Dodaj do ulubionych

W spodniach na wesele?

25.03.11, 05:22
Witam,
Potrzebuje porady. W przyszly weekend wybieram sie na wesele znajomych. Niestety jako ze niedawno mialam powazna operacje kolana, wciaz paraduje w wielkiej czarnej ortezie na nodze i o kulach. W zwiazku z tym mam problem - w co sie ubrac?
Sukienki odpadaja - krotka wygladalaby okropnie, poniewaz noga, nie dosc, ze w ortezie to jest opuchnieta. Dlugiej nie zaloze, bo siedziec musze z ta noga wyprostowana na krzesle... wiec musza byc spodnie.

Spodnie zakupilam, czarne, "smokingowe" z blyszczaca lamowka z boku. Leza bardzo fajnie. Buty oczywiscie musza byc plaskie. Problem mam jednak co wlozyc na gore? Dodam, ze mam 170 cm wzrostu i rozmiar 36. Serdecznie dziekuje za wszelkie sugestie.
Obserwuj wątek
    • aanikaa Re: W spodniach na wesele? 25.03.11, 06:18
      Szkoda, że to nie gips, bo mogłabyś swoją kreacją przebić pannę młodą. ;)
      rurzowa.blogspot.com/2011/03/z-nudow.html#comments
    • tymczasowaola Re: W spodniach na wesele? 25.03.11, 07:12
      Egelancka tunika?
    • varia1 Re: W spodniach na wesele? 25.03.11, 07:34
      twoje pytanie ma się nijak do tytułu wątku:)

ale też myslę że jakaś fajna tunika... albo , jakby powiedziały moje dzieci "migąca" bluzka (to synonim czegoś bardzo strojnego)
      • akle2 Re: W spodniach na wesele? 26.03.11, 20:48
        No właśnie, tytuł nie trafiony. Ja ostatnio byłam w spodniach i migącej bluzce i czułam się świetnie. Nie dlatego, że miałam coś z nogą, tylko dlatego że tak sobie wymyśliłam.
        Co do bluzki rozmiar 36 stwarza nieograniczone możliwości, pytanie jeszcze jaki autorka ma biust, bo dekolty i falbany nie do każdego pasują.
    • nothing.at.all Re: W spodniach na wesele? 25.03.11, 08:41
      Idź na forum moda.
      Ja założyłabym tunikę.
    • karoll_p Re: W spodniach na wesele? 25.03.11, 12:05
      Polecam jakąś strojną białą bluzkę, z żabotem, albo dużym ładnym kołnierzem czy koronką z przodu. Taki strój zawsze wygrywa prostotą i klasyką.

Skoro masz rozmiar 36, to pewnie jesteś drobna i nie ma sensu, abyś ukrywała się pod tunikami...
    • ursyda Re: W spodniach na wesele? 25.03.11, 14:09
      jeśli smokingowe spodnie to biała bluzka i czerwone dodatki
      • monia515 Re: W spodniach na wesele? 25.03.11, 14:31
        biała bluzka- takie dośc strojne, a zarazem proste są w Reserved:
        www.reserved.com/2011/#/pl/collection/product/3/P2555
        albo taka- bardzo oryginalna z Zary:
        www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11725/en/zara-S2011/61142/350006/SILK%2BBLOUSE
        albo długa sukienka; mnie sie bardzo podoba ta prosta z Zary:
        www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11725/en/zara-S2011/61137/197330/DRESS%2BWITH%2BBELT
      • akle2 Re: W spodniach na wesele? 26.03.11, 20:50
        Eee, to będzie jak na akademii szkolnej wyglądała. Lepiej jakaś złota/srebrna/brudny róż
    • erillzw Re: W spodniach na wesele? 25.03.11, 14:15
      Załozyłabym jakąs fajną koszulę z żabotem jakie są teraz modne. najlepiej w jakims pudrowym kolorze :)

https://e.snobka.pl/sn593/cce43d040005542345c4c9ddhttps://1.bp.blogspot.com/_0hUBmzc4sLc/S_woHVQBMrI/AAAAAAAAAPo/3zFT6mxBIk0/s1600/%C5%BCabot2.jpeg
      https://polki.pl/work/privateimages/formats/E/25751.jpghttps://bi.gazeta.pl/im/4/7620/z7620564X,Bluzka-Ann-Christine-59-95-zl.jpg
      • gram.w.zielone Re: W spodniach na wesele? 26.03.11, 20:41
        Dzieki za sugestie, bardzo podobaja mi sie te bluzki z zabotem :-) Jutro ruszam na zakupy.
    • maitresse.d.un.francais Re: W spodniach na wesele? 25.03.11, 15:16
      Dobrej jakości, ale prosta-elegancka bluzka.
    • gram.w.zielone Re: W spodniach na wesele? 27.03.11, 08:08
      Pojechalam dzisiaj (a w zasadzie wczoraj) do centrum handlowego. Wybor byl kiepski. Wiekszosc zabotowych bluzek jest z brzydkiej podkoszulkowej tkaniny, nawet te markowe. Jedna widzialam cudna, ale niestety od Hugo Bossa za $350, a takiej kasy nie posiadam. Koniec koncow znalazlam takie cos:
      www.dillards.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=301&storeId=301&langId=-1&productId=502518016
      Niestety w kolorze czarnym. Mam srebrny blyszczacy szal i srebrna torebke, przymierzylam, maz jest zachwycony. Ja sie waham. Wygladam w tym szczuplej niz pani na zdjeciu, z boku ladnie podkresla talie. Maja ten top tez w jasnym kolorze (pastelowo-rozowo-brzoskwiniowym), ale jestem na ten kolor zdecydowanie za blada. Wesele nie jest w PL, wiec nie ma terroru, ze nie mozna na czarno :-)
    • lukrec-ja Re: W spodniach na wesele? 27.03.11, 20:11
      Przede wszystkim cieszę się bardzo, że mimo stanu swoich nóg postanowiłaś nie zawieść pary młodej i pójść... :) Jeśli spodnie masz ciemne, a jesteś wysoka, proponuję jasną górę, jakąś wystrzałową bluzkę. Jaki dekolt- zależy od twojej urody. mnie bardzo podobają się bluzki z takim dekoldem "lejącym się"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka