Dodaj do ulubionych

pościel wełniana

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17 lat temu
planuję kupić pościel z owczej wełny podobno jest świetna dla alergików i
wogóle rewelacja.proszę doradzcie mi gdzie mogę ją kupić najlepiej jakiś sklep
z wrocławia.proszę również o opinie w tym temacie ,ceny.
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: pościel wełniana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
      Mój mały alergik spał w wełnianej pościeli ok. 3 lata. Nie widziałam ŻADNEJ
      poprawy jego zdrowia, choć zapeniano mnie inaczej. Zapłaciłam 700 zł za kołdrę
      i 2 liche poduszeczki, twarde zresztą i niewygodne (5 lat temu, albo i więcej).
      Jeśli chcesz kupić wełnianą pościel w celach leczniczych, nie daj się zwieść
      zapewnieniom, że leczy cokolwiek, jeśli maluszek nie może spać w pierzu, kup
      lepiej zwykłe, sztuczne poduszki i kołdrę, przynajmniej w portelu zostanie co
      nieco.
      Takie są moje doświadczenia, może jednak komuś pomogła wełniana pościel (dodam,
      że mój mąż ma chory kręgosłup, sprzedawca zapewniał, że wszystkie bóle miną,
      hehe, a tu nic)
      • Gość: martka Re: pościel wełniana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17 lat temu
        z alergii na roztocza kurzu domowego raczej nie da się wyleczyć bo one są
        wszędzie nie tylko w pościeli w której śpimy .dywany koce panele to raj dla
        nich,ale może chociaż przyjemniej się śpi niż w zwykłej pościeli.nie liczę na to
        że ta pościel mnie z czegokolwiek wyleczy ale milusia to chyba jest
        ,nieprawdaż.a taka z certyfikatem WOOLMARKU to komplet[kołdra prześcieradło 2
        poduszki] kosztuje od 1500 do 2500tys.zł.sama niewiem co mam robić a taka byłam
        na nią zdecydowana a tu kubeł zimnej wody na łeb a co tam zimnej ,lodowatej .no
        ale nic dzięki za radę może mój portfel został uratowany od wychudzenia
        • Gość: wydrwigrosz Re: pościel wełniana IP: 82.177.166.* 15 lat temu
          cena 250zł to max ,reszta ceny
          samochody ,paliwo ,wypłaty ,imprezy ,itd i itp
          • Gość: Roberto [...] IP: *.centertel.pl 15 lat temu
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: ewka Re: Danwita OK! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15 lat temu
              BO FIRMA TO LUDZIE KOLEGO - A TO LUDZIE BEZ ZASAD...ZAJEBISTA-ALE
              MANIPULACJA...TO SPECJALNA DEDYKACJA DLA ADASIA I JEDGO ZAJEBISTEJ
              D...JAK DUPA:-*
              • Gość: Roberto [...] IP: *.centertel.pl 15 lat temu
              • Gość: Krzyś [...] IP: *.centertel.pl 15 lat temu
                • Gość: Paweł [...] IP: *.centertel.pl 15 lat temu
                  • Gość: zwalczacz naciągac Re: Danwita OK! IP: *.ondraszek.ds.polsl.pl 13 lat temu
                    UWAGA!
                    Zobaczcie na IP, powyższe posty: Roberto, Krzyś, Paweł pochodzą od jednej i tej
                    samej osoby. Już z tego wynika JAKIE SZUJE tam pracują. Manipulacja jest na
                    porządku dziennym, bo jest duża kasa. Towar kosztuje ok. 200-250zł, a wciskają
                    go za 1500-2500zł. Dla nich klient to JELEŃ i CEL DLA NICH to WYCIĄGNĄĆ KASĘ OD
                    JELENIA.!!! UWAŻAJCIE NA NICH!
                    • Gość: Piotr Re: Danwita OK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12 lat temu
                      O jaka cisza się zrobiła ... :D czyżby wyszła prawda na jaw ... :D ..uwielbiam takie firmy :P
                      • Gość: magda Re: Danwita OK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11 lat temu
                        to prawda myslą ze na wioskach same maatoły mieszkaja i wciskają kit banda oszustow tez jezdzi z poznania na koniec wrzeszczał ze tylko przychodzą po prezenty bo nikt za bardzo nie kupił
                • Gość: HOTEL ARBITER Danwita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11 lat temu
                  Dzień Dobry
                  Arbiert Hotel w Elblągu pilnie potrzebuje kontaktu z dyrekcją lub księgową lub pracownikiem Danwity Sp. z oo.Od kilku dni nie odpowiadaja u Państwa telefony i nikt nie odpowiada na meile.
                  Sprawa bardzo pilna
                  Pozdrawiam
                  meil : ksiegowosc@arbiterhotel.pl
              • Gość: M Re: Danwita OK! IP: *.krus.gov.pl 15 lat temu
                BEZ
                komentarza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: funt Re: Danwita OK! IP: 212.244.106.* 14 lat temu
              Roberto... znam tą firmę kant są mili do chwili kiedy kupisz
              pościel , bo jak kupisz uśmiech znika z twarzy a pozostaje hamstwo
              sama tego doświadczyłam
              • kanusia21 Re: Danwita OK! przekręt!!! prezes to cham 14 lat temu
                ta firma to jeden wielki przekręt!!!! wysyłają swoich akwizytorów do starszych osób i wciskają im pościel na raty za 4 tys zł nie informując o niczym. a jak chce się zwrócić w terminie 10 dni jak pozwala prawo to prezes odgraża się i mówi, że on to będzie utródniał.PREZES to jeden wielki ham i nic więcej. Bank odmówił pożyczki to on sobie wymyślił, że to ON udzieli kredytu. nie chce się zgodzić na zwrot i przyjąć tych produktów, które nawet nie zostały rozpakowane. Sprawa trafi do sądu i wtedy nie będzie już taki cwany. Jak w ogóle można tak traktować ludzi? Jest bezszczelny i jeszcze się śmiej, że nic nie możemy zrobić. A umowe podpisała 86 letnia staruszka, bo przedstawiciel nagadał jakiś głupot. Wstyd.
                • Gość: ktoś Re: Danwita OK! przekręt!!! prezes to cham IP: 88.220.178.* 14 lat temu
                  Kochana Córko Pani Brytan!! Twoja Mama Dskonale wiedziała co i kiedy
                  kupuje oraz za ile! Natomiast Nurtuje mniejedno pytanie!!! Dlaczego
                  Twoja mama kupowała to w tajemnicy przed Tobą!!! Odp. jest prosta.
                  Żerujesz na mamie na maxa zbierasz jej wzystkie pieniądze. nie
                  potrafisz utrzymać się z tego co zarobisz. A sytuacja wglądałą
                  następująco: Handlowiec przedstawił produkty mamie się spodobały,
                  ale mama nie wiedziała czy weźmie to na kredyt czy na raty Było to
                  uzależnione od tego czy ty wielki sępie oddasz jej 3000 zł i kiedy
                  mama powiedziała na co potrzebne jej pieniądze zmusiłaś ją do
                  odstąpienie!!!
                  Powiem Tak!!!! Twoja mama pracując przez tyle lat zasługuje na to by
                  spać lepiej już nawet nie mówię żę zasługuje ba to by kupić sobie
                  cokolwiek. Ale przeecież nie bo ma taką synową jak Ty. Poza tym
                  odstąpienie jest w dalszym ciągu ważne bo zrobiłaś to za mamę
                  dobrze. ale towar ma dotrzeć do firmy wciągu jeszcze 1,5 miesiąca.
                  jak nie to mama będzie miała pościel. pozdrawiam wystkich
                  normalnych:) Sępy precz!!!!
                  • Gość: pestka Re: Danwita OK! przekręt!!! prezes to cham IP: *.net.inotel.pl 13 lat temu
                    Przeglądając dokumenty dotyczące sprzedaży poscieli wełnianej
                    sprzedanej przez przedstawiciela firmy KAJA z Poznania (znam
                    nazwisko) małżeństwu starszemu, na granicy upośledzenia umysłowego,
                    którzy z ledwością podpisują się, o przeczytaniu umowy nie ma mowy,
                    i którzy są pod stałą opieką pomocy społecznej, a którym wpisuje się
                    w dokumenty jako stałe wydatki kwotę 100,- zł miesięcznie (!!!!), ma
                    się wrażenie, że powinien w to wszystko wkroczyć prokurator. Bo nie
                    sądzę, że ci starsi ludzie zdawali sobie sprawę z tego co robią. Oni
                    nawet wyrok na siebie by podpisali. Teraz są niespłacane raty
                    (należnośc rozłożona na 36 rat), odsetki, opłaty za telefony
                    (oczywiście na koszt klienta), itp. i groźby. No i łzy....
                  • Gość: PAŃSTWO PRAWA Re: Danwita OK! przekręt!!! prezes to cham IP: *.dynamic.chello.pl 12 lat temu
                    Miła paniusiu jak będziesz stara to mam nadzieję , że świadomie kupisz wszystkie ci nie potzrebne rzeczy za dziesięciokrotnie wyższą kwotę niż faktuczna wartość . Sprzedadzą ci to handlowcy z sumieniem o konsystencji szczerozłotej rzadkiej kupy.
                  • Gość: Iwona Re: Danwita OK! przekręt!!! prezes to cham IP: *.dynamic.chello.pl 12 lat temu
                    Nóz w kieszeni mi sie otwiera jak czytam te rzeczy. Mam upartą, głupią tesciową, która całe życie wie lepiej i wszystkich ma za nic. W wieku 77 lat nabrała kredytów ( miedzy innymi na tę pieprzoną pościel) bo słucha tylko tego czego chce słuchac. Dlaczego takie baby kupują w tajemnicy ? odpowiedz : bo mają nas za nic. I to jest przykre że nie słuchają dobry rad rodziny i nie kierują się zdrowym rozsądkiem.
                    • Gość: A. Re: Danwita OK! przekręt!!! prezes to cham IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12 lat temu
                      Mi to szkoda była staruszków, którzy byli zainteresowani. Starszy pan dał swojej żonie dowolność... mam nadzieję, że nie udało im się kupić, tj. bank odmówił udzielenia kredytu.

Są ludzie, którzy sami muszą się przekonać i nie lubią uczyć się na cudzych błędach, a szkoda.... No i szkoda, że są firmy, które żerują na ludzkiej naiwności.
                  • Gość: emi Re: Danwita OK! przekręt!!! prezes to cham IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11 lat temu
                    Ktosiu co twoja pensja(premia) jest zagrożona PRZEKRĘCIE ?Żerujasz na ludzkiej krzywdzie,jak możesz spojrzeć na siebie w lustrze.FUJ;Bee
                  • Gość: obiektywny Re: Danwita OK! przekręt!!! prezes to cham IP: *.adsl.inetia.pl 11 lat temu
                    Słuchaj no ty - „ktoś”. Nie jestem w żaden sposób stronniczy, a na tę dyskusję trafiłem przypadkiem (poszukując jedynie opinii o pościelach). Jednak to co ty piszesz "ktosiu", aż mnie ruszyło. To co napisałeś świadczy właśnie, PONAD WSZELKĄ WĄTPLIWOŚĆ, o pazerności, bezwzględności i chamstwie wielu ludzi i firm z branży sprzedaży domokrążnej. Tak jak wcześniej tu napisał „funt” cyt. „są mili do chwili kiedy kupisz pościel, bo jak kupisz to uśmiech znika z twarzy a pozostaje chamstwo”. Właśnie „ktosiu” - chamie jeden, jesteś żywym potwierdzeniem tej opinii. „Kochana córka Pani Brytan” (jak napisałeś), ma właśnie prawo martwić się o wydatki swojej wiekowej już mamy. Bo to nie ty chamie jeden, będziesz Panią Brytan utrzymywał gdy zabraknie jej pieniędzy na życie, bowiem ten obowiązek i kłopot, spadnie właśnie na jej córkę. Poza tym nic tobie do tego, jak rządzi się ta i inne rodziny, bowiem ty jesteś jedynie sprzedawcą, którego zasranym obowiązkiem jest przyjąć bez szemrania zwrócony towar i nie komentując oddać pieniążki. A gdybyś był rzeczywiście rasowym, uczciwym i kulturalnym sprzedawcą, to zrobiłbyś to jeszcze w sposób miły i z takim uśmiechem na twarzy, jaki miałeś przed sprzedażą. Ale ty jesteś chamem i naciągaczem, a sprzedawca to z ciebie taki, jak z woła wierzchowiec. A końcowe słowa twojego postu cyt. „”Sępy precz!!!!”, ja dedykuję tobie chamie i tobie podobnym pseudo-sprzedawcom.
                    (Wszystkie zwroty do tego człowieka, świadomie napisałem z małej litery).
                    P.S.
                    Na koniec rada dla osób, które taki „ktoś” i jemu podobni obrażają. Tekst w stylu cyt. „Żerujesz na mamie na maxa zbierasz jej wszystkie pieniądze. nie potrafisz utrzymać się z tego co zarobisz.”, jest mocną podstawą do wytoczenia sprawy cywilnej o zniesławienie i oszczerstwo. Postępowanie jest proste; najpierw zgłasza się na policję; potem policja ustala takiego „ktosia” - bez problemu; potem każdy adwokat podejmie się poprowadzenia sprawy, bo jest pewna (jeszcze lepiej, jeśli uda się ją zakwalifikować jako sprawę przeciwko firmie).
                    • Gość: agusia Re: Danwita OK! przekręt!!! prezes to cham IP: 88.147.16.* 10 lat temu
                      swieta racja!!!!!!!!!!!
                • Gość: beata Re: Danwita OK! przekręt!!! prezes to cham IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 9 lat temu
                  to rzeczywicie wsplczuje. moja mama tez miala podobna stytuacje i oddala sprawe do sadu. jestem zanteresowana kontaktem i wynikiem sprawy sadowej. mama zaplacila Kaji potem bank chcial splaty kredytu do banku nie do firmy Kaja i nastepnie komornik po raz trzeci bo bank sprzedal rzekomy dug. GRANDA ! Firma nie chciala oddac pieniedzy bankowi ani mamie. w koncu wyladowalo w sadzie ale poszukuje kontaktu z podobnie poszkodowanymi przez te firme. podaje email: beatatlen@o2.pl
                  dziekuje za info
                  beata
              • Gość: Grodziszczanin Re: Danwita OK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11 lat temu
                Danwita to oszuści, proszę zadzwonić do nich lub przejechać się do siedziby firmy i porozmawiać z kimkolwiek. Wtedy wszystko będzie jasne. To przykrywka na nielegalną działalność i ucieczka od płacenia podatków.
            • Gość: funt Re: Danwita OK! IP: 212.244.106.* 14 lat temu
              Roberto... znam tą firmę kant są mili do chwili kiedy kupisz
              pościel , bo jak kupisz uśmiech znika z twarzy a pozostaje hamstwo
              sama tego doświadczyłam
            • Gość: Lili Re: Danwita OK! IP: *.icpnet.pl 13 lat temu
              Witam, trochę prawdy o tej firmie...miałam ,,przyjemność" tam pracować jako telemarketerka bardzo się cieszę że już u nich nie pracuje ;) Kiedy przychodziłam do pracy to miała być umowa zlecenie (6 zł na rękę) a po miechu umowa o pracę za najniższą krajową, praca miała być od poniedziałku do piątku od 8 do 16...a było tak, że owszem umowa zlecenie była, dla wybrańców umowa o pracę ale co najśmieszniejsze to osoby które były bez doświadczenia zawodowego (czyli ich 1 praca) to dostały 80% podstawy a na umowach nich nie było o tym wspomniane, poza tym pracowało się 10 godz w biurze a jak jeszcze były wolne miejsca na spotkana (a zawsze były bo było mało osób do umawiania i dużo spotkań) to resztę w domu czyli min 2 godz dodatkowo w domu, weekendy były zawalone robotą bo jak w nie w biurze od 8 do min 12 to w domu, a oprócz tego umawiania w domu które miały być dodatkowo płacone (a i tak nie były bo firma wolała dać wolne niż kase, a ja chciałam sobie dorobić a nie leniuchowiać) to zawsze w weekend za darmo musiałaś potwierdzać swoje zaproszone osoby...ale najbardziej żenujące to była propozycja szefa aby pracownicy zrobili sobie orzeczenie o niepełnosprawności, bajerował że on chce nam dać więcej pieniędzy ale my powinniśmy mu pomóc i się na to zgodzić, generalnie miał już swojego lekarza którzy przyszedłby do firmy i stworzył dla każdej osoby historie choroby a komisja miała być już załatwiona przez szefa...
              • Gość: gość Re: Danwita OK! IP: *.krus.gov.pl / 10.142.12.* 12 lat temu
                I tak padło "dzieło" budowane przez pewną Panią, również niezbyt uczciwą, wiem coś na ten temat bo pracowałam za jej panowania...
        • Gość: krzysztof Re: pościel wełniana IP: *.centertel.pl 15 lat temu
          Ja sie nie zgodze ze stwierdzeniem że na alergie nie pomaga. ja
          uzytkuje taka pościel juz 2 lata i jestem bardzo zadowolony, miałaem
          astme i dusiłem sie w nocy teraz odpukać jest o wiele lepiej, jeśli
          chodzi o bóle kręgosłupa to nie wiem ale napewno konfort spania w
          tej pościeli jest o wiele lepszy, ale uwaga na rynku jest mnustwo
          podróbek, jeśli ktoś by chciał zakupic taka pościel moge podac numer
          do wiarygodnej firmy 1700 cały zestaw + kołdra z satyny i poduszka,
          naprawde warto
          • Gość: ifhsd [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu
          • Gość: jwy Re: pościel wełniana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu
            Możesz mi podać numer - nazwę firmy. Ja mam przeboje z firma KAJA z Poznania,
            która mnie oszukała
            • Gość: martita Re: pościel wełniana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14 lat temu
              możesz mi powiedziec w jaki sposób cie oszukała?? bo dzis miałam w
              domu pokaz ich pościeli i złożyłam 2 podpisy, gościu tez miał mój
              dowód osobisty w ręce, nic nie kupiłam, mam nadzieję że nie bedzie z
              tego żadnych konsekwencji???
            • Gość: kicia Re: pościel wełniana IP: 78.8.105.* 14 lat temu
              z ta posciela to jest tak nim kupisz to ok ale jezeli chcesz zwrocic
              jak mozesz do 10 dni to problemy taka firma to ANDAFIL z buka
              k/poznania a jeszcze wciskaja prezenty a glowne danie to ho ho ho
              • Gość: zawiedziony Re: pościel wełniana "andalif" IP: 195.116.43.* 14 lat temu
                uwaga na firmę Andafil. Prawnicy są tam najcenniejsi i handlowcy, który
                kształceni są w pseudo kursach działających na zasaach kształcenia sekt. Uwaga
                na firmę ANDAFIL.!!!
                • Gość: XYZ I Re: pościel wełniana "andalif" IP: *.adsl.inetia.pl 13 lat temu
                  wali mnie ta pościel wełniana ja wolę tradycyjną pościel z pierza a najlepiej
                  śpi mi się na twardym wyrze . , Ale gostku skąd ty masz takie informacje że to
                  sekta? A może ty osobo płci BOg wie jakiej może to zawiedziony osobnik z
                  fujarą lub osobnico z damskim przyrodzeniem próbujesz odegrać się na firmie
                  bo.....osóbka teraz krytycznie nastawiona do w/w firmy przedtem i mam taka
                  pewność , właziła w D..... szefowi , szefowej lub innej personie na świeczniku
                  próbując grać pierwsze skrzypce a że dostała kopa teraz odgryza się na tej
                  firmie . A może ty naprawdę sam jesteś jakąś sektą lub konkurencją dla tej
                  firmy????? Frustratów i zawistnych w naszym na wskroś miłującym Boga , Naród
                  kraju i mające usta pełne frazesów jest do .....jasnej ch...od groma !!!! Aż
                  nadmiar co widać obecnie w momencie wielkiej powodzi , fajnie się siedzi w
                  foteliku spijając piwko kawunie i mając pewność że wielka woda nie zaleje
                  udajemy współczucie , a naprawdę co robi ta sekta z Torunia zwana Radyjko Trąba
                  Jerychońska lepiej niż ta firma robi kokosy TV Trwam , telefonia W Rodzinie itp
                  pierdy i co ? i nic a ty bidulko masz tą pewność że Andafil to sekta . Weź
                  wylej sobie na głowę kubeł lodowatej wody może cię otrzeźwi , ja wątpię tobie
                  nic jak wielu w tym durnym kraju już NIE POMOŻE.
              • Gość: gość Re: pościel wełniana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
                Jestem po prezentacji materaca rechabilitacyjnego i poscieli.
                Wolałabym kupic sam materac bez prezentow, ale po nizszej cenie.
                Jestem juz za stara ,aby wierzyc w prezenty "za darmo".
                Uczestniczka pokazu
                • Gość: Artur Re: pościel wełniana IP: *.tosa.pl 13 lat temu
                  Za darmo nic niestety nie ma. Firmy pokazowe w koszt pościeli wliczają: zaproszenia, pocztę, prezenty, telefony (telemarketing), wynajem sal na pokazy i wiele wiele innych rzeczy.
                  A sama pościel wełniana to bardzo dobra sprawa - sam użytkuję i jestem zadowolony. Jeśli chcecie kupić cały komplet oryginalnej pościeli za normalne pieniądze i z 5-letnią gwarancją zapraszam na stronę sklepu internetowego www.TwojePosciele.pl
                • Gość: "twoja wełna" Re: pościel wełniana IP: *.adsl.inetia.pl 13 lat temu
                  Oferujemy materace z Merynosa australijskiego z licencja WOOLMARK
                  możliwość wysyłki z fakturą w cenie 950 zł za rozmiar 90/200.
                  Gwarancja i 100% satysfakcji-kontakt twojawelna@wp.pl
                  przesyłamy zdjęcia i ofertę na maila,
                  • Gość: ERT Re: pościel wełniana IP: *.olsztyn.mm.pl 13 lat temu
                    Dla mnie firma, która korzysta z darmowych, publicznych kont pocztowych (wp.pl;
                    op.pl; itp) jest niewiarygodna. Normalne firmy wykupują domenę ale żeby to
                    zrobić trzeba podpisać umowę i jest się wtedy zweryfikowanym (chociaż w jakimś
                    stopniu) jako firma. Domeny są już bardzo tanie, więc firmy korzystające z
                    darmowych skrzynek zalatują kantem.
                    • Gość: zioom Re: pościel wełniana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
                      Dokładnie!!! Takie podkłady (czy materace - zwał jak zwał :)) firma WoolStar oferuje w cenie 750,00 zł i to z 7-letnią gwarancją.
                      Sprawdzajcie co i od kogo kupujecie!!!
                • Gość: uczestniczka pokaz Re: pościel wełniana IP: *.wapgw.era.pl 12 lat temu
                  uwazam ze mazna by bylo sprzedawac osobno poduszki,koce i materace w dobrej cenie a nie z prezentami o 1000% drosze jak ktos chce taka poduszke lub koc to niech kupi w jesku a upominek dla uczestnika to kpina bo na zaproszeniu pisalo ze dostanie sie poduszki a nie prostownice przeciez starsi ludzie nie prostuja wlosow

totalna sciema sciema uwaga nie brac tego na raty bo na raty to o 2000 zl drorzej bo 140 w 36 ratachm ten gosc nuwil ze akwizetorzu klamia a sam klamal
            • Gość: irena Re: pościel wełniana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13 lat temu
              zapraszam do współpracy mail tubir@interia.pl
          • Gość: tomekge Re: pościel wełniana IP: *.sta.asta-net.com.pl 14 lat temu
            witam!!!

Nie chciałbym trafić na podróbę dlatego z chęcią skorzystam z Twoich namiarów.
            Mail do mnie tomekge@op.pl

Z góry dzięki
          • mjaboska6 Re: pościel wełniana 13 lat temu
            Witam!
            Jestem zainteresowana kupnem wełnianej pościeli. Czytam różne opinie na jej temat. Prosze o podanie nr telefonu do firmy, która handluje dobrym towarem.
            Pozdrawiam
            • Gość: stefan Re: pościel wełniana IP: *.centertel.pl 13 lat temu
              a ja sobie kupiłem cały zestaw za 450zł i mi się chce śmiać że ktoś kupuje za tysiące. kto ma internet niech nie przepłaca ja mam frmy twojeposciele nic się nie różni od tych z pokazu. szkoda tylko że matka wydała tyle kasy na pokazie domowym i sobie kupiła z jakiejś firmy z poznania
          • Gość: charllottka Re: pościel wełniana IP: 91.208.10.* 13 lat temu
            Pościel wełniana przede wszystkim musi miec certyfikat i musi to byc 100% wełny.
            Pościeli się nie powleka i spi się pod nią nago, dopiero przy spełnieniu takich warunku można mówić o właściwościach zdrowotnych.
            Co do miejsca zakupienia takiej pościeli: wg. mnie najlepiej iść na pokaz pościeli ponieważ wtedy firmy oferują bardzo wysokie rabaty nawet do 50% oraz liczne przydatne gratisy tj. drugi komplet pościeli, dodatkowe poduszki, kapcie, jaśki , wygrzewacze na kolana, zagłówki profilowane itp.
            Osobiście mam taka pościel z firmy z Poznania. Ma piekne eleganckie wzornictwo, pięcioletnią gwarancje na pościel, oraz dożywotnia gwarancje na wypełnienie poduszek.
            Polecam!
            • Gość: charllottka Re: pościel wełniana IP: 91.208.10.* 13 lat temu
              Firma o której wspominam to Lama Gold.
          • Gość: tadeusz Re: pościel wełniana IP: *.internetia.net.pl 12 lat temu
            bardzo prosze o nr telefonu poniewaz chcę kupic pościel wełnianą dzięki
        • Gość: dark Re: pościel wełniana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15 lat temu
          www.sen8.pl , tutaj można kupić wyroby wełniane i nie tylko.
          Można też uzyskać rzeczowe informacje jak taką pościel użytkować.
          • Gość: zioom Re: pościel wełniana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
            Lepiej wejdź sobie na www.swiatwelny.pl i dowiesz się wszystkiego czego chcesz wiedzieć na temat wełny. I to z pierwszej ręki, bo z publikacji WOOLMARK oraz Australijskiego Związku Producentów Wełny.
        • tealk Re: pościel wełniana 15 lat temu
          Pościele te na pewno nie leczą, a raczej liczą :)
          Sprawdź w sklepach ze zwykłymi pościelami, ja kupiłem taką fajną i też "niby"
          antyalergiczną zwykłą pościel i zapłaciłem o wiele taniej, już dokładnie nie
          pamiętam ale coś koło 300zł
          • Gość: gość Re: pościel wełniana IP: *.chello.pl 15 lat temu
            Ludzie, należało już w szkole podstawowej posiąść odrobinę wiadomości o
            działaniu wełny na nasz organizm. Ci którzy wypowiadają się negatywnie, są
            zwykłymi kretynami. Pościel, bez wątpienia nie z wełny europejskiej. Producent:
            wyłącznie znana marka, gwarantuję sukces zdrowotny. xs
            • Gość: jwpp Re: pościel wełniana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
              A widziałeś lepszą wełnę
              CZUBKU
              Z Europy dobra a z Nowej Zelandi BEEEEE
              CZUB
            • Gość: karola54.dwa Re: pościel wełniana IP: 213.77.105.* 14 lat temu
              Witam!
              Też zostałam oszukana przez firmę Remes, której przedstawiciel
              umiejętnie opowiadał o jej zaletach w chorobach alergicznych jak sie
              póżniej po zakupie pościeli, która nie kosztowała(MAŁO!!) okazało
              dziecko moje ma alergie na roztocza, specjalista w tych chorobach
              stwierdził, iż wełna jest najgorsza z możliwych rozwiązań, dlatego
              nie wiem do jakich wiadomościach z podstawówki ktoś próbuje
              nawiązać, dlatego odradzam zakup szczególnie dla ludzi chorych bo
              jest to bogacenie się na czyjejś chorobie.Pod wzgledem estetycznym
              pościel ta nie posiada tez żadnych walorów.Chciałabym prosić Was o
              informacje na temat jakiejs wyższej instancji, przez którą można by
              było uzyskać rekompensate, ponieważ firma nie przyjmuje jaich
              kolwiek reklamacji a już napewno nie w kwestii uszczerbku na
              zdrowiu. Dziękuje za zaiinteresowanie i prosze o odp.
              • basiab53 Re: pościel wełniana 14 lat temu
                A czy może ktoś zna firmę Sułtan .Właśnie namawiają mnie na swoją pościel
            • Gość: Remian Re: pościel wełniana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
              Ja miałem zakupić taki komplet do siebie 4600 zł wraz z materacem,
              ale wcześniej chcialem sie poradzic mojego alergologa, no i
              naszczeście mnie sprowadzil na ziemie, dal mi do poczytania
              materialy medyczne, gdzie wyraznie jest napisane aby w przypadku
              astmy oskrzelowej i uczulenia na roztocza pozbywać sie z domu
              poscieli i wszelkiego typu narzut welnianych. W celu uswiadomienia
              sprzedawcom ich oszustwa zaprosilem ich do siebie na przentacje i
              sporo osob, pozwolilem im mowic swoje spiewki jak to leczy itp, po
              czym pokazalem wszystkim matrerialy z Polskiego Towarzystwa
              Alergologicznego. Mina i reakcje tych domokrazcow okazaly sie
              bezcenne
          Straszna to pościel, ugniata się, ubija itp. Mam też tą dziadowską firmę -
          wyłudzają ode mnie po 70 złotych w miesiącu - pozostało mi 2 lata spłacania.
          • Gość: natka82 Re: pościel wełniana firmy kaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
            Właśnie miałam iść do pracy w KAJA. Jednak po zapoznaniu się bliżej z sytuacją w tej firmie okazało się że mieliście rację że KAJA to źródło bałaganu i nie regularnego wypłacania wynagrodzeń. Zanim podejmiesz pracę zapoznaj się z kim. Ja odeszłam już z jednej firmy, ale jedynie z uwagi na dojazd a opinie o KAJA już słyszałam u nas w pracy. Może firma KAJA mnie razi bo nie lubię bałaganu.

pozdrawiam nata
            • Gość: "prelegent" Zapraszam do mnie na pokaz "wyrobów" firmy KAJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
              Ja mam ich wyrób. Sam nie rozumiem o co tu chodzi. Może szef nic nie wie co
              robią ci w remizach strażackich,m nie wykluczone ze pracowniczy KAJA bez wiedzy
              szefa robią przekręty. Może to co ja mam jest oszukane w pewnym zamkniętym kręgu
              elitarnym firmy KAJA, który już u nich nie pracuje, pozostawiając u mnie podłej
              jakości wyrób za wielkie pieniądze, a na firmie KAJA znamię patologii słusznej
              czy nie?. Co mam robić, bo kaja nie odpowiada mi na listy i nie jest
              zainteresowana tym złem co zrobiła, nawet nie chce poznać bliżej tego co może
              nawet jest dywersją przeciw ich wyrobom. Cza pokaże jaka prawda dotyczy tego
              skandalu KAJA.
              • Gość: miśka Re: Zapraszam do mnie na pokaz "wyrobów" firmy KA IP: 83.142.198.* 14 lat temu
                to do Rzecznika Praw Konsumetów
                Postrasz ich Urzedem Skarbowym a zobaczysz, ze odezwą się
                takie firmy mają zwykle sporo za uszami!
                Powodzenia
                www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_konsumentow/rzecznicy/
              • Gość: oszukany Re: Zapraszam do mnie na pokaz "wyrobów" firmy KA IP: *.47.rev.vline.pl 14 lat temu
                Głównym zadaniem Kaji jest sprzedaż pościeli za wielkie pieniądze ( zestawy od
                2900 z merynosa do 7000 za Camela ) nie informując klientów w jakie rzeczywiste
                koszty się wpędzają. Jeśli dojdzie do tego sprzedaż ratalna to wartość wzrośnie
                o 18 % w skali roku. Najważniejsza jest odpowiednia prezentacja i zadziałanie na
                podświadomość tak aby klient był święcie przekonany że dokonał doskonałego
                wyboru a nie przepłacił (i to słono ) za towar. NIGDY NIE POZWOLĄ CI SIĘ
                ZASTANOWIĆ GRAJĄC NA NASZYCH SŁABOŚCIACH W SPRAWIE WASZEGO ZDROWIA- " TYLKO
                NASZA POŚCIEL MA CERTYFIKATY ZDROWIA I ŚPIĄC W NIEJ WYLECZYSZ SIĘ Z REUMATYZMU ,
                ALERGII SCHORZEŃ KRĘGOSŁUPA A PO ZAKUPIE ZESTAWU DOSTANIESZ OD NAS PREZENT
                PHITO CHI- według " konsultanta zdrowia " który z medycyną ma tyle wspólnego co
                aktor Robert Moskwa z " M " - jak miłość reklamujący ten wyrób w fartuchu
                lekarskim
                zabija pewne typy komórek, UWAGA nowotworowych, czyli tak groźnego w swojej
                zabójczej sile Raka - TYLKO ZA 1 ZL - KŁAMSTWO JEGO CENA JEST WLICZONA W CENĘ
                ZESTAWU I WYNOSI - UWAGA- TYLKO 200 ZŁ ZA 950 ml BUTELECZKĘ. Praktycznie do
                każdego zakupu powinieneś dostać podarunek (wliczony w cenę ) ale dostają go
                tylko ci którzy nie są zdecydowani i prezent ma ich do tego przekonać. Koszt
                prezentu jest uzależniony od wartości zakupu ( za 3 tyś mamy prezent tysiąc
                złotowy).
                • Gość: Agnieszka Re: Jak odstąpić od UMOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
                  Wierzą że jest na rynku wiele firm uczciwych sprzedających pościel po normalnych
                  cenach i nieopowiadających bzdur o jej właściwościach, ale i istnieją
                  naciągacze, którzy żerują na naiwności zwłaszcza starszych ludzi. Sprzedają oni
                  po absurdalnych cenach kołdry, podkłady i poduszki z wełny wmawiając że wełna
                  jest antyalergiczna, że roztocza z niej uciekają że nie trzeba prać bo się nie
                  brudzi i że leczy wszystko...

Prezentacje odbywają się w klubach seniora, na uniwersytetach trzeciego wieku
                  itp. miejscach. Czasami na zaproszeniach nawet dodają że "prezentacja tylko dla
                  osób powyżej 45 roku życia" - żeby im młodzi i świadomi konsumenci nie
                  przeszkadzali w wkręcaniu starszych ufnych ludzi.

Moja 88 letnia babcia też została oszukana, ale nie przez KAJA o której
                  piszecie. Na szczęście dowiedziałam się o tym
                  cudownym zakupie przed upływem 10 dni jakie konsument ma na zwrot
                  nieużywanego towaru, gdy towar nabywany jest poza lokalem przedsiębiorstwa.

PODAJĘ WZÓR ODSTAPIENIA OD UMOWY - WZÓR Z FEDERACJI KONSUMENTÓW

......................, dn. ........................

................................................
                  imię, nazwisko i adres konsumenta

..........................................
                  nawa i adres przedsiębiorstwa

OŚWIADCZENIE O ODSTĄPIENIU OD UMOWY
                  ZAWARTEJ POZA LOKALEM PRZEDSIĘBIORSTWA

Oświadczam, że zgodnie z art. 2 ust. 1 Ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie
                  niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez
                  produkt niebezpieczny odstępuję od umowy
                  ........................................ nr
                  ............................................ zawartej dnia
                  ............................................... w
                  ................................................................ Proszę o zwrot
                  kwoty .................. zł (słownie
                  .........................................................................
                  złotych) przekazem pocztowym na adres
                  ................................................................................................
                  ............................................................................. /
                  na konto ......................................................
                  .....................................................................................................................................................
                  Jednocześnie proszę o odebranie
                  ................................................................................................,
                  po wcześniejszym uzgodnieniu terminu.

..............................
                  podpis konsumenta

Komentarz - OŚWIADCZENIE O ODSTĄPIENIU OD UMOWY ZAWARTEJ POZA LOKALEM
                  PRZEDSIĘBIORSTWA

Ustawa jest tutaj www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=332

* Zgodnie z Ustawą z dnia 2 maca 2000 r. o ochronie niektórych praw
                  konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt
                  niebezpieczny (Dz. U. z 2000 r. nr 22, poz. 271) konsument, który zawarł umowę
                  poza lokalem przedsiębiorstwa (np. w swoim do- mu lub miejscu pracy), może od
                  niej odstąpić bez podawania przyczyn wciągu 10 dni od zawarcia umowy.

* Aby odstąpić od umowy konsument musi złożyć pisemne oświadczenie o
                  odstąpieniu. Wzór takiego oświadczenia powinien otrzymać od swego kontrahenta
                  przed zawarciem umowy. Na wzorze tym powinno znaleźć się oznaczenie
                  przedsiębiorcy, tzn. jego imię i nazwisko oraz adres zamieszkania lub nazwa
                  przedsiębiorstwa i jego
                  siedziba.

* Jeśli kontrahent nie poinformuje konsumenta o prawie odstąpienia od umowy,
                  to konsument może od takiej umowy odstąpić w terminie 10 dni od momentu, kiedy
                  uzyskał informację o prawie odstąpienia. Nie może to jednak nastąpić po upływie
                  trzech miesięcy od wykonania umowy.

* W razie odstąpienia umowa uważana jest za niezawartą, a konsument jest
                  zwolniony z wszelkich zobowiązań. Strony zwracają sobie wstanie niezmienionym
                  to, co nawzajem świadczyły, a jeśli konsument dokonał jakichkolwiek przedpłat,
                  to należą się od nich odsetki ustawowe.

UWAGA KREDYT WZIĘTY NA ZAKUPIONY TOWAR

Ja ze swej strony dodam że można rozwiązać również umowę na kredyt, gdyż
                  najczęściej sprzedaż odbywa się na raty - stanowi o tym ustawa o kredycie
                  konsumenckim
                  www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=329
                  polecam artykuł 12 tej ustawy
                  Art. 12.

1. Jeżeli kredyt konsumencki przeznaczony był na nabycie określonej rzeczy lub
                  usługi na podstawie umowy zawartej poza lokalem przedsiębiorstwa lub na
                  odległość, to odstąpienie przez konsumenta od tej umowy jest skuteczne także
                  wobec umowy o kredyt konsumencki.

2. W przypadku odstąpienia od umowy, o którym mowa w ust. 1, kredytodawca
                  obowiązany jest zwrócić poniesione przez konsumenta koszty zgodnie z trybem
                  określonym w art. 11 ust. 5.

Polecam też inne artykuły z tej ustawy,

pozdrawiam i nie dajmy się, są narzędzia aby z tym walczyć. Mam nadzieję że
                  komuś pomogę tym postem.
                  Jak ktoś narusza wasze uprawnienia konsumenckie udajcie się do:
                  - Inspekcji Handlowej
                  - Federacji Konsumentów
                  - Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów

Ja w tym roku przekażę też 1% podatku na Federację Praw Konsumentów, warto.

Agnieszka
                  • Gość: ed Re: Jak odstąpić od UMOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12 lat temu
                    mam kołdrę wełnianą już kilka lat gdzie zakupiłem w firmie która sprzedawała je ale nic nie wspominano o jej walorach ,kupiłem ją za 300 zł 10lat temu,ale byłem na kilku takich spotkaniach i tam jest dopiero wciskana ciemnota ludziom ,co i jakie choroby itd,niestety miałem zamiar też kupić tą kołdrę 2lata temu ale taka sama kołdra kosztowała już nie 300-500zł ale 2800zł identyko jaką kupiłem za 300zł to jest naciąganie w biały dzień jak zrezygnowałem z zakupu tej kołdry to przedstawiciel firmy myślałem ze ze skóry wyjdzie nie wiedział co ma począć ,kupię sobie taki komplet ale nie na pokazach tylko w sklepie .te firmy z buku i poznania to są naciągacze ,znam się na marketingu i wciskaniu ciemnoty starszym osobą .pozdrawiam
            • Gość: przewałkowany Re: pościel wełniana firmy kaja IP: *.47.rev.vline.pl 14 lat temu
              Uważajcie!!!!!!
              Podpisując umowę z KAJĄ zapoznajcie się ze wstępną umową szkoleniową bez
              stempla która NIC NIE ZNACZY W ŚWIETLE PRAWA .
              Oni mogą Was się pozbyć w każdej chwili nie przestrzegając zawartych w niej
              postanowień ( dwutygodniowe wypowiedzenie na piśmie )
              Zatrudniając się u nich musisz zdobyć edukację w JULINKU czyli szkole cyrkowej w
              charakterze Clowna ( KLAUNA )
            • gosienkaaa162 Re: pościel wełniana firmy kaja 14 lat temu
              Bo praca w firmie KAJA nie jest dla ludzi słbych psychicznie...
              raczej, ze na poczatku nie bylo łatwo... ale ten kto przetrwa i
              zostanie pokazuje to ze jest człowiekiem silnym;) a ja pracuje w tej
              firmie pol roku i caly czas jestem zadowolona, i z wyplaty i z
              godzin pracy;) Pozdrawiam słabiaków!!
              • zuzik2006 Re: pościel wełniana firmy kaja 14 lat temu
                Pol roku!!!!! Ale wynik hahaah zobaczymy co napiszesz za kolejne pol albo
                rok.... twardzielko
          • Gość: renata Re: pościel wełniana remes IP: 217.113.135.* 14 lat temu
            Czytam te opinie i jestem pod wrazeniem jak zlosliwi potrafia byc ludzie.
            Pracuje w tej firmie 3 lata i nie slysze tak negatywnych opini jakie istnieja
            tutaj , na forum. Spotykam wiele osób, które są bardzo zadowolone z Naszej
            pościeli, ale również z pościeli innych firm. Mamy bardzo dobra gatunkowo
            wełne-płacicie państwo za jakość wełny i walory zdrowotne. Nikt Was nie zmusza
            do zakupu, a nawet jeśli tak stwierdzicie po podpisaniu umowy, macie 10 dni na
            oddanie i firma nie robi żadnego problemu. Pozdrawiam i życze wszystkiego dobrego!!
            • Gość: kicia Re: pościel wełniana remes IP: 78.8.105.* 14 lat temu
              ty kochana maszprace i sie jej trzymasz wiec zlego slowa nie powiesz
              a co powiesz na to zakupione po namysle chcesz zwrocic i co i gowno
              nie da rady ty odsylasz w ustawowym terminie a oni ci wysylaja z
              powrotem ti tak pare razy bo firma zarzadala zwrotu osobiscie nie
              dosc tego problem z bankiem i co wszystko w/g ciebie ok jedno
              wielkie o0szustwo a na dodatek podklad materaca kosztowal 31000zl a
              prezent 5zl duz koldra mala koldra i 3 poduszki to nie
              oszustwo ???????
              • Gość: Kinia Re: pościel wełniana remes IP: 195.150.224.* 13 lat temu
                Zabierz babci zaproszenie!!!

Uwaga w Polsce wykorzystując luki prawne działa cała sieć firm bazujących na oszukiwaniu schorowanych starszych osób (zaproszenia wysyłane są dla osób, które ukończyły 50 ew. 55 rok życia). Slogany w sprzedaży każdego proponowanego produktu są takie same – terapia, rehabilitacja czyli przywracanie zdrowia – „bo każdy chce być zdrowy! Prawda?”, „Dzieci, wnukowie nie potrafią państwa zrozumieć bo są jeszcze młodzi i nic im nie dolega (do tego zaproszenia ograniczają im wstęp na pokazy ze względu na wiek więc nawet nie mogą doradzić)”. Rzeczone pokazy są majstersztykiem sztuki manipulacji, psychologicznych chwytów reklamowych a sprzedawcy przygotowują się do nich bardzo skrupulatnie. Niezależnie od tego czy jest to prześcieradło wełniane za 2 tyś. zł, kołdra z poduszką za 3,5 tyś zł , garnki za 5 tyś. zł czy komplet witamin (Wit. C, E, B komplex + koenzym Q10) za 3,8 tyś. zł nazwane jest terapią i określane jest jako panaceum na wszystko. Apeluję do starszych ludzi nie dajcie się oszukać i nabrać osobom, które bez żadnych skrupułów naciągają Was na grube tysiące złotych za produkty, które nie są warte swojej ceny dając Wam w prezencie darmowe gratis rodem ze sklepu „wszystko po 4 zł”, marnując przy tym 3 godzinnymi pokazami Wasz cenny czas. Ludzie ci nie liczą się z tym, że może nie być Was stać na potrzebne Wam leki i stałe opłaty, namawiają Was do zaciągania kredytów i zadłużania się w imię wyższej wartości jaką jest zdrowie ale nie ma panaceum na młodość nikt tego nie wynalazł i nie opatentował nie dajcie się zwieść. W życiu nie ma nic za darmo i nic nie dostaje się w prezencie – płacicie 5 tyś za garnki a dostajecie komplet noży wart 100 zł – ludzie nie dajcie się nabrać!!!
                • Gość: babcia Re: pościel wełniana remes IP: *.centertel.pl 9 lat temu
                  Ja też jestem babcią ale nie wyobrażam sobie żeby syn czy córka a tym bardziej wnuk lub wnuczka mną rządziła albo zabierała mi zaproszenia lub dowód czy pieniądze a tym bardziej jak bym chciała coś kupić. Ja nikomu nic nie zabraniam kupować jeśli go na to stać i nie pozwalam rządzić sobą bo na moje pieniądze nikt nie pracował tylko ja sama i mogę robić ze swymi pieniędzmi co mi się podoba , a jak się komuś nie podoba to niech nie patrzy.
            • Gość: LESZEK Re: pościel wełniana remes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14 lat temu
              JAKBYM CIE ZŁAPAL TOBYS DOSTAL PO PYSKU ZA TAKIE KŁAMSTWA ANI ZADEN
              TERMIN ZWROTU WAS NIE OBCHODZI NAWET FEDERACJI KONSUMENTA SIE NIE
              BOJICIE KOLEGA OD 3 MIESIECY TUŁA SIE PO ROŻNYCH INSTYTUCJCH I TYLKO
              KASĘ WYDAJE I MUSI PŁACIC RATY A KOLDRE JK WAM WYSŁAŁ TOŚCIE
              NIEODEBRALI BANDA OSZUSTOW!!!!
        • Gość: lunia Re: pościel wełniana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
          Witam, zapraszam do sklepu www.lambfield.com, gdzie znajdziecie
          Państwo ogromny wybur kołder, poduszek oraz pościeli renomowanych
          firm. ZAPRASZAM
        • Gość: Kasia Re: pościel wełniana IP: *.sta.asta-net.com.pl 14 lat temu
          Co wy tutaj piszecie. Jesli byliscie na jakimkolwiek spotkaniu na
          temat pościeli wełnianej i powiedzieli wam że to leczy Tooooooo
          BZDURA TOTALNA!!!!!!!! Pościel wełniana owszem jest sprzętem
          rehabilitacyjno-leczniczym ale nie leczy tylko ZAPOBIEGA naszym
          dolegliwością bulowym. Przede wszystkim kark, kręgosłup, stawy. Sama
          śpie pod taką pościelą i jestem zadowolona. Jak najbardziej
          powinnismy inwestowac w PROFILAKTYKE, bo jedenak jest ważna i chociaż
          sen mamy zdrowy bez roztoczy i kurzu. Estetyczna jak najbardziej no i
          WYGODA, KOMFORT snu i bardzo milusia.
      • Gość: abc Re: pościel wełniana IP: *.chello.pl 15 lat temu
        Jeżeli chcesz pomóc to tylko z LAMA GOL>D
      • Gość: Jan Re: pościel wełniana IP: 78.88.109.* 15 lat temu
        Uważajcie ludzie na oszustwo firmy Lama Gold. Kupiłem pościel 2 lata
        temu i na ich brzegach wypadła większość włókien wełnianych,
        odesłałem do reklamacji i oczywiście rzeczoznawca tej firmy nie
        uznał reklamacji, gdyż stwierdził, że ta pościel wygląda na taką,
        która jest dłużej użytkowana niż 2 lata. Tak więc zobaczcie - ta
        posciel to szmata. Za 2600 zł kupicie sobie zwykłą pościel na
        wymianę do końca życia. Acha i jeszcze jedno - ponoć ma być
        antyalergiczna - to też nieprawda, mój wnuk dostał po niej
        uczulenie!!!!
        Uważajcie na oszustwa Lama Gold!!!!
        • Gość: marcus [...] IP: 213.17.249.* 15 lat temu
          Mnie oszukała firma KAJA z Poznania. Mam wyczerpującą dokumentację jak się z
          nimi szarpię. Po co ta gwarancja jak i tak nie idzie się do nich dobić. Otoczą
          się i nawet nie podadzą nazwiska szefa. CDN.
          • Gość: miśka Re: pościel wełniana IP: 83.142.198.* 14 lat temu
            www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_konsumentow/rzecznicy/
            polecam tu skierować sprawę
      • Gość: mała Re: pościel wełniana IP: *.szczecin.mm.pl 15 lat temu
        dobry bajer to polowa sukcesu ta pościel jest do d... i w niczym nie pomaga mają
        tylko dobry marketing i bo nabieramy się wszyscy na zdrowotne właściwości tego
        g....i do tego straszliwie drogie tych ludzi nie powinno sie wpuszczać do domów
        a najwięcej oszukanych osób jest wśród ludzi starszych tych najbiedniejszych czy
        to na tym ma polegać marketing?Im biedniejszy tym łatwiejszy?Jeśli ma się chore
        dziecko to chcemy mu pomóc to naturalne,jesteśmy wtedy dobrym łupem dla tych
        oszustów
        • Gość: anulek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
          • Gość: Lady K. Re: pościel wełniana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
            moją babcię ostatnio w to wkręcili. babcia z uwagi na wiek kupiła komplet dla
            siebie który miał pomóc jej w walce z bólami kręgosłupa a mnie kupiła komplet
            podobno z wielbłąda. chyba z GŁĄBA! 6100 pln za 2 benzadziejne komplety?!
            komedia!!! ludzie błagam was nie popełniajcie błędu który niestety popełniła
            moja babcia i nie dajcie się namówić na ich tanie chwyty marketingowe! dobro
            klienta nie ma dla nich żadnego znaczenia! komercyjni bandyci!
        • Gość: januśka Re: pościel wełniana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12 lat temu
          Przestrzegam przed kupnem tej pościeli, to wszystko oszustwo aby sprzedać towar. To nie są produkty lecznicze, tylko wciskanie towaru poprzeż wyuczoną gadkę. Zadne pościele, odkurzacze, garnki itp rzeczy nie nalezy kupować, nie dać się zwieść. Najlepiej kupować ze sklepu a w kieszeni zostanie więcej kasy. Grunt to logiczne myślenie.Oni na tym zarabiają dużo kasy jako pośrednicy i gadają by jak najwięcej zarobić. Robią pranie mózgu.
      • Gość: grzesiu Re: pościel wełniana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu
        Witam, pościel wełniana sprawdza się idealnie, śpi się dużo lepiej, przyjemnie,
        człowiek się nie przegrzewa. Co do ceny wystarczy poszukać, ja ostatnio
        kupowałem w Magmie, nie zawiodłem się na jakości. Ceny też mają porządne.
        Ostatnio kupowałem na prezent ślubny, super się podobał. Z dostępem do produktów
        też nie ma problemu, nie znam firm z Wrocławia, ale na internecie jest tego
        pełno. Ja mogę polecić welnasklep, jak ostatnio zamawiałem w innej firmie to
        czekałem na przesyłkę 2 tygodnie, a tu mnie panowie zaskoczyli i paczkę miałem
        po 2 dniach. Polecam szczerze wyroby z wełny, są milutkie i naturalne, co
        przekłada się na komfort. Pozdrawiam
        • Gość: treb Re: pościel wełniana IP: *.dynamic.chello.pl 12 lat temu
          też mi rada
          Po co pytać o sklep we wrocławiu
          żeby dostać informacje o sklepie internetowym - który nie ma sklepu we wrocławiu.
          Pomyśl coś zanim odpowiesz
      • Gość: Halina Re: pościel wełniana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
        To rzeczywiście nieprzyjemne doswiadczenia! Być może trafiła Pani
        na jakąś podróbkę? Ja też BYŁAM alergikiem, groziła mi astma
        oskrzelowa. Tonący chwyta się brzytwy, więc kupiłam pościel
        wełanianą, Po jakimś czasie objawy alergii załęły byc łagodniejsze,
        nie od razu, ale po paru miesięcach przestałam cierpieć z powodu
        duszności.Cud? A może właśnie to że wyeliminowałam z otoczenia
        przyczyne alergii, śpiac w wełnie. Od 6 lat mam pościel wełniana,
        dziś alergia i duszności są tylko przykrym wspomnieniem, a do astmy
        nigdy nie doszło.Teraz jestem po cięzkiej operacji gnekologcznej,
        lezałam dość długo ,ale do odleżyn, dzięki przepuszczalności wełny
        nie doszło. Pomijam fakt wygody i przyjemności korzystania z takiej
        pościeli. Pracuję od lat w służbie zdrowia i musze powiedzieć, ze
        gdybym miała dziś jeszcze raz kupic pościel wełniana - zrobiłabym
        to bez wahania!
      • Gość: kalina Re: pościel wełniana IP: *.ip.netia.com.pl 14 lat temu
        witam wszystkich. Jestem uzytkownikiem pościeli z kaszmiru firmy
        Remes od roku. Kupiłam zestaw dla dziecka, męża i siebie łacznie z
        materacami rehablitacyjnymi. Dokonując zakupu liczyłam na to, że
        może syn nie bedzie się tak pocił (zwłaszcza głowa)jak pod zwykłą
        kołdrą i może w czymś mi to pomoże na bolący w kręgosłup. Syn nie
        poci się podczas snu od tamtej pory, ale zbiegło się to z
        przycięciem migdałków podniebiennych- więc nie wiem co bardziej
        pomogło. Mój kręgosłup raz boli, raz nie - ale być może zmiany
        pogody mają na to wpływ. Niestety, jesli ma się zmiany w kręgosłupie
        to nic tego nie cofnie. Zalecany jest ruch i rehabilitacja co jakiś
        czas. Zakup był bardzo drogi, ale komfort spania pod taką mięciutką
        i milutką kołderką jest naprawdę duży i nie żałuję że zdecydowałam
        się na niego. Używam ją nawet - wbrew pozorom nawet latem. Pościeli
        nie powlekałam zgodnie z zaleceniami i rzeczywiście nie jest
        zabrudzona. Dopiero po roku czasu zastanawiam się nad odświeżeniem
        kołderki i materaca. pozdrawiam cieplutko wszystkich
        • Gość: golden wool Re: pościel wełniana IP: 195.116.232.* 14 lat temu
          Ja jestem przedstawicielem marki i osobiście polecam pościel Golden
          Wool. Wykonana w 100% z naturalnej wełny merynosa. Wysoka jakość i
          szereg właściwości zdrowotnych sprawia, że sen w pościeli Goldne
          Wool jest wyjątkowo komfortowy. Pościel posiada szereg opinii
          medycznych i certyfikatów: www.goldenwool.pl
      • Gość: adwe Re: pościel wełniana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14 lat temu
        A taka pościel Aloe Vera?,napisane jest, że antyalergiczna?. Ciekawe czy to prawda?. Cena też przystępna...
      • Gość: sylwii Re: pościel wełniana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu

Widocznie trafiłaś na podróbę, moi rodzice maj lecznicza pościel i widza duza poprawę. Prawdziwa pościel wełnianą nie kosztuje 700 zł. tylko wiele drożej. jak wszędzie trafiają się oszuści którzy chcą dorobić się na innych i podrabiają dobre rzeczy. Moj ojciec zawsze był chory w zimę, a od kiedy śpi w pościeli leczniczej to nie choruje, a jak sie podziębi to szybko wychodzi z tego. Pozdrawiam i polecam firmę Remes, kopiłam sobie tez ta pościel dla swojego dziecka. i wiem ze jej pomoże na jej przeziębienia.
      • Gość: brunon Re: pościel wełniana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
        Ma Pani racę jedyne co daje wełna to to, ze wchodzimy do łóżka
        podrazu pod ciepłą kołdrę i śpimy spokojnie do rana. Temperatura w tej pościeli
        jest jednakowa czy to zimą czy latem
    • Gość: lu Re: pościel wełniana IP: *.acn.waw.pl 17 lat temu
      Nie daj sie robic w bambuko!
      Dla alergikow dobre sa syntetyki (specjalne mieszanki) bo tam NIC sie nie
      zalegnie. Welna to raj dla roztoczy, a to one uczulaja.
      • Gość: kim Re: pościel wełniana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu
        To prawda, zresztą sama wełna też może uczulać jak i lanolina w niej zawarta -
        częsty i mocny alergen.
      • Gość: laik Re: pościel wełniana IP: *.sikornik.net 15 lat temu
        specjalista z Ciebie:) Gdzie wyczytałeś o tych roztoczach w wełnie.
        Atak nawiasem mówiąc to nie roztocza uczulają. Zanim coś palniesz
        głupiego to dowiedz sie czegos więcej w kwestii, w której zabierasz
        głos.Pozdrawiam
        • Gość: zuzka Re: pościel wełniana IP: *.szczecin.mm.pl 15 lat temu
          roztocza same nie uczulają ale ich odchody już Tak ,tak że lepiej żeby ich nie
          było w pościeli bo jeśli są to robią w niej niezłe gó.. dlatego alergicy nie
          mogą spać z roztoczami razem!
        • Gość: gość Re: pościel wełniana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
          Nie roztocza, ja jestem uczulony nie na roztocza, lecz na traktowanie klientów
          przez firmę KAJA z Poznania, wulgarna sekretarka się do mnie darła i nie dała mi
          dojść do słowa. Doradźcie jak się z nimi skontaktować, ponieważ listy giną i nie
          widzę sensu już ich wysyłać?, gdy zwróciłem uwagę, co zrobić z problemem, który
          trwa już od roku - dali mi trzeciej kategorii pościel, którą chcę wymienić an
          normalną. Według niej "normalna" kosztuje u nich cztery tysiące. Oglądałem na
          pokazie pościel ładna a w domu zastałem w walizkach te szmaty, o która tylko
          masa awantury z firmą Kaja z Poznania.
          • hancia98 Re: pościel wełniana 14 lat temu
            A ja kupilam w Kaji posciel dla swoich dziadkow na rocznice slubu i sa
            megazadowoleni! tak to mojej babci marzly nogi a teraz bryka jak 40-latka!
            posciel dostalam od razu po prezentacji i nie ma mowy o pomylce! wszystko
            przejrzelismy razem z kolesiem od prezentacji i mi nawet do auta wniesli!
            • Gość: nie ściemniaj Re: pościel wełniana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
              Widać że Twoja ciotka pracuje w firmie Kaja i się tu produkujesz. Oby twoi dziadkowie żyli dłużej niż ta lichej jakości pościel.
              • Gość: hancia98 Re: pościel wełniana IP: 81.210.3.* 14 lat temu
                Po pierwsze: moja ciotka jest farmaceutką!
                Po drugie: mam w nosie to co piszesz bo dla mnie najważniejsi są moi Dziadkowie!
                jesli moja babcia czuje sie lepiej i ma kosteczki wygrzane to sorry- pisz co
                chcesz! JA POLECAM!
                  Cieszę się że dziadkowie czują się dobrze. Zdrowie najważniejsze ale może jak by
                  się przespali w tym co mam oszukane od firmy kaja to było by "inaczej". A tak na
                  marginesie to nie róbmy drwin z dziadków a mieszanie ciotki to już trochę
                  przesada. Może ciotka ma na imię Kaja?. Spokojnie i na luzie. Ważne ze jesteś
                  zadowolona.
                  • Gość: gaba78 Re: pościel wełniana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10 lat temu
                    Ja mam spory problem z alergią dlatego zdecydowałam się na zakup pościeli wełnianej a także zmieniłam materac w łóżku na lateksowy i moje problemy alergiczne minęły.
                    • Gość: docka Re: pościel wełniana IP: *.adsl.inetia.pl 10 lat temu
                      ale chyba z firmy ramgad nie kupilaś
              • Gość: paweł Re: pościel wełniana IP: *.adsl.inetia.pl 14 lat temu
                To firma KAJA z Poznania i pracownicy wypisuja wszedzie setki bzdur
                aby tylko poprawic opine o sobie. NIE WIERZCIE im, TO NACIĄGACZE i
                dopiero jak kupisz to same problemy, a wczesniej dzwonia, umawiaja
                sie, chodza po domach jest sympatycznie i milutko, jakies pokazy,
                prezentacje, itp. Wtedy kupujesz posciel za 3000 zł warta duzo
                mniej!! Proponuje najpierw cos fikcyjnego zareklamowac albo na niby
                zwrocic po kilku dniach (wg prawa mozna) i wtedy pogadac z nieprzmila
                obsluga.. Mili sa tylko jak chcesz kupic. NIE POLECAM FIRMY KAJA Z
                POZNANIA!!!
                • Gość: jana pościel wełniana IP: *.gprs.plus.pl 14 lat temu
                  a ja od wielu lat mam pościel Lama gold i jestem zadowolona,
                  kupiłam nawet drugi komplet Lama Gold
                  najpierw poduuszki wydawały mi się za twarde, ale teraz doceniam, że dobrze
                  układa się na nich szyja
                  kołdra jest przewiewna
                  raz spałam bez poszewki, bezpośrednio pod pościelą i dopiero wtedy zauważyłam
                  zmianę - spałam lepiej
                  polecam taką pościel naprawdę,
                  jest przyjemna i choć kosztuje sporo, po paru latach nie skłębi się jak normalna
                  kołdra
                  a WY JAK SĄdzicie???
                  • tanieje.pl Re: pościel wełniana 11 lat temu
                    Mamy posciel wielu producentów - dzięki temu można znaleźć coś dla siebie. Zapraszamy na www.sypialny.com.pl Przy naszych cenach nie musisz kupować na raty - stać Cię na jednorazowy wydatek
                  • sypialny.com Re: pościel wełniana 11 lat temu
                    Otóż, moim zdaniem, zakup drogiej kołdry i eksploatacja przez wiele lat to totalne nieporozumienie. Minęły czasy pierzyn pierzowych, które nasze babcie używały przez całe życie. Obecnie kołdrę eksploatuje się dwa, góra trzy lata. Jeśli ktoś jest zamożny, to kupuje sobie kołdrę drogą jeśli ktoś nie jest zamożny, to kupuje tanią i tyle. Rozważania na temat zakupu kołdry za kilka tysięcy złotych na 120 rat to porażka cywilizacyjna. Podstawowe zasady higieny warunkują częstą wymianę każdej kołdry, niezależnie co jest w jej wnętrzu.
          • Gość: kupująca Re: pościel wełniana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
            Kaja wPoznaniu mieści sie na ul. Starołęckiej jadą c od Rataj
      • Gość: Remes Nie PoleacCAM!! Byly MoLE w Remes IP: *.acn.waw.pl 15 lat temu
        Nigdy czegos takiego nie widzialem. NIE POLECAM. BYLY MOLE!!!!
      • Gość: nema Re: pościel wełniana IP: *.echostar.pl 12 lat temu
        Niestety nie potwierdzam.Kupilam dla corki poduszke syntetyczna,specjalnie dla alergikow (corka jest uczulona na roztocze). Rano obudzila sie ze spuchnieta buzia. Okazalo sie,ze jest
        uczulona na silikon,ktorym wypalnia sie te poduszki!
        Spi od lat na welnianej poduszce i pod welnianym kocem,jedno i drugie w bawenianej poszewce i prane minimum raz w roku (koc i poduszka) i wszystko jest O.K.
        • Gość: anonim Re: pościel wełniana IP: *.play-internet.pl 11 lat temu
          pranie raz w roku ?? porazka pot jest wszedzie nawet w welnie mniej bo mniej ale jest, nie spimy jak w antyperspirancie wiec pranie raz na rok to porazka! gdzie nasza higiena?? ciuchy welniane tez piezecie raz na rok?? albo poszewki tez zmieniacie raz na rok?? hehe smeich na sali!!
    • bardzo_ciekawska1 Re: pościel wełniana 17 lat temu
      MOja Babaci akiedys miała taką kołdre i poduszke i musze powiedzieć że pod tym
      sie nie dało spac bo kołdra jakas strasznei ciężka i twarda, i poduszka tez
      strasznietwarda. Poza tym to kołdry czasem trzeba wyprac - te chyba trzeba
      oddać do pralni bo jak to inaczej wyprac.
      • Gość: wra Re: pościel wełniana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
        moja corka tez jest alergikiem i spi pod syntetyczną. Bylismy raz w
        gospodarstwie agroturystycznym i kobitka nam dala welniana. przez pol nocy nie
        moglam usnac az w koncu przykrylam sie kocem, choc bylo mi zimno:(
        popprosilismy gospodynie o inna posciel a ona na szczescie miala:) syntetyczna
      • Gość: majka Re: pościel wełniana IP: *.68.73.187.debica73.tnp.pl 14 lat temu
        tys chyba na oczy koldry welnianej nie widzial, ja mam i jest lekka jak piorko.
        jak sie nie znasz nie pisz głupot!!
        • Gość: Malwina Re: pościel wełniana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14 lat temu
          Na pościel nabrała sie moja sąsiadka. Ja jestem odporna na
          wszelkiego typu naciagaczy i oszustów oferujących "cudowne rzeczy"
          za kosmiczne pieniądze.
          Po przejściach sąsiadki popytałam sie, kto jeszcze z jej znajomych
          nabrał się na tą pościel. I wbrew temu co tu napisała p. Halinka
          (mocno podejrzewam, ze to akwizytorka) firma oszukuje na maksa. Ta
          posciel NIE NADAJE SIĘ ABSOLUTNIE DLA ALERGIKÓW!!! Znajoma tej
          sąsiadki kupiła tą pościel "niby dla alergików" dla
          dziecka...Skutek? Dziecko dorobiło się ASTMY ŚPIĄC W TEJ POŚCIELI!!!
          Lekarz KAZAŁ JĄ NATYCHMIAST WYRZUCIĆ BO TO TEŻ RODZAJ SIERŚCI!!!

Sprawa w sam raz dla sądu. Zaraz na pewno jakis akwizytor zacznie tu
          kłamać, że to nieprawda, ale wystarczy popatrzeć w kartoteki
          lekarskie tego dziecka!!!
          • Gość: Zabadeusz Re: pościel wełniana IP: *.icpnet.pl 12 lat temu
            Witam, zatrudnimy doświadczonych prelegentów w renomowanej firmie. Dowiedz się wszystkiego o warunkach pracy i wynagrodzenia z pierwszej ręki. zapraszam wszystkich na niezobowiązującą rozmowę. Zbigniew Zabadeusz. email. zbigniew.zabadeusz@remes.pl
    • joanna10010 Re: pościel wełniana 17 lat temu
      Dałam się nabrać na taką pościel. Szkoda pieniędzy ok. 3 tys.zł trzy lata temu,
      za komplet na łoże małżeńskie. Towar przereklamowany, zbyt drogi, nie warty
      wydanych pieniędzy!!!! Problem z praniem, bo prześcieradło grube i wielkie,
      kołdra też. Stanowczo odradzam. Ja zakupiłam ten towar podczas prezentacji
      przez firmę Lama.... Uważam, że nie jest on wart nawet 50 procent wartości.
      • Gość: Jowita Re: pościel wełniana IP: 217.153.33.* 17 lat temu
        Zgadza się. Wyrzucone pieniądze. Mimo, że używam 3 lata, wciąż wszędzie
        kudełkipowstałe przy strzyżeniu. Po praniu wodnym wg instrukcji - zbita i
        ciężka.
      • Gość: Aga [...] IP: 213.17.249.* 15 lat temu
        • Gość: kolina Re: pościel wełniana IP: *.smgr.pl 15 lat temu
          swego czasu razem z mężem też daliśmy się namówić na pościel firmy
          Remes i dzisiaj bardzo tego żałuję, kupiliśmy 2 komplety (kołdra,
          poduszki i prześcieradło) dla dzieciaków... pierwsza zima rewelacja,
          dzieciaki się nie pociły, po roku pełno wszędzie wełny a dzieciaki
          się pocą i odkrywają. mimo zalecanego prania w tym ich płynie.
          beznadzieja... dzieci są alergikami i dlatego kupiliśmy, płacimy w
          ratach ale ja już z chęcią bym się tej pościeli pozbyła, za o wiele
          mniejsze pieniądze kupisz w marketach tej samej jakości. jestem zła
          na siebie że nie byłam w tej kwestii asertywna
          Oby ci się dobrze używało, kupiłaś może w uczciwej. Kupują od firmy kaja i się
          żalą, mimo z eta zapewnia że ma "pozłacany włos" odradzam tych oszustów, Na
          pewno kaja ma pościele nie warte grosza. Wiem bo koleżanka tam pracuje, ale
          tylko do końca miesiąca.Oni wszyscy wkrótce splajtują.
      • Gość: mila Re: pościel wełniana IP: *.gorzow.mm.pl 15 lat temu
        a jak wygladała po pierwszym praniu bo na mojej są same kluski NIE POLECAM
    • Gość: lala Re: pościel wełniana IP: *.aster.pl 17 lat temu
      Swego czasu też się dałam na to nabrać.
      • Gość: Iwona Re: pościel wełniana IP: *.cpe.marton.net.pl 14 lat temu
        Witam,

Mam zaszczyt zaprosić Państwa do mojego sklepu internetowego z atrakcyjną
        pościelą, dekoracjami i ozdobami. Staramy się aby jakość naszych produktów nie
        budziła zastrzeżeń i była zgodna z opisem.

Sklep dostępny jest pod adresem http:fabrykastylu.com.pl

Pozdrawiam
    • Gość: ja Tylko nie kupuj z firmy REMES IP: *.eranet.pl 17 lat temu
      Mam bardzo złą opinię o tej firmie. Nie polecam. Poza tym uważam, ze to cięzki
      kołdry, nie warte tych kolosalnych cen. Mam uczulenie nie pierze i spie pod
      syntetyczn a kołdrą i poduchą. Kupiłam w IKEI- jestem zadowolona i służą mi już
      kilka lat. Sa ciepłe i lekkie.
      • Gość: Aga Re: Tylko nie kupuj z firmy REMES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu
        JAK W TEMACIE...............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: marcin Re: Tylko nie kupuj z firmy REMES IP: *.hstl2.put.poznan.pl 16 lat temu
          co wy mówicie?? ja mam kołdrę remes i jestem bardzo zadowolony!! choruje na
          łuszczyce i mój dermatolog zdziwił się że objawy choroby tak zmalały a powroty
          choroby są niewielkie!!! ja POLECAM!!! chociaz sa dla niektorych ciezkie, ale
          dla mnie akurat!!! bardzo wygodne i dobrze wykonane!!!
          • Gość: widelec Re: Tylko nie kupuj z firmy REMES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu
            Witaj!
            Po ostatniej imprezie pracowników firmy "Remes" w hotelu "Astor" w Jastrzębiej
            Górze nasuwa mi się tylko jedna myśl. 3/4 pracowników to bydło,które jak dorwie
            alkohol to pije,ile da się i jest bardzo agresywna. Podczas imprezy musiała
            interweniować ochrona hotelu (kilka razy) i policja. Ludzie pracujący w tej
            firmie są aroganccy.
            Pozdrawiam
            Widelec
            • Gość: antyR Re: Tylko nie kupuj z firmy REMES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu
              pracowałam w firmie REMES, zgadzam się z opiniami, poznałam to od
              podszewki... na imprezy do Jastrzębiej Góry nie jeździłam, bo to nie
              mój poziom, większość ludzi w tej firmie nie ma nawet wykształcenia
              powyżej średniego, zwłaszcza prelegenci są prości, chamscy, nie mają
              żadnej ugruntowanej wiedzy, powtarzają tylko to, co im każą na
              szkoleniach i zbyt wiele im się wydaje - wypraszają zaproszonych
              gości z prezentacji, bądź zmuszają do kupna w arogancki sposób.
              Same produkty są dobre, lecz nie warte tej ceny(w cenę wliczone są:
              opłata za dojazd, hotel dla pracowników, wynajętą na prezentację
              salę, procent dla prelegentów i asystentów, premia dla organizatora
              i telemarketera ustalającego prezentację...) Nie radzę uczęszczać na
              pokazy, to zwykłe ogłupianie. Pracując tam żałowałam biednych ludzi,
              którzy będąc klientami, byli poniżani.
              • Gość: kajka Re: Tylko nie kupuj z firmy REMES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu
                A co zrobić jak już ktoś kupił i chce towar zwrócić?Czy są kłopoty?Jak to jest z odstąpieniem od umowy.
                • gazeta.pl.44 Re: Tylko nie kupuj z firmy REMES 15 lat temu
                  niedawno moja rodzina zakupiła właśnie pościel firmy REMES. Szczerze mówiąc to
                  nie narzekamy na właściwości tej pościeli-kiedy jest gorąco to ochładza,a kiedy
                  jest ciepło ogrzewa... materac tez się dobrze sprawuje,mame nie boli już tak
                  mocno kręgosłup!!! jedyne zastrzeżenia mamy na cene tych produktów-są strasznie
                  drogie i się właśnie zastanawiam czy są one tyle warte skoro inne firmy
                  proponują inne znacznie mniejsze ceny a jakoś produktu jest bardzo podobna...
                  bardzo interesują mnie informacje na temat tej firmy i warunków zwrotu tego
                  produktu,czy wogole jest to możliwe???... po tym co przeczytałam to mam mieszane
                  uczucia...
                • Gość: danuta-1 Re: Tylko nie kupuj z firmy REMES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
                  Jestem bardzo ciekawa, czy udało się oddac towar. Mam też taki
                  problem. Proszę o odpowiedź.
                • Gość: klient Re: Tylko nie kupuj z firmy REMES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
                  Zwrocic mozna jak w kazdej!!! sprzedazy dokonanej poza siedzibą
                  firmy do 10 dni. Warunki są 2 - posciel nie może być używana i
                  trzeba ją wysłać. Potem się czeka na zwrot pieniędzy.
              • Gość: Luiza Re: Tylko nie kupuj z firmy REMES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu
                Trzeba tylko zauważyć, że każda reklama to ogłupianie, ta w
                telewizji również. A tu przynajmniej namacalni ludzie zarobią na
                swoje utrzymanie. Mam pościel z firmy POLLANA czy może ktoś wie coś
                na jej temat.
                • Gość: pracownik [...] IP: *.cust.tele2.pl 15 lat temu
                  • Gość: poldek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
                    • Gość: Tomek Re: Pollana z Sierosławia jest ok.ale KAJA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
                      Podczas pokazu kpiłem pościel od firmy KAJA z Poznania. Jak się okazało w domu
                      walizki zawierały nie gorsze pościele a grupa uciekła i nie można było już ich
                      spotkać. Po awanturze firma KAJA z Poznania wymieniła mi "na nową", która i tak
                      nie może się równać z tych co firmy pokazują w reklamach. KAJA też ma inne lecz
                      lepiej renciście dać gorszą to ie nie odezwie i zmęczy dociekaniem. Spłacam już
                      rok a dalsze dwa lata haraczu będę płacił bankowi od którego KAJA szczęśliwa
                      wzięła pieniądze mając satysfakcję ze zarobiła pieniądze - gdzie macie sumienie,
                      etykę, ludzkie odruchy.
                      • Gość: WYROLOWANI Re: Pollana z Sierosławia jest ok.ale KAJA... IP: *.47.rev.vline.pl 14 lat temu
                        Pamiętajmy że Firma KAJA musi liczyć na duży zysk i dlatego oferują bardzo
                        drogie towary w najdłuższych 36 - cio miesięcznych ratach aby " BEZPIECZNA
                        MIESIĘCZNA WPŁATA WYNOSIŁA TYLKO 150 ,200 , 300 złotych a nie 400 , 500 , 600.
                        Nie proponując krótszej długości rat zyskują obniżenie BEZPIECZNEJ
                        MIESIĘCZNEJ WPŁATY a my płacimy za zestaw kilka tysięcy więcej bankowi który
                        zaciera ręce nad frajerami płacącymi taką kasę.
                        JEŻELI JUŻ KONIECZNIE CHCECIE KUPOWAĆ , ŻĄDAJCIE ZAWSZE GRATISOWE PODARUNKI. NIE
                        NABIJAJMY IM KABZY . TO WSZYSTKO JEST WLICZONE W CENĘ KAŻDEGO TOWARU.
                      • Gość: paweł Re: Pollana z Sierosławia IP: *.182.202.147.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10 lat temu
                        Chcę złożyć reklamację na moją pościel kupioną na pokazie z firmy POLLANA próbuję się dodzwonić do nich od jakiegoś czasu bez skutku. Dobrze się śpi w tej pościeli, ale materac to wstyd trzepać bo kurzawica straszna.
                        • anm-ar Re: Pollana z Sierosławia 10 lat temu
                          Pollana to juz dawno padła
                • Gość: guziec posciel wełniana firmy pollana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13 lat temu
                  mam taką i zadowolony jestem z niej
                  • Gość: Marian Re: posciel wełniana firmy pollana IP: *.adsl.inetia.pl 13 lat temu
                    jak długo używasz tej poscieli
              • Gość: jwy Oszukała mnie firka KAJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu
                Pomimo że oszukała mnie forma kaja, to słyszałem o Remesie, że po zakupie towaru
                nie można go w przypadku reklamacji wymienić, za pewni są siebie.Przedstawiciel
                firmy KAJA wygadał się, że Remes ma duzó zwrotów.
                • Gość: KAJKA Re: Oszukała mnie firka KAJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
                  Wiem coś o nich. Na pokazach nawet podają różne pochodzenie, które nei zawsze
                  jest zgodne ze stanem rzeczywistym. Wystarczy pójść na ich pokaz żeby delikatnie
                  sprawdzić to i owo. W trzech miejscach słyszałem różne pochodzenie ich wyrobów i
                  sam nie wiem gdzie robione, jak im udowodnisz. Na pokazie powiedziała Pani "S"
                  "przypada sto włosów na centymetr kw." - jak to sprawdzić?. może ktoś wie?.