malowany.welon
16.04.11, 17:06
Chciałabym, aby ktoś pomógł mi w zrozumieniu pewnego zjawiska.
Moja siostra, dwudziestoparo letnia dziewczyna była przez 4 lata związana z pewnym chłopakiem. Przez ostatni rok byli zaręczeni, ślub miał odbyć się w przyszłym roku. Uchodzili za związek idealny, idealnie dobrani charakterami, wspólne pasje, plany i cele w życiu. Ten chłopak, albo lepiej powiedzieć facet, bo ma prawie 30 lat, był absolutnie wpatrzony w moją siostrę. To było coś niesamowitego, NIGDY nie zwrócił uwagi na inną kobietę, widać było olbrzymi szacunek jakim darzy siostrę, uczucie. Nikt nie miał nigdy wątpliwości w to, iż ją kocha. Jego przyjaciele, kumple mówili zawsze, że widać jak na dłoni, że dla niego to ta jedna jedyna.
Siostra również bardzo kochała swojego narzeczonego.
I nagle dowiaduje się, że ją zdradził z jakąś, że tak powiem "przypadkową dziewczyną". Znajoma znajomych, spotkana na imprezie (siostra była wtedy na szkoleniu). Koszmar, płacz, jego przeprosiny, błaganie o wybaczenie, jej rozpacz, początkowe zerwanie, ale w końcu wybaczyła mu i pozwoliła wrócić. 3 miesiące później oświadczył jej, że nie może dalej z nią być, że "nigdy sobie nie wybaczy tego co jej zrobił", że stworzył niezmywalną rysę na związku. Jednak NATYCHMIAST po rozstaniu związał się z pewną kobietą. Można więc wnioskować wręcz, że zostawił siostrę dla tamtej.
Ona jest załamana, cała rodzina jest załamana. Staram się jakoś pocieszyć siostrę, ale ja nie rozumiem tego co się stało, ona z resztą też i to jest najgorsze. Tłumaczenie faceta jest tak mętne, niejasne i nieszczere, że wciąz nie wiemy dlaczego. Moja siostra jest w tragicznym dołku, była u psychiatry, bo dostawała ataków lękowych, bierze leki. Świat jej się zawalił.
Dowiedziałam, się, że kobietę z którą obecnie jest związany poznał miesiąc przed rozstaniem z moją siostrą. Jest ona kilka lat starsza od niego, rozwódka. Nic więcej o niej nie wiem.
Jego przyjaciele, ich wspólni przyjaciele nie są w stanie tego "ogarnąć".
Mówi się, że kobiety są bardziej skomplikowane, ale poczynania mężczyzn to dopiero zagadka :(.