psiaki_i_ferajna 11.07.05, 12:40 fajnie, że to forum powstało, bo ciągle nas więcej w zawodzie, a mozliwości pogadania mało, poza Eumą. Czy korzystacie z prasy fachowej? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
respectaa Re: hej 12.07.05, 10:18 "Poza Eumą" ?? Mogłabym prosić o jakieś namiary ?:) Z góry dzięki Odpowiedz Link
psiaki_i_ferajna Re: hej 12.07.05, 10:45 www.euma.pl chociaż ja wiekowo do nich nie przystaję:-)) Odpowiedz Link
respectaa Re: hej 12.07.05, 15:52 Ach Pani Przewodnicząca Eumy....Szacowna Pani Fuchsel. Miałam z nią zajęcia:) Odpowiedz Link
zaba_29 Re: hej 12.07.05, 20:27 czy warto się zapisać do euma? bo jak spojrzeć na kalendarz wydarzeń to nie jest ich zbyt dużo, czy są dostępne dla członków stowarzyszenia np. szkolenia za darmo (tzn. w ramach opłaty członkowskiej) czy jest jakaś prasa do pożyczenia? co Wam daje przynależność do tego stowarzyszenia? może zapisałabym się, ale nie chciałabym, żeby to była tylko formalna przynależność.. Odpowiedz Link
reenaa Re: hej 12.07.05, 21:59 To stowarzyszenie nie jest tylko po to żeby Tobie coś dać za darmoche :) ale działa to w obie strony kochaniutka. Lepiej sie zastanów co Ty możesz dla nich z siebie dać...a nie co by tu od nich wydoić:) Pardon ale wkurzające jest takie rozumowanie. Odpowiedz Link
psiaki_i_ferajna Re: hej 13.07.05, 08:06 ja własnie dlatego nie należę, bo nic im nie zaoferuję. Obserwuje działania Eumy od dawna i widzę, że niestety poza wzniosłymi i płomiennymi zapowiedziami nic nie wychodzi w zyciu. ale wracając do tematu: Jakie znacie pisma dla nas oprócz Sekretariatu? Prawde mówiąc jego cena jest zaporowa... Odpowiedz Link
rybkawanda Re: hej 13.07.05, 15:33 Mnie na szczęście firma prenumeruje. Ale nic innego nie znam. Teraz jest fajny dodatek o zdrowiu i urodzie SHAPE. I to dodawany całkiem za darmochę. Sam ten magazyn kosztuje 8,5zł, a tak jest w cenie "Sekretariatu" Odpowiedz Link
psiaki_i_ferajna Re: hej 15.07.05, 09:00 to masz fart! ja ostatnio chciałam kupić w kiosku, ale nie prowadzą sprzedazy tego pisma. Jak przyszłam do swojej obecnej pracy, to nie wiedziałam, że takie pismo jest i po prostu porządkując szafy po poprzedniczce wyrzuciłam wszystkie numery... A w mojej czytelni w ogóle nie znaja takiego czasopisma... Odpowiedz Link
zaba_29 Re: hej 13.07.05, 22:13 stowarzyszenie jest po to żeby osoby w nim stowarzyszone mogły razem, wspólnie podejmować działania mając jakiś tam cel, jest masa organizacji, których istnienie polega w większości na tym, że jacyś ludzie się tam zapisują, płacą składki i w zasadzie w niczym nie biorą udziału, a czasem nawet sama organizacja nie daje szans na branie udziału w czymkolwiek stąd było moje pytanie - jeśli się zapisuję to zanczy, że chcę być czegoś częścią i również polega to na tym, że coś dla siebie czerpię z tej oraganizacji, coś robię i to ma mieć jakiś sens i cel dla otoczenia ale i dla mnie samej nie chcę dalej wchodzić w temat, bo mogę być nieprawidłowo zrozumiana, ale wierz mi droga reenaa, że praca dla i współpraca z organizacjami pozarządowymi i sens i zasady ich istnienia są mi znane bardzo dobrze - parę ładnych lat poświęciłam na to Odpowiedz Link
reenaa Re: hej 13.07.05, 23:30 Wiesz akurat jestem wolontariuszką więc nie musisz mi tłumaczyć :> Odpowiedz Link
zaba_29 Re: hej 14.07.05, 22:09 świadomy wolontariusz wie, że nie jest altruistą bo altruizm jest totalną abstrakcją Odpowiedz Link
respectaa Re: hej 15.07.05, 06:59 DOKŁADNIE. Moim zdaniem, nie istnieje odpowiednik altruizmu, wszystko co robimy, wydawaloby się, bezinteresownie, przestaje być beziniteresownym w momencie gdy mamy satysfakcję z tego. Przykład "Ach ale ja dobrą osobą jestem". No taka prawda:) Odpowiedz Link
gosia_kka Re: hej 06.10.05, 17:00 No, to wie kazdy kto ma choc podstawowa wiedze psychologiczna. "Altruizm" jest po to, aby zaspokoic swoje potrzeby i zeby poczuc sie lepiej. Ja do Euma tez nie naleze. Moze kiedys, jesli dojde do wniosku, ze to zawod moich marzen. Odpowiedz Link
respectaa Re: hej 08.10.05, 18:48 Euma? :) Szczerze mówiąc, zawód ten traktuję tylko i wyłącznie jako WSTĘP. Mam kompletnie inne plany zawodowe. A do Pani powyżej: niby kwestia altruizmu jest taaaka prosta, ale uwierz, rzadko spotykam osoby, które widzą prostotę w tejże definicji a raczej negacji altruizmu. Odpowiedz Link
gosia_kka Re: hej 08.10.05, 20:20 Najwyrazniej sekretarki widza;) A do tego udzielaja sie spolecznie:) Ja tez jestem wolontariuszka. A warto rozumiec dlaczego sie to robi, chociazby po to, zeby nie popasc w samozachwyt;) Ja tez zawod ten traktuje jako wstep. Przynajmniej jako studentka nie mam problemu ze znalezienia pracy. Schody zaczna sie po studiach, kiedy wzrosna nasze oczekiwania i bedziemy chcialy realizowac sie w wymarzonym zawodzie (no coz, studia rowniez spoleczne). Pozdrawiam Odpowiedz Link