slonecznikowa_inc
27.06.11, 12:15
Mam duzy problem i nie wiem jak z niego wyjsc, prosze ocencie sytuacje i doradzcie mi, chodzi o pozyczke pieniedzy....dla tesciow
Jestesmy z mezem 6 lat po slubie, mamy dwojke blizniakow, oboje pracujemy , dzieci chodza do przeczkola, czesto pomagaja mi z dziecmi moi rodzice,ja duzo pracuje, zarabiam raz wiecej niz maz , biore dodatkowe zlecenia, projekty nad ktorymi pracuje nocami,maz minimalista, chodz do pracy bo musi,
odkladamy pieniadze od kilku lat na budowe domu,mamy juz odlozona duza kwote i za rok wiosna chcemy rozpoczac budowe, oszczedzamy bardzo, na wakacje nie jezdzimy, przeprowadzilismy sie do ciasnego mieszkania zeby zaoszczedzic jak najwiecej....
i teraz problem....tesciowa....wie ze mamy pieniadze w jej wyobrazeniu "wielkie" ,i chce pozyczki 20 tys na zakup samochodu dla tescia, popsul sie im i oddali na zloma tesc musi miec do pracy, poniewaz maja inna pozyczke bank im nie pozyczy,ostatnio ich sytuacja finansowa jest kiepska, wiem ze nie beda miec z czego oddac,
poprostu mysle ze to bedzie na wieczne nieoddanie, do tego dochodzi to ze wczsniej im pozyczylismy na 3 miesiace dosc duza sume i po 3 miesiacach zapytali czy moga przedluzyc o nastepne 3 .... a po tym ani slowa przez nastepne 2 lata..... az sie upomnielismybo pilnie potrzebowalismy wiec oddali
co o tej sytuacji myslicie