Dodaj do ulubionych

Ze slangu współczesnych małolatek

11.01.11, 01:26
Przedwczorajszy wieczór, warszawski autobus nr 175.
Jadą dwie małolatki, tak na oko po około 12 lat. Jedna sennie gapi sie w okno, druga ma na uszach słuchawki i wyraźnie koncentruje sie na tym, czego słucha. Nagle zaczyna rytmicznie podrygiwać. Ta pierwsza z zainteresowaniem:
- Czego słuchasz?
- A taki fajny kawałek. Chcesz posłuchać?
- No to daj!
Słuchawki zmieniają lokalizację. Panienka słucha ze 20 sekund z miną nie świadczącą o jakimś szczególnym entuzjazmie, po czym zdejmuje słuchawki z komentarzem:
- Eeeee tam, mnie to nie nawilża!

Wymiękłem.
Obserwuj wątek
    • jan_hus_na_stosie Re: Ze slangu współczesnych małolatek 11.01.11, 01:31
      bym się wypowiedział, ale nie wiem czego słuchały
      • baba_nie_jaga Re: Ze slangu współczesnych małolatek 11.01.11, 01:45
        Bo nie mają innych problemów, nie ma jak to:
        www.youtube.com/watch?v=AMb6d4_3Vgo
    • ursyda Re: Ze slangu współczesnych małolatek 11.01.11, 01:42
      dobre
      przejmuję:)
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Ze slangu współczesnych małolatek 11.01.11, 08:59
        ursyda napisała:

> dobre
        > przejmuję:)

Czyli mak już nie będzie suchy?
    • duch_mariana Dobre :) 11.01.11, 02:00
      Tego jeszcze nie słyszałem :)
    • berta-live Re: Ze slangu współczesnych małolatek 11.01.11, 02:08
      Cudowne. ;D
    • pompeja Re: Ze slangu współczesnych małolatek 11.01.11, 08:45
      Powiedzonka się zmieniają, niektórzy tego nie zatrybią :D
    • 0ffka Re: Ze slangu współczesnych małolatek 11.01.11, 08:46
      feministyczne :) rzuć to tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/f,212,Feminizm.html
    • siwa.krowa.oddzialowa Re: "Przedwczorajszy wieczór, autobus nr 175" 11.01.11, 09:48
      3 września 2008 roku, rozmowa z Marią Peszek:

(...)Pamiętam artykuł w „Polityce” analizujący język wyznań młodych ludzi i cytat z chłopaka, który w parku na ławce wyznawał miłość swojej dziewczynie, a brzmiało to „zajebałem się w tobie jak ch...”.

– Dla mnie to bomba, jaki rytm! Ostatnio słyszałam w tramwaju coś, co mnie kompletnie powaliło. Dwie dziewczyny, bardzo opalone, z długimi paznokciami słuchały muzyki, jedna dała słuchawki drugiej, ona słucha kompletnie zdegustowana, wyciąga te słuchawki i mówi: „Mnie to nie nawilża” (...)

www.przekroj.pl/ludzie_rozmowy_artykul,2800.html
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: "Przedwczorajszy wieczór, autobus nr 175" 11.01.11, 10:04

siwa.krowa.oddzialowa napisała:

> 3 września 2008 roku, rozmowa z Marią Peszek:

Czyli krzywezwierciadło to albo Maria Peszek albo Najsztub. W obu wypadkach serdecznie witamy na FK :)
      • reniatoja Re: "Przedwczorajszy wieczór, autobus nr 175" 11.01.11, 10:05
        jeśli to prawda, to Krzywelustro - jednym słowem żena. zastanawiam się teraz dlaczego odmłodziłeś te dziewczęta, wszak w oryginale - sądząc po długich tipsach i opaleniźnie, były to dziewoje starsze, no w każdym razie nic nie wskazywało, że to dwunastolatki - skąd wiec ten pomysł?
        • brms Re: "Przedwczorajszy wieczór, autobus nr 175" 11.01.11, 11:00
          Ale tam był tramwaj a tu jest autobus, to i osoby mogły się zmienić ;)
          Swoją drogą, kiedyś pewna piosenkarka fajnie się wypowiedziała, ja to od niej przejęłam i latami nie słyszałam owego powiedzonka, a tu nagle, bum, ktoś też tak rzekł, ciekawe czy usłyszał to od niej, czy ode mnie ;)
        • grassant Re: "Przedwczorajszy wieczór, autobus nr 175" 11.01.11, 18:40
          reniatoja napisała:

> jeśli to prawda, to Krzywelustro - jednym słowem żena. zastanawiam się teraz dl
          > aczego odmłodziłeś te dziewczęta, wszak w oryginale - sądząc po długich tipsach
          > i opaleniźnie, były to dziewoje starsze, no w każdym razie nic nie wskazywało,
          > że to dwunastolatki - skąd wiec ten pomysł?

pedofil?
        • siwa.krowa.oddzialowa Re: skąd wiec ten pomysł? 11.01.11, 19:02
          To taka licentia plagiatica... ;->
      • jej_torebka Re: "Przedwczorajszy wieczór, autobus nr 175" 11.01.11, 10:48
        Ty Sherlocku :)
        • siwa.krowa.oddzialowa Re: Ty Sherlocku :) 11.01.11, 11:01
          No, bez przesadyzmu ;)

Odzywka zabawna, utkwiła mi po lekturze - a wynik u wujka Gugla wyskoczył jako drugi ;->
      • kadfael Re: "Przedwczorajszy wieczór, autobus nr 175" 11.01.11, 10:54
        He he, ludzie na forum są lepsi niż Szerlok Holms i detektyw Rutkowski razem wzięci :D
        Swoją drogą - ciekawe po co ludzie robią takie akcje? Przecież wiadomo, że w internecie można znależć wszystko ;)
      • bijatyka W11 czy jak ? n/t 11.01.11, 23:04

• siwa.krowa.oddzialowa Nie, J-23 ;) 13.01.11, 18:40
          .
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Ze slangu współczesnych małolatek 11.01.11, 10:58
      To ja mogę pochwalić się fragmentem slangu który słyszałem osobiście.

Idą dwie dziewoje z nizin społecznych (raczej nie licealistki, oględnie mówiąc)
      I jedna do drugiej.
      - "Ostatnio jadłam tak ostrego kebaba że jak wsadziłam go do ryja to myślałam że mi mordę zjara."
      • pompeja Re: Ze slangu współczesnych małolatek 11.01.11, 16:29
        Nioch nioch nioch :D
    • hotally Re: Ze slangu współczesnych małolatek 11.01.11, 15:16
      tą samą historię slyszalam jakies 2 lata temu.......
    • jeriomina Re: Ze slangu współczesnych małolatek 11.01.11, 15:31
      Poczułam się staro, kurczę...
      • teletoobis Re: Ze slangu współczesnych małolatek 11.01.11, 16:10
        forum.gazeta.pl/forum/w,16,120778687,120783019,Re_Przedwczorajszy_wieczor_autobus_nr_175_.html
    • ygawa81 Re: Ze slangu współczesnych małolatek 11.01.11, 17:56
      Mnie swego czasu powaliło: gdy młodzież idzie do domu- w tym znaczeniu:
      Turlaj bracie do Betlejem.
    • kombinerki.pinocheta Re: Ze slangu współczesnych małolatek 11.01.11, 18:00
      Podoba mi sie ten tekst.
    • grassant Re: Ze slangu współczesnych małolatek 11.01.11, 18:37
      urban legend :)
    • devilyn Re: Ze slangu współczesnych małolatek 11.01.11, 18:45
      Mam do czynienie z "młodzieżą" i najczęściej słychać:
      ....turlaj dropsa do betlejem....
      ....weź....nie ogarniam....
      ....etc. etc.
    • krzywelustro Re: Ze slangu współczesnych małolatek 11.01.11, 22:49
      Faktycznie, wyguglowałem - stoi jak byk. Być może od jakiegoś czasu powiedzonko krąży po jakichś kręgach i przy zbiegu sprzyjających okoliczności może takiemu dajmy na to krzywemulustru gdzieś w jakomś autobusie obić się o ucho. Ja nie gwarantowałem praw autorskich tych panienek. Może ktoś przeczytał wywiad, powiedzonko się spodobało i poszło w obieg, a może nawet było już wcześniej w obiegu i Peszek też je przypadkowo usłyszała i tylko utrwaliła w wywiadzie?

Tak czy inaczej - ja w tym autobusie usłyszałem je pierwszy raz w życiu i naprawde wymiękłem.

Oddziałową szczerze podziwiam za skuteczną dociekliwość.
    • bijatyka Re: Ze slangu współczesnych małolatek 11.01.11, 23:02
      Vandzia kiedyś opisywała "mam na ciebie wyje...ane"... zapamiętałam, ale nie stosuję i sama nigdy nie słyszałam. Ale jakieś takie chwytliwe.
      • velis Re: Ze slangu współczesnych małolatek 12.01.11, 08:51
        U nas na stancji w czasach sudeckich zamiast "mam na to wyje...ane" mówiło się "mam na to Wuuu" i wszyscy wiedzieli o co chodzi:)
    • balbina_alexandra Re: Ze slangu współczesnych małolatek 11.01.11, 23:11
      Dobre, przyznam się, że nie słyszałam! Najwyraźniej u nas nad morze jeszcze nie dotarło chyba...
      Ale mam inny smaczek - i to autentyk, jest hitem wśród moich uczelnianych koleżanek i kolegów - podsłuchane i autentyczne. Otóż parka, i to wcale nie taka nastoletnia, wiek całkiem już pełnoletni - para siedzi sobie, panna na kolankach u ukochanego, zażerają jakiegos tam kebaba. W którymś momencie on do niej, z niekłamaną czułością w głosie:
      - Kochanie, ale się ujebałaś na ryju!
      :D
      • ylfeth Re: Ze slangu współczesnych małolatek 12.01.11, 14:42
        Kiedyś na bashu wyczytałam coś w ten deseń:
        siedzi młoda tapeciara na kolanach młodego dresa, maca go sobie maca i nagle mówi:
        "ale ty jesteś misiu umięśniony" na co on:
        "no, pomyśl, jakbym Ci tak przypier*dolił!"
    • mumia_ramzesa Re: Ze slangu współczesnych małolatek 12.01.11, 18:18
      "Kur*a no ja pierd*le ale chu*, piździ mi po ryju"
      z tego blogu: yazhubal.jogger.pl/2007/01/16/praca-na-islandii/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka