Dodaj do ulubionych

Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie!

26.01.11, 18:20
Pochodzę z dość bogatej rodziny i mój stary wspomniał kiedyś przy obiedzie że dostaniemy dom w prezencie (ślub w sierpniu). Mój narzeczony nie pochodzi z jakieś specjalnie zamożnej rodziny (matka lekarz, ojciec urzędnik) więc jego starych nie stać na taki prezent. A ten zamiast cię cieszyć, powiedział, że się nie zgadza, bo chce żebyśmy zamieszkali w jego starym mieszkaniu po dziadkach i jak kiedyś się dorobimy to wybudujemy dom taki jak będziemy chcieli. Obraził się i wyszedł z tego obiadu. Myślałam, że się spalę ze wstydu. Dobrze, że mój stary jest wyrozumiały. Potem na drugi dzień powiedział, że ewentualnie mógłby ten dom od niego odkupić, ale jak go będzie stać na kredyt za kilka lat (mój stary jest wspólnikiem w firmie developerskiej i ma ten dom po kosztach). Darowanemu koniu nie zagląda się w zęby, zresztą nie wyobrażam sobie mieszkać w kamienicy, gdzie pełno żuli i mętów. Więc co on w ogóle chce? Ja wiem że on chce sam zarobić itp. ale bez przesady. Moje dobro chyba też w końcu się liczy? On twardo stoi na swoim że będziemy mieszkać w tym wstrętnym mieszkaniu i już. Chyba nie przekonam bo o we wszystkim jest tak uparty jak koń. Jak myślicie - czy jak postraszę że w takim razie ślubu nie będzie to zmieni zdanie?
W sumie to mi na nim zależy i nie chciałabym się z nim rozstać a nie wiadomo co mu do łba strzeli. Jeszcze powie że jak nie to nie i pójdzie do innej.
Obserwuj wątek
    • hejterzyna Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 18:36
      rzuc go w cholere
      licho wie jaki ci jeszcze numer wykreci
    • piotr_57 Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 18:47
      sandrak24 napisała:
      Jak myślicie - czy jak postrasz
      > ę że w takim razie ślubu nie będzie to zmieni zdanie?

Jeszcze się nie pobraliście a już chcesz go szantażować?
      Też bym nie przyjął.

> W sumie to mi na nim zależy i nie chciałabym się z nim rozstać a nie wiadomo co
      > mu do łba strzeli. Jeszcze powie że jak nie to nie i pójdzie do innej.

Ja bym na pewno odszedł. Niekoniecznie do innej, po prostu od Ciebie i Twojego tatusia nababa.
      • bezplatne.konto Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:05
        czemu bys nie przyjal prezentu od ojca ulatwiajacego zycie?
        i przedlozyl osobiste ambicje nad wygode i komfort?
        co w tym tak szalenie upokorzajacego?
        nie gniewaj sie, ale wedlug mnie to glupota!
        • piotr_57 Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:18
          bezplatne.konto napisała:

> czemu bys nie przyjal prezentu od ojca ulatwiajacego zycie?
          > i przedlozyl osobiste ambicje nad wygode i komfort?
          > co w tym tak szalenie upokorzajacego?

Nie jesteś mężczyzną :) Faceci tak maja, że ze sobą rywalizują. Przyjęcie takiego prezentu od razu ustawia Cie w roli samca I kategorii. Wolę być samcem alfa w szałasie niż peryferyjnym w pałacu :)

> nie gniewaj sie,

Nie zamierzam :)

ale wedlug mnie to glupota!

Masz prawo do swojego zdania! Pozwól mi zachować własne :)
          • bezplatne.konto Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:26
            ja tam jestem dumna i wole byc samica alfa w wygodnym domu ;)
            meskie ego, to smieszne jest :)))

pozdrawiam!

p.s. z Twoja optyka zona-dziewczyna uber alles to bys i tak przyjal ;)
            • perrycox Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:30

> ja tam jestem dumna i wole byc samica alfa w wygodnym domu ;)
              > meskie ego, to smieszne jest :)))

Śmieszne? Ciekawe. Śmieszne to są babskie fochy, humory, nielogiczne działania, PMS-y, permanentne dążenie do mielenia jęzorem i inne tego typu rarytasy.
              • bezplatne.konto Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:36
                Kazik spiewal "ty masz taka madrosc glupia..."
                "nie wywazaj drzwi otwartych na osciez"
                apropos sytuacji i narzeczonego

ciekawe? zalosne :)
              • sundry Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:51
                Oczywistym jest, że faceci nigdy nie strzelają fochów, nie mają humorów i zawsze działają logicznie:D
                • piotr_57 Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 20:10
                  sundry napisała:

> Oczywistym jest, że faceci nigdy nie strzelają fochów, nie mają humorów i zawsz
                  > e działają logicznie:D

Tez tak pomyślałem :)
                • perrycox Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 21:18
                  sundry napisała:

> Oczywistym jest, że faceci nigdy nie strzelają fochów, nie mają humorów i zawsz
                  > e działają logicznie:D

Piszemy tu o pewnych cechach charakterystycznych dla danej płci a nie o wyjątkach.
                  • sundry Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 27.01.11, 18:21
                    Nie ma czegoś takiego, jak dana płeć. Nie wmawiaj mi, że fochy i humory są charakterystyczne dla kobiet, chyba że mówimy o takich niedojrzałych na maxa:)
            • piotr_57 Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:33

Też często tak uważam :)
              Ale to żaden powód żeby z niego rezygnować :D:D:D
              >
              > pozdrawiam!

nawzajemnie :)

>
              > p.s. z Twoja optyka zona-dziewczyna uber alles to bys i tak przyjal ;)

Jeszcze jest szansa i czas, zrobić krok do tyłu :)

Jak się żeniłem to dostałem od matki poduszkę, a żona od swojej wersalkę :)
            • miss.yossarian Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:35

> ja tam jestem dumna i wole byc samica alfa w wygodnym domu ;)
              >

ty wolisz tak a ktoś inny inaczej, rozumiesz?
              ja też wolałabym zapracować na swój pałac, niż dostać go w prezencie, po co się uzależniać, jeśli nie ma takiej konieczności? zresztą ciekawie opisana sytuacja: "stary" niewinnie proponuje dom, a tej się obraża i wychodzi - brakuje mi środka tej historii
              • bezplatne.konto Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:37
                wyrazam swoja opinie, rozumiesz?
                • miss.yossarian Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:39

> wyrazam swoja opinie, rozumiesz?

nie, wyrażasz opinię na temat cudzych opinii
                  • bezplatne.konto Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:40
                    to w dalszym ciagu opinie (choc na temat opinii innych)
                    • miss.yossarian Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:43

> to w dalszym ciagu opinie (choc na temat opinii innych)

no to jaki masz problem z moją wypowiedzią?
                      • bezplatne.konto Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:45
                        ja nie mam, Ty sie czepiasz :>
                        • miss.yossarian Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:50

> ja nie mam, Ty sie czepiasz :>

to ty nadałaś szczekający ton tej wymianie zdań, ja ci tylko uświadomiłam że ambicja to nie jest cecha typowo męską i nie oznacza przerostu ego (to zresztą taka sama retoryka jaką posługuje się ten pan od PMS i babskich fochów powyżej)

ale żeby zakończyć tę gałązkę powiem:

masz oczywiście rację,
                          pozdrawiam
                          • bezplatne.konto Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:54
                            miss, czemu zwady szukasz... nie rozumiem zupelnie takich ludzi...
                          • bezplatne.konto Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:55
                            nie musialas mi niczego "uswiadamiac", eh kobieto, idz pobiegac i wyrzuc z siebie ta zbedna agresje
          • ssdd1975b Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 27.01.11, 13:59
            piotr_57 napisał:

>
            > Nie jesteś mężczyzną :) Faceci tak maja, że ze sobą rywalizują. Przyjęcie takie
            > go prezentu od razu ustawia Cie w roli samca I kategorii. Wolę być samcem alfa
            > w szałasie niż peryferyjnym w pałacu :)

wiesz co nie obraz sie ale troche glupio gadasz - nie wiem czy te 57 to wiek czy rocznik - ale sumie niewielka roznica.. :) pewnie jestes na swoim, byc moze nawet masz dom, a jak nie to moze posiadasz mieszkanie ktore albo dostales od miasta albo kupiles - niewazne...

ja nie poczulbym sie z tego powodu zle, ani nawet nie bylbym urazony - po prostu takiego prezentu to tylko ze swieca szukac... :) sam mam dom i jeszcze jakies 270 tys Euro na nim do splacenia - wiec z checia wybralbym opcje darmowego domu nizli opcji spacanie tegoz przez kolejne 25lat...ale nigdy nie mialem takiej mozliwosci...

Ja rozumiem ze honor moze miec ktos kogo na niego stac, ale w tym przypadku gosciu strzelil sobie focha i tyle..
            • jowita771 Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 27.01.11, 14:02
              Zwłaszcza, że mieszkanie, którym dysponuje, do atrakcyjnych nie należy. Wyobraź sobie, że masz wychowywać dzieci w nieciekawej dzielnicy, gdzie mieszka jakaś patologia. Honor honorem, ale jednak warunki dla żony i dziecka jakby ważniejsze niż ego pana.
        • burza4 Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 27.01.11, 14:17

> czemu bys nie przyjal prezentu od ojca ulatwiajacego zycie?
          > i przedlozyl osobiste ambicje nad wygode i komfort?

To nie jest kwestia ambicji a poczucia bezpieczeństwa i podstawowej równowagi w związku. Ktoś daje - ktoś oczekuje. Ktoś ma dom - ktoś panuje nad sytuacją - i nigdy nie wiesz, czy z tej przewagi nie skorzysta.

Druga strona medalu - mają, więc nie muszą się dorabiać. Nie muszą się dorabiać - nie tworzą majątku wspólnego. W razie czego - to drugie zostaje z niczym, bo nikt raczej nie myśli żeby drugi dom budować "na wszelki wypadek". A jak się kończą takie historie widać w różnych okołorozwodowych wątkach. Dopiero co czytałam, jak to żona remontowała dom męża, spore nakłady poszły na odrestaurowanie ruiny - a teraz jest na wylocie z walizką, bo do niczego nie ma prawa. Gdyby nie "komfort i wygoda" musieliby wspólnie zadbać o mieszkanie dla siebie i miałaby dach nad głową.
          • ssdd1975b Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 27.01.11, 14:21
            burza4 napisała:
            > To nie jest kwestia ambicji a poczucia bezpieczeństwa i podstawowej równowagi w
            > związku. Ktoś daje - ktoś oczekuje. Ktoś ma dom - ktoś panuje nad sytuacją - i
            > nigdy nie wiesz, czy z tej przewagi nie skorzysta.

wiesz wychodzac z tego zalozenia to po prostu nie powinni brac slubu, i po prosblemie... :)

co do wykorzystania to pewnie i pozniej mozna nawet bez domu, bo urodzi mu dzici a on odejdzie do mlodszej itd itp... albo decydujesz sie na zwiazek i nie myslisz o najgorszym od samego poczatku...

• she_5 Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 18:56
      A nie prościej, żeby podarowali dom Tobie, po co zaraz obojgu? Zależy Ci na czymś więcej niż "obskurnym mieszkaniu" to bierz od starych gifcik i już. A jeśli narzeczony nie zechce w nim zamieszkać z Tobą, to wtedy będziesz mogła (musiała?) dokonać wyboru. Przy takich rodzicach to pewnie byłby Twój pierwszy prawdziwy wybór, całkowicie Twój :). Ale jaka frajda!
      • piotr_57 Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:19
        she_5 napisała:

> A nie prościej, żeby podarowali dom Tobie,

O, i to jest rozwiązanie! Ojciec córce może dawać to co chce, to ich sprawa.
      • htoft Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 27.01.11, 13:58
        Zwłaszcza że majątek pozyskany przed zawarciem małżeństwa nie wchodzi do własności wspólnej. Po ślubie mieszkanie będzie należało nadal do niego, a dom nadal do Ciebie.
    • martishia7 Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 18:57
      Za dużo "starego". Kosz.

P.S. Trolić to trza umić.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:12
      2/10, słabo. Kosz.
      • bezplatne.konto Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:13
        no kurcze :)
        nie pisze chyba, ze napadli jej Marsjanie :>
      • na_pierwszy_rzut_blond Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:17
        Stary, stara itd. Coś mi wygląda na niespełnione marzenie. Bajka w stylu trolla.
        • tilatekila Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:26
          do tego silenie sie na poprawna polszczyzne, ze znakami diakrytycznymi i interpunkcja, a nawet piekne plastyczne polskie idiomy (szkoda tylko ze z bledami - jak np "uparty jak koń")

do tego- "zamozni rodzice" ale juz za chwile "bogaci starzy"

ktos tu parszywie nieudolnie troluje;)
          • dziewczyna_rzeznika Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 27.01.11, 13:38
            Dokładnie, też mi zajechało trollizmem.
    • gyubal_wahazar Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:14
      Trafił Ci się ambitny facet z zasadami. Dowiódł, że nie zależy mu na forsie Twojego taty. Jeśli Go nie rozumiesz, to na moje, na ew rozstaniu On zyska więcej niż Ty
      • bezplatne.konto Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:27
        raczej niepelnosprytny z przerostem ego :)
        • gyubal_wahazar Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:41
          Uh-oh ile to sprytu trzeba by łaskawie się sprzedać za kwadrat pana taty. Ambicja i nonkonformizm to wg Twoich kryteriów przerost ego ? Wypada mi tylko powinszować ;)
          • bezplatne.konto Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:47
            jakie sprzedac sie? wiedzial chyba, ze dziewczyna jest bogata z domu, mogl przewidziec te i tym podobne, jakze uwlaczajace konsekwencje

to jego chora ambicja
            dziewczyny nie bierze pod uwage
            • gyubal_wahazar Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 20:08
              A to plemię w Górnej Wolcie, że częścią transakcji jest stado kóz ? Ciekawie kombinujesz

Chcieć samemu do czegoś dojść i nie sprzedawać się na wejściu tatusiowi to chora ambicja ? Oryginalny masz system wartości, trzeba przyznać.

> dziewczyny nie bierze pod uwage
              No tu już ustanowiłaś standard logiki nieliniowej. Chyba właśnie bierze wyłącznie dziewczynę pod uwagę, a nie tatę i jego szmal, nie sądzisz ?
              • bezplatne.konto Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 20:16
                > dziewczyny nie bierze pod uwage
                > No tu już ustanowiłaś standard logiki nieliniowej. Chyba właśnie bierze wyłączn
                > ie dziewczynę pod uwagę, a nie tatę i jego szmal, nie sądzisz ?

nie, nie bierze pod uwage tego, czego ona pragnie, nie bierze pod uwage polepszenia jej sytuacji, jej komfortu
                kieruje sie egoizmem, chora ambicja

dziewczyna ma nie przyjac prezentu od taty i obnizyc komfort zycia, czekac, az supermen wszystkim pokaze :> bo jemu NA NIEJ przede wszystkim zalezy (tak napisales :>)

co do pierwszej czesci postu- tak, bogaci nie przejda przez ucho igielne, szlachetne jest tylko ubostwo. nie nalezy korzystac ze szczesliwych zdarzen losowych (np. urodzenie w bogatym domu) LOL
                • gyubal_wahazar Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 21:08
                  A kim w tym związku ma być przyszły mąż ? Głową rodziny czy agentem taty ? Jeśli dla tej pani ważniejsze są dobra materialne od zdrowych relacji w ich związku, to tata sprawdza się znakomicie i nie ma sensu go kimkolwiek zastępować.

> dziewczyna ma nie przyjac prezentu od taty i obnizyc komfort zycia, czekac, az
                  > supermen wszystkim pokaze :> bo jemu NA NIEJ przede wszystkim zalezy (tak n
                  > apisales :>)

Niech nie obniża. Niech trzyma się taty i oboje będą szczęśliwi. W czym problem ?

>nie nalezy korzystac ze szczesliwych zdarzen losowych (np. urodzenie w bogatym domu) LOL

A niech korzysta z czego chce i jak chce, tylko niech nie wpiera swych upodobań swemu facetowi
                  • darmowe.konto Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 21:47
                    (to ja)

kompleksy niedobra rzecz...
                    • gyubal_wahazar Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 21:50
                      ... a materializm jeszcze gorsza (nawet dialektyczny) ;)
                      • darmowe.konto Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 22:58
                        precz z materialistami dialektycznymi! :P
                  • darmowe.konto Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 21:51
                    domu wygranego w totka tez by nie przyjal? :>
                    eh, kompleksy, kompleksy...

jak on taki gieroj i ma w nosie dziewczyne, to niech spada
                    • gyubal_wahazar Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 21:59
                      Nie widzisz różnicy między wygraną w totka a prezentem od taty ? To tłumaczy dlaczego się nie rozumiemy. Odwieczny konflikt między konformizmem a nonkonformizm, moim skromnym ;)

> jak on taki gieroj i ma w nosie dziewczyne, to niech spada
                      A tu o dziwo, bo z przeciwnych pozycji, zgadzam się z Tobą w pełni
                      • darmowe.konto Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 22:04
                        uwazam, ze nieprzyjecie tego to małostkowosc i wynik kompleksow
                        nonkonformizm zupelnie tu nie pasuje
                        • gyubal_wahazar Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 22:21
                          > nieprzyjecie tego to małostkowosc i wynik kompleksow
                          Tak ? A ilu znasz ludzi małostkowych i zakompleksionych ? A teraz, ilu z nich (odliczając górną setkę krezusów w PL) zrezygnowałoby z takiego prezentu. Dostrzegasz co chciałem wyrazić ?

> nonkonformizm zupelnie tu nie pasuje
                          A sprawdziłaś znaczenie tego pojęcia ? Bo wg mnie, trudno o bardziej książkowy wręcz przykład
                          • darmowe.konto Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 22:25
                            Tak ? A ilu znasz ludzi małostkowych i zakompleksionych ? A teraz, ilu z nich
                            > (odliczając górną setkę krezusów w PL) zrezygnowałoby z takiego prezentu. Dostr
                            > zegasz co chciałem wyrazić ?

tak. tu jest malostkowosc takze, wynikajaca z kompleksow wobec zamoznego ojca. niechec do przyjecia daru wynika z kompleksow (nie bede gorszy od niego- druga osoba zupelnie sie nie liczy, nawet wlasny komfort, liczy sie urazone czyjas pomyslnoscia i wspanialomyslnoscia ego)

wiem, co to nonkonformizm
                            masz racje, zapedzilam sie- pasuje

ale nie jest to szlachetny nonkonformizm, raczej taki wlasciwy gównażerii
                            • gyubal_wahazar Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 22:41
                              Wrócę do mojej wcześniejszej wzmianki o systemie wartości, bo wydaje mi się, że to tłumaczy dlaczego się różnimy. Myślę, że mając diametralnie różne kryteria ocen, zgodzić się można tylko przez przypadek.

Jeśli jedno z nas pochwala non-konformizm a drugie nie, to chyba jest świetne miejsce do zakończenia analizy problemu, bo cała dalsza dyskusja będzie tylko mnożeniem bytów czy pięter abstrakcji.

Miło się dyskutowało, dzięki za ciekawe podejście do tematu :)
                              • darmowe.konto Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 22:48
                                moj drogi gyubalu (cokolwiek to znaczy), ja pochwalam nonkonformizm, ale taki, ktory moim zdaniem, jest tworczy, nie wynika z niskich pobudek (co tu widze), madry etc.
                                • gyubal_wahazar Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 23:08
                                  > moj drogi gyubalu (cokolwiek to znaczy)
                                  Nicek taki, moja droga ;)

> pochwalam nonkonformizm, ale taki, ktory moim zdaniem, jest tworczy, nie wynika z niskich pobudek (co tu widze), madry etc.

Esencją non-konformizmu jest ruch pod prąd i w kontrze do utartych poglądów, konwenansów i potencjalnych korzyści. Najczęściej więc płaci się za niego cenę. I wtedy jest tylko coś tak naprawdę wart. Z konwencjonalnego więc punktu widzenia, 'mądrym' być nie ma prawa. Twórczy zaś jest prawie zawsze, jak prawie każdy bunt. No chyba, że się mylę ;)
                                  • darmowe.konto Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 23:16
                                    z konwencjonalnego tak. to madrosc na zasadzie maksymy: w szalenstwie jest metoda ;)
                                    tak jak pisalam, rozrozniam miedzy roznymi "objawami" nonkonformizmu. na przyklad nie pochwalilabym wariata, ktory chodzi latem w swetrze czy roznych innych absurdalnych/szkodliwych zachowan, ktore moznaby nazwac nonkonformizmem

jest nonkonformizm i nonkonformizm
                                    konformizm i konformizm

ps

a nicek łod cego? ;)
                                    • gyubal_wahazar Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 23:26
                                      Tym razem nie bardzo mam się czego czepnąć, co niniejszym konstatuję z nietajonym żalem ;)

A nicek łot Witkaca takiego jednego, fikuśnego. A Ty jak sobie takie darmowe obstalowałaś ? Bo od mojego, bekam co miesiąc 23%
                                      • darmowe.konto Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 23:32
                                        To od tego bunga, co upadał circa 622 raza? :>
                                        znam takiego jednego zypcia_kapena, ale to inna bajka

ja im co miesiac skladam w ofierze pietruszke, ale o tym sza. nazwa konta dla zmyły
                                        • gyubal_wahazar Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 23:38
                                          Tego samiuśkiego, co to 3,000 kokot tańczących cake-walk'a i takie tam. Chytrze z tą pietruszką pograłaś. To o co się jutro kłócimy ? Ale jutro ja robię za konformistę, jako akt nonkonformizmu, git ? ;)
                                          • darmowe.konto Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 23:49
                                            gitara. ja ostatnio duzo mniej wojownicza jestem, przyda sie przykurzony plaszczyk nonkonformistki ;) rozwalmy tu jakas dyskusje od srodka jutro. albo potrolluj i wlacz sie pod swoim nikiem potem ;)
                      • darmowe.konto Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 22:09
                        tyle ze wedlug Ciebie on odejdzie w chwale z tarcza w dloni, wedlug mnie zas na tarczy
                        • gyubal_wahazar Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 22:23
                          Nie nadużywałbym słów. Wystarczyłoby mi stwierdzenie, że zachowa dla siebie szacunek, trzymając się zasad, które wyznaje
                          • darmowe.konto Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 22:27
                            mozna miec z palca wyssane zasady i sie ich trzymac, trwac w tym zadowoleniu...
                            • gyubal_wahazar Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 22:46
                              Oczywiście że można i wielu ludzi ma. Znowu się (przez przypadek) zgadzamy ;)
            • dziewczyna_rzeznika Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 27.01.11, 13:45
              To dziewczyna nie bierze pod uwagę komfortu psychicznego swojego narzeczonego, o. O ile ta cała historia nie pochodzi od trolla to ta panienka gó... wie o życiu i miłości. Facet powinien być 'głową rodziny' i wcale się nie dziwię, że mężczyzna reaguje tak alergicznie na wszelkie próby zagłaskania pieniążkami szanownych rodziców. Przecież wiedziałaś, z kim się wiążesz, widać chłopak ma honor i ambicje, a Ty, autorko wątku powinnaś docenić zaradność swojego narzeczonego. uważaj bo w przeciwnym razie możesz trafić na gnidę, która poleci tylko na hajs Twoich starych i nie odczepi się pijawka do końca życia, w najlepszym przypadku znajdziesz sobie kogoś swoim poziomie (materialnym) jak tak bardzo mierzi Cię mieszkanie w kamienicy (btw, zawsze o tym marzyłam).
    • jeriomina Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:19
      Co za problem podarować dom tobie teraz?
      Jak się z nim rozwiedziesz, zachowasz dom przynajmniej a nie będziesz musiała dzielić wszystkiego w sądzie.
    • berta-live Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:21
      Durny ten twój stary. Obcemu chłopu chce dom dawać zamiast własnej córce.
    • tilatekila Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:23
      zaszantazuj go ze nie bedzie slubu! moze uda sie ocalic chlopaka przed ozenkiem z toba
    • devilyn Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:36
      Nie nawilża mnie to...
    • zawszekacperek Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:41
      Poproś "starego" o odrobinę kindersztuby dla siebie.

Kacperek
    • virtual_woman Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:44
      Stary, stary, stary... szacunku może trochę dla ojca własnego.
    • wyjdeztego Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 19:59
      jak 'stary' chcial wam ten dom podarowac, to po co o tym gada? niech wam da w prezencie na slubie, a nie chlapie jezorem :) a jak chce sie 'naradzic' zanim podaruje, to niech corce daruje tylko i tyle.
      ja rozumiem twojego chlopa, tez nie lubie drogich prezentow, ktore moga zobowiazywac...
    • kol.3 Re: TROLL n/t 26.01.11, 20:04
      • alessia27 Re: TROLL n/t 26.01.11, 20:13
        a dlaczego nazywasz ojca starym ???
        To tak w bogatych rodziach ucza ?

mars dla marsjan, ziemia dla ziemian, księżyc dla księży
        • piotr_57 Re: TROLL n/t 26.01.11, 20:16
          alessia27 napisała:

> a dlaczego nazywasz ojca starym ???
          > To tak w bogatych rodziach ucza ?

W różny sposób ludzie do majątków dochodzili .:)
          >
          >
          > mars dla marsjan, ziemia dla ziemian, księżyc dla księży
        • bezplatne.konto Re: TROLL n/t 26.01.11, 20:19
          dobrze, ze nie napisala 'padre' ;)
    • generation_p Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 20:55
      A ja sądzę, że to za bardzo wartościowy facet jak na taką rozpieszczoną księżniczkę jak Ty.
      Skoro wolisz iść na łatwiznę niż uszanować jego poglądy, to chyba nie warto, żeby się z Tobą męczył.
      Znajdź sobie takiego samego wygodnego księcia jak Ty i będzie dobrze, będziesz Pani zadowolona.
    • suomi6 Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 21:14
      W sumie to możecie se zamieszkać osobno. Ty w pałacu, a on we wstrętnej kamienicy.
    • pamana Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 21:38
      Po co ci facet z kompleksami a dwa nawet jak wybuduje za swoje to i tak wszyscy pomysla ,że za kasę teściów z pomoca teściów ,szczegolnie ,ze ci sa w branży.

Ślub w sieprniu a wy nie macie tak poważnych kwestii obgadanych ?wow.
      p.
      • darmowe.konto Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 21:49
        10/10
      • gyubal_wahazar Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 22:07
        A jakie na znaczenie co sobie kto pomyśli ? Naprawdę myślisz takimi kategoriami ?
        • darmowe.konto Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 22:13
          ten koles z watku pewnie mysli ;)
    • wicehrabia.julian 3/10 n/t 26.01.11, 22:04
      sandrak24 napisała:

> Pochodzę z dość bogatej rodziny i mój stary wspomniał kiedyś przy obiedzie że d
      > ostaniemy dom w prezencie
    • minasz Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 22:04
      moze napisz gdzie ten dom
      niedaleko tatusia co hehehe
    • bimota Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 22:04
      To daj mi... :P
    • six_a Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 22:12
      ciękie:)
    • ursyda Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 23:01
      mówi się uparty jak osioł a nie jak koń
      • gnomowladny Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 23:14
        Liczę że facet się opamięta i ucieknie od patologicznej rodziny gdzie pieprz rośnie.
    • salma75 Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 23:20
      sandrak24 napisała:

>Darowanemu koniu nie zagląda się w zęby...

Daj temu biednemu facetu spokój...

;)
      • atela Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 23:53
        A ja czytałam, że branża deweloperska teraz w kryzysie?
    • akle2 Re: Mój przyszły mąż nie chce domu w prezencie! 26.01.11, 23:41
      To podaruj mu jacht.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka