Dodaj do ulubionych

wycieczki egipskie, a forumowicze

31.01.11, 15:05
bajka
na forach, również gazetowym egipskim - turystyka

najpierw strach, ze nie zwrocą kasy i trzeba bedzie leciec albo stracic pieniadze, lament od kilku dni i biadolenie na zapas
jak wiekszosc biur zaproponowalo zmianę, to:
- albo kraj nie pasuje
- albo termin

i znowu lament

szczerze mówiąc jestem tym serdecznie ubawiona, bo najwazniejsza w tym wszystkim jest zlosc, ze tam gdzie ja chcę wypoczywac wybuchla wojna (huragan, powodz, pozar) i ze teraz dają mi nie ten termin, który chcę - bo przeciez tylko mi pozwolono zamienic wycieczkę

zero pokory wobec sytuacji i sero zrozumienia jedynie roszczenia, obrzydlistwo
Obserwuj wątek
    • facettt i tak i nie :) 31.01.11, 15:09
      I tak i nie :)

stary wyjadacz turystyczny - jak ja - przelknie to ze zrozumieniem.
      jednak , ktos, kto dlugie lata oszczedzal i wreszcie mial okazje
      zobaczyc "kawaleczek" Swiata - moze czuc sie rozczarowany.

punkt siedzenia - okresla punkt widzenia.
      • vandikia Re: i tak i nie :) 31.01.11, 15:14
        może się czuć rozczarowany, ja rozumiem że nikt nie jest zadowolony z takiego obrotu sprawy
        tyle, że na forach nie znajdziesz zrozumienia dla sytuacji tylko standardowo: tak źle, a jak dają to co chcemy, to też źle.. po prostu nie ma opcji na dogodzenie w sytuacji kryzysowej
      • vandikia Re: i tak i nie :) 31.01.11, 15:14
        i nie mów mi, że ktoś kto oszczędzał całe lata na wycieczkę będzie psioczył, że zamiast 5 gwiazdek w Egipcie, dostanie 4 gwiazdki na Wyspach Kanaryjskich
        • facettt Re: i tak i nie :) 31.01.11, 15:26
          alez wlasnie muvie Ci :)

Na Kanarach strasznie o tej porze pizdzi :)))
          • vandikia Re: i tak i nie :) 31.01.11, 15:34
            dla mnie niepojete, bezrefleksyjne i bez krzty zrozumienia sytuacji

i bardzo mi sie czyjs komentarz podobal, ze jesli mimo ostrzezen ludzie teraz lecą, a poźniej beda chcieli, by im samolot podstawic jesli sie okaze, ze jednak sie nie da wytrzymac, to powinni placic za to z wlasnej kieszeni
    • domipro Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 15:10
      A ja chcialam do Egiptu, ale po tym co się dzieje, to juz chyba tych piramid nie bedzie...
      • soulshunter Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 15:12
        ciekawsze piramidy masz na Jukatanie.
        • domipro Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 15:19
          Nie wiem gdzie ona są.. w kazdym razie jak czytam wiadomości, mam nadzieje ze jeszcze beda stały, kiedy się tam pojawie...
        • princessjobaggy Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 17:01
          > ciekawsze piramidy masz na Jukatanie.

Byles? Pod jakim wzgledem ciekawsze?
          Do Egiptu mnie nie ciagnie, za to teraz te jukatanskie mnie zaintrygowaly.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 15:18
      Co ciekawe nikomu reżim od 30 lat rządzący ani ludzie ginący na ulicach zbytnio nie przeszkadzają. Tylko żal że wycieczka się nie uda...
      • menk.a Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 15:21
        g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

> Co ciekawe nikomu reżim od 30 lat rządzący ani ludzie ginący na ulicach zbytnio
        > nie przeszkadzają. Tylko żal że wycieczka się nie uda...

Dlatego chętnie się jedzie np. na Kubę.
        • menk.a Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 15:22
          Albo do Chin. Albo...
          • princessjobaggy Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 19:23
            menk.a napisała:

> Albo do Chin. Albo...

...do Polski...

Mozesz rozwinac?
            • menk.a Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 01.02.11, 08:45
              Princess, wymieniłam 2 kraje reżimowe, popularne destynacje turystyczne. Kraje, w których morduje się albo wsadza ludzi do wiezienia za poglądy, a które są odwiedzane przez turystów zostawiających tam swoje $. To taka sama hipokryzja jak w przypadku rządów krajów grożących palcem na łamanie praw człowieka, gdzie mieszkańcy są stłamszeni i żyją poniżej wszelkiej godności, a jednocześnie robiących interesy na milionowe kwoty tylko na mniejszą skalę.
              Aha i wiem, wiem, że takich państw jest więcej. I wiem, że nikt świata nie zbawi. I że ludzie mają prawo wybierać miejsce swoich wakacji.
              • princessjobaggy Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 01.02.11, 09:42
                Rozumiem Twoj punkt widzenia, choc cisna mi sie na klawiature dwie rzeczy.

Pierwsza - jezeli w danym kraju, takim jak na przyklad Kuba, ogromny procent dochodow calego panstwa stanowi wlasnie turystyka, to czy lepiej robimy nie jezdzac tam, czy jednak jezdzac? Poza tym nie trzeba jechac do Chin, zeby wspierac ich swoimi $. Na dobra sprawe wystarczy, ze kupuje sie produkty made in China.

Druga - nie tylko w krajach rezimowych ludziom dzieje sie krzywda. Co wiecej, nie zgadzam sie z polityka prowadzona przez wiele tzw. rozwinietych panstw, zatem wypadaloby sie w ogole z domu nie ruszac.
                • menk.a Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 01.02.11, 09:54
                  Kurde, wiem, że i ja wydaję swoje PLN na produkty ulepione np. przez małe chińskie rączki i przykładam rękę do tego, że te małe rączki dalej będą lepić te produkty. Wiem.
                  :-/
        • facettt zgoda 31.01.11, 15:28
          menk.a napisała:

> Dlatego chętnie się jedzie np. na Kubę.

zgoda.

kogo , jak kogo, ale brata Fidela - Raula Castro mozna byc pewnym,
          ze spokoj i pokoj zagwarantuje :)
          • g.r.a.f.z.e.r.o Re: zgoda 31.01.11, 15:33
            facettt napisał:

> menk.a napisała:
            >
            > > Dlatego chętnie się jedzie np. na Kubę.
            >
            >
            > zgoda.
            >
            > kogo , jak kogo, ale brata Fidela - Raula Castro mozna byc pewnym,
            > ze spokoj i pokoj zagwarantuje :)

Z tego co kojarzę to ostatnio Kuba robi się coraz bardziej demokratyczna i kapitalistyczna, ale nie dlatego że się władzy odwidziało, tylko wyszło że gospodarczo inaczej nie wyrobią :D
    • sweet_pink Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 15:18
      Ludzie za wycieczki płaca gigantyczne pieniądze w stosunku do dochodów (pewnie nawet ok 1/10 rocznych poborów)m więc w sumie nic dziwnego, że po zapłaceniu tych gigantycznych pieniędzy mają do biur stosunek tylko i wyłącznie roszczeniowy i ze chcieli by gwiazdki z nieba. Taki styl życia modny ostatnio.
      • simply_z Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 15:29
        Egipt jest dość tani ,dlatego wszyscy tak chetnie tam jezdzili
        ale wyobrazacie sobie ,pewnie fora o habibkach upadną.
        • marina.sy Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 15:34
          > Egipt jest dość tani ,dlatego wszyscy tak chetnie tam jezdzili
          > ale wyobrazacie sobie ,pewnie fora o habibkach upadną.

Kombi już zaciera rączki ;)
          • menk.a Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 15:39
            marina.sy napisała:

> > Egipt jest dość tani ,dlatego wszyscy tak chetnie tam jezdzili
            > > ale wyobrazacie sobie ,pewnie fora o habibkach upadną.
            >
            > Kombi już zaciera rączki ;)

Ha! Tym razem bóg Re zesłał plagę na Egipt. Istnieje ryzyko, że habibki przyjadą do nas i wtedy już w ogóle będziemy miały ich na wyciągnięcie ręki. Nie trzeba będzie się do nich tłuc.
            • marina.sy Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 15:50
              Nie strasz go! Bo jeszcze się skuma z Ally i razem pójdą świńską krew wylewać pod meczetem.
        • sid-the-sloth Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 19:21
          Forum faceci z Egiptu już jakiś czas temu zamknęli, jestem niepocieszona, już tylko ślubne wątki Zii mi zostały.:(
          • simply_z Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 19:31
            d-the-sloth napisała:

> Forum faceci z Egiptu już jakiś czas temu zamknęli, jestem niepocieszona, już t
            > ylko ślubne wątki Zii mi zostały.:(
            a myslalam ,że to tylko ja jestem fanką ;) czy oni już się pobrali?
            widzialam ich filmiik ,boki zrywać ,pan mlody o wygladzie pada kelly wcisniety w jaskrawe sweterki i zia gwiazda welesa roku.
            • sid-the-sloth Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 19:38
              To Ty nie znasz daty ślubu i wesela, przy którym ślub i wesele księcia Williama z Kate Middleton, to potańcówka w remizie??? Wstydź się!:)
              • simply_z Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 19:58
                i podobno w krakowie sie odbywa:D ,moze się załapię
                • sid-the-sloth Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 20:00
                  Kombinuj, bo pół Polski na ten ślub się wybiera.:)
                  • ofelia1982 Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 01.02.11, 10:25
                    oj, ja też wielką fanką Zii jestem:) Zwłaszcza modelu finansowania wesela za wielką kasę - Narzeczony dostał spadek po babci...
          • beatrix-kiddo Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 01.02.11, 15:14
            sid-the-sloth napisała:

> Forum faceci z Egiptu już jakiś czas temu zamknęli, jestem niepocieszona, już t
            > ylko ślubne wątki Zii mi zostały.:(

A kto to ta Zia, bo ja niezorientowana jestem? Za jakiegoś Egipcjanina się wydaje i teraz kłopoty przez rewolucję będą?
            • sid-the-sloth Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 01.02.11, 19:31
              Nieee... To dziewczyna, która organizuje swój ślub ślub już chyba trzy lata i co tam się dzieje, jest nie do opisania.:) Wejdź na ślub i wesele, tylko ostrzegam - wszystkie wątki (teraz jest siódmy) to jakieś 20000 postów i lektura na cały weekend.:)
    • mahadeva Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 15:43
      teraz to w egipcie tylko przeziebic sie mozna, demonstranci: kurtki, czapki, szaliki... sama bylam w kwietniu/maju w egipcie, to wiem, co to mroz :)
    • lolcia-olcia Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 16:56
      Jak coś im nie pasuje to ja bardzo chętnie wyjadę :)
      • sid-the-sloth Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 19:22
        Hehe, ja też mogę się poświecić.:)
        • lolcia-olcia Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 19:48
          O to już 2 odpadają , my je zgarniamy :D
          • sid-the-sloth Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 19:53
            Ja to nawet wybredna nie będę - Teneryfa, Fuerteventura, Gran Canaria - co dadzą, to wezmę.:)
            • lolcia-olcia Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 19:54
              Ja Dominikaną też nie pogardzę ;p
              • sid-the-sloth Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 19:56
                A co się będziemy szczypać - Seszele też wezmę, no już trudno.:)
                • lolcia-olcia Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 20:01
                  Pakuj walizy przybywamy :D hej przygodo hej :)
                  • sid-the-sloth Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 20:02
                    Ja tam mogę nawet dzisiaj w nocy wyruszyć.:)
                • kiira_korpi Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 20:04
                  A wiecie, że mi trochę smutno, że lecę na Gran Canarię a nie na Dominikanę.
                  No wiem, wiem, - możecie ewentualnie wziąć moje bilety;).
                  Ale ostatnio czytałam jakiś artykuł o Dominikanie, widziałam zdjęcia i ... gdybym dopadła tę forumkę, która mi napisała jakiś czas temu, że na Dominikanie nic nie ma, to bym jej normalnie nogi z doopy powyrywała;)
                  A Ty Sid, nic? Przecież coś planowałaś na luty?
                  Jak ważysz 25 kilo, to mogę Cię wziąć w walizce:).
                  • sid-the-sloth Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 20:06
                    Ja już byłam, bo z lutego styczeń się zrobił.:) I Maroko w końcu wybrałam.
                    25 mówisz... A do kiedy trzeba schudnąć?:)
                    • kiira_korpi Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 20:12
                      No powiem Ci, że sprężać się musisz z tym chudnięciem, wylot 15.02.
                      Ew. trochę za nadbagaż mogę dopłacić.
                      Ale nie za darmo. Na miejscu wynajmiemy samochód i Ty będziesz prowadzić, bo ja mam dyskartografię:).

O, w Maroko byłaś. Imho super wybór. Ja byłam zachwycona tym krajem.
                      I jak się podobało?
                      Widziałaś Marakesz, Casablankę, Essaouirę?
                      • sid-the-sloth Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 20:19
                        Spoko, ja od kilku lat nie prowadziłam samochodu, ale może tego się nie zapomina, jak jazdy na rowerze.:)

Podobało mi się bardzo, aczkolwiek nie aż tak, żeby nazywać to zachwytem. Najbardziej Marakesz i prowincja, zupełnie inny świat. Essaouira też, Casablanca trochę mniej, bo oczekiwania miałam spore.
                  • princessjobaggy Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 01.02.11, 10:14
                    > Ale ostatnio czytałam jakiś artykuł o Dominikanie, widziałam zdjęcia i ... gdybym dopadła tę forumkę, która mi napisała jakiś czas temu, że na Dominikanie nic
                    > nie ma, to bym jej normalnie nogi z doopy powyrywała;)

Nie wyrywaj, przydadza sie jeszcze. ;)
                    To raczej porownanie do innych, moim zdaniem ciekawszych, krajow bylo.
    • kookardka Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 17:12
      wieczne narzekanie i szukanie dziury w całym to taka nasza polaczkowata cecha narodowa, niestety
    • zeberdee24 Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 17:16
      Jakoś mnie to nie dziwi - jest mnóstwo ludzi którzy są gotowi pobić sprzedawcę za to że klapki kosztujące 10 zł się rozleciały po miesiącu, więc to że wycieczka za 2 klocki im nie wypaliła to pewnie musi być dla nich życiowy dramat.
    • weekenda Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 17:22
      a co was dziwi? od zawsze byliśmy małostkowi i widzimy czubek swojego nosa. Tam ludzie w desperacji umierają a my o urlopach i piramidach. Przed kilkudziesięcioma laty za murem mordowali a przed karuzela sie kręciła. Nie widzicie podobieństwa?

Nic nas życie nie uczy...
      • maitresse.d.un.francais Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 17:47
        weekenda napisała:

> a co was dziwi? od zawsze byliśmy małostkowi i widzimy czubek swojego nosa. Tam
        > ludzie w desperacji umierają a my o urlopach i piramidach. Przed kilkudziesięc
        > ioma laty za murem mordowali a przed karuzela sie kręciła.

Z tą karuzelą to podobno licentia poetica.
        • menk.a Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 17:52
          maitresse.d.un.francais napisała:

> >weekenda napisała:
          >>Przed kilkudziesięcioma laty za murem mordowali a przed karuzela sie kręciła.
          >
          > Z tą karuzelą to podobno licentia poetica.

Ano właśnie. Uprzedziłaś mnie.
          • 0ffka napływ waraszawski... 01.02.11, 14:43
            menk.a napisała:

> maitresse.d.un.francais napisała:

> > Z tą karuzelą to podobno licentia poetica.
            >
            > Ano właśnie. Uprzedziłaś mnie.

drugi głos napływu ze wsi podwarszawskich...
            • marina.sy Re: napływ waraszawski... 01.02.11, 16:04
              0ffka nie gorączkuj się tak. Tak po prostu w szkole uczyli, w książkach pisali itd. Nie każdy ma możliwość poznania historii z przekazów babci, a nawet jeżeli, to pozna wycinek dotyczący Warszawy, a nie będzie miał pojęcia o Trójmieście czy Wieluniu.
            • maitresse.d.un.francais haha napływ 01.02.11, 16:41
              istotnie - moja prababcia z pradziadkiem napłynęli z podwarszawskiego majątku

dziadkowie walczący w powstaniu nic mi na w/w temat nie mówili
              • 0ffka kłamiesz 01.02.11, 16:49

> istotnie - moja prababcia z pradziadkiem napłynęli z podwarszawskiego majątku
                >
                > dziadkowie walczący w powstaniu nic mi na w/w temat nie mówili

Bezczelnie kłamiesz! Gdybyś pochodziła z Warszawy to Twoi dziadkowie powiedzieliby Ci prawdę o tej karuzeli:
                forum.gazeta.pl/forum/w,16,121590553,121597077,Re_wycieczki_egipskie_a_forumowicze.html
                Niestety nie mogli bo nie są z Warszawy!
                Nie pochodzisz z Warszawy i tyle. Tym faktem to udowodniłaś:
                forum.gazeta.pl/forum/w,16,121590553,121597077,Re_wycieczki_egipskie_a_forumowicze.html
                ... i nie jesteś tego w stanie zmieć :)
                Wioska zawsze będzie kłamliwą wioską przypisującą sobie cechy o których marzy!
                • marina.sy Re: kłamiesz 01.02.11, 17:15
                  Zapomniałaś podać alternatywę. Jej rodzina jest kłamliwą wioską albo to krwiożerczy egoiści, dla których dobra zabawa była ważniejsza niż cierpienie ludzi i nie było o czym opowiadać, bo przecież nie opowiadamy potomnym ile to razy byliśmy w wesołym miasteczku.
                  boszzze..
                  • maitresse.d.un.francais obawiam się jednak 01.02.11, 17:29
                    że mogę to udowodnić.

Może wybierzemy się Offko razem do powstańców warszawskich, a potwierdzą, czyją jestem wnuczką?

Może pójdziemy z nimi na Powązki, do mojego grobu rodzinnego?

marina.sy - jest jeszcze trzecia opcja: moi dziadkowie byli wtedy po prostu W INNEJ CZĘŚCI MIASTA i nie wiedzieli o karuzeli

przypominam Offce, że wtedy telefonów komórkowych nie było
                    • 0ffka Re: obawiam się jednak 01.02.11, 17:34
                      Oki :) Podaj mi namiary na spotkanie a przybędę!
                    • marina.sy Re: obawiam się jednak 01.02.11, 17:38
                      > marina.sy - jest jeszcze trzecia opcja: moi dziadkowie byli wtedy po prostu W I
                      > NNEJ CZĘŚCI MIASTA i nie wiedzieli o karuzeli

Daj spokój, przecież wiadomo, że 0ffka wie lepiej i musieli wiedzieć. Chyba, że byli w TAMTEJ częsci miasta, ale na Twoim miejscu nie przyznawałabym się przed 0ffka, bo zaraz Ci wypomni, że w takim razie na pewno robili macę z krwią niewiniątek.
                      • maitresse.d.un.francais Re: obawiam się jednak 01.02.11, 17:44

> Daj spokój, przecież wiadomo, że 0ffka wie lepiej i musieli wiedzieć. Chyba, że
                        > byli w TAMTEJ częsci miasta, ale na Twoim miejscu nie przyznawałabym się przed
                        > 0ffka, bo zaraz Ci wypomni, że w takim razie na pewno robili macę z krwią niew
                        > iniątek.

hie hie marina

zaraz wyślę ci maila
                        • 0ffka Re: obawiam się jednak 01.02.11, 17:51

> zaraz wyślę ci maila

hahahaha... obiecanki cacanki ;)
                          • maitresse.d.un.francais Re: obawiam się jednak 01.02.11, 17:55

>
                            > hahahaha... obiecanki cacanki ;)

to do Mariny było, jej wysłałam
                  • maitresse.d.un.francais Re: kłamiesz 01.02.11, 17:33
                    marina.sy napisała:

> Zapomniałaś podać alternatywę. Jej rodzina jest kłamliwą wioską albo to krwioże
                    > rczy egoiści

;-)

tak naprawdę jest jeszcze inaczej, ale w tym celu musiałabym wejść w takie niuanse, jak charakter mojej śp. babki, a w obecności offki wolę nie
                • marina.sy Przypomniał mi się wątek o stolicach ;) 01.02.11, 17:16
                  Żartuję oczywiście. Dużo tu fajnych babek ze stolicy pisze, a jedna 0ffka wiosny nie czyni.
                  • 0ffka wiejskie kompleksy :) 01.02.11, 17:26
                    marina.sy napisała:

> Żartuję oczywiście. Dużo tu fajnych babek ze stolicy pisze, a jedna 0ffka wiosn
                    > y nie czyni.

Masz kompleksy :)
                    Nie długo zauważę Twój wątek na tym forum pt: "Czy się przeprowadzić do stolicy?".
                    Dołączysz w ten sposób do tych "babek ze stolicy".
                    • marina.sy Re: wiejskie kompleksy :) 01.02.11, 17:31
                      Widzę, że wszystko o mnie wiesz, nocusznocusznocusz, rozgryzłaś mnie.
                      • maitresse.d.un.francais Re: wiejskie kompleksy :) 01.02.11, 17:35
                        marina.sy napisała:

> Widzę, że wszystko o mnie wiesz, nocusznocusznocusz, rozgryzłaś mnie.

https://www.centrodent.com.pl/images/uslugi/zachowawcza/noc_2.jpg
        • weekenda Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 18:07
          nie nie. To prawda. M.in. prof. Bartoszewski o tym mówił we wspomnieniach. W innym kontekście, ponieważ "z karuzeli było widać więcej" ale mimo wszystko. Moja Babcia tez co nieco mi opowiadała. Jesteśmy jacy jesteśmy. I nie mam tu na myśli tylko nas, Polaków. Po prostu jako ludzie jesteśmy małostkowi i widzący własny interes.
          • 0ffka Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 01.02.11, 14:45
            weekenda napisała:

> nie nie. To prawda. M.in. prof. Bartoszewski o tym mówił we wspomnieniach. W in
            > nym kontekście, ponieważ "z karuzeli było widać więcej" ale mimo wszystko. Moja
            > Babcia tez co nieco mi opowiadała. Jesteśmy jacy jesteśmy. I nie mam tu na myś
            > li tylko nas, Polaków. Po prostu jako ludzie jesteśmy małostkowi i widzący włas
            > ny interes.
            >

Weekenda szkoda klawiatury dla wiosek podwarszawskich. Łone majo swojo historyje.
        • 0ffka Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 01.02.11, 14:41

> Z tą karuzelą to podobno licentia poetica.

Dla napływu.
          Moja rodzina była tego świadkiem.
      • zeberdee24 Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 19:10
        weekenda napisała:

> a co was dziwi? od zawsze byliśmy małostkowi i widzimy czubek swojego nosa. Tam
        > ludzie w desperacji umierają a my o urlopach i piramidach. Przed kilkudziesięc
        > ioma laty za murem mordowali a przed karuzela sie kręciła. Nie widzicie podobie
        > ństwa?
        >
        > Nic nas życie nie uczy...

Ale tak prawdę mówiąc to co my mamy wspólnego z tym że tam ludzie umierają i czemu miałoby to nas obchodzić ? Nawet ich nikt nie napadł tylko se robią rewolucję żeby zaprowadzić rządy islamistów, nie nasz cyrk i nie nasze małpy, bardzo dobrze że Polacy się wyleczyli z chrystusowania i stali się praktyczni jak reszta świata.
      • 0ffka Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 01.02.11, 14:42
        weekenda napisała:

> ioma laty za murem mordowali a przed karuzela sie kręciła. Nie widzicie podobie
        > ństwa?
        >
        > Nic nas życie nie uczy...

Masz rację Weekenda. Ot... narodek...
    • sid-the-sloth Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 19:13
      O dzięki Ci! Ja od kilku dni jestem w szoku, że nie ma na FK okołoegipskiego tematu. Przywróciłaś mi wiarę w ludzi.:)
    • kiira_korpi Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 19:17
      A mnie właśnie szlag trafił, jak przeczytałam o zniszczeniach w Muzeum Kairskim.
      Pierdo.lone gnojki niczego nie potrafią uszanować.
      I pomyśleć, że wielu ludzi na zachodzie uważało, że Brytyjczycy niesprawiedliwie ich potraktowali i postulowali zwrot zagrabionych zabytków.
      Teraz to na pewno niczego nie dostaną z powrotem, a właściwie całą resztę należałoby wywieźć i rozparcelować po Europie.
      • sid-the-sloth Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 19:24
        > A mnie właśnie szlag trafił, jak przeczytałam o zniszczeniach w Muzeum Kairskim.
        > Pierdo.lone gnojki niczego nie potrafią uszanować.

Zgadzam się, miałam podobne odczucia.
        Ale niestety tłum jest jak żywioł.:/
    • 0ffka Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 19:31
      Widać jaka nędza mentalna z Polski tam jeździ. Nie wszyscy, ale...
    • hejterzyna Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 19:41
      egipt jest OK, ale tylko jako seks-turystyka
      • sid-the-sloth Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 19:43
        Rozumiem, że to coming-out?:)
        • hejterzyna Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 19:45
          tak
          i z tego miejsca chce pozdrowic mojego habibka

jesli to czytasz to wiedz ze lofffciam cie skarbie <3
          • sid-the-sloth Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 19:45
            Cześć Kombi.:)
            • hejterzyna Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 19:46
              ?
            • marina.sy Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 19:52
              To nie Kombi. Ten pan ma zdjęcie w wizytówce i twierdzi, że to jego. Jakby Kombi tak wyglądał, to żadna by mu języka do ust nie pchała na pierwszej randce ;)
              • simply_z Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 19:55
                ojej to przeciez dziecko jeszcze! ,mysle ,że ma szanse wyprzystojnieć;)
                ma ładne brwi ..tylko trzeba o cere zabrać ,wlosy ,wywalić bryle i voila.
              • sid-the-sloth Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 19:57
                Wierzysz w prawdziwość postaci i zdjęcia?:)
                • marina.sy Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 20:00
                  Oj tam, co mam nie wierzyć, skoro zapiera się, że to prawda ;)
                • simply_z Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 20:01
                  hmm dobre pytanie ale myślę ,że tak ,wyglada na typ gimnazjalno-licealny ,ewentualnie 1 rok studiow.
                  Wiesz..chlopaczek bity przez kolegow , a wyżywający sie w necie. ale jakbym umieszczala jakąś fotę ,to chociaz kogos przystojnego:(
                  • sid-the-sloth Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 20:03
                    Takie chłopaczki inaczej piszą, ja stawiam na twór netowy.:)
                    • marina.sy Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 20:05
                      Sid, przecież tu same twory netowe. Jedne chcą wypaść lepiej niż w realu inne gorzej, ale przy okazji mogą powiedzieć coś o prawdziwym sobie. A Hejterzyna to wyjątkowo trollowaty twór.
                      • sid-the-sloth Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 20:07
                        Niekoniecznie, jak dla mnie większy lub mniejszy lans w necie, a bycie tworem netowym, to nie to samo.
                        • marina.sy Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 21:36
                          Masz rację.
                          • hejterzyna Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 01.02.11, 09:45
                            i pisze to ktos bez wizytowki...
                            • marina.sy Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 01.02.11, 11:00
                              I? Bo? Więc?
                              • hejterzyna Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 01.02.11, 11:30
                                ale o co ci chodzi?
                                masz jakis problem?
                                maz cie bije czy moze wlasnie nie bije?
                                a moze nie masz meza i nigdy go miec nie bedziesz?

troche dystansu by ci sie przydalo
                                i na forum i w zyciu pewnie tez
                                • marina.sy Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 01.02.11, 11:46
                                  > troche dystansu by ci sie przydalo
                                  > i na forum i w zyciu pewnie tez

hahaha
                                  • hejterzyna Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 01.02.11, 12:03
                                    czesc pa
                                    • marina.sy Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 01.02.11, 12:23
                                      Mama nie pozwala siedzieć dłużej przy kompie?
                                      • hejterzyna w jedna strone 01.02.11, 13:28
                                        czasami trzeba sie zastanowic piszac cokolwiek o czyjejs rodzinie
                                        • marina.sy Re: w jedna strone 01.02.11, 13:46
                                          Aaaaa zapomniałam trolle nie mają rodziny.
                                          • hejterzyna Re: w jedna strone 01.02.11, 14:22
                                            spadaj frustratko
                                            • marina.sy Re: w jedna strone 01.02.11, 14:32
                                              > ale o co ci chodzi?
                                              > masz jakis problem?
                                              > maz cie bije czy moze wlasnie nie bije?
                                              > a moze nie masz meza i nigdy go miec nie bedziesz?
                                              >
                                              > troche dystansu by ci sie przydalo
                                              > i na forum i w zyciu pewnie tez
                                          • maitresse.d.un.francais Re: w jedna strone 01.02.11, 17:59
                                            marina.sy napisała:

> Aaaaa zapomniałam trolle nie mają rodziny.

a mama trollica i tata troll?
                                            • marina.sy Re: w jedna strone 01.02.11, 18:13
                                              Tak jak Tata i Mama Muminka? :)
                                              • maitresse.d.un.francais Re: w jedna strone 01.02.11, 18:19
                                                marina.sy napisała:

> Tak jak Tata i Mama Muminka? :)

tam to było bardziej skomplikowane ;-)

Mała Mi, Migotka - mała trolli, Trollotka?
                                                • marina.sy Re: w jedna strone 01.02.11, 23:35
                                                  I na zakończenie tego pięknego OT:
                                                  Trololo
                            • simply_z Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 01.02.11, 16:10
                              przynajmniej nie straszy ....jak ty O.o
                    • simply_z Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 20:06
                      komuś się nudzi ,albo zryta psycha?
                      możliwe.
                      • vandikia Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 21:02
                        rozwaliliście mi wątek :(
                        • marina.sy Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 21:43
                          Wybacz;)
                          Mnie wycieczkowicze nie obchodzą, niech sobie zrzędzą, ich prawo. Na świecie dzieją się dużo gorsze rzeczy niż w Egipcie i też się tym nikt nie przejmuje.
                          Ja się tylko ucieszyłam, na wieść o plądrowaniu muzeów, że Niemcy nie oddali Egiptowi Nefretete.
                          • simply_z Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 31.01.11, 22:09
                            jesli chodzi o Nefretete ,to wielu archeologow twierdzi ,że jest to rzezba powstala w XIX w. n.e. prawododobnie quasi-antyczna.:)
                            • mrsnice Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 01.02.11, 10:17
                              Nefretete (właściwie Nefertiti potem przyjęła imię Nefernefernkaton) nie była najważniejszą królową, jak się wielu przybyszom wydaje. Nawet prawdopodobnie nie była Egipcjanką.

Najważniejszą królową dla historii była jedna z 4 żon Ramzesa II - Nefertari (najważniejszą). I to ona najczęściej występuje w rzeźbach i malowidłach. Potem wielkimi kobietami były: królowa Hatszepsut i Kleopatra oczywiście.
    • maitresse.d.un.francais Hehe wandycja 01.02.11, 16:42
      nam to nie pasuje - i to my ponoć jesteśmy problemowe i nieuspołecznione
    • thelma.3333 Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 02.02.11, 12:09
      wiesz, w ich przypadku moze to troche zbyt ekstremalne bo przypomina kapryszenie ksiezniczki na ziarnku grochu;
      ale - powiem Ci,ze raz jechalam metrem do pracy, no i metro sie spoznilo ok 15-20 minut bo ktos sie rzucil na tory; nie wiem co sie z tym nieszczesnikiem stalo, ale jak myslisz, jakie byly komentarze osob czekajacych - i spoznionych do pracy ? wspolczucie dla biedaka,ktory sobie zycie chcial odebrac (a moze mu sie udalo? nie wiem), czy zlosc , ze rzucil sie na te tory w godzinach szczytu, jak wszyscy akurat do pracy sie spiesza?
      a jak kolezanka raz jechala pociagiem, zima, i tez sie jakis biedak rzucil pod pociag, no i tak stali kilka godzin w polu, to komentarze jakie byly? no czemuz on sie pod towarowy nie mogl rzucic!
      ja wiem, ze to sie wydaje nieludzkie i w ogole, ale taka natura czlowieka, ze kazdy sobie rzepke skrobie i czesto dalej jak koniec wlasnego nosa nie widzi; ja sama wtedy tez bylam zla na tego biedaka, bo sie spoznilam do roboty ponad 1;5 h;
      • menk.a Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 02.02.11, 12:13
        thelma.3333 napisała:

> a jak kolezanka raz jechala pociagiem, zima, i tez sie jakis biedak rzucil pod
        > pociag, no i tak stali kilka godzin w polu, to komentarze jakie byly? no czemuz
        > on sie pod towarowy nie mogl rzucic!

Lubię czarny humor.:D
        • marina.sy Re: wycieczki egipskie, a forumowicze 02.02.11, 13:29
          > Lubię czarny humor.:D

A to miał być towarowy z węglem? ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka