Dodaj do ulubionych

Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :)

16.01.11, 22:10
Nie, nie mam 15 lat, jestem dorosla osoba po kilku nieudanych zwiazkach. Juz od jakiegos czasu niesamowicie podoba mi sie pewien mezczyzna z jednego sklepu, w ktorym regularnie robie zakupy. On tak na mnie patrzy, ze mi sie slabo robi. Chetnie bym go poznala blizej tylko... jak? Nie potrafie sobie wyobrazic, ze podaje mu karteczke ze swoim nr telefonu czy cos w tym stylu. Dla mnie to calkowita abstrakcja. Calkiem nie mam pomyslu :) Jak myslicie, co w takiej sytuacji zrobic? Czy w ogole lepiej sobie darowac?
Obserwuj wątek
    • bijatyka Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:14
      Może przewróć się wraz z wózkiem z rumorem u jego nóg. Przy okazji sprawdzisz, czy dżentelmen.
    • miss.yossarian Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:16
      opanuj spojrzenie gejszy
    • grassant Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:18
      co to za sklep?
      • ind-ja Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 23:10
        chcesz tam pojsc i przedstawic ich sobie?
        • grassant Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 17.01.11, 00:09
          ind-ja napisała:

> chcesz tam pojsc i przedstawic ich sobie?

gotów bym to zrobić. niech mają za swoje!
      • siwa.krowa.oddzialowa Re: co to za sklep? 17.01.11, 00:00
        Galanteryjny - "J. Mincel i S. Wokulski"

A nazwisko tego subiekta zapewne Mraczewski ;)
        • akle2 Re: co to za sklep? 17.01.11, 00:06
          Ja już wiem: alkohol. Tylko śmiesznie to współgra z pierwszym wątkiem, że ona regularnie robi tam zakupy. :)))
          • grassant Re: co to za sklep? 17.01.11, 00:13
            akle2 napisała:

> Ja już wiem: alkohol. Tylko śmiesznie to współgra z pierwszym wątkiem, że ona r
            > egularnie robi tam zakupy. :)))

:)) mmm, masa kobiet regularnie robi takie zakupy sczególne wieczorami .
          • qpowo Re: co to za sklep? 17.01.11, 00:15
            bo ja stara alkoholiczka jestem! tylko w domu się to potem piętrzy ;)
            • akle2 Re: co to za sklep? 17.01.11, 00:24
              To może pójdź się zapytaj, czy przyjmują opakowania zwrotne. Po łyskaczu chociażby. Zawsze to coś a może i grosik wpadnie.
        • grassant Re: co to za sklep? 17.01.11, 00:11
          siwa.krowa.oddzialowa napisała:

> Galanteryjny - "J. Mincel i S. Wokulski"
          >
          > A nazwisko tego subiekta zapewne Mraczewski ;)

:) Mraczewskiego musiałbym sobie przypomnieć. pamietam tylko Rzeckiego.
          • siwa.krowa.oddzialowa Re: Mraczewskiego musiałbym sobie przypomnieć 17.01.11, 00:29
            Najbardziej obrotny, wygadany i skuteczny sprzedawca - czarował i niemal uwodził klientki; niestety, pewnego razu - podczas obecności szefa - trafiło na pannę Łęcką, więc zazdrosny Wokulski wywalił go bez namysłu na zbity pysk ;)

PS W serialu grał go Englert.
            • grassant Re: Mraczewskiego musiałbym sobie przypomnieć 17.01.11, 12:20
              siwa.krowa.oddzialowa napisała:

> Najbardziej obrotny, wygadany i skuteczny sprzedawca - czarował i niemal uwodzi
              > ł klientki; niestety, pewnego razu - podczas obecności szefa - trafiło na pannę
              > Łęcką, więc zazdrosny Wokulski wywalił go bez namysłu na zbity pysk ;)
              >
              :)))) od dzisiaj jest moim idolem. jeszcze tylko Lalkę (którą?) obejrzeć. btw. kto grał tytułową rolę?

PS W serialu grał go Englert.
              • ursyda Re: Mraczewskiego musiałbym sobie przypomnieć 17.01.11, 12:26
                www.filmpolski.pl/fp/index.php/123325
                tylko ten, bo ten z Tyszkiewicz wcale mi się nie podobał
                • grassant Re: Mraczewskiego musiałbym sobie przypomnieć 17.01.11, 12:40
                  ursyda napisała:

> www.filmpolski.pl/fp/index.php/123325
                  > tylko ten, bo ten z Tyszkiewicz wcale mi się nie podobał

dzięki za linka. trzeba zejść do archiwum.
                • mumia_ramzesa Re: Mraczewskiego musiałbym sobie przypomnieć 17.01.11, 14:00
                  Beata Tyszkiewicz ma zbyt delikatna urode i glos zeby grac Izabele. Braunek wygladala wystarczajaco sukowato i w tej roli byla swietna (w odroznieniu od Olenki).
    • qpowo Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:20
      To nie sklep spożywczy z wózkami, nie ma nawet koszyków, więc upadek odpada ;)
      • simply_z Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:23
        zemdlej
        • qpowo Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:26
          tak, a potem powiem "ach, uratował mnie Pan, chcę się odwdzięczyć, może da się Pan zaprosić na kolację?", tak? dupa, już to widzę :D mdlec na zawolanie też oczywiście potrafie. to taka potrzebna umiejętność w dzisiejszych czasach.
          • miss.yossarian Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:28
            qpowo napisała:

> tak, a potem powiem "ach, uratował mnie Pan, chcę się odwdzięczyć, może da się
            > Pan zaprosić na kolację?", tak? dupa, już to widzę :D mdlec na zawolanie też oc
            > zywiście potrafie. to taka potrzebna umiejętność w dzisiejszych czasach.

jak widać niezbędna :)
            • qpowo Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:30
              kurcze, to ja taka nieprzystosowana do zycia jestem ;)
              • akle2 Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:34
                Już wiem - zrób mu awanturę, że oszukał Cię przy kasie. I że mu tego nie darujesz.
                • miss.yossarian Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:41
                  akle2 napisała:

> Już wiem - zrób mu awanturę, że oszukał Cię przy kasie. I że mu tego nie daruje
                  > sz.

a to w myśl super poradnika "mężczyźni kochają zołzy"?
                • qpowo Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:42
                  i że poproszę z kierownikiem!
      • bijatyka Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:23
        Internetowy ?
      • akle2 Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:26
        Zawsze możesz rozlać colę, albo spróbować zrzucić coś z półki. Chyba, że to telewizor.
        • mumia_ramzesa Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:48
          O tak, jak sa jakies konserwy w piramidkach to wyciagnac puszke spod spodu i patrzec jak sie widowiskowo wali z rumorem.
      • grassant Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:58
        qpowo napisała:

> To nie sklep spożywczy z wózkami, nie ma nawet koszyków, więc upadek odpada ;)

nie spożywczy, to pewnie techniczny. niech Ci pomoże zainstalować w domu.
        • akle2 Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:59
          O i ta odpowiedź mi się podoba. Gorzej jak przyśle kolegę :P
    • qpowo Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:28
      Czyli ogólnie mam siać destrukcję? ;D
      Nie, nie internetowy, Stacjonarny, ale maja swoją strone internetową. jest podany również mail, ale nie tylko on tam sprzedaje i podejrzewam, że maile odbiera właściciel a on raczej nim nie jest.
      • bijatyka Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:32
        To może coś zgub !
        • jan_hus_na_stosie Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:34
          tak aby on znalazł! sprytna jesteś ;)
          • bijatyka Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:35
            jan_hus_na_stosie napisał:

> tak aby on znalazł! sprytna jesteś ;)
            >
            >
            Bo po odpowiedniej stronie Wisły mieszkam :P
            • qpowo Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:41
              o. widać mieszkanie po właściwej stronie Wisły swoje robi ;) ja mieszkałam po obu, więc widać spryt został na poziomie 0 :) to jakiś pomysł jest, trudny do zrealizowania w tak małym sklepie na tak małej powierzchni, ale już coś.
    • jan_hus_na_stosie Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:31
      uśmiechnij się do niego tak aby to zauważył, popatrz na niego przez 3-4 sekundy, potem się odwróć i idź w kierunku wyjścia, potem tuż przed drzwiami się zatrzymaj, odwróć delikatnie głowę, uśmiechnij się delikatnie do niego jeszcze raz i po około 2 sekundach wyjdź ze sklepu -> na filmach zawsze to działa :D

następnego dnia przyjdź do sklepu jeszcze raz i zagadaj, np. powiedz, że jesteś bardzo zadowolona z produktu, który kupiłaś dnia poprzedniego :)
      • bijatyka Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:34
        uśmiechnij się do niego tak aby to zauważył, popatrz na niego przez 3-4 sekundy, potem się odwróć i idź w kierunku wyjścia, potem tuż przed drzwiami się zatrzymaj, odwróć delikatnie głowę, uśmiechnij się delikatnie do niego jeszcze raz i po około 2 sekundach wyjdź ze sklepu ->

To już wolałbym się wyłożyć na parkiecie czy jakie tam mają kafelki
      • miss.yossarian Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:41
        jan_hus_na_stosie napisał:

> uśmiechnij się do niego tak aby to zauważył, popatrz na niego przez 3-4 sekundy
        > , potem się odwróć i idź w kierunku wyjścia, potem tuż przed drzwiami się zatrz
        > ymaj, odwróć delikatnie głowę, uśmiechnij się delikatnie do niego jeszcze raz i
        > po około 2 sekundach wyjdź ze sklepu -> na filmach zawsze to działa :D

ale ktoś musiałby zrobić taki podkład:
        www.youtube.com/watch?v=FpoyshqB8-o&feature=related
        a przyznasz, że głupio wejść do sklepu z orkiestrą
    • bijatyka Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:37
      Namów kolegów, żeby wpadli w pończochach na głowach do sklepu. Ty będziesz miała przypadkiem spluwę w torebce. Każesz mu rzucić się na ziemię. Potem weź go na ręce i wynieś ze sklepu. Tylko musicie zdążyć przed wybuchem, na którego tle będziecie wybiegać z przybytku. The end.
      • qpowo Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:43
        i jeszcze muszą być odpowiednie okopy, co by się o nie oprzeć w momencie wybuchu :)
        • bijatyka Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:44
          qpowo napisała:

> i jeszcze muszą być odpowiednie okopy, co by się o nie oprzeć w momencie wybuch
          > u :)

Nie trzeba. Ostatnie ujęcie to wasz skok tygrysi w kierunku kamery. Sklep wylatuje w powietrze. Cięcie !
          • qpowo Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:51
            ach, jakie to romantyczne! no naprawde :) ale tak bez wracania się po jakąś drogocenną rzecz? np. po moją kartę stałego klienta? :P tak, to jest najlepsze wyjście z sytuacji, wszystkie potrzebne do realizacji tego przedsięwzięcia środki posiadam a jak nie to przeciez sa ogólnodostępne :)
            • bijatyka Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:58
              Eeee tam... nie. Szeryf zarzuci wam na plecy pledy w kratkę i da po kubku kawy. Doda: dobra robota, qpowo ! (w tle niebieskie światła, karetki, reporterzy z TVN)
              • qpowo Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 23:06
                "szeryfie, zrobiłam co powinnam była zrobić, każdy by tak postąpił na moim miejscu" ;)
                • bijatyka Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 23:14
                  qpowo napisała:

> "szeryfie, zrobiłam co powinnam była zrobić, każdy by tak postąpił na moim miej
                  > scu" ;)

Bardzo dobrze. I jeszcze, co by Cię nic innego nie zaskoczyło - zapoznaj się:

forum.unreal.pl/showthread.php?t=1826
      • simply_z Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:46
        a jak on jest cięższy?:(
        • akle2 Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:48
          G.I. Jane nie takie rzeczy robiła.
        • bijatyka Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:48
          simply_z napisała:

> a jak on jest cięższy?:(

Nie marudź, motywacja jest wielka. Da radę.
          • simply_z Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:52
            moglaby ze sobą wziąc futeral na gitarę jak w Desperados:D
            i tam wlozyc sprzedawce ewentualnie
          • ind-ja Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:54
            z eksplozja tle,czy tez bez i tak spotkacie na lotnisku.Ewentualnie on wbiegnie za toba do pociagu
        • miss.yossarian Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:50
          simply_z napisała:

> a jak on jest cięższy?:(

to trzeba dopakować przed akcją
        • qpowo Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:53
          no phi, podobno wiara góry przenosi :D
          • akle2 Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 22:58
            A może sprytem. Zażądaj faktury VAT (czytelnie podpisanej z imienną pieczątką, bo takie zbierasz). I szukaj w portalach społecznościowych coby grono znajomych powiększyć. :D
            • qpowo Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 23:12
              sama od nieznajomych zaproszeń nie przyjmuję to i wysyłać w ten sposób nie będę, ale wpadł mi do głowy właśnie dobry pomysł dzięki Twojej wypowiedzi ;) gracias!

btw, fajnie tutaj całkiem. nie zależy mi jakoś specjalnie i zakładając temat myślałam, ze zostanie bez odzewu u tutaj takie konstruktywne rady ;D
              • akle2 Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 23:23
                Byłoby konstruktywniej jednak, jakbyś podała, co to za sklep (branża) :))
                Jeśli techniczny, to mnie najbardziej podobała się wypowiedź grassanta, żeby przyszedł do Ciebie do domu i to coś zainstalował. Sklepy techniczne mają często full serwis. A może się okaże, ze będzie jeszcze bardziej full.
                • qpowo Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 23:37
                  trochę się źle wyraziłam, ze to nie spożywka, bo w sumie spożywka tylko nie konserwa i mleko tylko wyłącznie alkohole. w każdym razie instalacja raczej odpada. chyba, że wieża piwna ;)
      • siwa.krowa.oddzialowa Re: będziesz miała przypadkiem spluwę w torebce 17.01.11, 14:09
        Spytaj i.nes - może pożyczy? ;)

https://bi.gazeta.pl/ludzie/0/130/z86130G.jpg
    • ind-ja Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 23:09
      a nie mozesz wyczajnie zagaic o ulubionych trunkach.Kup co tam lubisz procentowego i rzuc cos w stylu"bardzo lubie to czy owo ale nie mam sie z kim podzielic i znow bede zmuszona wychylic cala butelke sama"
      No moze bez tego przechylania flaszki do lustra,bo sie chlop wycofa zanim zrobi krok do przodu.
      • qpowo Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 23:18
        "kupiłabym 2 piwa, ale niestety nie mam z kim wypić, więc poproszę jedno... no chyba, ze pana ma ochotę po pracy, naprawdę mieszkam niedaleko ;)".
        no niestety, jestem zbyt cipowata na takie teksty.

ale tak ogólnie, to nawet mi pomogliście :P
        • ind-ja Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 16.01.11, 23:23
          wiecej odwagi,to nie boli.Nie masz nic do stracenia.Ewentualnie zmienisz sklep w co zreszta watpie.Kazdy facet jak i baba lubi byc podrywany.
    • tymczasowaola Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 17.01.11, 11:04
      Następnym razem, jak będziesz się u niego zaopatrywać , zapytaj go: "Czy mi się wydaje, czy próbujesz mnie upic i wykorzystać?:) :)
      • alikate Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 17.01.11, 12:54
        "...tylko wyłącznie alkohole. "

Zapytaj, czy sprowadziłby dla Ciebie wino, którego nigdzie nie możesz kupić , a którego smaku nie możesz zapomnieć. ( Ale upewnij się, kontrolując półki:) że tego wina też nie ma w jego sklepie.
        Jeśli naprawdę podobasz się facetowi, powinien "zagadać".
        Jeśli "nie zagada", odpuść sobie.
    • marcin.l.one Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 17.01.11, 12:45
      chyba jednak masz 15 lat...
      a tak na serio, to jesli facet cie w zaden sposob nie zaczepia (to ze na ciebie patrzy nic nie oznacza, bo on musi sie patrzec na klientow :) to chyba mozesz sobie go odpuscic i zmienic sklep ;)
    • yoko0202 ojp 17.01.11, 12:53
      rozumiem problem z "zapoznaniem" się z zamężnym i w małżeństwie dodatkowo poniekąd szczęśliwym gościem, który pojawia się nam i znika jak mister of america, nie wiemy skąd jest i w ogóle nic, no ale ze sprzedawcą??? w sklepie, w którym robisz zakupy???
      • green-chmurka Re: ojp 17.01.11, 14:11
        Mozesz cos ukrasc, a za to ze nie wezwie policji zaproponuj mu bzykanie.
    • happy_time Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 17.01.11, 14:22
      Zostaw portfel z jakimś dokumentem, gdzie będzie adres. Może będzie miły i po pracy przyniesie :)
      • brms Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 17.01.11, 17:11
        Tak, a jeśli po paru dniach ciszy w eterze ona nieśmiało zapyta o portfel, a on zapyta "jaki portfel"? I jak jeszcze dostanie monit z wypożyczalni blurayów? A, to może się odkocha, to jest myśl.
    • orange_tail Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 17.01.11, 15:39
      powiedz, że jesteś z Inspekcji Handlowej i żeby cię zabrał na zaplecze w celu sprawdzenia...
      ...dokumentów. a co!
    • mallwia Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 17.01.11, 17:01
      A dlaczego we wszystkich postach doradzacie:przewróć się,zostaw dowód....jakieś takie dziecinne podchody. Nie możesz po prostu zapytać czy jest wolny i czy umówiłby się z tobą na kawę albo do kina??????????? Tyle zachodu,a może okazać się,że po pierwszej rozmowie totalnie przestanie cię pociągać:))))Kobieto raz się żyje!!!!
    • pompeja Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 17.01.11, 17:15
      Jeśli nie ma tak dużego ruchu i ten sprzedawca w miarę Cię kojarzy to proponuję: zakup maluśki portfelik, znajdź starą kartę płatniczą, wydrukuj jakikolwiek mały kwestionariusz lub (tu nieładnie do takich celów wykorzystywać) kartę organów. Wypełnij powyższe danymi (imię, nazwisko, adres, telefon), wsadź wraz ze starą kartą do portfelika i... zostaw Mu na ladzie :D
    • kapselodtymbarka Re: Jak zapoznać się ze sprzedawcą w sklepie :) 18.01.11, 10:29
      Jeśli miałoby to skutkować utratą dobrego, dogodnie położonego monopolowego, to jest się czy martwic, w przeciwnym razie trzeba zaryzykować zrobienie z siebie wariatki i jeśli będziecie sam na sam, normalnie zapytać, czy nie poszedłby z tobą na kawę. Ryzykujesz tylko tym, ze trzeba będzie zmienić sklep w razie negatywnej reakcji ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka