mamalgosia 05.05.04, 14:00 JAk wiemy z wątku o farbowaniu włosów, baba z kamienicy wygląda jak ktoś, kto farbował włosy, a potem nagle przestał. Proponuję w tym wątku opisać inne cechy "baby z kamienicy" kimkolwiek ona jest:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: katinka Re: baba z kamienicy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.05.04, 14:06 Jaka baba z kamienicy???? Chyba z tej odrapanej, w odległej części miasta... Ale to i tak zbyt śmiałe uogólnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: baba z kamienicy 05.05.04, 14:09 też nie zrozumiałąm , o co chodzi z tą babą, więc pomyślałam, ze możemy puścić wodze fantazji Odpowiedz Link Zgłoś
synowa1 Re: baba z kamienicy 05.05.04, 14:55 A mnie się kojarzy z moja teściową, która taką kamienice posiada. I lepiej niech sie ona nikomu nie przyśni.... Koszmar.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamienicznica Re: baba z kamienicy IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 14:07 musi mieć na sobie bistorowy fartuch Odpowiedz Link Zgłoś
astrit Re: baba z kamienicy 05.05.04, 14:29 w drobne kwiatki - taki wzorek który wygląda, jakby ktoś się wyhaftował sałatką jarzynową. Fartuch oczywiście bez rękawów, pod spodem bluzeczka w kolorze wściekłej zieleni, jadowitego błękitu lub obłędnego różu dziergana z czegoś sztucznego. Trochę rozmazana szminka "ognista czerwień", brwi wyskubane w cienkie kreseczki i zafarbowane henną na smoliście czarno. I koniecznie błękitny cień ( w ilościach hurtowych) na powiekach. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: baba z kamienicy 05.05.04, 14:54 jestem przeciwna bluzeczce pod fartuchem. Ciałko ma wystawać gołe, a z otworu rękawa wystaje kawałek biustonosza Odpowiedz Link Zgłoś
magnnes Re: baba z kamienicy 05.05.04, 15:45 I oczywiście krzaki pod pachami, cuchnące kilkudniowym potem. Nogi oczywiście również owłosione. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: baba z kamienicy 05.05.04, 16:07 a skąd wiesz, skoro na nogach ma legginsy? Odpowiedz Link Zgłoś
undyna Re: baba z kamienicy 08.05.04, 14:34 tak a ramiona pulchne, obłe, bezkształtne i pokryte drobnymi różowymi potówkami, stanik koniecznie w odcieniu szarożółtym, na części podpasznej lekko zielonkawy;)miłej zabawy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: baba z kamienicy IP: *.autocom.pl 05.05.04, 19:05 Jeszcze lepiej: brwi nie wyskubane w cienkie kreseczki ale w ogole wyskubane i domalowane czarna jak wegiel kredka:) Odpowiedz Link Zgłoś
blanchet jej piersi opierają się na brzuchu piłce 05.05.04, 14:24 dzięki czemu nie zwisają jednak nogi są chude czasami wychodzi do sklepu spozywczego obok- w laczkach i fartuchu. nadmiernie używa czarnego eyelineru oraz niebieskich cieni do powiek a każde zdanie ktore powinno być twierdzące kończy dodatkiem "nieeeeeeeee? Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia nogi chude? 05.05.04, 14:55 bo widziałam też grube, teraz mam dylemat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: nogi chude? IP: 195.136.30.* 05.05.04, 14:57 grube nogi w laczkach ja jestem ZA grubymi nogami! Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: nogi chude? 05.05.04, 15:03 ja też niby jestem za grubymi, ale chude też bywają - szczególne jest to, że te chude nogi muszą być w zestawie z grubą pupą i brzuszkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: baba z kamienicy IP: *.crowley.pl 05.05.04, 14:29 A mnie się kojarzy z babą grubą, z wielkimi piersiami, rumianą i głośno smiejącą się. Siedzi w oknie ów kamnienicy, ma poduszkę pod łokciami i rozmawia (krzyczy) z sąsiadkąi z piętra niżej.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: baba z kamienicy IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 09.05.04, 14:07 ooo tak, siedzi w oknie, pod lokciami poduszka i gapi sie na wszystko i wszystkich, tak wiec po niedlugim czasie wszystko wie. na glowie kilkucentymetrowe odrosty, czesto resztki trwalej, bylejaka koszulina i koniecznie te wystajace ramiaczka od bialego stanika ;) nogi raczej grube, jakies skarpety i tanie laczki-klapki. czasami zdradza swoje krolestwo na rzecz lawki pod oknami, ale wtedy musi miec kolezanke do towarzystwa... generalnie cos okropnego! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
blanchet barwniejsze są chłopy pod osiedlowym spożywczakiem 05.05.04, 14:36 choć jedne i drudzy wydają się równie bierni zawodowo. Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: baba z kamienicy 05.05.04, 14:40 brudne paznokcie z obłażacym rózowym lakierem Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: baba z kamienicy 05.05.04, 14:57 no, czego ja się tu dowiaduję. A szminka pasuje do paznokci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: baba z kamienicy IP: *.fastres.net 05.05.04, 14:42 i walki na wlosach, ale nie wszystkich, zeby odrost bylo widac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta do tego siatka na zakupy taka szmaciana IP: 195.136.30.* 05.05.04, 14:53 Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: do tego siatka na zakupy taka szmaciana 05.05.04, 14:59 czyżbyś nie miała świadomości ekologicznej? Co masz przeciwko szmacianej siateczce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: do tego siatka na zakupy taka szmaciana IP: 195.136.30.* 05.05.04, 15:01 O boże znowu się zaczyna. Lepiej gadajmy o babie z kamienicy. Jak coś,to forum ekologia jest oddzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: do tego siatka na zakupy taka szmaciana 05.05.04, 15:04 nic się nie zaczyna, Marta, nie bierz mnie tak poważnie. Wydaje mi się, że baba z kamienicy jednak idzie z reklamówką (przedstawiającą św. Mikołaja , chociaż jest maj) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: do tego siatka na zakupy taka szmaciana IP: 195.136.30.* 05.05.04, 15:06 Ja widzialam baby z kamienicy wlaśnie z takimi szmacianymi torbami. Nawet moja babci kiedyś taką nosiła. I tak mi się skojarzyło bo reklamówka mi nie pasuje do baby z kamienicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: do tego siatka na zakupy taka szmaciana 05.05.04, 15:10 ale z czego jest ta torba? Z płótna? Czy z takiego sztucznego tworzywa, szara, szersza niż dłuższa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: do tego siatka na zakupy taka szmaciana IP: 195.136.30.* 05.05.04, 15:12 taka w kwiaty z takiego staromodnego materiału z urywającą się rączką. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: do tego siatka na zakupy taka szmaciana 05.05.04, 15:48 acha, chyba teraz już wiem - jak napisałaś o tych kwiatach. To mi się kojarzy , ze te kwaity powinny być czerwone Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: do tego siatka na zakupy taka szmaciana 06.05.04, 15:00 Gość portalu: Marta napisał(a): > taka w kwiaty z takiego staromodnego materiału z urywającą się rączką. A moze taka sizalowa (tak to sie mowi???) taka jakby plastikowa w czarno niebieskie pasy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia po co wałki? 05.05.04, 14:58 na papierowych świstkach tak samo się zakręci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Aha no i baba z kamienicy na chudego męża IP: 195.136.30.* 05.05.04, 14:56 w kraciastej koszuli i z wąsami na którego non stop krzyczy ! Odpowiedz Link Zgłoś
synowa1 Re: Aha no i baba z kamienicy na chudego męża 05.05.04, 15:00 i wszystkimi i wszystkim dookoła rządzi. i nie można jej powiedzieć nie, bo wtedy dopiero sie nakręca. stworzyłyście kobitki idealny obraz mojej teściowej. nic dodać nic ująć. i nawet kamienicę ma, a teść jest chudy i uwielbia koszule w kratę!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia znam tego męża! 05.05.04, 15:01 chudy, raczej niski, pali papierosy i czasem pije. Lubi grać w karty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta baba z kamienicy codziennie gotuje bigos, zupę IP: 195.136.30.* 05.05.04, 15:07 lub pierogi. Nie tam żebym nie lubiła pierogów ani bigosu, ale tak sobie wyobrażam że jak wchodzisz do tej kamienicy to czujesz zapach gotowanej kapusty. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: baba z kamienicy codziennie gotuje bigos, zup 05.05.04, 15:10 tak, tak, a na patelni już skwierczy tłuszcz Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Baba z kamienicy nie uznaje DIET 05.05.04, 15:11 oczywiście, że nie, po co? Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: baba z kamienicy 05.05.04, 15:16 bo złoto jest metalem szlachetnym, więc nie tzreba go czyścić Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zienkiewicz Re: baba z kamienicy 05.05.04, 15:15 Zapomniałam dodać .bo ich nie ma...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martens Re: baba z kamienicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 15:24 Absolutnie ma na sobie legginsy czarne (lub w przeszłości białawe) z bistoru z gumka pod stopą i bezwzględnie ze szwami (kantkami). Do tego siatka powinna być kraciasta (jak u Wietnamczyków). Aha i ma pieska skurczysyńsko szczekającego na wszystkich ale wyłącznie z okna. Przy osobistym spotkaniu z pieskiem (bez obecności pańci) pies sra ze strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: baba z kamienicy 05.05.04, 15:43 legginsy rzeczywiście byłyby dobre, ale czy aby na pewno pasują do bistorowego fartucha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martens Re: baba z kamienicy IP: *.visp.energis.pl 05.05.04, 18:55 Pasują jak ulał, wygodne bo elastyczne, a ewentualne "kształty" zakrywa tzw. podomka z bistoru. Absolutnie obowiązkowy pod tęże byłby zmechacony sweterek a wersja letnia to lekko szarawy biustonosz z zażółceniami pod niewygolonymi pachami. Fryzura to najchętniej pasemka z odrostami, albo chna w kolorze marchewki. Ale wygląd to pikuś, liczy się wszak charakter, a ten absolutnie musi być wyczulony na wszelkie świeżutkie ploteczki chętnie ukraszone komentarzem osobistym w stylu: pani kochana...., A propos słyszałam ostatnio głos takiej pani mówiącej do ukochanej psiny (kótra notabene szczeka tak głośno że szkoda gadać, ale ad rem: pani mówi do pieska: no co moja psino? w.p.i.e.r.d.a.l.a.s.z. jedzonko?, smakuje pieskowi?, pańcia cię kocha... etc. (sorewicz za słownictwo, vis maior) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: baba z kamienicy 05.05.04, 20:05 a nie uważasz, że baba ta przesiaduje w kisku i plotkuje z kioskarką o wszystkich klientach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: baba z kamienicy IP: 195.136.30.* 06.05.04, 08:35 mamalgosiu, ja mysle że predzej przesiaduje w warzywniaku. Odpowiedz Link Zgłoś
sklonowana40 Re: baba z kamienicy 06.05.04, 09:45 moja baba z kamienicy czyta "pisma dla pań":)) i podczas porządkow trzepie wycieraczki i chodniczki z mieszkania na klatce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: baba z kamienicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 09:58 I ma taką spaloną trwałą typu owłosienie łonowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Baba z kamienicy i PRASA/TELEWIZJA IP: 195.136.30.* 06.05.04, 10:19 Baba z kamienicy czyta wszelkie brukowce i gazetki typu z życia wzięte. Czyli "Życie na Gorąco", "Świat seriali" oraz "Sekrety serca", "Kalejdoskop uczuć".Ma full tych gazet i wymienia się z sąsiadką. Ogląda "Modę na sukces" oraz wszelkie seriale brazylijskie, meksykańskie, kolumbijskie i potem rozmawia z sąsiadkami co Alwaro powinien powiedzieć Marii Luizie i dlaczego? Przeżywa i komentuje wszystko co dzieje się w serialu. Poza tymi serialami wyłącza TV. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Baba z kamienicy i PRASA/TELEWIZJA 06.05.04, 14:37 a ogląda powtórki? Odpowiedz Link Zgłoś
undyna Re: baba z kamienicy 08.05.04, 14:43 przez okno trzepie, przez okno też wyrzuca resztki z obiadu nie dbając że niedojedzone smakołyki lądują na parapecie piętro niżej - "fakt autentyczny";) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: microtune Re: baba z kamienicy IP: 217.153.94.* 06.05.04, 10:55 baba z kamienicy jest emerytowana urzedniczka, slucha radia calym dniami podczas sprzatania, jest bardzo wrzaskliwa, gada jaki to jej maz jest pijak i lachmyta, obgaduje sasiadki, ma grube zlote kolczyki w ksztalcie kola i pierscionek koniecznie z wielkim oczkiem, w niedziele wklada biala swiecaca bluzke ze zlota nitka, zabotem i czarna prosta spodnice i korale i z chudym, wasatym mezem w zielonym garniturze ida razem do kosciola, a pozniej do baby z sasiedniej kamienicy z wizyta, do sklepu chodzi za rogiem nie na zakupy a plotkowac, plotkuje tez na klatce schodowej, a poniewaz mieszka na parterze to wie kto i kiedy i z kim wchodzil i wychodzil z kamienicy, na parapetach wywiesza posciel, w domu ma niebiskie sciany a na scianach tandetne obrazki i meble na wysoki polysk oraz koronkowe serwetki... Odpowiedz Link Zgłoś
j_u Re: baba z kamienicy 06.05.04, 12:41 Milo mi, ze zalozylas watek, ktory mi tak obszernie wyjasnil zagadnienie baby z kamienicy ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: baba z kamienicy 06.05.04, 14:38 Założenie tego wątku było nieco egoistyczne: też nie wiedziałam, co to za fenomen, ta baba z kamienicy. Całe życie sie człowiek uczy i teraz już wiemy:) Odpowiedz Link Zgłoś
j_u Re: baba z kamienicy 06.05.04, 14:39 No i wiemy juz takze, dlaczego musimy farbowac wlosy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrufka Re: baba z kamienicy IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 06.05.04, 22:11 Baba z kamienicy ma na pewno koronkowa serwete na telewizorze, a na tej serwecie stoi dzbanek. Na wszystkich scianach baba z kamienicy ma obrazki Matki Boskiej i roznych Swietych, a najwiekszy obraz jest podswietlany i stoja pod nim zakurzone plastykowe kwiaty. Baba z kamienicy nie uzywa kolder tylko pierzyny, ktore co rano wystawia w oknie zeby sie wywietrzyly. Baba z kamienicy mieszka na parterze a drzwi do jej mieszkania sa wiecznie otwarte na rozciez, tak ze na wszystkie pietra dociera zapach kapusty zmieszany z zapachem chloru. Wyrazenie "baba z kamienicy" kojarzy mi sie troche z jedna z bohaterek serialu "Alternatywy 4". Z ta, ktora trzymala kury w mieszkaniu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: baba z kamienicy 07.05.04, 14:12 a takiego jelonka na rykowisku nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolf Re: baba z kamienicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 22:48 Pije herbatę ze szklanki, którą trzyma w takim plastikowym koszyczku z plastikowym uszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
astrit Re: baba z kamienicy 07.05.04, 15:24 Gość portalu: wolf napisał(a): > Pije herbatę ze szklanki, którą trzyma w takim plastikowym koszyczku z > plastikowym uszkiem. Albo kawę - taką grubo mieloną sypankę zalewaną wrzątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
envi Re: baba z kamienicy 07.05.04, 14:33 Baba z kamienicy na pewno ma dzieci.Narazie nie potrafię sobie ich konkretnie wyobrazić.Jest kobietą nieszczęśliwą,ponieważ ciągle się martwi czy na pewno robi wszystko tak jak trzeba,"żeby ludzie nie gadali" i chodzi do Kościoła,zawsze daje też na tacę. Odpowiedz Link Zgłoś
astrit Re: baba z kamienicy 07.05.04, 15:28 te dzieci to dwójka albo trójka rozwydrzonych chłopaków którzy trzęsą całym podwórkiem, ale jak ktoś babie zwróci uwagę, to natychmiast opiernicza tę osobę, która automatycznie traktowana jest jak najgorszy wróg i ma obrabiany tyłek ( wraz z całą jej rodziną) przy każdej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
envi Re: baba z kamienicy 07.05.04, 15:36 tak,są to takie małe skrczybyki,no hultaje w ogóle,ale przed obiadem grzecznie mówią paciorek.Baba z kamienicy nieustannie też zagląda do ich sypialni czy chłopcy nie bawią się pod kołdrą i śpią z rączkami na wierzchu.Bo ci 3 synowie baby śpią w jednym pokoju,na szpitalnych łóżkach. wszystkim na podwórku zaleźli za skórę,ale Baba uważa że to jej aniołki.Mąż baby ma zerowy wpływ na wychowanie dzieci.Czasem baba któregoś wytarga za ucho gdy ukradnie zeschnięte ciastko z kredensu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: baba z kamienicy 09.05.04, 13:26 Ja raczej sobie wyobrażam, że jej dzieci są już odchowane i dawno na swoim (powielają wzorce kamieniczne:) ) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.slomanczyk Re: baba z kamienicy 08.05.04, 19:35 mamalgosia napisała: > JAk wiemy z wątku o farbowaniu włosów, baba z kamienicy wygląda jak ktoś, kto > farbował włosy, a potem nagle przestał. > Proponuję w tym wątku opisać inne cechy "baby z kamienicy" kimkolwiek ona > jest:) łał, ten watek o mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.lomanczyk Re: baba z kamienicy 09.05.04, 12:46 Oho, i tu szalejesz, podróbko? Znów zajechało oborą, to chyba niezapomniana "mężatka"... Masz Ty kobieto faktycznie fascynujące zajęcie... Gratuluję klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.slomanczyk Re: baba z kamienicy 10.05.04, 18:58 dzięki, ty za to nie masz żadnej klasy :))) polecam tic-taki czy mentosy, wali coś jak się odezwałaś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charakira Re: baba z kamienicy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.04, 21:13 Re: Mój nowy nick Autor: chicarica Data: 09.05.2004 14:31 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list -------------------------------------------------------------------------------- Po pierwsze, nie Twoja sprawa. Po drugie, to dlatego, że przeróżne osobniki wycierały sobie gębę nazwiskiem mojej rodziny. Wydawało mi się oczywiste, że skoro ktoś się podpisuje nazwiskiem, to należy to nazwisko szanować. Jednak nie dla wszystkich było to oczywiste, dlatego postanowiłam to zmienić. Od tej chwili każdy, kto będzie publicznie wywlekał moje personalia, złamie regulamin forum. komus nerwy puscily? nikt z gramem inteligencji nie podaje swoich danych, fujarko :PPPP mozesz jednak napisac jak chcesz adres domowy, pesel, NIP, wage i wymiary:PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia.lomanczyk Re: baba z kamienicy IP: 213.199.221.* 10.05.04, 23:15 Faktycznie, odkrycie na miarę Sherlocka Holmesa, zwłaszcza że i na tym forum napisałam o zmianie nicka. Nie rozumiem tylko, czemu miałabym się wstydzić swoich personaliów. Nigdy nie wstydziłam się podpisać pod czymkolwiek, co napisałam na tym forum, w przeciwieństwie do niektórych żałosnych podróbek, co nawet nie potrafią wymyślić swoich własnych obelg. Ale jak widać wieś jest wszędzie, a "mężatka" alias moja podróbka faktycznie pokazała na co ją stać. Dosłownie, jak przekupa na targu. Baw się dalej, moja droga, skoro tylko takie przyjemności masz w życiu. Mnie to w zasadzie i tak zwisa kalafiorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: baba z kamienicy IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 09.05.04, 14:13 moj opis wyzej, ale, mamalgosiu, dawno sie juz tak nie ubawilam, hahaha, baby z kamienicy sa wszedzie, doslownie... i sa coraz mlodsze, niestety :))) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś