11.07.05, 12:40
fajnie, że to forum powstało, bo ciągle nas więcej w zawodzie, a mozliwości
pogadania mało, poza Eumą.

Czy korzystacie z prasy fachowej?
Obserwuj wątek
    • respectaa Re: hej 12.07.05, 10:18
      "Poza Eumą" ?? Mogłabym prosić o jakieś namiary ?:) Z góry dzięki
      • psiaki_i_ferajna Re: hej 12.07.05, 10:45
        www.euma.pl

chociaż ja wiekowo do nich nie przystaję:-))
        • respectaa Re: hej 12.07.05, 15:52
          Ach Pani Przewodnicząca Eumy....Szacowna Pani Fuchsel. Miałam z nią zajęcia:)
    • zaba_29 Re: hej 12.07.05, 20:27
      czy warto się zapisać do euma?
      bo jak spojrzeć na kalendarz wydarzeń to nie jest ich zbyt dużo, czy są
      dostępne dla członków stowarzyszenia np. szkolenia za darmo (tzn. w ramach
      opłaty członkowskiej) czy jest jakaś prasa do pożyczenia?
      co Wam daje przynależność do tego stowarzyszenia?
      może zapisałabym się, ale nie chciałabym, żeby to była tylko formalna
      przynależność..
      • reenaa Re: hej 12.07.05, 21:59
        To stowarzyszenie nie jest tylko po to żeby Tobie coś dać za darmoche :) ale
        działa to w obie strony kochaniutka. Lepiej sie zastanów co Ty możesz dla nich z
        siebie dać...a nie co by tu od nich wydoić:)
        Pardon ale wkurzające jest takie rozumowanie.
        • psiaki_i_ferajna Re: hej 13.07.05, 08:06
          ja własnie dlatego nie należę, bo nic im nie zaoferuję.
          Obserwuje działania Eumy od dawna i widzę, że niestety poza wzniosłymi i
          płomiennymi zapowiedziami nic nie wychodzi w zyciu.
          ale wracając do tematu: Jakie znacie pisma dla nas oprócz Sekretariatu? Prawde
          mówiąc jego cena jest zaporowa...
          • rybkawanda Re: hej 13.07.05, 15:33
            Mnie na szczęście firma prenumeruje. Ale nic innego nie znam. Teraz jest fajny
            dodatek o zdrowiu i urodzie SHAPE. I to dodawany całkiem za darmochę. Sam ten
            magazyn kosztuje 8,5zł, a tak jest w cenie "Sekretariatu"
            • psiaki_i_ferajna Re: hej 15.07.05, 09:00
              to masz fart! ja ostatnio chciałam kupić w kiosku, ale nie prowadzą sprzedazy
              tego pisma. Jak przyszłam do swojej obecnej pracy, to nie wiedziałam, że takie
              pismo jest i po prostu porządkując szafy po poprzedniczce wyrzuciłam wszystkie
              numery...

A w mojej czytelni w ogóle nie znaja takiego czasopisma...
        • zaba_29 Re: hej 13.07.05, 22:13
          stowarzyszenie jest po to żeby osoby w nim stowarzyszone mogły razem, wspólnie
          podejmować działania mając jakiś tam cel, jest masa organizacji, których
          istnienie polega w większości na tym, że jacyś ludzie się tam zapisują, płacą
          składki i w zasadzie w niczym nie biorą udziału, a czasem nawet sama
          organizacja nie daje szans na branie udziału w czymkolwiek
          stąd było moje pytanie - jeśli się zapisuję to zanczy, że chcę być czegoś
          częścią i również polega to na tym, że coś dla siebie czerpię z tej
          oraganizacji, coś robię i to ma mieć jakiś sens i cel dla otoczenia ale i dla
          mnie samej

nie chcę dalej wchodzić w temat, bo mogę być nieprawidłowo zrozumiana, ale
          wierz mi droga reenaa, że praca dla i współpraca z organizacjami pozarządowymi
          i sens i zasady ich istnienia są mi znane bardzo dobrze - parę ładnych lat
          poświęciłam na to
          • reenaa Re: hej 13.07.05, 23:30
            Wiesz akurat jestem wolontariuszką więc nie musisz mi tłumaczyć :>
            • zaba_29 Re: hej 14.07.05, 22:09
              świadomy wolontariusz wie, że nie jest altruistą bo altruizm jest totalną
              abstrakcją
              • reenaa Re: hej 14.07.05, 22:28
                taa...
              • respectaa Re: hej 15.07.05, 06:59
                DOKŁADNIE. Moim zdaniem, nie istnieje odpowiednik altruizmu, wszystko co
                robimy, wydawaloby się, bezinteresownie, przestaje być beziniteresownym w
                momencie gdy mamy satysfakcję z tego. Przykład "Ach ale ja dobrą osobą jestem".
                No taka prawda:)
                • gosia_kka Re: hej 06.10.05, 17:00
                  No, to wie kazdy kto ma choc podstawowa wiedze psychologiczna. "Altruizm" jest
                  po to, aby zaspokoic swoje potrzeby i zeby poczuc sie lepiej. Ja do Euma tez
                  nie naleze. Moze kiedys, jesli dojde do wniosku, ze to zawod moich marzen.
                  • respectaa Re: hej 08.10.05, 18:48
                    Euma? :) Szczerze mówiąc, zawód ten traktuję tylko i wyłącznie jako WSTĘP. Mam
                    kompletnie inne plany zawodowe.
                    A do Pani powyżej: niby kwestia altruizmu jest taaaka prosta, ale uwierz,
                    rzadko spotykam osoby, które widzą prostotę w tejże definicji a raczej negacji
                    altruizmu.
                    • gosia_kka Re: hej 08.10.05, 20:20
                      Najwyrazniej sekretarki widza;) A do tego udzielaja sie spolecznie:) Ja tez
                      jestem wolontariuszka. A warto rozumiec dlaczego sie to robi, chociazby po to,
                      zeby nie popasc w samozachwyt;)
                      Ja tez zawod ten traktuje jako wstep. Przynajmniej jako studentka nie mam
                      problemu ze znalezienia pracy. Schody zaczna sie po studiach, kiedy wzrosna
                      nasze oczekiwania i bedziemy chcialy realizowac sie w wymarzonym zawodzie (no
                      coz, studia rowniez spoleczne).
                      Pozdrawiam

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka