na adopcje.Co prawda cala wies poruszona,wszyscy sie znaja ale nikt nie ma pojecia czyj to moze byc psiak.
        • berta-live Re: znalazlam psa 19.12.10, 00:58
          Psiak zapewne jest mocno zestresowany tym co mu się przytrafiło. Dlatego tak się szwenda bez celu, wszystko obwąchuje i nie może znaleźć sobie miejsca. Posiedzi kilka dni i spańszczeje. Pewnie nawet się z królikiem polubią. Możesz podać mu jakiś środek uspokajający, byle łagodny. Jeśli masz takowy. Awiomarin mógłby sie nadać.
          • ind-ja Re: znalazlam psa 19.12.10, 01:04
            nie mam nic takiego.Teraz spi na dywaniku krolika,obok niego luby.Nigdy nie mialam psa,pieska,wiec nie mam pojecia jak przystosowac psa do nowych warunkow.A najgorsze jest to,ze ja juz zaczynam sie przywiazywac.Nic to,nie miala baba problemow to se psa znalazla.
            • berta-live Re: znalazlam psa 19.12.10, 01:07
              Sam się przystosuje. Tylko na spacery trzeba wyprowadzać, z wakacjami jest problem bo można nie mieć go z kim zostawić. A reszta to tak jak z królikiem, karmienie, wizyty u weterynarza, dbanie o higienę itp.
              • ind-ja Re: znalazlam psa 19.12.10, 01:12
                luz,krolik ma lepsza opieke medyczna niz my,wakacje tez nie problem.zaczipowac(jesli nie byl),zapakowac w auto i jedziemy.Spacery,nie problem.Jest ogrodek wiec sikac ma gdzie.Najgorsze,ze krolik tez wychodzi codziennie na siku do ogrodka.Luby spi dzis na kanapie,ja w sypialni z synkiem(krolikiem).Nie miala baba dzieci to sobie zwierzyniec sprawila.Mi chyba odbija na stare lata.
                • ind-ja Re: znalazlam psa 19.12.10, 01:16
                  dobrze,ze jest rowny podzial obowiazkow.a psiak gdyby zostal i zakumplowal sie z synkiem,mialby jak w psim raju.
                  • berta-live Re: znalazlam psa 19.12.10, 01:24
                    Lepiej nie przywiązuj się do psiaka i nie snuj wizji z nim związanych, bo na 99% znajdzie się jego opiekun. Chyba, że ktoś zaplanował sobie wakacje świąteczne i pozbył się psa. Raczej szykuj się na zakup nowego albo wzięcie jakiegoś ze schroniska jak chcesz mieć psa.
                    • ind-ja Re: znalazlam psa 19.12.10, 01:31
                      juz od dawna szykowalam sie na wziecie psa ze schroniska a ten sie trafil,ot tak.Wiem,ze nie powinnam sie przywiazywac,bo wlascieciel,ktory nie dba o zwierzaka,nie sprawia mu drogiej obrozy i nie wysypia pieska na kanapie.A jednak,placze sie taki,przylazi,lasi i jak tu go nie kochac?Dzieki berto za zrozumienie.Kulam sie spac.Chlopaki sobie poradza.a ja bede zagladac tu jeszcze.Jak sie znajdzie wlasciciel wysmaruje watas.
        • grassant Re: znalazlam psa 20.12.10, 15:05
          nikt nie ma pojecia czyj to moze byc psiak.

własciciel wyrzucił go z samochodu. typowe przed feriami i wakacjami...:)
          • ofelia1982 Re: znalazlam psa 20.12.10, 20:21
            A uśmiech na końcu oznacza, żeeee..?
    • hukop Re: znalazlam psa 19.12.10, 00:46
      Z królika zrób pasztet na święta a psa przygarnij.
      • ind-ja Re: znalazlam psa 19.12.10, 00:54
        Dzieci straszy sie baba jaga i innymi wytworami wyobrazni,kroliki piekarnikiem.
      • menk.a Re: znalazlam psa 19.12.10, 11:04
        hukop napisała:

> Z królika zrób pasztet na święta a psa przygarnij.

Eeee tam, domowy królik jest tak mały, że szkoda brudzić brytfannę.:D
    • eastern-strix mozliwe 19.12.10, 04:26
      Jaki to mieszaniec? Tzn jesli na przyklad husky albo terier to szanse sa duzo mniejsze niz jesli np. dog niemiecki ;)

Napisz co wiecej o psie, moze bede mogla Ci pomoc ;)
      • solange884 Re: mozliwe 19.12.10, 11:01
        Raczej nie możliwe, tak mi się wydaje
        • eastern-strix Re: mozliwe 19.12.10, 15:01
          Mozliwe. swego czasu prowadzilam male schronisko i udawalo mi sie. To jest oczywiscie ciezka praca i sa psy, ktore maja genetycznie zakodowany bardzo silny instynkt lowny i wtedy rzeczywiscie moze byc ciezko.
    • bimota Re: znalazlam psa 19.12.10, 12:48
      Jak w ciagu miesiaca nie zglosi sie wlasciciel - masz prawo go zjesc... ;)
    • ind-ja Re: znalazlam psa 19.12.10, 17:10
      dziekuje za uwage i cenne rady,typu brytfanka.Nie o to pytalam i chyba sie nie zrozumielismy.Pies to wyzel skrzyzowany z bokserem.Wlasciciel sie jeszcze nie znalazl ale ja znalazlam ludzi,ktorzy chetnie go przygarna.
      • berta-live Re: znalazlam psa 19.12.10, 17:15
        Zrób mu zdjęcia i powrzucaj na różne portale o zwierzakach zagubionych i znalezionych. Może się jednak znajdzie. Masz jakieś podejrzenie skąd mógł się wziąć w twoich okolicach?
        • ind-ja Re: znalazlam psa 19.12.10, 17:32
          nie mam pojecia.Mieszkam w malutkim miasteczku,w ktorym wiekszosc ludzi sie zna.A bezdomne psy to rzadkosc.Zobaczymy jutro u veta,czy jego wlasciciel jest osiagalny.Wiem na pewno,ze nie moge go zatrzymac.Ale jestem spokojna.Znajomy,ktory zaproponowal,ze go przygarnie,nie pozwoli go skrzywdzic.Druga opcja to"elitarne"schronisko w ktorym bedzie mial dobra opieke i duze szanse na adopcje.Szkoda tylko,ze przez bezmyslnosc ludzi zwierzak jest skazany na taka traume.A wystarczylo tylko zamiescic nr tel i imie psa na obrozy.Zaden wyczyn dla czlowieka a psiakowi mozna bylo zaoszczedzic tyle niepotrzebnego stresu.
          • nstemi Re: znalazlam psa 19.12.10, 23:32
            Ech, mój własny pies zaginął kiedyś, bo przedostał się przez teoretycznie "nieprzedostawalne" ogrodzenie w ogrodzie. I ruszyła dziewczyna (nie miała jeszcze roku) w świat. A że to piękny owczar niemiecki więc miałam straszny stres, że ktoś ją zwinie, sprzeda itepe. Pomogły ogłoszenia na prawie każdym słupie w okolicy i znalazcy się odezwali. Więc nie zawsze bezmyślność, czasem zwykły niefart.
            Chociaż "pomysłowość" ludzi nie zna granic. Chyba nigdy nie zapomnę naszego psiaka z dzieciństwa. Suczkę kundelkę, którą moja mama znalazła przywiązaną do drzewa w lesie. A koło niej szczenięta...
            Cieszyć się, ze psinkę przygarnęłaś, ale może warto odczekać, bo ktoś go szuka.
            Z królikiem raczej cienko to widzę...
            • ind-ja Re: znalazlam psa 19.12.10, 23:54
              Suczkę kundelkę, którą moja mama znalazła przywiązaną do drz
              > ewa w lesie. A koło niej szczenięta...

brak mi slow i serca dla niektorych bestii zwanych ludzmi.
    • ind-ja Re: znalazlam psa 20.12.10, 16:58
      znalazl sie wlasciciel.To moj najlepszy prezent gwiazdkowy.Dobra spadam,bo zaraz zostane okrzyknieta trollem i dostane jezuska albo sprayem po oczach,za zasmiecanie forum.
      • albina.siwa Re: bo zaraz dostane jezuska 20.12.10, 17:12
        Przed Świętami - jak znalazł! :-)
      • soulshunter Re: znalazlam psa 20.12.10, 17:25
        ALLELUJA i do przodu po nastepnego, do schroniska marsz :)
      • ofelia1982 Re: znalazlam psa 20.12.10, 20:23
        SUPER!!!!!!!!
    • masher Re: znalazlam psa 20.12.10, 18:10
      prosto- zrobic z krolika gulasz i kazdy z nim sie szybko zaprzyjazni :D
    • ofelia1982 Re: znalazlam psa 20.12.10, 20:19
      Hej, dobra z Ciebie dusza:)
      Proszę napisz na biuro@psianiol.org.pl i opisz sytuację - w fundacji jest behawiorystka i może ona pomoże z tym królikiem (w sensie pies + królik:)
      A c odo tęsknoty za Panem - prawda jest taka, że jeżeli rozwiesiliście ogłoszenia i papierowe i na Facebooku, to jeżeli ktoś będzie chciał, to go znajdzie..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka