zeta_zeta
21.12.10, 08:58
Witajcie. Mój post skierowany jest do uczestniczek i uczestników tegoż forum, ale nie do wszystkich. Jakoś tak zawsze sądziłam (błędnie) że FK jest miejscem kulturalnym, siedzą na nim mądre i fajne kobietki. Zaglądałam tutaj dwa lata temu i albo mi się wydawało, albo rzeczywiście poziom wypowiedzi, ogólny klimat był inny/lepszy. Mam wrażenie, że teraz jest to miejsce, w którym przebywają:
1. Frustraci i ludzie, których mało kto lubi, ale pozujących na super/popularnych/inteligentnych/kreatywnych i cho...ra wiec kogo jeszcze.
2. Złośliwi wredni. Zgryźliwi i zawistni.
3. Straszni plotkarze. Zakładają absurdalne wątki o ludziach, sytuacjach, przyjaciółkach (?) i leją jadem, obgadują, wybielając się przy tym, aż robi się mdło.
4. Wszędzie wsadzają swoje trzy grosze. Nawet jeżeli jakiś problem ich nie dotyczy i tak tam wejdą, dogryzą, nie napiszą nic mądrego, ale muszą się pokazać.
5. Nie mają swojego życia/ich życie to internet. Ja pomimo braku dzieci nie mam czasu, aby cały dzień tutaj sterczeń, oni tak. Prowadzę własną działalność i nie mam czasu na kawę, a forumowicze z własnymi firmami i na kierowniczych stanowiskach mają mnóstwo czasu na FK.
Jak coś mi wpadnie do głowy, to chętnie się podzielę :-)